BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 48

[REP] Sezona 48

Set priority
Show messages by
This Post:
77
302192.1
Date: 11/22/2019 09:03:47
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Lepo pozdravljeni v novi sezoni slovenske članske reprezentance!

Prehodna generacija se počasi menja in v letošnjo sezono vstopamo nekoliko prevetreni, še večjo menjavo pa pričakujem ob koncu te sezone. Letos igramo na tolažilnem turnirju in že nestrpno pogledujemo za nasprotniki v predtekmovanju. Primarni cilj je seveda uvrstitev v končnico, tam pa bo šlo od začetka in o tem bom pisal, ko bo čas za to - če sploh bo, torej če se bomo tja uvrstili, kar trenutno ni tako zelo samoumevno.

V ponedeljek nas čaka prijateljska tekma z razposajenimi Jamajčani, kjer bomo nastopili z ekipo, ki bo najverjetneje začela predtekmovalni del turnirja. Deseterica je naslednja:

Zmago Murovec - češka II. liga
Viktor Plesec - slonavy (II.3)
Stojan Anzel - The Butchersi (II.3)
Vlado Lukan - Helios Suns (SKL)
Timotej Mercina - Finska 1. liga
Žiga Pečevnik - The Butchersi (II.3)
Goran Osterman - češka II. liga
Metod Šporar - The Return (SKL)
Henrik Gorza - NK AFRICA (II.3)
Edvard Kadivec - Šmartno Afera Šmarna gora '02 (II.4)

Gre za trenutno najboljše igralce, ki so povečini v rokah slovenskih lastnikov, ter so bili v pretekli sezoni povečini v dobri pripravljenosti. Nekoliko me skrbi le pripravljenost Murovca in Ostermana, ki očitno ne moreta drug brez drugega. Lani sta skupaj igrala v latvijski prvi ligi, zdaj sta od tam, skupaj z Estonskim reprezentantom Enkvistom, prestopila v češkega drugoligaša, ki ima očitno visoke ambicije. Upam, da bo njuna pripravljenost dobra, saj gre ze zelo pomembna člena ekipe.

Nov član ekipe je sicer Henrik Gorza, ki je zapolnil nekatere luknje, ter je postal dodatno orožje, s katerim bomo razpolagali na nekaterih tekmah.

V čakalni listi so sicer se nekateri igralci, ki bodo tekom sezone (morda) vpoklicani. Razvrstil sem jih (približno!!) po verjetnosti, da bodo:

Nastja Cigale, Ljubljana Pigs (SKL)
Marko Peter, Slovenia Suns (SKL)
Dominik Razinger, iranska 1. liga
Vito Novinščak, kitajska 1.liga
Janez Caf, grska 1. liga
Kostja Srnec, Slovenia Suns (SKL)
Stanko Kozlar, Rudno Supersonics (II.4)
Muamer Ambrozic, The Return (SKL)
Alex Toman, Prekmurje Storks (III.1)
Matevž Verh, Ankle Breakers (II.4)
Pero Peterec, J&J team (SKL)
Slavko Plišić, italijanska 2. liga

Za prvo četverico bi dejal, da bodo zelo zelo verjetno zaigrali. Cafa bi se rad izognil, ker gre za igralca, ki mu bo v tej sezoni padel marsikateri skill, poleg tega pa niti ni v slovenskih rokah. Ostali bodo priloznosti iskali ob morebitni odlični pripravljenosti in pravem timingu, nekateri (kot denimo Srnec, Kozlar in Verh) bodo s kakšnim preskokom toliko bolj aktualni.

V svoji prvi sezoni sem se sicer naučil nekaj lekcij, za katere upam da bodo v prihodnje prišle prav. V kolikor ima kdo kakšno pripombo, vprašanje, kritiko ali pa pohvalo, je seveda vabljen, da jo poda tu na forumu, po zasebnem sporočilu ali kakšnem drugem kanalu. Trenutna podpora mi je sicer v zadovoljstvo, trenutno še nismo na tako visoki ravni, da bi dosegali res zavidljive rezultate s katerimi bi mogel biti zadovoljen vsak - pa še takrat se najde kdo, ki te ne odobrava, ker pač noče videti 100% podpore - kot je trenutno primer pri U21 selektorju. Seveda pa bi želel, da vsi upravičeni in neupravičeni kritiki podate predloge, kako lahko svoje delo dodatno izboljšam.

