BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 49

[REP] Sezona 49

Set priority
Show messages by
This Post:
33
303578.1
Date: 03/01/2020 13:47:50
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pozdravljeni!

Volitev sicer še ni konec, a glede na to, da sem edini kandidat, se lahko že veselim vodenja reprezentance nadaljnji dve sezoni.

V sezoni 49 nas čaka evropsko prvenstvo, ki ga bodo gostili naši krvniki na lanskem tolažilnem turnirju (TT), Poljaki. V skupini 8 reprezentanc smo padli v 4. kakovostni boben, žal smo za las zgrešili tretjega, a na koncu razlike ni, saj se bomo pomerili tudi z Nemci, ki so mesto pred nami na svetovni lestvici. Reprezentanco sem podrobneje predstavil v prejšnjem postu in mislim, da gre pri omenjenih resnično za najboljše igralce, ki jih trenutno premoremo. Seveda pa veseli tudi veliko mlajših izzivalcev iz ozadja.

Naši nasprotniki na EP bodo po vrsti:

Moldavija (8.boben) - ena skromnejših ekip v Evropi, proti kateri smo lani na TT zmagali za slabih 50 točk. Premorejo enega res vrhunskega igralca, ostali so po kvaliteti znatno slabši od naših in z vsem spoštovanjem do nasprotnika tu seveda ciljamo na zmago. A prve tekme so vedno nekoliko negotove.

Malta (7.boben) - verjetno najbolj ugoden nasprotnik iz 7. bobna. Malta je bila dolgo najskromnejša evropska reprezentanca, zdaj pa so se nekoliko dvignili, imajo par dokaj solidnih igralcev (ne vem, ali naj se pohvalim al pograjam, da je bil eden natreniran tudi pri naši utopijski podružnici), vseeno pa tudi tu ne bi smelo biti dvoma o favoritu. Za nameček se bomo z maltežani pomerili tudi na ponedeljkovi prijateljski tekmi, kjer bomo igrali s hendikapom minimalnega entuziazma in tam se bomo že nekoliko potipali.

Madžarska (6. boben) - po dokaj lahkotnem začetku se bo začela serija tekem, kjer nam ne bo lahko (ali pa niti ne bomo favoriti). Prvo res zahtevno preizkušnjo pričakujem proti Madžarom, ki imajo zelo močno ekipo (7 igralcev s plačo nad 200k), so pa nekoliko podhranjeni pri sekundarnih skillih. Vsekakor tu ne upam napovedovati zmage, si jo pa seveda želim. Madžari so bili v zadnjem mandatu precej povprečni in njihovo nezadovoljstvo nad dosedanjim selektorjem je bilo dokaj izrazito. Do tekme bomo verjetno že vedeli več o tem, kako bo delo opravljal novi selektor.

Avstrija (5. boben) - Naši drugi sosedi so ekipa v vzponu, ki so v zadnji sezoni namučili ali pa premagali kar nekaj uglednih reprezentanc. Globina njihovega kadra je morda nekoliko manjša kot pri nas, zato bo veliko odvisno od forme njihovih 10 najboljših mož. Pričakujemi še eno težko in napeto tekmo.

Češka (1.boben) - Morda ne tipična velesila iz prvega bobna in tako niso popolnoma nepremagljivi, bodo pa vsekakor proti nam velik favorit. Čehi vso svojo energijo usmerjajo v člansko reprezentanco (na račun U21 ekipe) in njihov kader je posledično bolj izkušen, črpajo lahko tudi iz večjega bazena. Vsekakor so čehi prvi favoriti za napredovanje v 2. del iz naše skupine.

Srbija (2.boben) - naši stari znanci iz preteklega EP, kjer smo se proti njim odrezali dobro, a na koncu žal izgubili. Njihov kader je od tedaj ostal podoben in skupaj s Čehi bi jih postavil v vlogo prvih favoritov skupine. Vseeno, na lanskem TT so pokazali, da so ranljivi, doživeli so nekoliko nepričakovan poraz v osmini finala proti Slovakom, že v skupinskem delu pa so jih presenetili Makedonci. Po drugi strani pa so denimo prepričljivo ugnali ravno Čehe.

