BuzzerBeater Forums

BB România > NT Policy

NT Policy

Set priority
Show messages by
From: Otis
This Post:
77
298691.1
Date: 03/06/2019 08:01:11
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Dragi manageri romani,
ca urmare a unei revelatii avute asupra directiei in care merge antrenamentul jucatorilor, sau cu potential de a ajunge, Romania NT m-am gandit ca ar fi bine ca noi impreuna ca o comunitate sa agreem niste principii asupra selectiei la lot.

Subliniez, si rog sa nu deviem, ca scopul acestui thread este de a dezbate si de a agrea cat mai aproape de unanimitate care sunt criteriile minime dar si cauzele de excludere a selectiei in lot.

politica care va reiesi din aceasta dezbatere ar trebui sa fie aplicata de catre toti viitorii manageri odata pentru a respecta vointa colectiva, dar si pentru a inlatura criticile pe care fiecare manager le-a resimtit ca nu a selectat un jucator sau altul.

ganditi-va la asta ca un fel de constitutie.


Astfel, contextul in buzzerbeater s-a schimbat mult in sezonul 45 fata de 35, 25 si 15.

1) nu mai suntem in acea perioada unde simplul fapt ca aveai jucatori cu skilluri mari te plasa in top.
concluzie: daca erai superstar chel, ti-a trecut vremea

2) regulile privitoare la salarizare au dus spre cale de disparitie jucatorii cu salarii peste 190k
concluzie: daca erai scump dar nu si mai bun per total, ti-a trecut vremea

3) aparitia jucatorilor de utopia a dus la antrenarea unor jucatori care nu fac parte din nicio nationala in dauna acelori jucatori care aveau tara de origine, dar nu erau la fel de talentati ca prospect. deschideti acum tl si veti gasi 2 pf utopieini cu OD 12 si tsp 120 si ganditi-va cum ar fi fost ca ei sa fie romani.

concluzie: dacadoar erai talentat,aveai noroc sa fii antrenat, acum exista alternative, ti-a trecut vremea

3)bis. utopia a dus la aparitia echipelor secundare dedicate exclusiv cresterii de juc pt NT, asa numitele NT farms. asta a ridicat anumite nationale sa dedice resurse majore cresterii unor jucatori care altfel nu ar fi supravietuit la pct 2) si 3), in timp ce NT noastra nu are niciun jucator ascuns in utopia. eu am dedicat 8 sezoane de antrenament unui jucator si abia a reusit sa prinda 3 mecirui de nt si 5 de tineret. e clar ca spiritul nostru de a sacrifica pt NT, chiar si intr-o liga inexistenta ne dovedeste spiritului de sacrificiu pt NT i-a trecut vremea, in timp ce alte tari au profitat de asta.

4)noi ca user base ne-am diminuat. este mai greu ca niciodata sa reusesti sa gasesti juc de 18 ani cu talent MVP sau mai bun in conditiile in care in romania exista doar 5 divizii active, iar statistic draftul iti genereaza in medie 3 juc talentati per divizie din care nici aia nu e garantat din moment ce unul poate sa aiba 19 ani sau sa fie deficitar.
daca inainte sperai ca mai gaseai un tinerel, acum pur si simplu e plesneala


Ca o concluzie generala, jucatorii care vin pe teava sunt fie rezultatul pasiunii a unei manute de oameni fie intamplarea face ca romanii aia au fost atat de buni separat de componenta nationalitatii incat au ajuns sa fie antrenati pt nationale ca urmare a pasiunii unor useri straini de a face jucatori deosebiti, dar daca performanta sustinuta depinde de entuziasmul altora atunci pur si simplu trebuie sa ne asumam ca nu ne pasa.


Deci, pentru a structura lucrurile propun sa punem problema altfel. in loc ca fiecare antrenor de NT sa zica la inceput de mandat ce fel de jucatori vrea, asta daca se oboseste sa zica, propun noi sa convenim cum am vrea sa arate un jucator de NT, nu in mod ideal/absolut ci in mod pertinent ca cerinta minima.

asta are scopul si a descuraja antrenarea unor jucatori tineri care au deficiente in anumite zone dar care o sa fie antrenati oricum fiindca nu exista alternative. sa nu mai crestem jucatori de ntoa 6 ci sa incercam sa incepem de la nota 8.


