BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 46

[REP] - Sezona 46

Set priority
Show messages by
This Post:
55
299857.1
Date: 05/19/2019 13:48:39
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni v novi sezoni slovenske članske reprezentance v kateri nas čaka tekmovanje v Tolažilnem turnirju.

Najprej bi rad oznanil, da je to moja zadnja sezona vodenja slovenske članske reprezentance in da ob koncu sezone ne bom več kandidiral za selektorja. Odločitev ni bila lahka, saj sem se na vodenje reprezentance zelo navezal a glede na pomanjkanje časa, da bi se lahko selektorskemu delu posvečal tudi po več ur na dan, kot bi bilo potrebno, da reprezentanco spravimo na tisti najvišji možni nivo, sem se odločil, da vodenje reprezentance v prihodnje prepustim raje nekomu, ki bo imel več časa in tudi energije, ter bo morda prinesel nek nov svež veter v reprezentanco. O tej odločitvi sem razmišljal že tudi pred zadnjim mandatom, a se ni našel kakšen resen kandidat, ki bi bil pripravljen prevzeti reprezentanco in se delu resno posvetiti. Zato, svojo odločitev sporočam že pred začetkom sezone, da se lahko morebitni kandidati pripravite na kandidaturo oz. da lahko skupnost stopi skupaj in preko debat izbere primernega naslednika. Moja želja je bila vztrajati do 50. sezone ali še mandat dlje, ko bi lahko zopet imeli močno reprezentanco, a je do takrat še vsaj 2-3 mandate, za katere pa bi bilo potrebno ogromno dela in truda da bi načrte lahko uresničili. Žal se prejšnjo sezono ni pojavil nihče, ki bi bil pripravljen na delo pomočnika selektorja, samemu mi je pa ob času, ki ga imam na voljo težko konstantno spremljati napredke in usmerjati managerju pri treningih. Z nekaterimi managerji sem dobro sodeloval skozi sezone, gre predvsem za slovenske uporabnike, s tujci pa je delo zelo težko, sploh če si sam. Te bi moral imeti skozi " na verigi", saj ne vedo kaj delajo, in imajo obupne plane treningov, le redki pa se odzovejo na sporočila. Tako je za doseganja projekta elitne reprezentance po 50 sezoni, potrebno veliko energije in truda, katerega pa trenutno ne morem dati več reprezentanci. Upam da bo nasledniku uspelo. Tej osebi bom tudi na voljo z vsemi informacijami, ki jih bo morebiti potreboval pri začetnem vodenju reprezentance.

Da se še dotaknem našega trenutnega kadra. Od reprezentance se je dokončno poslovil legendarni Matija Klavc, kateri je svoje zadnje tekme odigral na poslovilni turneji zadnje sezone, kjer je še enkrat več dokazal da je najboljši "pure shooter" kar jih je slovenija imela. Njegova zapuščina je veličastna, saj je daleč najboljši strelec v njeni zgodovini, in njen 3. najboljši podajalec.
V novi sezoni resno računam na novinca v članski reprezentanci Vlada Lukana in Stojana Anzela, ki sta za reprezentančni nivo še sicer zelo zelena in še potrebujeta napredek, a njuna raznovrstnost jima omogoča da lahko ob odlični pripravljenosti že pomagata reprezentanci na najvišjem nivoju. Vsekakor pa si želim in pričakujem da bosta v drugi polovici še boljša igralca kot sta sedaj. Za novo sezono je na radarju za vpoklic tudi center Metod Šporar, ki pa je žal trenutno težje poškodovan in bom moral na njegov vpoklic še počakati. Sem zelo zadovoljen z njegovim napredkom, tako da mi je zelo žal njegove poškodbe, tudi on pa še ima prostor za napredek, katerega verjamem da bo dosegel.

Veselim se še svoje zadnje že 12. sezone na položaju selektorja članske reprezentance, kot vedno se bom potrudil po najboljših možnih močeh, da reprezentanco predam v dobrem stanju mojemu nasledniku.

