BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > BB-Marin Soru-Cevap

BB-Marin Soru-Cevap

Set priority
Show messages by
From: pepek
This Post:
77
307646.1
Date: 12/21/2020 09:19:18
Overall Posts Rated:
218218
Merhabalar,

BB-Marin kendisine sorulmuş olan soruları yanıtladı. Ben de boş zaman buldum Christmas öncesi çevireyim dedim naçizane.

"Öncelikle çok sayıda soru geldi! Katkınız için teşekkürler ve her ne kadar hepsini tek tek cevaplamak istesem de aralardan seçmek durumunda kaldık.

Dışarıdan skor odaklı takımlar için herhangi bir gelişme var mı? Çünkü içeriden oynayan takımlar yalnıca iyi Dış Defans ile oyunu domine ediyorlar.

Evet, bu konuyu iyileştiren geliştirilmiş maç motoru bu sezonun hazırlık maçlarının çoğunda test edildi (51. Sezon için konuşuyor) ve başarılı gibi. 52. sezonun başında bunu bütün maç tiplerine uygulayacağız.

Antrenman hızını az da olsa yükseltmek gibi bir niyet var mı? Daha hızlı antrenman yeni kullanıcıların daha çabuk gelişmesini sağlayacaktır. İyi antrenman almış oyuncuların da fiyatı düşer böylece.

Antrenman hep yavaştı ve açıkçası oyunun tasarımı böyle. Yıllar boyunca az da olsa hızlandırdık ama aşırıya kaçıp eski kullanıcıların oyuncularının almış olduğu antrenmanı değersizleştirmemek çok önemli. Şimdilik böyle bir düşüncemiz yok.

Hücumdayken savunmacı neden değişmiyor? OK hep OK'yi savunuyor vs.

Bu sorudan çok bir öneri galiba. Evet mantıklı ama şimdilik böyle kalacak.

Buzz R. Beater'ın kariyer ortalamaları kaç?

Sıfır sıfır sıfır.

HoF veya ATG potansiyelli oyuncuların bir ligde bulunmasında ligdeki takımların drafta yatırdığı paranın bir önemi var mı?

Hayır, yok. Ama bunu da tartışılması gereken bir öneri olarak görüyorum.

Çalışanların maaşı zamanla niye artıyor?
Bütün takımlarda gerçekleşen genel bir işlemin basitleştirilmiş hali olduğundan çalışanlar böyle tasarlandı.

Oyuncu sadakati önemli mi? X oyuncusu Y sezon kadar kalırsa özelliklerinde ufak da olsa bir artış gerçekleşiyor mu?

Sadece ürün satışlarında artış var, oyuncu performanslarında yok. Bunu düzenleyen form var ve oyuncu alıp satan takımları etkiliyor.

Gözlemcilik ne zaman önemli olacak? Draft çok rastgele bir şey, bir sürü puan harcayıp hiç iyi potansiyelli birini bulamama ihtimali de var.

Gerçek hayatta olduğu gibi, bir takım milyonlar harcayıp 1 numaralı sıradan vasat bir oyuncu seçebilir. Bununla beraber orta sıralardan seçilip çok iyi performans gösteren oyuncular da var (mesela Antetokounmpo) Bu şans meselesi ve BB'de de bunu yansıtmaya çalıştık. Para harcadığında sadece şansın yükseliyor.

App hakkında bir güncelleme var mı? Ne zaman çıkacak? 2020 mi 2021 mi?
App'e daha çok var. Bu sene dikkatimizi maç izleyicisine verdik. Yani app'i 2021'e erteledik.

Ne zaman gözlemcilik ya da genç takım arasında bir seçim yapacağız?

Genç takım planlarımız arasında yok, üzgünüm.

Daha fazla istatistik ekleyebilir misiniz?
Daha iyi bir "toplam efektiflik" hesaplamasını planlamıştık ama bazı temel istatistikler (blok denemeleri gibi) eksik olduğu için durdurdık. Maç motorunu güncellediğimizde bu tarz temel istatistikleri de ekleyeceğiz.

Daha fazla sezon ödülü koyacak mısınız?
Şu anda hayır ama önerilere açığız.

Flash player birkaç ay içerisinde sona eriyor. Maçları nasıl izleyeceğiz? Yerine koyabileceğiniz bir şey var mı?

Evet zamanında yetişecek bir çalışmamız var. Ayrıca bu maç izleticisi app'in de bunun etrafında kurulacak şekilde tasarlanıyor.

Server'lar da durum nedir?

Sunucu taşınmasından bu yana veritabanı kilitlenmeleri ve performans düşüşleriyle alakalı bir sürü sorun yaşadık. Veritabanımız çok büyük ve her sezon da büyüyor. Yetişmek için elimizden geleni yapıyoruz ama şu anda daha stabil bir site için yavaş da olsa ilerliyoruz.

Kullanıcı arayüzünü güncelleme bir fikir olarak da olsa var mı? Site dizaynını değiştirmeyi düşünüyor musunuz? 2020'deyiz ama site sanki 2010'da gibi.