From: Otis

To: Otis
This Post:
22
298691.2 in reply to 298691.1
Date: 03/06/2019 08:10:30
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
aici voi tine o lista ongoing a sugestiilor urmand ca la sfarsit de sezon, in aprox 8 saptamani sa putem trage o concluzie.

de altfel rog ca fiecare sa-si asume opinia si sa evidentieze ce propun. fie cu bold fie cu italic.


Propuneri:
1) jucatorii de interior, PF si C sa nu fie selectati(!) daca au OD mai mic decat 8.
2) jucatorii pe SF sa nu aiba Passing mai mic de 10 si PF si C mai mic decat 6.
3) jucatorii pe SF sa nu aiba rebounding sub 10.
4) jucatorii pe SG sa nu aiba JR mai mic decat 15.
5) jucatorii pe PG sa nu aiba passing mai mic decat 15.
6) jucatorii pe PG si SG sa nu aiba ID sub 6.

propun ca o tema generala ca la inceput de sezon NT manager sa faca o justificare a selectiei jucatorilor, oricine sa o poata accesa ca sa ateste ca nu se fac manevre. iar in vederea selectiei, fiecare jucator trebuie prezentat/promovat, atat de user cat si de selectioner ca fiind eligibil sa ocupe o pozitie clara. ca jucam intr-un meci 3 SG sau 3 C e o alegere tactica, dar strict pt selectie, sa nu avem jucatori care nu sunt nici cal, nici magar, si mai si tin un slot ocupat aiurea.

daca vreti cifre mai mici sau mai mari va rog dezbateti, dar orice user experimentat poate sa confirme ca skill level sub 7 pe orice secundara duce la evenimente negative (lipsa de passing duce laTO, lipsa de OD la easy buckets, lipsa de JR la aruncari fara sansa), iar pe fond ganditi-va ca la NT adverse in top 35 jucatorii lot au de toate.

reamintesc, cautam cerinte de excludere, nu criterii pozitive de departajare.

This Post:
00
298691.4 in reply to 298691.3
Date: 03/06/2019 22:09:51
BV Pistons
RBBA
Overall Posts Rated:
105105
Second Team:
BV Pistons II
Salut!
S-ar putea sa fie o idee buna topic-ul asta, ne mai dezmortim putin dupa multa liniste pe forum. Sa vedem daca lumea e interesata.
Noi avem o mare problema, putini useri, si mai putini care antreneaza pentru nationale. Intradevar, fiind atat de putini, logic ca statistic e dificil sa primim ca tara jucatori de calitate, antrenabili in draft. Clar pornim cu un dezavantaj fata de tarile cu multi useri. Daca pe deasupra mai si irosim vreun potential 9+ cu skill-uri bune la 18 ani, nu ajungem nicaieri. Nasol e ca aceste lucruri nu pot fi controlate de voi sau de nimeni, defapt. Din pacate nu aveti materie prima, pacat.
Tinand cont de asta, nu stiu cat de pretentiosi putem fi in materie de selectie. Dar e util sa avem niste standarde totusi. Asadar, cateva propuneri:
1) PF cu OD sub 10 n-as lua(nu stiu daca exista asa ceva la noi). C e ok cu 8.
2) in general, nici un skill sub 7. C si PF cu pase 1-2, grotesc. Idem la SG cu ID 1-2.
3) JR minim 12 pt PG, SG, SF.
4) stamina minim 5(cel putin pentru cei ce se recomanda titulari).
5) pase minim 12 din nou pt cei 3 de exterior.
6) nu-s de acord cu minim 10 rebounding la SF, dar aici sunt subiectiv, normal. 8 e suficient zic eu. In general la SF e greu sa le ai pe toate.
7) ideal ar fi sa nu avem potential 8 in lotul mare, ar insemna progres.
8) PF si C sa depaseasca 110 TSP.