Lep pozdrav

This Post:
00
299857.2 in reply to 299857.1
Date: 05/19/2019 13:54:49
slonavy
II.3
Overall Posts Rated:
88
Zdravo,
mene pa zanima po tvojem kolone Plesec oddaljen od repke in kaj bi moral dvigniti, da bi bil kandidat

This Post:
00
299857.3 in reply to 299857.2
Date: 05/19/2019 15:11:39
Overall Posts Rated:
335335
Zdravo,
mene pa zanima po tvojem kolone Plesec oddaljen od repke in kaj bi moral dvigniti, da bi bil kandidat


Plesec je podoben tip igralca kot Anzel, Lukan in številni drugi igralci v reprezentanci ki so sedaj že veterani. NKI potencial, dobro vsestransko razviti, a ga potencial omejuje, da bi lahko bil nosilec, ki ima tisto nekaj več. Z upokojitvijo nekaterih od teh igralcev v naslednjih 2 sezonah bi verjetno tudi Plesec prišel v poštev za reprezentanco v prihodnosti, je blizu seveda.

This Post:
11
299857.4 in reply to 299857.3
Date: 05/20/2019 07:46:19
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Živjo,

škoda, da si se odločil za slovo od članske reprezentance. Upal sem, da te bo moja kritika ob začetku lanske sezone bolj motivirala kot pa demotivirala, saj sem te sicer v splošnem vedno podpiral in ti redno dajal svoj glas, kadar pa sem imel kakšne pomisleke, pa sem ti to hitro in direktno povedal oz. napisal. A po drugi strani te razumem, človek sčasoma izgubi zagon in voljo, ki sta potrebna za ohranjanje vrhunskega nivoja, 12 sezon je zelo dolga doba. Upam, da v letošnji sezoni reprezentanca doseže dober rezultat (kot ga je tudi lani na EP) in da se tako posloviš v slogu.

Sam sicer sedaj razmišljam, da bi se prijavil na volitve, saj sem s klubom na nekakšnem avtopilotu za nadaljnjih 6, 7 sezon in tako ni neke blazne akcije. Seveda pa je do konca sezone še dolga in stvari gredo lahko v katerokoli smer. Vsekakor bi bilo dobro, da bi bilo mesto selektorja težko dostopno in da bi vladala močna a zdrava konkurenca v boju za ta naziv in odgovornost.

Vso srečo v novi sezoni!

From: Mr.X
This Post:
00
299857.6 in reply to 299857.5
Date: 05/20/2019 18:23:16
The Return
II.3
Overall Posts Rated:
6464
Mene zanima , da bi sporbal vodenje repke za kakšen mandat, če nebo nobenih resnih kandidatov :)

This Post:
55
299857.7 in reply to 299857.6
Date: 07/15/2019 15:05:10
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, danes se je za nas nesrečno končal Tolažilni turnir v prvem krogu končnice proti reprezentanci Čila, ki nas je v napetem in izenačenem dvoboju premagala za 2 točki na našem domačem terenu. Zelo sem si želel vsaj ene zmage v končnici a nam žal to ni uspelo. Reprezentanca Čila je močna, močnejša od naše ne glede na svetovno razvrstitev, zato smo šli v tekmo na vso moč, a enako je svoji reprezentanci ukazal tudi selektor Čila. Očitno sva oba slutila, da v kolikor želiva to tekmo dobiti bo potrebna igra na vso moč. Sreča je bila tokrat naklonjena nasprotni ekipi. Odigrali smo po najboljših močeh. Pogrešali smo to sezono odličnega Jako Križniča, ki se je poškodoval pred tedni in tudi za to tekmo še ni bil v pripravljenosti, da bi lahko pomagal reprezentanci, med tekmo pa se nam je poškodoval še odlično pripravljeni Ambrožič, ki je tudi eden boljših obrambnih igralcev v naši reprezentanci.