Nemčija (3.boben) - Nemci trenutno kotirajo malo nižje kot ponavadi, vseeno pa gre za zelo solidno reprezentanco. Na preteklem TT so izpadli teden kasneje kot mi, od vseh ekip so bili najbližje zmagi nad Poljaki (čeprav bi gola statistika pokazali, da smo bili to mi), le-ti so jih ugnali šele po podaljšku. Upam, da bo tekma proti Nemcem še imela resen tekmovalni naboj in da bomo tedaj še lahko računali na uvrstitev v drugi krog.

Suma sumarum bi naš razpored uvrstil na tri dele. Prvi tekmi bo potrebno zmagati brez izgovorov, tretjo in četrto bomo garali in upali na zmago, kasneje bo vsaka zmaga presežek in kot sem dejal, upam, da bomo do konca grizli za uvrstitev v drugi del.

Poll:  Čigav dres boste nosili na tekmah letošnjega EP?

Henrik Gorza
Edvard Kadivec
Marko Peter
Kostja Srnec
Goran Osterman
Matevž Verh
Dres nekoga drugega

This Post:
55
303578.2 in reply to 303578.1
Date: 03/03/2020 03:12:37
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Sezono 49 smo začeli s prijateljsko tekmo proti skromni Malti, ki pa nas je pošteno namučila (54770).

Na tekmi smo sicer nastopili s pomlajeno zasedbo, igrali so zgolj igralci, mlajši od 30 let. Pri prvi peterki je sicer to praktično najmočnejša postava (morda je manjkal le Goran Osterman), menjave pa so bile vse razen Žige Pečevnika še nekoliko zelene.

Po koncu tekme se je izkazalo, da lahko Maltežani sestavijo zelo spodobno prvo peterko, tepe pa jih kratka klop in šele to je odločilo tekmo v našo korist. Res je, da smo igrali s popolnoma spraznjenim entuziazmom in tako trpeli v obrambi ter skoku, a vseeno je tekma pokazala, da na prihajajočem EP ne gre podcenjevati nikogar.

Na tekmi sta za reprezentanco debitirala Cveto Gorišek in Ferdinand Tekavec na katera upam, da bom v tej sezoni že lahko računal. Žal je bil izzid tekme pretesen, da bi lahko dodatne izkušnje nabirala Oliver Simčič in Tibor Kološa, ki je tako svoj debi presedel na klopi.

Kakorkoli, vse lastnike mlajših in starejših igralcev pozivam, da ta teden nekoliko šparajo svoje igralce in jim ne dajo več kot 70min tedenskega igralnega časa. Kot je omenil že sensiman, lahko prevelika minutaža v prvem tednu tepe igralčevo pripravljenost še nekaj časa.

Hvala tudi vsem, ki ste oddali glas na volitvah Lepo je imeti dobro podporo, hkrati pa vas spodbujam, da svoja morebitna mnenja in opazke, pozitivne ali negativne, delite na katerem od BB kanalov.

This Post:
44
303578.3 in reply to 303578.2
Date: 03/06/2020 05:37:56
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pred uvodno tekmo EP proti Moldaviji je pripravljenost naše ekipe še nekoliko počitniška, a za prvi teden dokaj solidna. Pohvala gre prav vsem lastnikom reprezentantov ali kandidatov, saj ste zelo dobro odmerili minutažo, na koncu je nekatere sreča nagradila malo bolj, druge malo manj. Računali bomo na 1 odlično-, 7 dobro- in 4 zadovoljivo pripravljene igralce. Velika večina najpomembnejših igralcev bo aktivirana že na uvodu prvenstva, preostali pa se bodo pridružili ekipi v nadaljevanju.

Na ponedeljkovi tekmi je cilj zgolj eden - zmaga in ostati brez prask pred nadaljevanjem turnirja. Ekipa Moldavije ima na svoji strani izkušnje (kar 10 igralcev je v veteranskih 33+ letih), kakovost pa je zagotovo na strani naših. V kolikor bomo v tekmo vstopili brez podcenjevanja verjamem, da o zmagovalcu ne bi smelo biti dvomov.

Vabljeni na varno pred koronavirusom na Poljsko



Last edited by Deschamps at 03/06/2020 05:38:35

This Post:
66
303578.4 in reply to 303578.3
Date: 03/09/2020 14:58:31
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Slovenska reprezentanca je evropsko prvenstvo začela s pričakovano zmago proti Moldaviji (54605).

Prvenstvo smo začeli s peterko Plesec, Simčič, Mercina, Gorza in Verh. Še preden se je tekma dobro začela, je z igrišča že odšepal prvi zvezdnik Moldavije, Alexandru Eseliciuc, ki ga je nekoliko nerodno, a po njegovem zatrjevanju nenamenoma, poškodoval naš Henrik Gorza. Moldavci so nekaj minut še zmogli visok tempo v obrambi in napadu, sčasoma pa je njihova cona popustila in našim se je odprlo. V uvodu sta napadalno največ prispevala Gorza (na koncu najboljši strelec z 20 točkami) in Viktor Plesec, dobro ju je razigraval predvsem mladi Oliver Simčič, ki je zavoljo odlične pripravljenosti dobil priložnost v prvi peterki.

Že po prvi četrtini je bila tekma bolj ali manj odločena, zmago pa smo si lahko pripisali ob polčasu, ko je semafor v Katowicah kazal 61-31. V tretji četrtini so naši še dodatno stopili na plin, s klopi je bil razigran predvsem Edvard Kadivec, dobro sta se odrezala tudi kapetan Goran Osterman in še en novinec na velikih tekmovanjih, Cveto Gorišek, ki sta prispevala po 11 točk. Po koncu tretje četrtine smo vodili že z zajetnih 85-42, a na koncu se je izkazalo, da naši rezervisti niso preveč žejni krvi, in zadnjo četrtino smo si prijateljsko razdelili s tekmeci, ki bodo svoje priložnosti iskali proti koncu prvenstva.

Uvod v prvenstvo je bil uspešen, a naredili smo zgolj tisto, kar je bilo nujno. Na drugih tekmah ni bilo presenečenj, Nemci so premagali Malto, Srbi Madžare, Čehi pa Avstrijce. A Avstroogri so oboji pokazali, da bodo trd oreh prav za vsako reprezentanco v skupini. Zaenkrat so naše misli usmerjene predvsem v obračun z Maltežani, ki smo jih spoznali na prijateljski tekmi pretekli teden. Cilj je seveda ponovno zmaga.

Lep pozdrav

This Post:
44
303578.5 in reply to 303578.4
Date: 03/13/2020 06:38:48
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pred tekmo z Malto imamo v reprezentanci sladke skrbi, saj ste lastniki poskrbeli za res izjemno pripravljenost svojih igralcev. Trenutno so v ekipi 10 odlično in trije dobro pripravljeni igralci, zato tudi ni pretirane potrebe po dodatnih vpoklicih. V ekipo se vrača edino Stojan Anzel, kar je bilo prej ali slej tudi pričakovano. Vsekakor smo lahko pred obračunom zelo samozavestni, lahko si samo želim, da bodo igralci podobno dobro pripravljeni tudi pred težjimi obračuni.

Na začetku drugega mandata bi rad ponovil tudi nekaj misli glede treninga in razvoja igralcev. Med spremljanjem naših kandidatov sem namreč opazil nekaj stvari, ki bi se jih dalo dodatno izboljšati:

Prvič: Za reprezentanco so načeloma primerni igralci s potencialom MVP ali več. A posebej po dodatku raznih dovoljenih in nedovoljenih poživil (trening center, mladinski trener, boljši treniranci na splošno...) je pri treningu igralcev z različnimi potenciali potrebno postopati drugače. Igralci s potencialom MVP so za reprezentanco primerni zgolj in samo če so resnično vsestransko razviti in treba jih je trenirati tako, da se sploh lahko trenirajo do 29. leta (torej ne prezgodnja specializacija). Po drugi strani je pri HoF igralcih (in seveda tistih redkih AtG) potrebno izkoristiti njihov visok potencial, ki je v naši razmeroma mali skupnosti precej redek in posledično toliko bolj dragocen. To ne pomeni treninga enodimenzionalnih štorov, a pravi čas je potrebno preklopiti na trening primarnih skillov, da je do 29. ali 30. leta dovolj časa, da se potencial res zapolni in tako postane drugačen tip igralca od tistega s potencialom MVP. S seboj to žal prinese tudi precej veliko plačo, česar se je potrebno zavedati takoj, ko igralca pričnete trenirati.

Drugič: Stamina in prosti meti po mojem mnenju pomembno prispevajo h kakovosti igralca. A moje mnenje je, da se s treningom obojega lahko počaka na konec treninga preostalih skillov (torej do 29. ali 30. leta). Trenutno opažam, da se veliko uporabnikov ravna po pravilu treninga stamine in/ali prostih metov med krajšimi tedni (torej tistimi z zgolj dvema tekmama). Ker je takih tednov v sezoni kar nekaj (2 do 3 od 14 tednov) se to drastično pozna pri hitrosti "pravega" treninga igralca in je v resnici povsem nepotrebno, sploh če so v ekipi manj kot trije treniranci. V primeru slednjega se za kratke tedne tempira dvopozicijski trening (met, 1na1, skok), enako tudi za tedne, ko se minutaža ponesreči. Trening prostih metov tako popolnoma odsvetujem (sploh sedaj, ko si je mogoče kupiti trening center, kjer se PM trenirajo samodejno), trening stamine pa samo izjemoma takrat, ko ima igralec zaradi zelo nizke stamine težave pri igranju vseh 48min. Seveda je netreniranje tega smiselno tudi finančno, saj bo efekt treninga stamine in PM enak pri trenerju stopnje 6 s plačo 50k, ali pa pri trenerju stopnje 1 s plačo 2k (katerega svetujem, da si za cca 2 sezoni omislite, ko glavni treniranec konča s treningom).

Tretjič: Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je za igralce NT kalibra primeren zgolj trener stopnje 5 ali več, dobro pa je imeti tudi kvalitetnega zdravnika - tudi tu priporočam stopnjo 5 ali 6, glede na to, da niso zelo dragi.

Četrtič: Trenutno velja dogovor, da se vsi igralci do 21. leta trenirajo, kot se pač trenirajo za potrebe U21 reprezentance in jaz jih večinoma zgolj bežno pregledam. Iz U21 ekipe tako prihajajo igralci brez večjih lukenj in še vedno je dovolj časa za prilagoditev treninga potrebam članske reprezentance. Vseeno pa je potem zelo zaželjeno, da se takoj v začetku 22. leta igralci začnejo trenirati v sekundarnih skillih - slednje velja za vse, posebej pa za igralce s potencialom MVP. Trenutno je namreč kar nekaj 23 ali 24 letnikov, ki so navidez blizu reprezentanci, a v resnici zelo daleč, saj so sekundarno precej podhranjeni. Kasneje je zaradi plače in hitrosti vse vedno težje, na koncu pride še do kakšne prodaje in igralec je izgubljen.

Toliko za enkrat

Last edited by Deschamps at 03/13/2020 06:42:41

This Post:
00
303578.6 in reply to 303578.5
Date: 03/13/2020 09:02:24
Overall Posts Rated:
66
Super post!

Bi lahko napisal kakšne skille bi kot selektor pričakoval oz. si jih želel za igralce, ki naj bi bilo vsestransko razviti?

This Post:
22
303578.7 in reply to 303578.6
Date: 03/13/2020 10:46:30
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Dobro vprasanje, na katerega ni tako lahko odgovoriti, saj je tezko zgolj navrzti par stevilk.

Pri zunanjih igralcih (poziciji PG in SG) se naceloma gledata predvsem MPK in OPK (ceprav je fino, da sta tudi skok in blokade nekje blizu stopnje 8). Higienicno je, da imajo vsi igralci v reprezentanci MPK vsaj cca 12 ali 13, OPK pa vsaj 10 ali 11, torej noben ni ravno enodimenzionalen. Pri "vsestranskih" igralcih pa je lepo videti MPK nekje 16+, OPK pa nekje 13+. Z drugo definicijo bi vsestranskega igralca na zunanjih pozicijah opisal kot igralca, ki lahko brez kakih kompromisov igra tudi na poziciji SF.

Za igralce na SF in PF nekako po definiciji velja, da so dokaj vsestranski. MPK ponovno 16+, pri SF igralcih obe obrambi vsaj 15 (ponavadi ZO se visje), soliden met iz skoka (spet nekje 16), brez lukenj (kar je recimo 8 ali manj) v podajah in razdalji meta, tudi nekaj skoka (recimo 9), ipd.

Pri centrih je skoraj treba narediti kaksen kompromis, sploh med ZO, podajami in razdaljo meta. A naceloma so tisti, ki imajo sestevek 6 zunanjih skillov 70+ ze kar lepo vsestranski (torej primerni za zunanje taktike).

Je pa seveda v teh 10 skillih toliko kombinacij, da so te meje in norme zgolj provizoricne in vcasih se pojavi kaksen zelo dober igralec, ki marsikateri normi ne ustreza.

