BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 54

[REP] Sezona 54

Set priority
Show messages by
This Post:
55
311010.1
Date: 07/01/2021 04:42:59
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Ponovno odpiram novo nitko za novo sezono slovenske članske reprezentance. Kot vedno dosedaj v sodih sezonah, se bomo tudi tokrat merili z ostalimi, ki potrebujejo tolažbo na tolažilnem turnirju. Velik cilj je, da tudi slovenska članska reprezentanca nekoč zaigra na svetovnem prvenstvu in izkusi izvenzemeljske sposobnosti kitajskih ter ostalih košarkarjev. Žal to ne bo letos, upajmo seveda, da bo že naslednjič.

Tolažilni turnir prinaša res oprijemljivo nagrado zgolj v primeru končne zmage. Seveda se ne sprenevedam, tudi z uvrstitvijo v, denimo, polfinale, bi lahko bili v končni fazi zelo zadovoljni. Tudi med 8 nismo bili ravno pogosto, a le zmaga je tista, proti kateri pogledujejo številne evropske ekipe - skoraj jasno je namreč, da bo trofejo, ki niti ni fizična trofeja, domov odnesel evropejec. Ostali se borijo za mesto najboljšega med pripadniki svoje celine, evropejci pa se zavedamo, da je treba iti do konca.

Nevem, če je to letos, v močni konkurenci Francije, Nizozemske, Bosne, Hrvaške, Turčije, Grčije, Češke, Rusije, Srbije, Litve, Anglije, in še koga, realen cilj. Veliko bo odvisno od sreče pri žrebu nasprotnikov, saj se na tolažilnem turnirju ponavadi pokaže, da gre v končnici najbolje tistim, ki so si v začetnem razigravanju priigrali najboljše izhodišče. Slednje pa je ponavadi pogojeno s koš razliko, beri, z zelo lahkim žrebom v uvodnih osmih tekmah. Nazadnje nismo imeli prav veliko sreče, za letos bomo še videli. V vsakem primeru pa se bomo pač maksimalno potrudili.

Ekipa bo tudi v letošnji sezoni ostala precej podobna, igralci so našli svoje mesto in svojo vlogo v reprezentanci, in vse mlajše generacije čaka težka naloga izpodriniti staroselce:

Edvard Kadivec (C), Šmartno afera Šmarna gora '02, 32 let, 96 nastopov
Marko Peter (A), Slovenia Suns, 33 let, 88 nastopov
Kostja Srnec (A), Slovenia Suns, 31 let, 77 nastopov
Matevž Verh, J&J team, 33 let, 71 nastopov
Stanko Kozlar, Rudno Supersonics, 31 let, 66 nastopov
Oliver Simčič, FC Leno 2014, 30 let, 62 nastopov
Tibor Kološa, Helios Suns, 29 let, 47 nastopov
Lado Brljak, Ljubljana Pigs, 31 let, 46 nastopov
Jernej Pezdernik, FC Leno 2014, 30 let, 31 nastopov
Velimir Kerkovič, New York Titans, 28 let, 27 nastopov
Milan Podobnik, Straški navihanci, 29 let, 26 nastopov
Joc Brezovar, Lenart Suns, 28 let, 20 nastopov
Kristijan Jelinčič, J&J team, 28 let, 18 nastopov
Ciril Gorenc, Almorrana revenge (Španija), 27 let, 9 nastopov
Miha Kordyš, KD Inferno, 27 let, 8 nastopov

Nevem, če se ima v košarki po vzoru hokeja tudi pomočnike kapetanov, ampak mi jih imamo.

Še vedno bom pogledoval tudi k formi veteranov Henrika Gorze (NK AFRICA, 33 let, 54 nastopov) in Cveta Goriška (Little Buddhas (Srbija), 32 let, 47 nastopov), želim pa vključiti tudi Alfreda Podbrežnika (Too red, 25 let), ki je z dobrim delom v pretekli sezoni prišel na reprezentančni nivo. Za veterana, ki se želi v slogu Karima Benzemaja vrniti na reprezentančni nivo, pa bom upošteval glas ljudstva.

V ozadju bodo na svojo priložnost čakali še nekateri mladi; Artur Vrečko, Jaka Kosten, Zlatan Simsič, Oskar Pisanski, Alfred Krstić, Rihard Ljubijankić, Viljem Lovrinšek, in še nekateri drugi igralci, ki so že potrdili svojo pripravljenost na vpoklic v primeru težav s formo.

Kot lahko opazite, je reprezentanca v najboljših letih. Golobradih mladeničev je zgolj za vzorec, veteranov prav tako. Mislim, da se bodo v naslednjih sezonah generacije lepo menjale in da smo dosegli neko stabilnost v kakovosti reprezentance. Verjamem tudi, da smo blizu najboljšim.

Več bo seveda jasno po tem, ko nam žreb nameni prva nasprotnika, še več pa bo jasno, ko dobimo tudi preostalih 6 tekmecev. Še največ pa bo znano, ko odigramo vse tekme in vse bo jasno, ko bo turnir zaključen.

Lep pozdrav v upanju na uspešno sezon

Last edited by Deschamps at 07/01/2021 04:44:55

Poll:  Tomaž Bucik, ja/ne?

Ja
Ne

This Post:
66
311010.2 in reply to 311010.1
Date: 07/06/2021 08:12:35
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Sezono 54 smo pričeli s prijateljsko tekmo proti aktualnim evropskim prvakom Špancem, in dosegli prepričljivo ter, vsaj glede na pričakovanja pred tekmo, presenetljivo zmago (60911). Seveda je potrebno omeniti, da so Španci svojo A ekipo spočili pred prihajajočim svetovnim prvenstvom, ter priložnost dali generaciji, ki prihaja - trenutnim 26- in 27-letnikom. Še enkrat več se je izkazalo, da tudi najmočnejša evropska BB nacija ne zmore zmagovati zgolj z golim talentom, in da so razlike med posameznimi državami majhne. Žal smo bili tako prikrajšani za pravo primerjavo z najboljšimi med najboljšimi, a ne dvomim, da bomo že kmalu v letošnji sezoni videli, kam sodimo.

Znan je spored za naslednja dva tedna. Tolažilni turnir bomo pričeli doma, kjer bomo gostili reprezentanco Kostarike. Pred tekmo smo izraziti favoriti, a Kostarika nam je 4 sezone nazaj že pripravila precej neprijetno presenečenje, in tedaj smo se sklonjenih glav vračali iz te srednjeameriške države. Tokrat bomo zaradi domačega terena seveda manj na udaru in verjamem, da bomo dosegli uvodno zmago, seveda pa se je za zmago proti reprezentancam takega ranga vseeno potrebno potruditi.

Sledi odhod na Švedsko (zaradi zapletov z virusom se že omenja alternativna lokacija v Helsinkih), kjer nam bo nekoliko težje, a vseeno ostaja cilj zgolj in samo eden - zmaga.

Podoba reprezentance, ki bo odigrala prvi srečanji, je seveda odvisna predvsem od pripravljenosti v naslednjem tednu. Še enkrat več poudarjam, da so uvodni tedni idealni za nekatere mladeniče, ki lahko z izstopajočo pripravljenostjo pridejo do resnejše minutaže. Seveda pa ne bo prav nič narobe, če tudi stari, izkušeni mački že prvi teden skočijo naravnost na odlično pripravljenost. Verjetnost za to je majhna, vseeno pa jo z minutami v uvodnem tednu lahko izboljšamo.

Skratka, naredili bomo vse, da bo sezona uspešna in posledično zanimiva. Lep pozdrav



Last edited by Deschamps at 07/06/2021 08:13:05

This Post:
55
311010.3 in reply to 311010.2
Date: 07/13/2021 04:28:21
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Slovenska reprezentanca je s prepričljivo zmago nad Kostariko začela letošnji tolažilni turnir (60945).

Zmaga je bila, kljub razliki v kvaliteti med moštvoma, še nekoliko višja kot sem pričakoval. Kar je potrebno vzeti kot opozorilo pred prihajajočo tekmo s Švedsko, saj domač teren resnično prinese veliko prednost. Tokrat smo jo imeli mi, in naši so pred domačimi gledalci resnično prikazali zelo dobro igro, tako v obrambi, kot v napadu.

Že prva peterka, ki so jo tokrat sestavljali Cveto Gorišek, Kostja Srnec, Miha Kordyš, Tibor Kološa in Velimir Kerkovič je hitro postavila stvari na svoje mesto in nam priigrala dvomestno prednost. Prva četrtina je bolj ali manj že dala odgovor na to, kdo bo zmagovalec, saj smo jo dobili 35-16. Tudi v nadaljevanju nismo popuščali in v drugi četrtini dokončno razblinili vse upe gostov iz Srednje amerike, saj je bil rezultat po polčasu 74-24, drugo četrtino smo tako dobili kar z rezultatom 39-8.

V nadaljevanju smo pričakovano malo spustili tempo, v tretji četrtini še priigrali 10 dodatnih točk naskoka, v zadnji pa še 5, in tako zabeležili res visoko zmago za 65 točk. Vsekakor je tako visoka zmaga dobrodošla, a kot sem dejal, je tudi dober opomin pred gostujočimi tekmami, ki jih je potrebno jemati še nekoliko bolj zares - še posebej na začetku, pri nizkih entuziazmih moštev. Tudi včeraj je bilo nekaj presenečenj, Norvežani so denimo premagali favorizirane Srbe, še nekaj manjših moštev pa je bilo blizu presenečenju.

Pred drugo tekmo moramo biti tako zelo osredotočeni ter ponovno poskrbeti za dobro pripravljenost. Še enkrat pozivam predvsem nekatere lastnike mlajših reprezentantov oziroma potencialnih reprezentantov, da poskrbijo za ustrezne minute, saj je to konec koncev predvsem v vašem interesu.

Lep pozdrav do naslednjič

Last edited by Deschamps at 07/13/2021 04:31:10

This Post:
33
311010.4 in reply to 311010.3
Date: 07/19/2021 14:48:13
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Tudi v drugi tekmi so naši fantje prikazali nadpovprečno dobro igro in precej lažje od pričakovanj ugnali reprezentanco Švedske (61002). Morda je k temu nekaj pripomoglo dejstvo, da se je tekma zaradi zaostrenih korona razmer odigrala na nevtralnem terenu (na koncu so nas BB uradniki usmerili v Talinn), a uradna statistika in zgodovina tega ne bosta pomnili.

V tekmo smo vstopili v postavi Milan Podobnik, Kostja Srnec, Edvard Kadivec, Tibor Kološa in Lado Brljak in ni trajalo dolgo, da smo zagospodarili na igrišču. Švedi so računali predvsem na svojega krilnega igralca Mattiasa Hjortgrena, ki pa je le redko zadel preko rok kapetana Edvarda Kadivca ter njegove menjave Mihe Kordyša. Na drugi strani so naši sicer potrebovali prvo četrtino za malo ogrevanja, nato pa je steklo v drugi. Ko je Kadivec s košem prebil mejo 10 točk razlike (30-20), so se začele podirati švedske domine in do konca polčasa je prednost narastla na zanesljivih 18 točk (46-28).

Drugi polčas smo ponovno bolje odprli mi, Milan Podobnik nas je s košem za 54-34 popeljal na 20 točk razlike, Marko Peter pa na 30 točk razlike zgolj nekaj minut kasneje. V kolikor so moji podatki natančni, je imel Marko Peter v svoji reprezentančni karieri pred tekmo s Švedi na računu 1221 točk in je bil zgolj 14 točk oddaljen od uvrstitve na večno lestvico 10 najboljših strelcev v dresu z reprezentančnim grbom. A žal je tokrat trema naredila svoje in do vpisa v slovenski hram slavnih mu manjka še 9 točk, ki jih bo, v to sem prepričan, kmalu dosegel.

Kakorkoli, pred zadnjo četrtino končna zmaga ni bila več vprašljiva in tudi rezerve so dobro opravile svoje delo. Sprva je že izgledalo, da bodo Švedi uspeli zaostanek nekoliko znižati, a po nekaj nervoznih minutah naših je prednost ponovno začela naraščati, in se na koncu ustavila na +38.

S prvima dvema tekmama smo vsekakor lahko zelo zadovoljni, saj smo obakrat zmagali z razliko, ki je bila nekoliko, ali pa kar precej višje od pričakovane, in po dveh krogih bomo gotovo pri vrhu, če ne kar na samem vrhu razpredelnice. A neke hude evforije še ne gre zganjati, saj bi že en poraz v prihodnjih tekmah precej pokvaril naše izhodišče. Na turnirju je kar nekaj močnejših ekip, pridružili pa se bodo še nekateri odpadniki iz kvalifikacij za SP, tu velja omeniti predvsem Italijane. Za dosego popolnega scora 8-0, ki ekipam kot smo mi, omogoča boj za najvišja mesta, nam mora biti žreb naklonjen predvsem pri dodeljevanju tekmecev, proti katerim se bomo pomerili v gosteh. Seveda pa je zelo zaželjeno, da je tudi nasplošno lahek. V vsakem primeru pa je na koncu dneva seveda potrebno katerega koli tekmeca tudi premagati. Bomo videli kmalu kako stvari stojijo.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 07/19/2021 14:56:36

This Post:
66
311010.5 in reply to 311010.4
Date: 07/20/2021 03:49:05
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Znan je še razpored v preostalih 6 krogih tolažilnega turnirja, s katerim smo lahko dokaj zadovoljni, vedno pa bi seveda lahko bilo boljše in lažje.

Začeli bomo s predvidoma lahko tekmo proti Gvatemali na domačem terenu, kjer se ne moremo slepiti, smo očitni favoriti. Sledilo bo naporno gostovanje na Novi Zelandiji, kamor bo potrebno oditi nekaj dni prej, da se fantje navadijo na časovno razliko in da izgine utrujenost od dolgega potovanja. Sledi domača tekma proti dokaj žilavi reprezentanci Makedonije, nato težko gostovanje v Iranu, lahka domača tekma proti Walesu ter za konec gostovanje pri neugodnih Latvijcih. Verjamem, da bomo v vsako tekmo vstopili kot - na papirju - boljši nasprotnik, a seveda gre upoštevati še interese ekip na vsaki tekmi in prednosti domačega terena, tako da bodo nekatere tekme težke za zmagati, na nekaterih bomo v možnostih za zmago predvidoma celo v podrejenem položaju. Gremo lepo tekmo po tekmo in videli bomo, kakšno izhodišče si bomo priigrali do konca turnirja.

S pripravljenostjo reprezentantov sem sicer zaenkrat zelo zadovoljen, upam, da bo takšna še naprej. V prvem tednu se je žal poškodoval Joc Brezovar, ki pa bo do najpomembnejših tekem predvidoma že okreval in tedaj ga bomo vsekakor potrebovali. Hvala vsem lastnikom za trud

Last edited by Deschamps at 07/20/2021 07:10:43

This Post:
22
311010.6 in reply to 311010.5
Date: 07/29/2021 15:27:38
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Turnir smo nadaljevali doma, kjer smo v sproščenem vzdušju gostili reprezentanco Gvatemale, in zmagali prepričljivo, 117-32.

O sami tekmi ni veliko za napisati, razlika v kvaliteti med moštvoma je precejšnja, za povrhu pa selektor Gvatemale reprezentanco drži na nekakšnem avtopilotu, zato taktike nasprotnika ni bilo težko uganiti. Lažja tekma je prišla prav tudi z vidika krajšega dopusta, ki so si ga privoščili reprezentanti in selektor, ki je bil nekoliko odrezan od vseh povezav z medmrežjem, a pomanjkljiva taktična priprava na nasprotnika se k sreči ni poznala.

Tekmo smo pričeli s postavo Marko Peter, Ciril Gorenc, Kostja Srnec, Tibor Kološa ter Velimir Kerkovič. Na začetku sicer ni kazalo na pretirano enosmeren promet, gostje so nas dobro držalli praktično do konca četrtine, 3 minute do konca smo vodili zgolj 16-12. Kasneje je prednost rastla precej hitreje in z zmago za 85 točk smo dosegli eno višjih zmag v zgodovini slovenske reprezentance. Dolžan sem popravek moji trditvi iz prejšnjega tedna, našemu veteranu Marku Petru sem namreč ponesreči odbil 10 točk, in v resnici se je že s predstavo v prejšnjem tednu prebil na večno lestvico najboljših strelcev, z 12 točkami na tekmi proti Gvatemali pa je na lestvici pridobil še eno mesto. Brez dvoma bo pridobil še kakšno. Vse čestitke, Marko!

Z visoko zmago smo se prebili na prvo mesto na lestvici, a tu se bomo zelo težko obdržali, saj bo vsaka naslednja tekma težja, izjema je tekma proti Walesu v predzadnjem krogu. Prihodnji teden nas čaka gostovanje na Novi Zelandiji, ki bo predstavljala višjo oviro kot naši prijatelji iz latinske amerike, a vsekakor se ve, da smo boljši nasprotnik in da gremo proti kivijem po novo zmago. Vseeno, pri gostovanjih je potrebna še dodatna mera previdnosti.

Lep pozdrav do prihodnjič



Last edited by Deschamps at 07/29/2021 15:33:24

This Post:
22
311010.7 in reply to 311010.6
Date: 08/02/2021 04:08:00
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Na zgodnji tekmi proti Novi Zelandiji smo nadaljevali niz zmag na tolažilnem turnirju (61110). Tekma je minila predvsem v znamenju napadalnih akcij, obe moštvi sta precej manj stavili na delo v obrambi, in tako smo na tekmi videli skoraj 300 točk.

Pri nas je v tekmo vstopila peterka Marko Peter, Kostja Srnec, Joc Brezovar, Tibor Kološa ter Lado Brljak. Hitro smo prevzeli pobudo in povedli na otipljivo prednost, ki smo jo potem skozi tekmo uspeli konstantno povečevati. V napadu je bil razpoložen predvsem Joc Brezovar, ki se je v ekipo vrnil po zoprni poškodbi, katera ga je spravila v stanje prisilnega počitka na začetku sezone. Ko smo po 4 minutah s trojko omenjenega Brezovarja povedli na 21-9, je bilo jasno, da dvomov o zmagovalcu ne bo, in da bo tekma postregla z zelo visokim končnim rezultatom. V prvi četrtini smo tako zmogli kar 49 točk, kasneje je tempo igre sicer malenkost padel, a vseeno so se statistične prvine igralcev lepo polnile.

Gostitelji so se sicer izkazali z igro v napadu, a v nobenem trenutku tekme niso bili resno nevarni, kar je morda še dodaten razlog za to, da je bil fokus bolj na pogumnih in atraktivnih akcijah v napadu iz naše strani. Na koncu smo sicer tekmecu dopustili delno omilitev poraza, saj smo vmes vodili že krepko nad 40 točk razlike, a v končni fazi moramo biti z zmago na gostovanju zadovoljni.

Prihajata dve težki tekmi, najprej bomo gostili ugledno reprezentanco Makedonije, nato pa odhajamo v Iran, kjer nas zagotovo čaka zahteven obračun.

This Post:
33
311010.8 in reply to 311010.7
Date: 08/13/2021 05:37:16
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Naši reprezentantje nadaljujejo z zelo dobrimi predstavami. V ponedeljek smo prepričljivo premagali reprezentanco Makedonije in z rezultatom 123-66 ponovno dosegli višjo koš razliko, kot smo pričakovali (61130).

Tekmo so tokrat pričeli Simčič, Srnec, Podobnik, Kološa ter Verh, ki so hitro prevzeli pobudo, ter priigrali otipljivo prednost - po 3 minutah je bil rezultat 10-3 za Slovenijo. Makedonci so poskušali s napadi od daleč, angažirana sta bila predvsem znanec slovenskih parketov, Žare Cholak, ter Zef Bushi, ki sta na koncu prispevala več kot polovico vseh točk Makedonije, a njun prispevek v napadu nikakor ni zadoščal za to, da bi naši nekdanji bratje uspeli priključiti.

Prvo četrtino smo tako dobili za 13 točk, v drugi pa efektivno že zapečatili tekmo, predvsem po zaslugi odlične obrambe so naši fantje na odmor odšli s prednostjo 62-27. Tudi v tretji četrtini ni bilo popuščanja, pred zadnjo četrtino je bil rezultat že 94-40, v zadnjih 12 minutah pa so naši rezervisti razliko povišali še za nekaj točk, čeprav je fokus v obrambi popustil.

Z visoko zmago smo se obdržali na vrhu razpredelnice, kjer smo trenutno pri koš razliki za 35 točk boljši od prvih zasledovalcev, reprezentance Ukrajine, ter za 38 točk boljši od reprezentance Francije. Slednje ne bo pomenilo prav nič, če se v ponedeljek opečemo na gostovanju pri neugodni reprezentanci Irana, tako da bo potrebno ohraniti fokus in še naprej zmagovati.

Tako pretekli teden, kot tudi v tem tednu, je pripravljenost reprezentantov na zelo visokem nivoju, za kar se še enkrat zahvaljujem vsem lastnikom. Del vrhunske reprezentance so vsekakor tudi zagnani, lahko bi rekel tudi vrhunski lastniki reprezentantov, in zdi se, da imamo ta delček sestavljanke že zložen skupaj. Sodeč po res sijajnih igrah naše reprezentance v zadnjem času se nadejam tudi, da smo po kvaliteti končno prišli res blizu vsem najboljšim in da se nam ni potrebno več bati prav nikogar. Upam, da v podobnem ritmu nadaljujemo tudi zdaj, ko se sezona počasi preveša v drugo, pomembnejšo, polovico.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 08/13/2021 05:38:19

This Post:
22
311010.9 in reply to 311010.8
Date: 08/16/2021 11:23:11
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Danes smo dosegli pomembno zmago proti žilavi reprezentanci Irana, ki je lahko sledila našemu ritmu v prvi polovici tekme, nato pa so naši asi le uveljavili svojo kvaliteto (61192).

Tekmo, ki se je odvijala v zloglasnem Teheranu, so začeli Cveto Gorišek, Kostja Srnec, Joc Brezovar, Tibor Kološa in Matevž Verh. V prvih minutah so bili gledalci priča zelo trdemu in izenačenemu boju, kjer nobena ekipa ni povedla za več kot 2 točki razlike. Po polovici prve četrtine so se uspeli odlepiti domačini, ki so prek svoje zunanje linije povedli na 16-10 in nato 20-12. Z nekaj sreče smo do konca četrtine znižali na 20-18, ter tako omilili nekoliko slabši uvod v tekmo.

Tudi v drugi četrtini se Iranci niso dali in dolgo časa smo spremljali mrtvi tek obeh ekip. V 8. minuti nas je potem Tibor Kološa popeljal v vodstvo 33-32, a več od minimalne prednosti si nismo uspeli zagotoviti vse do konca polčasa, ki se je končal z minimalno prednostjo Slovenije - 44:42.

Po odmoru se razmerje moči na igrišču sprva ni spreminjalo. Za silo smo držali minimalno prednost, ali pa so Iranci izenačili, a tudi oni rezultata niso uspeli preobrniti. Pomembno trojko za 60-57 je dosegel naš center Matevž Verh, in od tedaj naprej smo nekoliko popravili delo, tako v napadu, kot v obrambi. Pomemben zagon nam je dodal tudi kapetan, sicer nocoj rezervist, Edvard Kadivec, ki je z dvema lepima akcijama zrežiral pobeg na 65-57. Sledili so še koši Kološe, vnovična trojka Verha, nekaj lepih akcij Kostje Srneca ter Joca Brezovarja ob samem pisku sirene, in na koncu tretje četrtine je bil rezultat veliko bolj vzpodbuden - 76:64 za Slovenijo.

