BuzzerBeater Forums

BB România > NT S52

NT S52 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Otis
This Post:
00
307069.1
Date: 12/12/2020 03:22:27
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
incepem un nou sezon la NT

acesta e al 6 lea an de mandat de cand am preluat acaesta iteratie a echipei nationale. am facut aceasta mentione fiindca foarte multe lucruri s-au schimbat in 6 sezoane, acesta fiind de obicei durata obisnutia a unui ciclu de schimb de generatii.

astfel, un jucator care astazi ar intra in sezonul 33 ar fi avut 27 de ani cu 6 sez in urma, respectiv apogeul carieri ca skill.

eu n-am avut un sistem de echipe la dispozitie cand am inceput asa ca jucatorii care au inceptui sa fie trasi in primul meu mandat abia acum ajung al 24-25.

recomand celor care au timp sa citeasca analiza facuta la debutul sezonului 47 (301071.1)

mesajul de azi e menit pentru a arata evolutia in aceste 5 sezoane implinite si sa vedem cum am crescut.
concluziile la acea data erau urmatoarele
PG: pozitie safe pt 2 sezoane dar dupa aia prapastie
SG cea mai slaba pozitie a NT atat in prezent cat si in urmatoarele 3 sezoane
SF miezul echipei NT - perla coroanei in materie de player development
PF nu la fel de rau ca SG, dar aici putem compensa jucand ce avem pe C
C cea mai competitiva pozitie.



in primul rand vreau sa mentionez ca absolut toti juc cu sanse nt care azi au intre 18 si 24 au fost crescuti fiind indrumati indeaproape pentru a face jucatori aproape completi si meritul cel mai mare e al antrenorilor care au si implementat si livrat. astea fiind zise:
pe PG am reusit sa dezvoltam alternative, atat PG cu JR atat PG cu IS S.Vasile(46146193) si A.Dinu (47142746). am avut noroc si cu useri care au antrenat in afara retelei nt. din toate punctele de vedere trendul pe aceasta pozitie e positiv, ireversibil. nu avem salariile aferente pentru a impresiona pe cineva, dar avem secundare, varietate si aparare.
pe SG avem cea mai buna situatie. recunosc ca am fost norocosi cu antrenarea lui Campean(44566991) de catre selectionerul nt china si l-a facut superb. e cel mai puternic pe terenc and jucam LI/LP, din pacate e zero barat cand jucam motion, dar am crescut alternmative cu JR N.Matei(47142109) foarte respectabile si am ajuns in situatia ridicola unde noi dam motion de varietate, adversarii crezand ca e alegerea noastra de baza. iarasi. stam excelent. ce vine din urma e si mai si
SF - a fost o tranzitie grea. cel mai bun juc din lot era SF -A.Neamtu(39014388) . cel mai amre TSP din lot multe sezoane. in mod evident a scazut vertigions dar va ramane in lot ca SG. cateva sezoane ne-am chinuit cu V.Stoica(44566709) dar acum avem prima optiune viabila de back up D.Stef (46834504)si nu mai jucam imporivzat cu PF pe SF. in 2 sezoane o sa avem iarasi cel mai bun juc din lot pe aceasta pozitie.
pe PF stam bine cu observatia ca daca nu aveam MVP si erau HOF eram deja altceva. Dehlean (42983939) a preluat de ceva vreme pozitia de titular. e singurul care nu a fost limitate de potential. odionara cel mai bun juc din lot dupa neamtu, acum a ajuns mai degraba media lotului. Dicu (44566701) si Barsan (44567668) au conturat pozitia. lucrurile nu se vor schimba 2 sezoane. au foarte bune secundare, dar limite in anumite privinte, in orice caz jucatorii ce vin din urma ii vor depasi. cumva aceasta e pozitia cheie pt identitatea unei echipe iar aici jcuatorii dezvoltati sunt elite.
pe C lucrurile sunt la limita de a fi satisfacator. desi principalele domina, macar am reusit sa elimin in 5 sezoane jucatori cu secundare deficitare, acum avem juc care sunt decenti, dar nu de NT cu ambitii. Lazar (42199325) a fost o rezerva buna ani la rand - cresterea pe stamina l-a facut util echipei multe meciuri. Dobrica la fel (42983335). Stefan Matei are beneficiul de a fi mai tanar si va rezista cat timp juc mai tineri ca el se dezvolta (44566806)

astea fiind zise. astazi din lotul de 14 jucatori, doar 3 sunt in afara granitelor Dehlean/Campeanu/Dobrica. dar controlul e un amre plus pe form

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
307069.2 in reply to 307069.1
Date: 12/12/2020 03:30:26
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
apoi, trebuie reamintita aceasta categorisire.