Do naslednjega tedna upam, da bom pripravil tudi ponovni pregled vseh mlajših kandidatov. Zaenkrat lahko rečem, da sem s napredkom zadovoljen in da smo na pravi poti.

Do naslednjič...






Last edited by Deschamps at 11/22/2019 09:08:32

This Post:
11
302192.3 in reply to 302192.1
Date: 11/22/2019 17:21:28
Overall Posts Rated:
44
Sam imam eno vprašanje in sicer to koliko resnično manjka Bradešku do reprezentance?
Naredil sem natančno analizo centrov drugih reprezentanc, ki so bili prejšnjo sezono na tržišču in imam nekako zelo točno začrtan cilj kakšne končne skille si želim zanj.
Vem, da sicer DMI ne pomeni veliko pa vseeno, moram priznati, da me je zelo presenetilo, da ima trenutno samo en reprezentant višji DMI od njega.

Nič želim ti čim več sreče in uspešno drugo sezono vodenja reprezentance!
Lp,
Mark

Last edited by bighammer at 11/22/2019 17:28:20

This Post:
00
302192.4 in reply to 302192.2
Date: 11/23/2019 01:34:56
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Ja, nekateri so še sezono nazaj bili precej daleč od reprezentance, zdaj pa so v njej dokaj trdno. Gorza je en tak primer, čeprav še vedno ni čisto igralec po mojem okusu. Ampak ne moremo imeti samih enakih/podobnih.

Za ponedeljkovo tekmo brez problema vpokličem še dva igralca in ju verjetno tudi bom, čeprav rezervisti potem res dobivajo drobtinice. Morda tokrat sicer ne bo tako, saj bi znala biti tekma odločena že nekoliko prej.

Deseterica, ki sem jo naštel, je pa trenutno nekako najmočnejša postava, ki jo premoremo. Sploh ni nujno, da bo vsak od teh desetih igralcev začel tudi s tolažilnim turnirjem - preslaba pripravljenost bi ga zagotovo izrinila iz dokončnega seznama, če bo od ostalih nekako prišel že takoj na odlično pripravljenost, bi seveda tudi dobil priložnost takoj. A ne dvomim, da bo vsak od teh desetih igralcev enkrat tekom sezone v odlični pripravljenosti. In ko bo, bo zagotovo vpoklican.

Hvala za dobre želje, na tolažilnem turnirju srečo potrebuješ že takoj - pri žrebu

This Post:
11
302192.5 in reply to 302192.3
Date: 11/23/2019 01:43:56
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Bradešku do reprezentance manjkata dve sezoni treninga. Oz. da povem drugače, njegov TSP je za slabih 15 točk nižji od igralca z najnižjim TSP v reprezentanci (ki igra na poziciji C). Tako kot DMI sicer tudi TSP ne pomeni tako zelo veliko - vseeno pa več. Bradeško ima sicer res že enakovredne (a ne boljše) primarne skille.

Potrebno je biti potrpežljiv, le redkokateri igralec zaigra za reprezentanco pri 25 ali 26 letih, večinoma gre za take, ki so imeli res visoke začetne skille. Če bo sedaj dve sezoni treniral na PG, ima potem še tri sezone za to, da dodatno dvigne svoje skille pod košem in postane prvi center reprezentance. Jaz ga vsekakor vidim v tej vlogi in upam, da ga boš še naprej treniral nekako v tej smeri