V zadnjih 12 minutah smo uspeli nadaljevati tam, kjer smo v 3. četrtini končali in Irancem nismo več dopustili, da bi se približali na manj kot 10 točk razlike. 4 minute do konca tekme je Tibor Kološa zadel za 92-72 in tekma je bila odločena. Do izteka smo povedli že za 27 točk, a nato so Iranci z buzzerbeaterjem veterana Rajaba Mostowfi-ja uspeli omiliti končni rezultat na 104-80.

Pod črto smo vnovič lahko zadovoljni, saj smo preživeli težko gostovanje pri neugodnem nasprotniku. Koš razlika sicer ni tako velika, da bi lahko realno upali na obranitev prvega mesta, skoraj zagotovo nas bodo prehiteli vsaj Francozi, a slednje je bilo pričakovano in glede tega težko kaj storimo. Prihodnji teden nas čaka lažja tekma proti reprezentanci Walesa, kjer zmaga ne bi smela biti vprašljiva, seveda upamo na čim višjo koš razliko.

Lep pozdrav do prihodnjič

This Post:
33
311010.10 in reply to 311010.9
Date: 08/23/2021 13:57:54
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Na tekmi proti Walesu je slovenska reprezentanca z rezultatom 147-37 dosegla najvišjo zmago v vsej svoji zgodovini in hkrati tudi prvič (na članskem nivoju) zmagala za več kot 100 točk razlike (61237).

Treba je sicer priznati, da so Valižani v tekmo šli z nekoliko nenavadno postavo, saj se je na na igrišču v določenem obdobju prikazal tudi 67-letni Michael Baldry (22384755), ki je zadel celo trojko prek našega legionarja Cveta Goriška. Slednje je bil, ob neizenačenem poteku tekme, tudi nekakšen vrhunec tega, skoraj prijateljskega, dvoboja. Seveda smo mi kljub vsemu zaigrali s samimi igralci v najboljših letih, tokrat so tekmo začeli Kadivec, Srnec, Brezovar, Kološa in Verh.

Dvomov o zmagovalcu ni bilo od prvega sodnikovega žvižga. Posebej razpoložen v napadu je bil tokrat kapetan Edvard Kadivec, ki je po 6 sekundah zadel svojo prvo trojko (na koncu sicer 39 točk ob metu 16-20, od tega za tri 5-6) in nakazal v kakšno smer bo plula današnja tekma. Po manj kot 4 minutah je Tibor Kološa s košem za 14-3 prebil mejo 10 točk, do konca četrtine smo nato povedli že za 34 (44-10).

Druga četrtina je bila nekoliko manj eksplozivna (36-11), v tretji smo vzdrževali enak ritem (40-14), nato pa v zadnji pritisnili v obrambi, a se je ustavilo tudi v napadu (27-2). Ob nizu 15-0 med 4. in 9. minuto zadnje četrtine nas je na prednost več kot 100 točk popeljal rezervist Jernej Pezdernik, nato pa smo prednost povišali še za 9 točk in si tako pripravili res najboljše možno izhodišče pred zadnjo tekmo rednega dela. V Rigi nas prihodnji ponedeljek čaka neugodna Latvija, katere usoda je bila z današnjim porazom že zapečatena, zato ni dvoma, da bodo šli proti nam na polno.

Od zdaj naprej smo v odločilnem delu sezone, vsaka tekma od tu naprej (vključno z Latvijo) bo močno krojila končni izplen na letošnjem tolažilnem turnirju. Verjetno ni treba posebej poudariti tega, da lastniki še naprej pazite na pripravljenost svojih igralcev, ki se bodo morali boriti z vedno boljšimi nasprotniki. Do zdaj je bila pripravljenost ekipe zares na vrhunskem nivoju, za kar se vsem še enkrat iskreno zahvaljujem




This Post:
22
311010.11 in reply to 311010.10
Date: 08/31/2021 08:39:57
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14941494
Second Team:
Kerlci II
Slovenska reprezentanca je tudi na zadnji tekmi ogrevalnega dela tolažilnega turnirja uspela doseči zmago. V napetem obračunu smo bili, kljub štedenju z močmi, boljši od reprezentance Latvije (61262).

