BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > PREČO RÝCHLO PREDAŤ 18r HRÁČA Z DRAFTU?

PREČO RÝCHLO PREDAŤ 18r HRÁČA Z DRAFTU?

Set priority
Show messages by
This Post:
33
269771.1
Date: 04/29/2015 09:56:45
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
939939
Second Team:
Nitra Urpiners
Prečo by tímy z III.líg a väčšina tímov z II.líg mala po drafte ihneď predať svojich 18 ročných mladíkov s vysokým potenciálom?
1) Pretože v 99% prípadov nepredajom ekonomicky stráca. Hráč s vysokým potenciálom je zaujímavý na začiatku sezóny. Hráči s vysokým potenciálom sa kupujú preto, lebo ich možno vytrénovať na vyšší počet základných skilov ako hráčov s nižším potenciálom. Čím neskôr ale takého hráča kupca kúpi, tým nepravdepodobnejšie je, že ho dokáže vytrénovať na maximum. Keď ho nedokáže vytrénovať na maximum, kúpi si hráča s nižším potenciálom za menej a vytrénuje ho na rovnakú úroveň lacnejšie. Tu je dôležitý každý týždeň, zvlášť v 18.roku, kedy sa dajú rýchlym tréningom napraviť nedostatky rýchlo, ale aj rýchlo stratiť netrénovaním výhoda potenciálu..
2) Pretože nie je ochotný trénovať na maximum. Vytrénovanie kvalitného hráča znamená mať skvelé aj sekundárne skilly (napríklad vonk.obranu, prihrávky či vonk.strelu pre centra a naopak podk.strelu, či podk.obranu pre rozohrávača). Trénovať sekundárne skily znamená trénovať centra na pozícii rozohrávača a naopak, čo môže mať vplyv na výsledky. Zlé výsledky = zlá ekonomika = pomalé napredovanie klubu..
3) Pretože nemá trénera na maximálny tréning. Ak aj je manažér ochotný všetko obetovať, musí si kúpiť trénera level 6 (5 je málo). V dnešnej dobe (sezóna 31) stojí taký tréner s dobrým platom cca 1M. Vytrénovanie kvalitného hráča trvá cca 10 sezón maximálneho tréningu (za ten čas 2-3x treba zmeniť trénera kvôli výške platu, čo robí tak 2-3M investície). Potom sa hráč dostane do reprezentácie a sú z neho malé odmeny vo forme 30-50 tis. týždenne po dobu reprezentovania, čiže maximálne 5-6 sezón (spolu sa teda vráti cca 2,5M v tom najlepšom prípade). Ekonomicky je to teda maximálne 0. Ak nechcem trénovať s trénerom 6, strácam 1-2 skilly za sezónu – za 10 sezón je to 10-20 skilov, čo hráča stojí reprezentáciu a teda žiadne zisky na záver..
4) Pretože keď už všetko podstúpi, musí ho platiť. Hráč, s ktorým sa majiteľ trápi 8-9 sezón a čaká na reprezentáciu bude musieť mať plat okolo 150 tis. minimálne nato, aby sa do repre pozrel. Zväčša ešte aj viac (hlavne podkošáci). Ak majiteľ za čas trénovania svojho hráča nepostúpi do minimálne II.ligy nebude si môcť takého hráča dovoliť platiť mesačne bez toho, aby mohol mať aj zvyšných hráčov v tíme kvalitných a konkurencieschopných.
Komu sa teda oplatí trénovať hráčov s potenciálom MVP a vyšším? Tým, ktorí si na obe nasledovné otázky odpovedia „áno“:
- som ochotný tréningu hráča prispôsobiť každý tréning nehľadiac na výsledky
- som ochotný investovať do trénera

Na základe uvedeného sa zdá, že nie je výhodné trénovať hráča s vysokým potenciálom. Prečo teda majú manažéri záujem o takých hráčov?
- Chcú vytrénovať špecifických hráčov, ktorí sa na trhu nedajú kúpiť
- Chcú trénovať v prospech reprezentácie
- Tréning hráča ich drží pri hre a baví ich sledovať ako napreduje


Čo majiteľ mladého hráča s vysokým potenciálom predajom získa?
1) vydraftovaný mladý hráč, aj keď má nízke začiatočné skily, má spočiatku pomerne vysokú hodnotu (najlepší aj 2M+), drahší už vo svojom veku aj pri kvalitnom a maximálnom tréningu nemusí byť..
2) bez námahy sa do klubovej kasy nahrnú peniaze, ktoré sa dajú vhodne investovať na OKAMŽITÉ skvalitnenie tímu a tým aj pohyb smerom nahor v lige. Lepšia ekonomika = lepšie výsledky = rýchlejšie napredovanie
3) žiadne starosti s tréningom, naopak orientácia na maximalizáciu výsledkov
4) voľné ruky v tréningu iných hráčov. Možnosť trénovať hráčov podľa svojej potreby. Môže sa na trhu objaviť dobrý hráč za lacno, kúpim ho a trénujem čo potrebuje on, potom ho zo ziskom predám. V prípade, keby sa trénoval budúci reprezentant, tréningy sú presne dané, flexibilita nižšia.
5) Za utŕžené peniaze si môže majiteľ kúpiť rovnako kvalitného hráča s nižším potenciálom (a ostane mu ešte zisk) a trénovať ho na maximum rovnako ako budúceho reprezentanta. Na 3.ligu či 2.ligu stačí mať oveľa nižší potenc

Last edited by LA-zajino at 04/29/2015 10:01:14

1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching
This Post:
00
269771.2 in reply to 269771.1
Date: 04/29/2015 10:03:08
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
939939
Second Team:
Nitra Urpiners
pokračovanie....

Na 3.ligu či 2.ligu stačí mať hráčov s oveľa nižším potenciálom. Takí hráči sa dajú vytrénovať tak vysoko, že budú hlavnými hviezdami týchto líg a zabezpečia postup bez problému.

Vo väčšine prípadov je jednoduchšia a ľahšia cesta predať hráča a zo ziskom naložiť podľa svojich potrieb.

1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching
This Post:
00
269771.3 in reply to 269771.2
Date: 03/04/2024 14:52:58
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
939939
Second Team:
Nitra Urpiners
Updatoval by som to v skratke do dnešnej doby (sezóna 64):
Ak niekto vydraftoval 18r hráča s potenciálom 10 MUSÍ mať nasledovné vybavenie nato, aby sa mu ho oplatilo trénovať:

1) TRÉNER MINIMÁLNE 6
2) TRÉNER MLADÍKOV MINIMÁLNE 6
3) TELOCVIČŇA MINIMÁLNE 2
4) TRÉNINGOVÉ IHRISKO 1 - (nie je podmienka, ale je výrazný bonus)

Ak body 1-3 nespĺňate, rýchlo hoďte hráča na trh + dajte ho hrať vo štvrtok v priateláku na celý zápas SF/PF. Ak nedostane už v piatok prvý tréning, práve prišiel o cca 3-4 skily!

1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching