Хотів це Грулло в бб-почту написати, але не думаю, що у мене вийде повністю передати те що я хочу до нього донести. Можливо Гордон, або хтось інший, якщо у нього буде бажання зможе йому це перекласти. Тому я напишу тут, так як мені нема чого приховувати, я дійсно не задоволений тим яке відношення зараз до гравців моєї команди у нього. І звичайно я поясню свою позицію, ну а ви почитаєте цю стіну тексту і можливо скажете що я не правий, а можливо підтримаєте мене, вирішувати вам.
Перш за все, я не вважаю себе менш досвідченішим або тупішим тренером або юзером ніж він, благо я не один і не два сезони керував збірними, і не тільки українськими, так я нічого не виграв, але і збірні не були супермегасильні. Про це можна пару постів написати ну це так вступ.
Почнемо напевно з Осіпова: сума скілів без Витривалості і Штрафного 130. Гравців в Україні, які мають більшу суму скілів загалом можна порахувати на пальцях однієї руки, це 2-3 гравці максимум. З тих що все ж мають більший набір навичок відрив не суттєвий 1-2-3 апи. Але в конкурентів немає такого досвіду це раз, а досвід у збірній важливий, і доволі непоганих Витривалості і Штрафних, що також не менш важливо. Фізично тренувати гравця в 32 роки не ефективно тому кращим я його не зроблю. Цього гравця я тренував з майже з 18 років, і багато сезонів і праці та і душі в нього вклав. Я не купив його в китайця за 3-4-5 мільйонів, я ростив його пару років реального життя. Останні декілька сезонів він стабільно допомагав збірній, як при тренерстві Кампота так і Немоса. І не раз показував дуже достойну гру. На рахунок форми то нехай скажуть вищеназвані люди якою вона у нього завжди була.
І тепер коли людина каже мені шо мій гравець недоріс, чи шось типу того, до рівня збірної і може колись там якщо треба буде ми його візьмем в формі це те саме шо плюнути в лице. Після такого ні тренувати наших ні купувати для збірної не хочеться, а який сенс якшо прийдуть скажуть, не-а твій гравець фігня. Я зрозумів би якщо у нас би був рівень Польщі тої ж таки Іспанії наприклад з величезним комюніті де дійсно є з чого вибирати, але у нас я вважаю пріоритет номер 1 це гравці що грають в українських менеджерів і найсильніші.
Тепер перейдем до Андрюховіча: сума скілів 119 (+\- більше бо один скіл є 20 я не вкурсі чи там є більше) сума основних чотирьох навичок 59 (знову ж таки з врахуванням скіла 20 лише). Другий по зарплаті гравець в Україні на даний момент, а був і самим зарплатистим протягом певного періоду.
Сталося так, що з незалежних від мене причин він травмувався в першому матчі сезону, що зробиш рендом. Я порахував приблизні збитки від цього: зарплата минулого сезону (яку заплатили в перший тиждень де він награв лише 9 хв в суботу) 270 + 500 (зарплата за 2 тижні тепер з новою зп) + 60 +\- (торгівля за два тижні) в підсумку 800 +. Це витрати клубу, які підуть просто в повітря. Що ми чуємо від нового тренера, ваш гравець лише четвертий!!!! центровий, і він без форми буде, тому якщо встигнете то буде в збірній, якщо ні то корміть собі його на здоров'я. Виникає питання, а по якому критерію вибираються гравці? По зарплаті? По сумі скілів? Чи просто по формі? Звичайно форма важлива, але знову ж таки, нехай попередні тренера скажуть , яка форма була в Андрюховіча в минулих сезонах, і в скількох матчах він допоміг збірній. Я розумію, 34 роки дропи і все таке, але я і тренера зі спецою під нього взяв, і знаю що в 34 роки гравець спокійно може грати, тим більше в нас немає великих такого рівня крім Алекса і Невельського, все.