Last edited by Deschamps at 11/23/2019 02:00:00

This Post:
00
302192.6 in reply to 302192.5
Date: 11/23/2019 07:07:21
Overall Posts Rated:
44
Najlepša hvala za odgovor. Mogoče se me je malo narobe razumelo, saj definitivno nisem nepotrpežljiv in razumem, da gre za proces in sem tudi mnenja, da je Bradeško še kar daleč od reprezentance. Me je pa malo presenetilo to z DMI, saj nakazuje na prav to kar si sedaj tudi potrdil, da ima že skoraj enakovredne primarne skille s sedanjimi reprezentanti, kar pomeni, da je naša reprezentanca zelo močna na sekondarnih skillih. Imam pa v glavi za Bradeška recimo nekaj podobnega, kot je Turški center, ki je trenutno na trgu (39245444) :)

LP

Last edited by bighammer at 11/23/2019 07:09:13

This Post:
22
302192.7 in reply to 302192.6
Date: 11/26/2019 05:53:45
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Dobili smo prva nasprotnika, to sta Belgija in Luksemburg. Lahko bi bilo boljše, lahko tudi slabše.

Seveda gre za dve popolnoma različni reprezentanci. Belgijci so ekipa v vzponu, podobno kot njihovi sosedje Nizozemci, ki so nas premagali lansko sezono. Trenutno so rangirani kot 19. reprezentanca sveta, lani so se uvrstili v drugi del EP-ja, kjer so sicer izgubili vseh pet tekem. Izpostaviti velja, da so se v prvem delu pomerili tudi s kasnejšo evropsko prvakinjo Italijo, in ji ob enakovredni zavzetosti dihali za ovratnik praktično do konca (52133). Na prvi pogled so Belgijci ekipa, ki lahko igra vse taktike in so vsekakor neugoden nasprotnik, ki bo v Slovenijo pripotoval kot favorit.

Na drugi tekmi bomo nastopili pod pritiskom nujne zmage. Luksemburg je ena od mikronacij v BB-ju, ki pa se jim v prvem krogu proti Portoriku vseeno ne bo treba pretegniti, zato pazljivost na tej tekmi ne bo odveč.

Vsekakor bodo naše moznosti toliko boljše, če bodo reprezentanti ze v dobri (ali celo odlični) pripravljenosti, tako da vse lastnike ze naprošam, da popazite na igralne minute. Glede na to, da v pokalu trenutno vsi tolčemo bote, to ne bi smelo biti tezko. Prav tako bi bilo dobro, da bi si vsi, ki vam finančna situacija to omogoča, kupili športnega psihologa, saj le-ta pomembno pripomore k pripravljenosti vseh igralcev v moštvu.

Pogumno v novo sezono

Last edited by Deschamps at 11/26/2019 05:55:56

This Post:
88
302192.8 in reply to 302192.7
Date: 11/28/2019 09:55:10
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pripravil sem še pregled kandidatov za reprezentanco, starih med 22 in 26 let. Trenutno velja nekakšen kompromis med štaboma članov in mladincev, in sicer da se vsi igralci do 21. leta trenirajo po potrebah mladinske reprezentance, šele kasneje pa pričnejo tisti, nekoliko bolj nepriljubljen trening, potreben za preskok med člane - slednje se nekoliko razlikuje od tistega, kar sem napisal na začetku lanske sezone. Dokler imajo produkti naše mladinske vrste tudi kolikor toliko razvite sekundarne skille - ki jih za raven, na kateri se trenutno U21 ekipa giblje tudi potrebujejo - ne vidim razloga, zakaj ne bi vsakega obetavnega igralca koristili na dveh frontah.

Resne kandidate za reprezentanco sem v starostnih kategorijah razvrstil priblizno po verjetnosti, da bo igralec prišel v ekipo. Ne teh tabel vzeti preveč zares, saj sem v obzir vzel več dejavnikov; trenutno razvitost, potencial, število trenirancev v ekipi, pozicijo, ipd, hkrati pa nisem trošil preveč časa za analizo. Vseeno mislim, da je pošteno, da se vsem managerjem da nek priblizen vpogled v stanje njegovega treniranca. Potrebno je poudariti, da so na seznamu samo igralci, na katere resno računam, torej taki, ki jih ob primernem nadaljnjem treningu vsekakor vidim v ekipi.