Na zadnjih dveh tekmah nam je zmanjkal kakšen bolje pripravljen igralec več ali kakšna poškodba manj pa bi morda bil rezultat to sezono še lepši, vseeno pa smo izpolnili osnovni cilj, da se uvrstimo v končnico tekmovanja.

Sledi še nekaj prijateljskih tekem, ki bojo moje zadnje na selektorskem stolčku. Lep preostanek poletja želim vsem skupaj! B)

This Post:
00
299857.9 in reply to 299857.8
Date: 07/15/2019 15:24:12
Overall Posts Rated:
335335
Glede na to, da je reprezentanca v nekakšnem prehodnem obdobju, mislim, da je bila sezona povsem uspešna. Osnovni cilj je bil dosežen, omeniti velja vsaj še zelo lepo zmago proti Portugalski v rednem delu, danes nam je sicer res zmanjkal kanček športne sreče, kar pa splošnega vtisa ne more skaziti: iz trenutne ekipe si vsekakor potegnil največ, kar se je dalo.

Čestitke torej za dobro izpeljano sezono (y)


Hvala pa tudi za dolgoletno predano selektorsko delo!

Le upam lahko, da boš dobil primernega naslednika, ki bo slovensko člansko reprezentanco tudi v prihodnje obdržal na ravni, ki si jo dosegel z našimi fanti. Vsekakor to ne bo lahka naloga.

Respect (hi)



Iskreno hvala za kompliment :)

This Post:
33
299857.10 in reply to 299857.9
Date: 07/16/2019 03:30:08
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pohvale za sezono tudi z moje strani

Čisto iskreno nam je bil žreb dokaj naklonjen, a v končni fazi mislim, da smo s sedmimi zmagami v rednem delu naredili presežek - govora je seveda o (zelo prepričljivi) zmagi nad Portugalci. Škoda, da je malo zmanjkalo do zmage proti Čilencem, kajti tako bi lahko podaljšali naše tekmovanje za kakšni dve tekmi. Ampak tako pač je, zdaj imajo praktično vse države v BB-ju dobre igrače

In seveda čestitke za vseh 12 sezon vodenja reprezentance!

This Post:
99
299857.11 in reply to 299857.10
Date: 08/15/2019 06:30:06
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, kot večina že veste je bila tekma z Venezuelo moja zadnja kot selektor članske reprezentance. Bilo mi je v veliko veselje in čast voditi člansko reprezentanco ob enem pa tudi velik izziv. Hvala za vso izkazano podporo skozi leta tako ob vseh vzponih pa tudi padcih, brez vaše podpore ne bi bil zmožen voditi reprezentance 12 zaporednih sezon. Ker pa vodenje reprezentance ne obsega samo pripravo na naslednjo tekmo, ampak tudi veliko več, je lahko tudi zelo naporno, saj je treba vseskozi skrbeti tudi za prihodnost reprezentance in skrbeti da ohranjamo "imidž" ki smo si ga ustvarili skozi leta, pa čeprav ni vedno lahko. Zato mi bo po eni strani tudi padlo določeno breme z ramen, ko bom predal ključe vodenja novemu selektorju, saj ob pomanjkanju časa čutim, da ne morem dati vsega, kar je potrebno, da bi reprezentanco lahko zopet dvignil še za kakšen nivo višje. Upam, da bo nov selektor imel predvsem dovolj časa in pa tudi motivacije za nadaljnjo delo.

Reprezentanco zapuščam v pozitivnem vzdušju, smo na 27. mestu na svetu, kar je lepa uvrstitev, in mislim da se lahko tudi v naslednjem mandatu nahajamo okrog te pozicije, prihajajo novi fantje (Anzel, Lukan, Šporar), ki bodo nadomestili nekaj tistih ki se počasi poslavljajo zaradi starosti 33+. Okrog 50+ sezone pa mislim, da se bo dalo povzpeti po svetovni lestvici, saj prihajajo fantje iz sensimanove U21 "šole", tako da prihodnost je svetla :)

Lep pozdrav