This Post:
66
303578.8 in reply to 303578.7
Date: 03/17/2020 03:05:29
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Na drugi tekmi evropskega prvenstva smo ugnali borbeno reprezentanco Malte z rezultatom 126-90 (54607)

Kot sem napisal že v petek, pripravljenost naših igralcev je bila na izjemni ravni, zato smo morda do tekme pristopili nekoliko preveč ležerno. Začetka peterka Plesec, Srnec, Kadivec, Kozlar in Verh je sprva zamanj iskala pot do koša in prve točke iz igre smo dosegli šele po treh minutah igre. Maltežani se nas niso ustrašili in v prvi četrtini držali minimalno prednost. Nevarnost iz zunanjih položajev sta predstavljala predvsem Sebastian Fenech in Duane Machado, ki sta do konca tekme zmogla 35 oz. 29 točk.

V začetek drugega dela smo šli z minimalnim zaostankom dveh točk, a kmalu so Maltežani pobegnili na prednost osmih točk, kar je pokazalo, da so stvari resne. Naše sta v igro vrnila mlada Stanko Kozlar in Kostja Srnec, ki sta izkoristila nekaj lepih podaj Edvarda Kadivca, slednji pa nas je s košem 3 min do konca prve polovice tekme popeljal v vodstvo, ki ga nato nismo več izpustili iz rok. Do konca polčasa smo uspeli zadržati vse nalete Maltežanov in na odmor odšli s prednostjo 9 točk.

Po odmoru je bila tekma nekaj časa še neodločena, a kmalu se je le izkazalo, da je prednost naše daljše klopi usodna za brezkompromisne košarkarje s sredozemlja. S klopi sta blestela predvsem Stojan Anzel (19 točk) in Žiga Pečevnik (17 točk) in do konca tekme je naša prednost zgolj še naraščala.

Po zadnjem pisku sirene je bil lahko zadovoljen predvsem Stanko Kozlar, ki je z 28 točkami vknjižil svoj točkovni rekord - ob odličnem metu 11-13. Dobro pa so se odrezali prav vsi, ki so stopili na igrišče. Tu moram povedati, da se mi je pri nastavitvi postave zgodil manjši lapsus, saj sem med menjave pozabil uvrstiti Oliverja Simčiča (namesto njega sem tako na PG kot SG kot menjavo ponesreči dal Cveta Goriška), za kar se opravičujem predvsem lastniku FC Leno 2014. Brez dvoma bo mladi Simčič dobil še veliko priložnosti za igro.

Prvi dve tekmi sta za nami brez prask - pričakovano. Od zdaj naprej gre pričakovati same težke tekme, kar se je potrdilo tudi včeraj. Madžari, naši naslednji tekmeci, so Nemce šokirali v uvodu tekme, ko so povedli 16-2, na koncu pa so jih Nemci le uspeli premagati. Drugače se je izpletlo na tekmi Srbija-Avstrija, kjer so naši severni sosedi dobesedno pošolali Srbe. Na koncu so zmagali sicer "zgolj" za 15 točk, a med tekmo je prednost znašala že več kot 30 točk! Na tekmi Češka-Moldavija ni bilo presenečenja.

S porazom Srbov se je stanje v naši skupini že začelo zapletati in boj za drugo mesto izgleda precej odprt. Vsekakor bosta naslednji dve tekmi za nas ključnega pomena in še enkrat naprošam lastnike, da za pripravljenost skrbite tako dobro, kot ste do sedaj, hkrati pa poskrbite za vse ukrepe, ki bodo omejili tveganje okužbe reprezentantov s koronavirusom, saj potrebujemo prav vsakega.

Lep pozdrav

From: Mr.X
This Post:
00
303578.9 in reply to 303578.8
Date: 03/21/2020 12:48:54
The Return
II.3
Overall Posts Rated:
6464
(40815423) Če koga zanima.

This Post:
55
303578.10 in reply to 303578.9
Date: 03/21/2020 15:32:41
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Pred ponedeljkovo tekmo z Madžari stvari v našem taboru ne izgledajo rožnate. Od igralcev, ki sem jih koristil dosedaj, lahko računamo na zgolj 5 odlično pripravljenih reprezentantov, preostali so na sicer solidni dobri pripravljenosti. Žal se je random poigral ravno z nekaterimi najpomembnejšimi člani ekipe (Kadivec, Gorza, Osterman...), Marko Peter pa je fasal korono, tako da morala v ekipi ni na vrhuncu.