categoria 1: echipe NT care abia au 10 jucatori cu salarii de peste 100k/juc
categoria 2: echipe NT care au 5 titulari peste 150k/juc si un lot de 100k/juc
categoria 3: echipe NT care au un lot intreg de 150k/juc
categoria 4: echipe NT care au aproape toti titularii pe la 200k si un lot de 150k/juc.
categoria 5: echipe NTcare au toate secundarele pe care ti le poti dori pe salariile din categiriile 3 si 4
categoria 6: echipele de elita care au tot ce vrei.

cu concluzia in s 47 ca "nivelul nationalei noastre e de categoria 4 spre 3"

din fericire, aceste 6 sezoane au marcat o consoldiare la varf si o rarire a clasei de mijloc. acum avem de facto 5 juc cu salarii de 200, dar am avut de compromis pe rezerve.
incet dar sigur in 3 sezoane o sa avem 7 jucatori cu salarii de peste 200, difereti de cei din prezent. rezervele la fel, jucatoric are deja au secundare, iar ascesiiunea noastra in urmatoarele 2 clase valorice e garantata.


pentru userii ingrijorati, lotul actual cumva ne blocheaza in categoria de rank 35-45 fara sanse reale de a sari pe fond de merit, doar de noroc. in conditiile date nu e vreun mare secret cum jucam cum nu e nici la ce adversari vedem. in schimb, mergand inainte nu o sa fac aprecieri la jcuatorii tineri fiindca pe langa faptul ca sunt detinuti de romani, aproape 80% dintre ei n-au trecut prin TL dupa varsta de 20 de ani, deci adversarii pot doar sa banuiasca, nu sa stie ce avem.


altfel, suntem o nt stabila cu un grad ridicat de realizare si cu o ascensiune certa. obiectivul ca intotdfeauna e sa castigam tot ce putem, dar tinta reala este sa asiguram un coeficient si rank cat mai mare ca atunci cand vin adevaratele intariri, sa nu pornim cu un handicap de traseu dificil.

multumesc tuturor celor care contribuie in orice forma, dar in special antrenorilor care au sacrificat sezoane de performatna si bani grei sa faca aceasta realizare posibila.
voi reveni cu pareri imediat ce se afiseaza calendarul intermediar apoi cel final pt turenul de consolare din sezonul 52.

From: Otis

To: Otis
This Post:
22
307069.3 in reply to 307069.2
Date: 12/28/2020 05:41:09
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
sezonul acesta ne-a prins cu anumite slabiciuni, jucatori imbatraniti, iar cei tineri inca mai au de crescut substantial, dar din fericire ce avem azi al 24 e peste ce avem al 27, asa ca sfarsitul de sezon de va prinde in trend ascendent, doar sa nu fie prea tarziu.

acest sezon nou aduce cateva figuri care au fost testate doar pana acum:
alin dinu - SG secundare bune, principale foarte bune. cumva incalca regula auto impusa de a nu investi in mvp, dar Sheva l-a construit pe deplin constient ca va fi prins din urma repede de altii, e o piesa de tranzitie pt urmatoarele 4 sezoane, dupa care ma astept sa fie scos din lot, dar acum compenseaza lipsa evident de JR
stefan matei - SG spre PG. o versiune imbunatatita a lui alin dinu. crescut de acelasi user. ambii au fost pe TL recent asa ca orice NT cu ambitii deja- i-a adaugat in propria baza de date. macar asa mai afla si romanii ce romani avem ni lot
acest jucator al randul sau va fi de tranzitie dar ne va asigura forta bruta pe exterior pe care acum o avem doar in sorin vasile. la anul va avea salariu de 180 sau 200 si o sa avem deje juc pt motion/run and gun
florica matei C-pivot. acest jucator a fost crescut de mine. din pacate nu avem genul de echipa ca sa ne putem folosi de el. ca secundare e al doilea in lot dupa dehlean pe interior, iar ca skilluri principale pentru aparare e in curs de a depasi toti pivotii actuali. si el e la 1 sezon distanta de a fi peste ce avem
dumitru stef -momentan SF. lipsa noastra de optiuni pe SF este in curs de a fi rezolvata. gratie lui starstr3k avem intariri pe teava. de perspectiva PF, momentan are secundare dezvoltate la un nivel mai mult decat decent, cu aparare exterioara, passing si toate cele. cu acest prilej putem sa fim ami putin carpiti pe sf
valentin cojocaru SF. la fel ca si stef, gratie lui starstr3k, avem o piesa in crestere. departe de a fi gata, dar pregatit sa absoarba minute si experienta care va conta la apogeu.

una peste alta, optiunile de jucatori sub ce avem acum in lot au imbatranit la un nivel la care nici nu mia merita pomeniti. suntem bine. pregatim viitorul. din fericire lotul actual care a stagnat in antrenament de ceva vreme ne ami tine la acelasi nivel (din pacate unul nu foarte mare) inca 3 sez max. dar din fericire pe aceasta baza pot creste toti jucatorii precum cei de mai sus.