Evet app'le birlikte değişecek. HTML5'e geçeceğiz ve bütün tarayıcılardan ulaşılabilir olacak. Yani hem evet hem hayır çünkü şimdiki site böyle kalacak.


From: pepek

This Post:
11
307646.2 in reply to 307646.1
Date: 12/21/2020 09:20:14
Overall Posts Rated:
218218
Çalışan ekibe başkalarını katmayı düşündün mü? Sana yardımcı olsunlar diye BB topluluğundan neden yardım istemiyorsun? Bu topluluk sitenin olabildiğince uzun süre devam etmesini istiyor.

Evet! Sürekli birilerini ekibe dahil ediyoruz ama çok az reklamını yapıyoruz. Yıllar boyunca, BB için çalışan çok geliştiricimiz oldu ama topluluk bunlardan haberdar olmadı. Geliştiricilerin reklamını yalnızca uzun süre çalışacağını bildiğimiz zaman yapıyoruz ama tecrübelerimize göre birçok insan bir süre sonra ekipten ayrılıyor.

BB'yi açık kaynaklı hale getirmek opsiyonlar arasında mı?

Muhtemelen hayır. Sadece bazı kısımlar açık kaynak kodlu olabilir. Açık kaynak olduktan sonra gelir elde etmenin bir yolunu bulmalıyız ve bunu çözdüğümüzde (tekrar söylüyorum bazı kısımları) açık kaynak kodlu hale getireceğiz.

Oyuncuların gizli özellikleri var mı (mesela agresiflik), varsa neler?

Evet var ve bunlardan biri çoğunuzun bildiği: oyuncunun faule yatkınlığı. Diğerleri de sır olarak kalsın.

Maç motoru değişikliğini düşündün mü?

Evet, sürekli değişiklik ve düzeltmeler yapıyoruz. Şu an biri hazırlık maçlarında ve özel liglerden test ediliyor ama hep adım adım gitmeliyiz. Devrim yerine evrim.

Dünya şampiyonalarının veya kıtasal şampiyonaların ev sahibi nasıl belirleniyor?
Dünya şampiyonasının ev sahibini elle seçiyoruz. Bir komite ev sahipliği yapmamış, aktif üye sayısı fazla olan ülkelerin daha çok şansının olduğu bir sistemle seçiliyor. Kıtasal şampiyonalar otomatik olarak rastgele seçiliyor.

U21 ve MT turnuvalarında değişiklik olacak mı? Ulusal kupa ya da B3 dışında ekstra bir turnuva olacak mı?
Şu an böyle bir planımız yok.

46. sezon öncesindeki haberleri görmenin bir yolu var mı?
Bu kolay, şimdi post'ları 10'dan 20'ye çıkardım.

BB-Simone'ye ne oldu? Gittiyse, Marin başka birini yardımcı olması için alacak mı?

BB-Simone hala bizimle, danışman rolünde. Yardımcı olacak birilerini elbette isteriz ama ekip arkadaşı almak pek de reklamını yapmadığımız bir süreç.

BB neden daha çok reklam yapmıyor?
Daha önceki reklam kampanyalarındaki sonuçlar biraz karışıktı ve uygun birini ya da şirketi bulduğumuzda tekrar artıracağız. Şu an bunu bulma aşamasındayız.

Maçlarda ya da sitede çalışan bir chat sistemi yapabilir misin?

Daha iyi bir chat sistemi yeni app'le beraber gelecek.

Lig fikstürü nasıl belirleniyor? Bazen bazı takımlar için dengesiz fikstürler geliyor.

Fikstür, takımları rastgele sıralayıp sonra da herkes için aynı şablonu uygulayarak belirleniyor.

BB'de haftalık olayları değiştirmeyi düşündün mü?
Bu konuda bir tartışma vardı. Sonuçta bu yapmak isteyebileceğimiz bir şey ama çok ince planlanması gereken bir şey. Bu yüzden şu anlık böyle bir durum yok.

Salonlarını genişletmek için alınabilecek bir kredi yeni takımlar için epey iyi olurdu. Böyle bir şey olur mu? Yeni takımların gelir elde etmesi çok zor.
Zaten başlangıç salonlarını büyüttük. Kredi BB'de mümkün değil.

Ekonomi sayfasına işletme giderlerini eklemek gibi bir plan var mı? Böylece takımlar gelir gider dengelerini bilebilirlerdi.
Evet, yapılmakta.

MVP seçimlerini otomatik hale getirmek gibi bir plan var mı? Ayrıca normal sezonun bitimine eklenebilir mi?

Bunu otomatik hale getirmek şimdilik işleri aksatacağı için elle yapacağız. Ayrıca sizlerden e-mail almayı seviyorum. 2. sorunun cevabı ise hayır.


