BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 52

[REP] Sezona 52

Set priority
Show messages by
This Post:
44
307665.15 in reply to 307665.14
Date: 03/22/2021 15:21:34
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14971497
Second Team:
Kerlci II
Tekma prot reprezentanci U21 je minila v prijateljskem duhu (59272), vseeno pa so starejši kolegi vzeli tekmo bolj zares, kot je bilo pričakovati. Zmaga ni bila pod vprašajem niti v enem trenutku, končni rezultat 128-83 ob štirih napovedih, ki so pomagale U21 ekipi, pa je dovolj zgovoren. Konec koncev gre za dvoboj ekip, kjer bi ena ekipa brez večjih težav osvojila naslov SKL, druga pa bi bila nekje na sredini lestvice v 2. ligi.

Vseeno so se na tekmi lahko pokazali tudi nekateri bodoči zvezdniki članske reprezentance, kot sta Leon Drenšek ali pa Samir Markić, slednji bo sicer še naslednjo sezono brusil parket v U21 ekipi. Ne more biti vsak kaliber za člane, a nekaj igralcev na generacijo jih za to kandidira, zgolj približno polovici pa kasneje tudi uspe. Vse pa čaka trdo delo in koristno je, da že v rosnih letih vidijo do kam sežejo standardi in kako jih bodo morda nekoč celo presegli.

Seveda je bilo zanimivo opazotavi tudi nekatere obetavne igralce, kot so Aco Globočnik, Bartol Bobek in Diego Mumelj (Tibor Cof in Urh Linhart pa žal nista dobila priložnosti za dokazovanje). Slednji imajo sicer možnosti za igranje za člane, a kot rečeva z U21 selektorjem: bolj humano jih je "prepustiti usodi" in tu do lastnika ne pristopim s preveč tečnim pristopom. Marsikomu je uspelo in marsikomu še lahko, če se lastnik vestno trudi in ve kaj počne. A MVP igralci so žal zaradi sprememb pravil treninga vedno bolj na stranskem tiru, in pri najboljših reprezentancah so že pozabljena preteklost. Mi se še trudimo z njimi, njihova kariera pa je bolj odvisna od moči igralcev HoF v njihovi generaciji.

Po tekmi seveda želimo mladincem uspešen tolažilni turnir in naj si ponovno priigrajo to prednost domačega terena na prihodnjem evropskem prvenstvu. Mi z nestrpnostjo pričakujemo tekmece v prvem delu evropskega prvenstva. V nobenem primeru ne bo lahko, lahko je pa bolj težko, tako da upamo na nekaj sreče