ce imi doresc cu adevarat e sa nu avem accidentari pe juc tineri. aproape ca e mai important decat ce facem pe teren.

rankul se calcuelaza doar pe abza ult 2 sezoane, de aceea cumva abia de la anul pregatim baza pt generatia de aur

astea fiind zise:

meci 1 vs ungaria
din pacate formele proaste de peste tot ne pun in situatia in care mai bine salvam entuziasm, desi ca in celalate mandate, primul meci in consolare e mereu o oportunitate datorita entuziasmului egal de ambele parti.


From: Otis

To: Otis
This Post:
00
307069.4 in reply to 307069.3
Date: 01/05/2021 11:30:20
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
cu ungaria am pierdut, previzibil oarecum, insa....

in meciul #2 am batut letonia intr-un meci foarte strans.

calendarul pe restul sezonului e dificil. jucam cu 3 echipe din primele categorii valorice, insa din fericire, jucam acasa.

sansele sunt relativ egale. problema de fond e ca nu vom putea acumula entuziasm si o sa alternam TIE/Normal destul de des. o sa stim din timp daca ne calificam. Lituania e o super putere in joc. calificarea se va juca cu malaezia si australia. as spune ca sanse la calificare...peste 50-50.

o sa revin cu updates dupa fiecare meci mergand inainte.

meciul #3 cu malaezia ne prinde bine. relativi egal pe entuziasm, iesiti fiind din turneul de lucky loser pentru mondiale, ei au entuziasm 5, noi in mod evident suntem pe acolo. formele o sa fie marea diferenta si ramane sa vedem daca putem profita de un meci jucand pe optiuena tactica nr 2 sau 3, fiindca in postira lor...meciul asta nu e meci usor si ne vor lua in serios fiindca suntem printre putinii adversari notabili.

ramane optimisti, sa vedem ce iese.

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
307069.6 in reply to 307069.4
Date: 01/16/2021 05:56:17
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
meci #2 Malaezia.

meci pierdut la 1 pct diferenta cu prelungiri.
chiar regret acest meci. aveam forme bune (fata de ce ne am obisnuit) ar fi fost foarte utile pct din clasament. bine...sunt top 16, la sfarsitul zilei sunt echipa de top.

iar ce e pacat e ca jucand standard i am depasit pe aparare si cu inca 2 trepte de aparare. chiar..pacat.

sanse de calificare zero fiindca meciul cu litiania e imposibil de gestionat. si asa era la mustata, dar de victoria asta aveam nevoie.

o sa castigam ce putem si sa incercam sa intram cu ceva elan in mandatul urmator. cu adevarat imbucurator e ca jucatorii tineri cresc constant saptamana de saptamana.

din pacate, pt a face un salt calitativ ca nt tb turneu de consolare reusit pt a avea traseu de euro mult mai realizabil.

din fericire e mult loc de imbunatatire, dar in rest, e de asteptat. drept urmare am canalizat mai mult efort in U21 si sa incerc sa ajut acolo in masura posibilitatilor.

recomand sa aruncati mai mare interes in acea directie macar urmatoarea luna, o sa avem de ce sa fim fericiti.

Hai Romania

From: Otis

To: Otis
This Post:
11
307069.7 in reply to 307069.6
Date: 01/28/2021 17:17:23
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
#3 Scotia

victorie de asteptat. am jucat si o parte din tinerei. am facut ce trebuia

#4 Australia.

cu adevarat o echipa serioasa. am reusit sa ii batem jucand acasa. din pacate avem obiective diferite, noi fiind la mustata cu calificarea, ei economising entuziasm. am castigat la 14p in ciuda ghicelii nimerite.

din fericire avem forme bune pe alocuri dar din pacate nu avem in mod unitar si pare evident ca vom ataca pe o parte sau alta in fct de forme.


am ami zis o. nu asta sezonul sau trofeul pentru care usreii al club sa faca sacrificii reale pentru forme.

ce e imbucurator, in schimb, este faptul ca avem deja un nucleu de 5 guards format care sunt toti foarte puternici si daca atacam pe exterior sid aca atacam pe interior. singura reala constrangere e faptul ca nu avem (inca) SF cu JR. sariturile de salariu vor fi foarte mari la anul la toti. pe SF deja dezvoltam alternative la stoica care e limitat si la neamtu care e rpea batran.

pe interior vom stagna mult si bine dar avemun interior suficient de tare pt a avea sanse asa si asa in consolare si cam de un loc 4 in calificari euro. dar una peste altele eforturile depuse in antrenament se vad pe jucatori iar inca putin si le vom vedea si pe teren.