26 let
Edvard Kadivec, Smartno Afera Smarna Gora '02
Alex Toman, Prekmurje Storks, III.1
Cveto Gorišek, TD Stars, III.12
Lojze Močilnik, Prekmurje Storks, III.1
Ferdinand Tekavec, LakersSlo, III.3
Franko Novšak, Prekmurje Storks, III.1
Juš Zvonec, BV Eagles, II.3
Valentin Botonjić, Tiny Red Cobras, III.1
Vojan Mozina, FC Leno 2014, SKL


25 let
Kostja Srnec, Slovenia Suns, SKL
Stanko Kozlar, Rudno Supersonics, II.4
Lado Brljak, Ptujčani, III.3
Dimitrij Bradeško, Stražišče Golden Heat, II.4
Drejc Begič, MVP Team SLO, III.11
Bruno Dobrinja, New York Titans, II.2
Ermin Vivod, KK Matematiki, SKL

24 let
Oliver Simčič, FC Leno 2014, SKL
Viktor Kumerle, Savlje BC, SKL
Jernej Pezdernik, FC Leno 2014, SKL
Silvo Manfreda, KK Gottschee, II.4
Nenad Žarn , Super Celtics, II.4
Denis Urbančič, Dream Catchers, SKL
Oliver Lakovič, 3.portugalska liga
Primoz Zore, 1. tajvanska liga

23 let
Tibor Kološa, Helios Suns, SKL
Milan Podobnik, Straški navihanci, III.15
Artur Vrečko, KK Volče Team, III.15
Zdenko Auguštinčič, KK Amaterji, III.4
Milivoj Pajank, Pepy Team, III.8
Dejan Gojšek, 1. tajvanska liga

22 let
Velimir Kerkovic, New York Titans, II.2
Jaka Kosten, KK Znanost, II.4
Kristijan Jelinčič, J&J team, SKL
Joc Brezovar, KK Lenart Suns, III.5
Lan Zakšek, NK AFRICA, II.3
Zlatan Simčič, J&J team, SKL
Jozef Satler, J&J team, SKL
Lev Henrik, Whateverton, III.14

Napram lani sem moral nekaj igralcev zal odpisati, saj jim lastniki niso mogli zagotoviti primernega treninga. Vseeno je bil osip dokaj majhen, veseli tudi močna generacija trenutnih 22-letnikov.

Lep pozdrav


Last edited by Deschamps at 11/28/2019 09:57:02

This Post:
00
302192.9 in reply to 302192.8
Date: 11/29/2019 01:45:42
Ainmosni
II.4
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Res je lepo brati, da obstaja tesno sodelovanje med U21 in NT!

This Post:
44
302192.10 in reply to 302192.9
Date: 12/02/2019 13:57:20
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Žal smo na prvi tekmi tolažilnega turnirja v napeti končnici morali priznati premoč Belgijcem, ki so slavili 88-81 (53605).

Naše možnosti za zmago so se pred tekmo zreducirale zaradi poškodbe Zmaga Murovca, ki bo z igrišč odsoten dva tedna, rehabilitacija pa bo trajala še nekoliko dlje. Žal je to pomenilo, da smo na poziciji organizatorja igre praktično goli. Posledica tega je bila, da sem bil primoran iz Italije vpoklicati Slavka Plišića, ki je kasneje dobro opravil svojo nalogo in je upravičil svoj premierni reprezentančni vpoklic.

Kasneje se je izkazalo, da se je glavna razlika naredila v popolnoma zadeti napovedi belgijskega selektorja. Belgijci so na krilih dobre priprave na tekmo v dvoboj vstopili precej boljše, ter hitro povedli za 7 točk, a kasneje so se naši le zbrali, ter uspeli držati razigrane Belgijce. Naša prva peterka Plišić, Kadivec, Osterman, Razinger in Pečevnik je svojo nalogo opravila precej različno. Na koncu so si naziv najboljšega strelca s 14 točkami delili Osterman, Kadivec in Plišić, a če za zadnja dva lahko rečemo, da sta dobro opravila delo v napadu, ter solidno v obrambi, je imel Osterman kar nekaj težav z izgubljenimi žogami, prav tako je trpel njegov met.