Nu cunosc lotul, deci s-ar putea sa fie de domeniul fantasticului ce mi-as dori eu.
Trebuie sa avem putina grija cred, poate unor colegi nu le-ar pica bine sa divulgati skill-uri si jucatori din lotul actual. Poate isi exprima opiniile in privinta asta. De asemenea, foarte posibil sa fie alte tari care ar profita de asta vizitand forumul.

From: Otis

This Post:
00
298691.5 in reply to 298691.4
Date: 03/07/2019 01:47:32
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
De asemenea, foarte posibil sa fie alte tari care ar profita de asta vizitand forumul.

aici nu postam skilluri. si nu e atat de greu sa intuiesti ce skilluri are un jucator. decat daca am avea ceva deosebit gen pivbot cu pase 15 sau point guard cu rebounding 14 ar fi o problema dar nu avem asa ceva incat sa mearga sa-si consume timpul altfel.


fata de sugestiile tale mi se pare ca asta cu stamina trebuie sa fie nenegociabila. stamina mic e ca si cum ai scadea procentual zeci de skill points fiindca la club nu e antrenat. 5 pt titulari mi se pare f ok.

12 JR pt SF ca skill minim mi se pare prea mult, gandeste-te ca importanta ala e ultimul skill pt ei dupa OD ID RB JS PAS (gandeste te ca DR si HA va avea oricum fiindca le antrenezi pt elastic).
ca filozofie ma gandesc ca cele mai importante 4 skilluri sunt skilluri principale, problema e cu urmatoarele 4 drept cauza de excludere. iar o bariera prea mare pe skill secundar ar fi nerealist.



deci 8) tsp foarte mare nu tine de secundare.
7) potentialul e irelevant daca acel jucator a fost antrenat, poti avea un SF cu 8, dar de acord ca pe alte pozitii e exclus sa poti face ceva bun.
6) e ok, intrebarea e daca sa cerem rebounding minim pe guards ca la SF e skill principal.
5) 12 pas pt sf mi se pare mult, mai degraba un ideal decat un prag minim de eligibilitate. as zice 10, sa vedem cum o percep si altii.
3) am zis mai sus, e mult pt ultimul skill ca relevanta. poate nici nu apuca sa antreneze JR daca creste un sf. dat fiind ca avem un SF adevarat la cate 4 sezoane as fi mai relaxat in criterii aici. dar JR pt SG ar tb mai mult. sau in fine il conditionezi gen JR 12 si IS 12 sau JR 17 si IS 7, ca sa fie comparabili. adica poti sa ai SG de LI sau SG de motion, nu doar sa fie o clona mai saraca a PG. as propune un nivel minim pe pozitie si eventual conditionat cu alte skills.
2) de acord cu a doua parte, dar gandeste te ca poti avea un HoF PG cu inaltime 6.0 si are SG 1 si RB 2. va dura o viata ca el sa creasca la 7! in special daca nu are alte skills care sa ii faca un elastic pe interior. as zice niciun skill sub 4, fiindca repet, unele nu se pot antrena. iar ce e peste, gen 7 sau mia mult e departajare. gandeste te al pivoti. PAS DR si JS sunt independente de inaltime, deci pe alea le poti creste. OD nu este si va fi chin sa-l cresti. dar sa ii ceri JR care se antreneaza la fel de greu ca OD pt un big man e nerezonabil. repet, noi agreem baza de selectie, nu varful NT.
1) perfect de acord. ne incadram cam la limita cu cativa



deci guys, remus a atins fix probleme care sunt urmarite de acest post.
e ca la scoala, ce elemente minime trebuie sa stie un elev/student ca sa ia nota 5 si sa treaca. daca zicem ca trebuie 7 ca sa treaca e nerealist. departajarea nu se face dupa cine trece ci dupa cine are nota cea mai mare, doar ca pentru a evita pseudo competitie intre jucatori buni cu gauri si jucatori mai putin buni dar completi, trebuie sa definim ce inseamna complet (la limita)....

