BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
22
306450.28 in reply to 306450.17
Date: 10/19/2020 10:34:08
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
891891
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
19.10.2020.
17:55
Izrael - Bosna i Hercegovina

Pozdrav BB BiH zajednici,

Za nekoliko sati je na rasporedu utakmica petog kola kvalifikacija za odlazak na prvenstvo najstarijeg kontinenta. Naš večerašnji protivnik je ujedno i naš veliki poznanik, reprezentacija sa kojom nas žrijeb uvijek sastavi ili kroz tok turnira približi i nagovijesti ove duele. Zanimljivo je svakako, da je nastajanje ovog rivaliteta počelo upravo sa velikim razvojem Izraela kao zajednice, prilikom kojeg su razvili veliku bazu kvalitetnih igrača.

Naši posljednji rezultati sa Izraelom su:

Kvaliikacije za EP, sezona 49: Israel 98 - 86 Bosna i Hercegovina
Europsko prvenstvo, sezona 45: Israel 90 - 107 Bosna i Hercegovina
Utješni turnir, sezona 40: Israel 92 - 96 Bosna i Hercegovina
Kvalifikacije za EP, sezona 37: Israel 118 - 126 Bosna i Hercegovina

U posljednja 4 duela uzeli smo 3 pobjede uz onaj jedan teški poraz u prethodnom ciklusu kvalifikacija koji nas je umalo koštao odlaska na Europsko prvenstvo.

Nadam se da ćemo večeras nastaviti u istom ritmu kako je to bilo i prije Izraelaca te da ćemo pokazati kako je onaj poraz bila slučajnost potpomognuta ogromnom hrabrošću izraelskog selektora. Vjerujem da ćemo u o ovom meču znatno zrelije i kvalitetnije ući u meč, te da će nas kvalitet u timu i stručnom štabu voditi do nove pobjede.
Što se tiče ekipe Izraela, evo nekoliko statističkih podataka koji uveliko i opisuju njihovu igru kroz ove kvalifikacije:

Primaju u prosjeku: 82 poena
Pogađaju u prosjeku: 124 poena

Najbolji strijelci:
1. Darwish 19 poena ( 2 odigrane utakmice )
2. Soldatov 14.5 poena ( 4 utakmice )

Najbolji skakači:
1. Kroitoro 8.75 skokova po utakmici ( 4 utakmice )
2. Refuah 10.25 skokova po utakmici ( 4 utakmice )

Najbolji asistenti:
1. Soldatov 6.5 asistencija po utakmici ( 4 utakmice )
2. Darwish 5 asistencija po utakmici ( 2 utakmice )

Imajući u vidu kvalitet kojeg posjedujemo, ne sumnjam da nas večeras čeka odlična utakmica. Protivnik je baš onakav kakvog i očekujemo u ovoj fazi kvalifikacija. Naravno, na ovakvim utakmicama se pokazuje da li smo zreli za iskorak i plasman u samu završnicu ili ne.

Sretno selektoru Tariku i zmajevima na terenu !

SVI STE DOBRODOŠLI NA CHATU OD 17:55 !

From: Tarikz
This Post:
00
306450.29 in reply to 306450.28
Date: 10/19/2020 15:05:50
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

Nakon odlicnog enynhovog uvoda, zao mi je sto moram podijeliti vijesti da smo porazeni od Izraela sa 10 razlike, uz pogodjeni izraelski GDP: (57025)
Utakmica je pocela lose za nas tim jer su nasi napadaci bili poprilicno neefikasni, dok su na drugoj strani parketa Izraelci sa lakocom dolazili do naseg kosa i zakucavanjima zavrsavali svoje akcije. Vec nakon prve cetvrtine smo vidjeli vodjstvo od +10 za Izrael, i tu nam je dato do znanja da cemo kroz citavu tekmu stizati rezultat.

U drugoj cetvrtini smo krenuli da stizemo rezultat i uspjeli doci i na -2, medjutim tu Izrael zove Time out i prekida nasu seriju te pocinje vracati kontrolu nad utakmicom. Na kraju te cetvrtine je na semaforu stajalo -8 uprkos nasoj odlicnoj seriji, i tu sam vec poceo da gubim nadu da je nas preokret moguc.

Izraelci su odlicno usli i u trecu cetvrtinu, zakljucavsi svoj kos na samom pocetku i tako uvecavsi svoju prednost i do 16 razlike. Nazalost je najvise puhalo oko Vlahe Vugdelije, igraca koji bi trebao biti najbolji u ovoj reprezentaciji i vodja ovog tima. Nasi reprezentativci do kraja nisu uspjeli da smanje prednost, jer bi nam Izraelci odgovorili poentiranjem poslije svakog naseg kosa.