Ni bilo težko uganiti, da bodo Latvijci šli nad nas z vsemi topovi, saj je bila to za njih zadnja "prava" tekma v sezoni. Posledično smo za upanje na zmago potrebovali nekaj sreče z napovedmi, kar se je tokrat izšlo, a vseeno se je po razkritju taktik napovedoval napet obračun. Prva postava Simčič, Srnec, Brezovar, Kološa, Verh je zelo dobro začela tekmo in po 5 minutah smo vodili 10-2. Domači igralci se seveda niso predali kar tako, a vseeno niso uspeli ujeti priključka. Nekoliko resneje so zapretili z dvema zadetima prostima metoma Raulsa Vilkastisa za 18-13, končni rezultat četrtine, 20-13, pa je nekaj sekund kasneje postavil Milan Podobnik.

V drugih dvanajstih minutah smo bili boljši nasprotnik mi. Matevž Verh je v 3. minuti 2. četrtine s trojko povišal na 31-17, nato je za tri zadel tudi Kostja Srnec in po polovici četrtine smo se lahko hrabrili z zanesljivim vodstvom 36-19. A jasno je bilo, da bodo zaradi latvijske zavzetosti nekoč na sporedu tudi črne minute. V drugi četrtini temu še ni bilo tako, Latvijci v napadu niso bili pretirano razpoloženi in uspeli smo ohranjati prednost več kot 10 točk. Utrip se mi je nekoliko povišal, ko so domači zadeli za 45-35, a je nato s trojko nalet Latvijcem preprečil Oliver Simčič. Slednje je dalo našim nekaj zagona, in do konca polčasa smo povedli nazaj na 53-37.

Drugo polovico smo ponovno pričeli bolje mi, Srnec je dosegel koš za 57-37, in v naslednjih minutah se je naša prednost vrtela okoli številke 20. Ustavilo se nam je v zadnjih 3 minutah 3. četrtine, ko nismo uspeli doseči koša, in Latvijci so z nekaj prelahkimi koši prednost pripeljali nazaj do ulovljive razlike - semafor je po 3. četrtinah kazal rezultat 68-55.

V zadnji četrtini se je končno uresničila moja zla slutnja, da tekme ne bomo dobili tako zlahka. Po treh minutah je latvijski center Fricis Zieminš po dolgem času pripeljal domačine znotraj razlike 10 točk (72-64). Razlika se je kasneje za nekaj minut ustalila malenkost pod 10 točkami, še resneje pa so Latvijci zapretili 2 min do konca tekme, ko je za 82-77 zadel Vilnis Durens. Na srečo se naši niso pustili zmesti, odgovoril je Joc Brezovar, nakar so Latvijci sicer znižali na 84-80 minuto do konca, a to je bilo od njihovega napada tudi vse. Pri omenjenem zaostanku so nato zapravili napad, naši igralci pa so bili vsi po vrsti uspešni s črte prostih metov, zato je prednost do konca tekme narastla na 92-80.

Vsekakor smo lahko s prikazano igro, tako proti Latviji, kot tudi na preteklih tekmah letošnjega tolažilnega turnirja, zelo zadovoljni. Na koncu se nam je za las izmuznilo 2. mesto, za 5 točk nas je prehitela reprezentanca Nizozemske, prva pa je po rednem delu reprezentanca Francije. Vseeno, tudi 3. mesto nam prinaša kar nekaj potencialnih tekem na domačem terenu.

Seveda pa si bo vsako dodatno tekmo zelo težko priigrati, že za uvod se bomo pomerili z zelo kakovostno reprezentanco Tajvana, ki sodi v sam vrh reprezentančne košarke. Tajvanci so v kvalifikacijah za SP izgubili proti Izraelu, ki trenutno navdušuje na svetovnem prvenstvu, in bili kot poraženci kvalifikacij nehvaležno odvrženi v tolažilni turnir z razmerjem zmag in porazov 0-2, zato njihova uvrstitev po rednem delu ne odraža njihove kakovosti. Vsekakor bomo za zmago še naprej potrebovali odlično formo vseh nosilcev, tudi trening pripravljenosti bi bil dobrodošel pri nekaterih bolj izkušenih igralcih.

Lep pozdrav



Last edited by Deschamps at 08/31/2021 08:40:26