repet: ideea cu stamina e excelenta si pragul e rezonabil!

daca anumite puncte vor primi mai mult sprijin vom putea spune din actualul lot NT cati jucatori s-ar incadra pe aceste cerinte. reamintesc ca noi avem 1 sf adevarat,

From: GM-Remus

To: Otis
This Post:
00
298691.6 in reply to 298691.5
Date: 03/07/2019 20:06:54
BV Pistons
RBBA
Overall Posts Rated:
105105
Second Team:
BV Pistons II
8) sunt patru skilluri de interior, total de 80. Nu le poti maximiza pe toate. Deci sub 80 pentru un jucator de interior vin de acolo. Ca sa ajungi la cee 110, iti trebuie o suma considerabila de secundare.
7) eu nu imi pot imagina un jucator de baza la nationala caruia sa ii permita potential 8 sa fie de impact. Chiar sunt curios cum ai construi tu un SF in limitele acelui 8 potential. Aici s-ar putea sa ai dreptate, dar eu unul nu vizualizez.
6) am putea sa cerem un 6 la rebounding la guards, nu e imposibil.
5) de acord, 10 e ok la SF(ar fi fain daca SG ar avea pasele mai mari de 12 in cazul asta)
4) settled
3) e corect ce zici tu, dar nu poti ataca exterior la niveul asta daca SF nu are un JR decent. In cazul asta, nu mai avem un SF care sa joace mereu, doar unul de conjuctura(sau doi). Asta e ok, eu ma gandeam la un SF de baza in scenariul meu. Dar e foarte ok sa avem niste minime conditionate de skilluri pe fiecare pozitie.
2) de acord. Totusi, nu m-ar deranja un SG cu sb de 1 cum m-ar deranja id de 1. E doar o preferinta. Nu am fost suficient de specific. Dar multiplii de 1 si 2 la jucatori de interior...bleah
1) settled. Lucrez la capitolul asta la echipa de utopia.



From: paul.swbl

To: Otis
This Post:
00
298691.7 in reply to 298691.6
Date: 03/10/2019 07:03:54
Overall Posts Rated:
7272
Interesant modul in care se pune problema si mi se pare o idee buna.
Mie personal nu mi se pare urat sa ai SB 1-2 pe guards, nu e ideal dar nu stiu cat de relevant si de util e in conditiile actuale din BB. Nici pentru C/PF nu as cere SB minim mai mult de 11. In principiu totusi simt ca se revine la discutia cu nevoia de jucatori cu secundare bune, dar de data asta se pune puntul pe i in ceea ce priveste ce inseamna concret un nivel bun pentru ele, ceea ce e ok, nu am inteles niciodata de ce ai avea un C cu 200k salar si OD 2.

From: Otis

This Post:
11
298691.8 in reply to 298691.7
Date: 03/10/2019 13:30:56
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Intamplarea poate face ca acel antrenor sa nu fi avut posibilitatea sa l antreneze in afara pozitiei.
Mai mult, daca l a si draftat poate era mai atasat decat altii.
Nu incriminam pe nimeni dar poate ca daca stie de dinainte ca nu va ajunge la nt cu salariu 200k si od 2 poate isi reevalueaza din timp planul de antrenament.

Sb conteqza fiindca este remediul direct impotriva driving shot. Problema e ca nu e ceva mainstream dar unt echipe care au dus asta la extrem si au avut succes. Pe guards nu e esential dar e binevenit. dar de acord, sb 2 nu iti va cauza event negativ.

This Post:
22
298691.9 in reply to 298691.8
Date: 03/11/2019 03:57:27
Jedi Knights
III.2
Overall Posts Rated:
88
Salut! Am gasit cerintele acestea (253866.19), mai sunt de actualitate?

This Post:
00
298691.11 in reply to 298691.10
Date: 03/11/2019 05:46:55
Jedi Knights
III.2
Overall Posts Rated:
88
O sa incerc sa antrenez o extrema si o extrema de forta