U posljednjoj cetvrtini smo dosta zategli odbranu (iako se na kraju ne bi reklo po konacnom rezultatu cetvrtine) i uspjeli da prednost Izraela istopimo sa +16 na +6 u jednom trenutku, kada je Djurisic uspio da digne jednu trojku preko ruke
svog cuvara i pogodi. Nazalost, kao i tokom citavog meca, Izrael u pravom trenutku postize poene za kraj nase serije i odvodi utakmicu u svom smjeru za konacnih +10.

Poslije ovakve utakmice nema potrebe da izdvajamo najbolje pojedince, ali vrijedi istaci da je Ceda Vaskovic odigrao mec dostojan svog kvaliteta i mojih ocekivanja. Nazalost, ostatak tima ga nije ispratio i tu mozemo traziti uzroke poraza. Izraelu cestitam na odlicnoj utakmici i pobjedi.

Sto se tice nase grupe, treba istaci da je Belgija neocekivano savladala Poljsku i izuzetno zakomplicirala situaciju u nasoj grupi: (57024). Za nas je ovo vjerovatno dobar rezultat jer se otvaranjem situacije u grupi otvaraju i nase sanse za prolaz. Bez obzira na sve, dalje mozemo proci samo ukoliko uspijemo pobijediti obje sljedece utakmice - i Belgiju i Poljsku.

Stanje na tabeli u nasoj i ostalim grupama mozete pronaci na sljedecem linku: (http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=3...).

Bez obzira na ovaj poraz, u nasem taboru nema odustajanja. Uz dobre forme naseg tima i slabije forme protivnika - sve je moguce, kao sto je danasnji mec i pokazao.
Ovdje bih jos jednom apelovao na nase vlasnike da pripaze minutazu svojim igracima i da se zahvalim svima koji su gledali utakmicu.

Do sljedeceg javljanja,
LP


This Post:
00
306450.30 in reply to 306450.29
Date: 10/26/2020 10:16:09
kk naprijed
III.1
Overall Posts Rated:
754754
Second Team:
KK Sloga Gornji Podgradci
A večeras spektakl
Idemooo

From: Tarikz
This Post:
11
306450.31 in reply to 306450.30
Date: 10/26/2020 11:12:00
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

za nesto manje od sat vremena nas ocekuje izuzetno bitna utakmica prve grupne faze Evropskog Prvenstva.
Nas danasnji protivnik je Belgija, reprezentacija koja u ovaj mec ulazi sa ostvarenim pobjedama u svim dosadasnjim mecevima, ukljucujuci i iznenadjujucu pobjedu protiv Poljske u proslom kolu.

S druge strane, nas nacionalni tim je dozivio poraz protiv Izraela prosli ponedjeljak i time znacajno umanjio sanse za plasman u sljedecu rundu. Medjutim, sanse za plasman dalje jos postoje, a pobjeda protiv Belgije je neophodan korak ka ostvarivanju tog cilja. Nazalost, porazom protiv Belgije bismo vjerovatno ostali i bez teoretskih sansi za plasman dalje.
Kao i dosad u ovoj sezoni, nismo imali pretjeranu srecu sa formama bez obzira na odlicne minute, ali na nama je da izvucemo najbolje iz dostupnog tima.

Upitan da prokomentarise ovu utakmicu, selektor Tarikz je izjavio:

Nema sta, ocekuje nas teska utakmica protiv protivnika koji je u naletu i prepun samopouzdanja nakon iznenadjenja u proslom kolu. Atmosfera u timu je i dalje prilicno dobra, igraci su i dalje svjesni svojih kvaliteta i ubijedjeni da cemo savladati Belgiju. Prosli petak smo primijetili da je nekoliko igraca popravilo kondiciju, a Milan Stekic se sada snalazi dosta bolje i pod kosem. Uzimajuci u obzir sve ovo, situacija u timu je bolja nego pred prosli mec i nadam se da ce se to pokazati i na rezultatu.

Utakmica sa Belgijom pocinje u 16.55 te vas pozivam da se pridruzite na chatu i podrzite nase momke na putu ka pobjedi.

Lijep pozdrav!

From: Stefan97

This Post:
00
306450.32 in reply to 306450.31
Date: 10/26/2020 11:14:28
KK GLASINAC SOKOLAC
III.4
Overall Posts Rated:
160160
Svaka cast na trudu brate,zadovoljstvo je citati ovakve najave :)

From: Tarikz
This Post:
11
306450.33 in reply to 306450.32
Date: 10/26/2020 14:26:47
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

odlicne vijesti nam stizu iz Italije, gdje je nasa reprezentacija upisala fantasticnu pobjedu protiv neugodne Belgije, uz manje zalaganje: (57029)

Na samom pocetku meca se desio incident koji je vrlo moguce i odredio konacni ishod, jer se nakon vrlo agresivnog faula Stekica Belgiji povrijedilo prvo krilo.

Iako nesportski, nasi igraci su se obradovali ovoj situaciji, misleci da ce sudije tolerisati grublju igru. Na nasu zalost, to nije bio slucaj u toku meca jer su sudije svirale svaki kontakt, a kao rezultat toga je nas tim imao preko 10 faulova u prvoj cetvrtini, sto je Belgiji donijelo dosta besplatnih poena. Na nasu zalost, nismo bili sposobni da iskontrolisemo skok tako da su Belgijanci imali po 2-3 prilike u svakom napadu.
Ipak, prva cetvrtina je zavrsila prednoscu od samo 7 poena za Belgiju, sto se moze nazvati pravom premijom s obzirom na sve sto se izdesavalo u toj dionici.

U drugoj cetvrtini vidjamo potpuno drukciju sliku - nasi momci pale 'lockdown mode' u odbrani a u napadu pogadjaju sa svih strana, ukljucujuci i nekoliko dalekometnih suteva. Prednjacili su Egic i Vugdelija, uz odlicnu podrsku Djurisica i Brlica.
Highlight veceri svakako pripada Zijadu Brlicu, koji je sredinom druge cetvrtine potegao trojku skoro sa centra i ubacio je bez kosti, najavivsi da bi mec ipak mogao otici u zeljenom smjeru za nas.

Prepuni entuzijazma nakon pobjede od 15 razlike u drugoj cetvrtini, nasi igraci su bili primorani da se suoce sa bolnim prizemljenjem. Kao sto nam se to desava i u RL, nasa ekipa je totalno potonula u trecoj cetvrtini - trice su prestale da ulaze, a u odbrani nismo bili sposobni zaustaviti vecinu belgijskih suteva. Slicno nasoj drugoj cetvrtini, Belgijanci su odigrali skoro besprijekornu trecu cetvrtinu, pobijedili je sa 10 razlike i najavili izuzetno dramaticnu zavrsnicu.

Posljednja cetvrtina je krenula vrlo tvrdo, uz maksimalni odbrambeni angazman obje ekipe. Belgijanci nisu mogli da dodju do kosa a nasim igracima nisu ulazili vanjski sutevi. Belgija je tako odrzavala prednost od 2-4 poena do 46. minute meca, a onda na scenu stupa fantasticni Svetomir Djurisic, sa dvije kljucne ukradene lopte i jednom trojkom preko ruke svog belgijskog rivala. Na nasu srecu, Svetine ukradene lopte smo iskoristili na najbolji nacin i preuzeli vodjstvo, koje smo doveli na +8 izuzetnim izvodjenjem slobodnih bacanja na samom kraju.

Danasnja pobjeda je kao heroje iznjedrila Egica, Stekica, Vugdeliju i Djurisica, te ovom prilikom zelim da ih istaknem i da im se zahvalim na odlicnoj predstavi.

U drugom danasnjem mecu je Poljska prilicno ubjedljivo savladala Izrael (57028) (uz pogodjeni GDP Izraelaca) i tako nam stavila do znanja kakav nas mec ocekuje sljedeci ponedjeljak. Situacija je sada takva da u nasoj grupi imamo cetiri ekipe sa omjerom 5-1, sto znaci da ce mecevi sljedeceg kola odluciti o plasmanu u sljedecu grupnu fazu.

Molio bih da pripazite minute svojim igracima, jer nam slijedi mec od neprocjenjive vaznosti.

Lijep pozdrav!

From: Tarikz

This Post:
00
306450.34 in reply to 306450.32
Date: 10/26/2020 14:27:55
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Hvala puno na lijepim rijecima!

Nemam vremena da pisem puno, ali se trudim da pisem interesantne tekstove kad uhvatim priliku.

This Post:
00
306450.35 in reply to 306450.34
Date: 10/26/2020 19:12:34
Spartan 300
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Svaka cast, jako bitna pobjeda za nas, bice pakleno zadnje kolo sa Poljacima, uhh...

This is where we hold them!
From: Osvetnik

This Post:
00
306450.36 in reply to 306450.35
Date: 10/27/2020 03:46:54
KK Osvetnici
II.4
Overall Posts Rated:
394394
Cestitam. Sretno u nastavku.

This Post:
00
306450.37 in reply to 306450.34
Date: 10/27/2020 13:25:13
kk naprijed
III.1
Overall Posts Rated:
754754
Second Team:
KK Sloga Gornji Podgradci
Textovi i najave su stvarno fantastični
Jedino što mi koji pratimo redovno patimo kad kasne
Šteta dobre najave kad je sat prije tekme

This Post:
00
306450.38 in reply to 306450.37
Date: 10/27/2020 13:42:09
KK Zulfikars
II.1
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Razumijem, i primjedba je na mjestu.
Gledacu da nadjem vremena da pisem nedjeljom, u tom slucaju.

Advertisement