V ponedeljek tako pričakujem zelo težko tekmo proti tekmecu, ki ima večino svojih najboljših igralcev na odlični pripravljenosti. Pred to sezono so znatno prevetrili ekipo, se znebili enodimenzionalnih igralcev in zaenkrat pod novim selektorjem igrajo zelo vzpodbudno, saj so bili dvakrat blizu presenečenja. Ker jih kasneje čakajo tekme proti Čehom (pričakovan poraz) ter Malti in Moldaviji (razeroma lahka zmaga), se je za bati tudi, da bodo igrali proti nam na vso moč.

Vseeno, v naprej se seveda ne predajamo in v ponedeljek bomo potrebovali vso pomoč občinstva - prek TV-ja ali računalnika seveda, igralo se bo pred praznimi tribunami.


This Post:
44
303578.11 in reply to 303578.10
Date: 03/23/2020 14:54:58
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Moje slutnje so se žal uresničile in proti Madžarom smo doživeli prvi poraz v tej sezoni (54613).

V tekmo smo vstopili z bolj notranje usmerjeno peterko Kadivec, Srnec, Kozlar, Verh, Pečevnik, ter upali, da bodo Madžari igrali podobno notranje usmerjeno. Žal se je selektor odločil drugače in na koncu so bili predvsem z meti izza črte bolj učinkoviti kot mi pod košem.

Za tekmo sem vpoklical tudi nekaj novih moči, že tokrat sta kot menjavi zaigrala Lojze Močilnik in Vito Novinščak, v reprezentanco pa je prišel tudi Ferdinand Tekavec.

V prvi četrtini so Madžari po uvodnem košu Žige Pečevnika hitro prevzeli pobudo in zunanja linija pod diktirko ostrostrelca Alberta Aroka je hitro začela polniti naš koš. Zlasti uspešna sta bila otroka našega SKL-ligaša Croatoans Simon Boros in Tamas Beres, ki sta bila, kot še nekaj igralcev, v reprezentanco rekrutirana šele letos. Prednost Madžarov je znašala že nevarnih 8 točk, a vseeno so se naši zbrali in na krilih Žige Pečevnika ter Edvarda Kadivca smo rezultat do konca četrtine zmanjšali na -3.

Po krajšem odmoru smo hitro prestavili v prestavo višje in po dveh minutah igre v drugem delu nas je Stanko Kozlar popeljal v vodstvo 30-29. Sledilo je nekaj minut mrtvega teka, nato pa so si Madžari uspeli izboriti par točk prednosti in s trojko Borosa na polčas odšli s prednostjo 7 točk.

Na začetku drugega polčasa je že izgledalo, da se bomo vrnili in rezultat celo preobrnili. Edvard Kadivec je s solo akcijami poskrbel za znižanje rezultata na 59-56, a nato je na sceno stopil Arok in z dvema zaporednima trojkama izničili ves trud. Postopoma so Madžari nato zviševali prednost in po nekaj črnih minutah je rezultat znašal že 85-68.

V zadnji četrtini je upanje še vedno tlelo, Vito Novinščak je slabih 5 min pred koncem znižal na 9 točk razlike, a s posameznimi uspešnimi meti izza tri so Madžari vedno znova izničili naše napore. Do konca tekme smo nato spremljali nekaj obupanih metov izza črte in razmeroma uspešno izvajanje prostih metov Madžarov.

Končni rezultat 110-99 je dokaj realen in s porazom ni konec sveta. Madžari so po kvaliteti precej višje kot so rangirani na lestvici, saj so imeli v preteklem mandatu resnično slabo selekcionirano ekipo. Razliko je naredila razpoložljivost oz. pripravljenost najboljših igralcev, posebej se je poznala poškodba (oz. Tista bolezen) Marka Petra, ki je v soboto precej šokirala naš tabor. Vseeno tudi letos še ni vse izgubljeno, naslednji teden igramo z Avstrijo, ki je danes proti Nemcem sicer za las izgubila (potem ko so vodili že za 20 točk) in če jih premagamo, smo nazaj v igri. Na drugih tekmah ni bilo presenečenj, Češka in Srbija sta proti Malti in Moldaviji vklnižili lahki zmagi.

Last edited by Deschamps at 03/23/2020 14:56:23