From: pepek

This Post:
22
307646.3 in reply to 307646.2
Date: 12/21/2020 09:20:43
Overall Posts Rated:
218218
Boş dış şutların takımın genel Dış Savunma rating'inden etkilendiği doğru mu? Eğer evetse bu konuda bir şeyler yapılabilir mi?
Her şuta takım Dış Savunması ekleniyor, ama az ama çok. Şu anda bunu değiştiriyoruz ve maç motorunu daha dengeli hale getiriyoruz. Yeni maç motoru bunu iyi yansıtacak.

Daha gerçekçi bir ekonomik sistem?
Evet! Ne zaman? Bilmiyorum.

Niye bir sürü bot takımın olduğu alt ligler var? Onun yerine gerçek oyuncuların olduğu daha az lig daha eğlenceli olmaz mıydı?

Lig yükselme/düşme sisteminin değişmesi uzun süredir düşünülen bir durum. Piramit yerine, gökdelen sistemi. Hala en iyi nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz. Opsiyonlarımızı da kullanıcı sayısı artarsa diye açık tutuyoruz. App bir yayınlansın da kullanıcı sayımıza bakalım.

Sunucu taşınmasından bu yana MT koçu olarak excel sayfalarımdan doğrudan oyunculara gidemiyorum. Ne yapılabilir?
Oyuna giriş yapmadan oyuncu sayfasına gitmek kısıtlandı. Giriş yaparsanız sorun ortadan kalkacaktır.

Site güncelleniyor mu? Kaynak kodu değişiyor mu? Hazır olduğunda haber verecek misin?
Evet, evet, evet!

BB'ye daha fazla kadın kullanıcı nasıl çekeceksiniz?
Hmm, bu araştırma yapmamız gereken bir konu. Aklıma ilk gelen yalnızca kadınların oynayabileceği bir WBB ligi kurmak. Tıpkı Utopia gibi. Ama bu sadece bir fikir.

Bot takımların gücünü artırmak mümkün mü?
Tabii ki! Bunu kasten böyle yaptık ki gerçek oyuncular daha kolay lig atlasın. Ama seviyelerini artırmak çok kolay. Şu an böyle bir planımız yok ama.

Kondisyon değerlerini düşürmeyi düşündün mü? Mesela kondisyonu yalnızca "efsanevi" olan bir oyuncu 48 dakika oynayabilsin. Daha az olursa değişmek zorunda olsun. Böylece 7 oyunculu takımlar önlenmiş olur. Kondisyon buna kolay bir çözüm olur.

İyi bir öneri. Düşüneceğiz ve paylaşacağız.

MVP ödüllerinin kriterlerini öğreneblir miyiz? Mesela en skorer oyuncu en ribauntçu oyuncuyla aynı puanı mı alıyor?
Hayır, sır olarak kalsa daha iyi, en azından şimdilik.

Marin "yeter artık!" derse ne olacak? Bu pek de kimsenin övgüsünü alamadığınız bir görev, hatta çoğunlukla kötü yorumlar geliyor. Sunucu taşınması sitenin stabilitesini artırmadı. Hemen hemen hiç gelişme yok oyunla ilgili vs. Marin giderse bir B planı var mı yoksa Marin giderse BB de biter mi?

Vay anasını Soru Cevap biterken çok iyi bir soru. İlk olarak, sizi rahatlatayım. BB'yi hiçbir zaman bırakmayacağım. Bana bir şey olursa, siteyi çekip çevirecek başka çalışanlar da var. Bazen yoruluyorum ve kötü hissediyorum. İşler de yavaş gidiyor gibi duruyor ama BB'nin geleceği hakkında müthiş planlarımız var ve bunların gerçekleşeceği gün için heyecanlanıyorum.





From: pepek

This Post:
1111
307646.4 in reply to 307646.3
Date: 12/21/2020 09:21:39
Overall Posts Rated:
218218
Tabii ki motamot bir çeviri olmadı ama İngilizce bilmeyen/iyi olmayan dostlar için iyi olabilir diye düşündüm.

From: Fadeaway

This Post:
00
307646.5 in reply to 307646.4
Date: 12/21/2020 09:53:47
Çanta Spor
III.3
Overall Posts Rated:
3636
Süpersin teşekkürler emeklerin için.

Message deleted
From: Sabroza11

This Post:
00
307646.8 in reply to 307646.4
Date: 12/21/2020 12:09:15
Overall Posts Rated:
8484
Vaktini ayırıp yapmış olduğun güzel çeviri paylaşımın için teşekkür ederim hocam okuması keyifliydi, eline/emeğine sağlık :)

This Post:
00
307646.9 in reply to 307646.3
Date: 12/21/2020 12:13:55
Overall Posts Rated:
287287
Süpersin. emegine saglik hocam 👏

From: 19bjk03

This Post:
00
307646.10 in reply to 307646.4
Date: 12/21/2020 12:32:58
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
9595
Eline emeğine sağlık hocam.

This Post:
00
307646.11 in reply to 307646.10
Date: 12/28/2020 09:55:06
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
213213
Gerçekten emeğine sağlık, sanırım bayrağı devretmem gerekirse kim olacağı belli oldu)