pana una alta va incurajez sa urmariti u21. urmatoarele 2 meciuri ne pot aduce a doua calificare in istoria u21 la campionatul european. prima in aproape 20 de sezoane.

hai romania

From: Otis

To: Otis
This Post:
00
307069.8 in reply to 307069.7
Date: 02/01/2021 14:48:39
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
#5 Ucraina

am jcuat amandoi TIE insa formele slabe pe 2 titulari si 2 rezerve ne-a pus intr-o pozitie de neinvidiat. o infrangere asteptata si la scor, dar realitatea e ca in deplasare si iesiti din forme am fi pierdut si contra unei tari mai slabe ca noi.

formele au fost rezultatul multor fortari in cupa dar tot ce pot sa zic e ca riscul ca asa ceva sa se intample in viitor e foarte mic.

astea fiind zise, e de laudat ce se intampla la u21, la pauza suntem calificati direct la euro. sa vedem ce se intampla dupa.

From: Otis

To: Otis
This Post:
11
307069.9 in reply to 307069.8
Date: 03/12/2021 01:20:04
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
#6 Nigeria - victorie previzibila
#7 lituania - infrangere previzibila. lituania va juca saptamana viitoare semifinale de consolare. pur si simplu mai e mult de munca.

astea fiind zise sezonul a continuat cu meciuri amicale. am sacrificat ce entuziasm ne a ramas ca sa fac scouting de jucatori. probabil ca multi dintre voi ati avut interactiune cu mine in ultimele saptamani pe acest subiect. mai mult am scoutat sub 21 de ani fiindca nationala de u21 este angrenata pana in ultima saptamana a sezonului in EURO si trebuia sa ne asiguram ca jucatorii din afara tarii sunt antrenati. Astea fiind zise, tranzitia aproape este gata. pentru cine a urmarit evolutia NT de cand am preluat lucrurile abia acum se vad. pur si simplu asta e realitatea, dezvoltarea unui jucator de la 18 al 25 ...dureaza 7 sezoane si peste 2 ani calendaristici.

astfel s-au dezvoltat primii doi jucatori de care azi au 25, peste o saptamana 26, Florica Matei si Dumitru Stef. ambii au secundare net superioare, atat in zonele esentiale cat si bonus. pana la sfarsitul de sezon urmator o sa depaseasca si pe partea de principale actualii jucatori din lot. pe guards situatia e de asemena foarte buna. in sfarsit am dezvoltat 3 jucatori cu JR peste 18, iar desi tot experimentez cu ei, adversarii ne vad disperati sa dam motion, chiar si in amical. oricum, fata de cand am venit, cand doar 2 jucatori aveau JR 14 lucrurile s au schimbat mult. de secundare nu mia zic.

sfarsitul sezonului viitor de NT va duce la curatarea lotului de jucatori care nu sunt NT, dar au salariu de nt iar sezonul care urmeaza ne ava aduce primii doi jucatori la nivel de titular. sper sa ajungem sa ii vedem la niste sume demne de nationalele mari. practic, de cand am luat mandatul 6 jucatori care azi au 24-25 au fost crescuti constant sub tutela mea, urmand ca restul cu varste intre 21 si 22 sa fie terminati cat mai tarziu si cat mai aproape de complet. din fericire niciun jucator nu a fost grabit. incet dar sigur crestem salariul pentru un titular si cerintele pentru rezerve.

urmatorul mandat va aduce o crestere semnificativa spre final in ceea ce priveste rezultate, dar dat fiind ca miza este peste 2 sezoane, in mod cinstit ar trebui prioritizata dezvoltarea Rank-ului ca sa fim cap de serie cat mia ridicat. la nicio nationala mai buna de rank 40 skillul nu se schimba de pe o zi pe alta, chit ca 2 titulari sunt accidentati. dar putem compensa cu entuziasm ca sa avem o crestere aliniat cu cea de skill.


pana atunci, va incurajez sa urmariti performantele la u21, unde am contribuit atata timp cat NT a fost mai pasiva ca ceritna de implicare. urmeaza inca 2 sezoane in afara de acesta unde u21 va fi ridicata de jucatori HoF pregatiti pentru NT, iar astfel e frumos de urmarit cum jucatorii crescuti de la zero ajung sa faca diferenta. mai putin viziibl pentru ambele nationale este faptul ca nu doar jucaotrii cresc, dar am reusit sa ajutam si echipele dedicate antrenamentului sa aiba conditiile necesare, gym lvl 3, Training court 1-3, yt exceptional in primii ani si peste 4 din cei 8 ani de antrenament trainer exceptional, iar 2 superior, cel putin.


asa ca hai sa ne bucuram de rezultate in ansamblu si sa fim optimisti pentru ce urmeaza