tom neznam dali znaes ama i formata ima udel vo sekoj mec taka da namesto da otides cekor napred so formata ti se vrakas nazad...znaci formata e nesto sto treba da se vnimava mnogu
inaci koja e logikata za namaluvanje na izdrlzivost ako mi igra 70 min ne e mnogo neznam zs paga a ne se ni mnogu stari igracive ova nedela na 2 mi padna :0
Формата е еден од побитните моменти во успешното водење на својот клуб. Во дуел меѓу два тима со сличен квалитет поголеми шанси за победа има тимот со подобра форма на првотимците а тука има значење и тактиката што ќе ја постават двата менаџера. Со добра форма и тактика можеш да победиш и посилен противник од тебе така да внимавајте на формата на вашите играчи особено на поважните и тие што се репрезентативци.
Што се однесува до издржливоста, природно е таа да си опаѓа со тек на време независно од возраста на играчите па пожелно е еднаш во сезоната да тренирате издржливост и тоа во неделите кога имате само 2 натрпревари а тоа се двете недели кога се игра плеј-оф и плеј-оут и неделата кога се игра ол-стар мечот.