Tekma se je po izteku prve četrtine odvijala v stilu mrtvega teka, naš zaostanek je bil minimalen, a dokaj konstanten. V tretji četrtini so nam Belgijci ponovno malenkost ušli, a je naveza Kadivec-Plišić ob trdi igri, kjer je bil vsak koš zlata vreden, le nekako omilila zaostanek. Pred zadnjo četrtino smo tako lahko še vedno upali na zmago.

Zadnjo četrtino so ponovno bolje začeli Belgijci, ki so hitro ušli na 6, 8, nato celo 10 točk prednosti. V ključnih trenutkih nas je izdal skok, zmanjkalo je tudi nekaj sreče in vrednost naših delnic je 5 min pred koncem znatno padla. Belgijci so kasneje sicer malo zaspali, in s prostima metoma Stanka Kozlarja, ter dvema košema Žige Pečevnika, so naši ponovno vstali od mrtvih. Dve minuti pred koncem sta nas prosta meta Gorana Ostermana približala na 3 točke zaostanka, situacija se je ponovila 45s pred koncem. 3 točke zaostanka, Belgijci so zapravili svoj napad, in naš trener je 30s do konca klical time-out. Za strelca z razdalje je bil izbran Kozlar, ki je svoj poskus žal zgrešil, in zadnjih 15 sekund tekme smo spremljali samo še obupane poskuse naših s prekrški v obrambi in trojkami v napadu, kar se je seveda rezultiralo v slabši koš razliki.

V sezono smo tako vstopili s porazom, ki sicer ni katastrofalen, a vseeno ob tesni končnici človek pač želi zmago. Poraz je bil roko na srce nekako vkalkuliran v moje načrte, saj želim, da tekom turnirja rastemo in morda prišparamo kakšen naboj za kasnejše tekme. Očitno je imel enake plane tudi belgijski selektor, ki pa je tvegal še z napovedjo in slednje se mu je obrestovalo.

Naslednji teden sledi tekma v luksemburgu, kamor odhajamo po zmago, potem bomo pa videli, katerih 6 nasprotnikov nam bo namenil žreb.

Last edited by Deschamps at 12/02/2019 14:00:32

This Post:
33
302192.11 in reply to 302192.10
Date: 12/06/2019 06:09:26
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pripravljenost naših pred tekmo z Luksemburgom bi ocenil kot zelo solidno, upam pa, da bo šlo v prihodnje še na boljše.

Trenutno imamo 5 odlično, 6 dobro in enega zadovoljivo pripravljenega igralca. Mislim, da bi to moralo zadostvovati, in da v Luksemburg odhajamo v vlogi favorita.

Posledično sem za tekmo naknadno vpoklical zgolj odlično pripravljenega Vlada Lukana. Močni smo predvsem pri pripravljenosti na C in PF, zato bosta morala Gorza in Sporar še malo počakati. Cim dosežeta odlično pripravljenost, bosta vpoklicana - ali pa tudi prej. Prav tako za to tekmo verjetno ne bom vpoklical nobenega od potencialnih kandidatov (trenutno aktualni so Peterec, Toman, Verh...) , saj bi jih kot dodatno orožje raje uporabil takrat, ko bo pričakovan izzid tekme bolj tesen. Tokrat mislim, da bo trenutni kader povsem dovolj. Vse lastnike prosim za potrpežljivost in nadaljnjo skrb za formo in trening svojih igralcev.

Kot sem dejal, v ponedeljek pride v poštev samo zmaga. To ne pomeni, da bomo v tekmo šli podcenjevalno, ampak treba je pač reči bobu bob. Z doseženo zmago bomo lažje zadihali in bolj samozavestno vstopili v ključno fazo prvega dela turnirja.