BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Prevod Vesti

Prevod Vesti

Set priority
Show messages by
This Post:
22
114705.1
Date: 10/07/2009 03:37:25
Overall Posts Rated:
178178
Tema je namenjena samo prevodiocima!

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
114705.2 in reply to 114705.1
Date: 10/07/2009 04:53:48
Overall Posts Rated:
500500
Novi sistem oglasavanja / Opcija cuvanja pretrage za Supportere

Razvili smo novi sistem za oglasavanje u cilju smanjenja velikog broja "lepljivih" (crvenih) tema koje dominiraju na mnogim forumima. Vecina tih tema su oglasavanja bilo koje vrste i nasi GMovi mnogo vremena proveravajuci da li svi postuju pravila ponasanja na forumima. Takodje te teme nisu bas toliko efikasne u tome zbog cega su nastale. Zato smo razvili novi sistem za takva oglasavanja za koji se nadamo da ce biti efikasniji nego postojeci. Od sada ce se poruka smatrati nezeljenom ukoliko postavite transfer oglas, oglas za prijateljsku utakmicu ili oglasavanje zahteva u vezi reprezentacija. Ukoliko novi sistem oglasavanja bude uspesan, mozda cemo da uradimo isto i sa ostalim "lepljivim" temama na forumima.

Prvo, transfer oglasi ce Vam omoguciti da napisete kratak oglas u vezi igraca kojeg ste stavili na prodju. Jednom kada je oglas postavljen necete biti u mogucnosti da ga pregledate niti da napisete novi oglas sve dok se prodaja ne zavrsi. Oglas ce se pojaviti na stranici za pretragu transfer liste i pokusacemo da oglasavanje prilagodimo i prikazemo onima koji bi trebalo da budu najzainteresovaniji za Vaseg igraca. Jedan prioritet bice domaci igraci a drugi prioritet bice igraci kojima transfer ubrzo istice i koji cija cena je u okviru budzeta kluba koji gleda oglas. Svi oglasi mogu da se kreiraju koristeci stranicu "Novi oglas" ciji link mozete da nadjete u meni sekciji na stranici "Zajednica".

Drugo, oglasi za prijateljskim utakmicama ce biti prikazani na stranici "Vodi moj tim" u odeljku "Prijateljske utakmice". Automatski cemo da rotiramo oglase koji ce biti prikazivani tako da ce prioritet imati timovi koji su skoro postavili oglas, ulogovali se skoro i koji nisu dobili puno ponuda za prijateljske utakmice.

Trece, objavljujemo sistem za oglasavanje kako bi selektori kontaktirali vlasnike igraca koji mogu da budu pozvani u reprezentaciju. Ukoliko Vas igrac zadovoljava neke minimalne kriterijume definisane od strane selektora U21 ili A reprezentacije onda ce ovaj oglas da bude vidljiv na stranici za pregled tog igraca. Kontaktiranje selektora je dobar nacin da saznate sta treba Vas igrac da uradi kako bi obukao dres reprezentacije.

Nadamo se da ce novi sistem oglasavanja da smanji broj "lepljivih" poruka na forumoma i da ce biti mnogo efikasniji vid oglasavanja.

Na kraju, dodali smo opciju za supporters da mogu da sacuvaju pretragu transfer liste. Mozete da podesite Vase kriterijume za pretragu na stranici "Podesavanja" i ta pretraga ce se koristiti u odredjivanju koji ce igrac da se pojavi na stranici "Vodi moj tim".

From: kotoor
This Post:
00
114705.3 in reply to 114705.2
Date: 10/07/2009 04:54:51
Overall Posts Rated:
500500
Povratak slobodnih agenata (za sada)

Jedan od efekata azurirane ekonomije je bilo povecanje kolicine novca u igri, posebno zbog jednokratnih isplata od smanjenja broja sedista u halama. (Globalno povecanje zarade od prodate robe je otprilike u srazmeri sa povecanjem plata u medjusezoni). Novosti u zaradi od prodate robe su u sezoni 10 vise nego u prethodnim sezonama podstakle mnoge timove da potrose svoje zarade i potpuno renoviraju tim. Kombinacija ova dva faktora je dovela do dramaticnog porasta cena na trzistu igraca (transfer listi) a time i na iznosima koje su agenti igraca zaradjivali pri svakoj prodaji igraca. Kao rezultat toga mnogi igraci koji su otisli u penziju jer su im se klubovi ugasili sada zele da se vrate na transfer listu jer ce oni i njihovi agenti zaraditi veci novac. Ukoliko cene igraca nastave da rastu mozda ce se neki od igraca vratiti iz penzije u potrazi za poslednjim ugovorom. Ukoliko cene ponovo budu pale igraci iz ugasenih timo ce moci opet da nadju neki bolji nacin da potrose svoje vreme.

Takodje se ispostavilo da su mnogi timovi sastavili svoje ekipe na osnovu ocekivanja da ce skaliranje plata sledece sezone opasti u odnosu na skaliranje ove sezone i zelimo da razjasnimo sta ce se desavati nadalje u sezoni 11. Po novom kolektivnom ugovoru koji ce vaziti u celom BuzzerBeateru plate igraca ce se obracunavati na osnovu globalne zarade timova. Igraci koji zbog svojih skilova treba da imaju vece plate u trenutnom sistemu plata ce takodje imati vece plate i u novom sistemu samo sto ce konkretne brojevne vrednosti plata da budu promenjene. Takodje, najavljujemo ove promene sada jer ocekujemo da ce promene u sezoni 11 biti veoma male. Timovi ce moci da planiraju unapred pretpostavljajuci da ce plate igraca da budu blago manje u odnosu na ocekivani rast do sada. To ce nam dati bolju naznake sta mozemo da ocekujemo u sezoni 12.

Zbog toga sto ce krajnji iznosi plata da budu povezani za globalnom zaradom timova ovo predvidjanje smanjenja plate moze da bude predmet izmena. Svrha ovog mehanizma za auto-podesavanje je da popravi sve neravnopravnosti u BuzzerBeater ekonomiji i nasa procena manje redukcije kao pretpostavku ima to da ce globalna zarada u BBu u ostatku sezone biti manja u odnosu na ono sto smo ocekivali pre nekoliko nedelja.

This Post:
33
114705.4 in reply to 114705.3
Date: 10/05/2010 08:22:56
Overall Posts Rated:
7676
Premeštanje servera nije prošlo kako smo planirali, naišli smo na neke nepredviđene tehničke probleme, pa naši serveri još uvek nisu u potpunosti funkcionalni. Danas ćemo pokušati da pokrenemo utakmice nacionalnih timova, ali ćemo odložiti transfere igrača sve dok ne povratimo sve funkcije na sajtu. Trenutno primećujete da su mnoge od poruka na forumu za prethodni dan sada nestale, ovo je bilo neizbežno kako bi ponovo pokrenuli servere. Takođe ćete primetiti da izveštaji sa utakmica nisu dostupni, jer jedna od naših arhivskih baza podataka trenutno nije onlajn. Nadamo se da ćemo stabilizovati situaciju kako bismo mogli da pokrenemo kreiranje nove sezone u utorak. Na kraju, moraćemo da pokušamo premeštanje drugog servera ovog vikenda, najverovatnije u subotu nakon utakmica, ali ovaj termin je podložan promeni.

From: beks_ns
This Post:
00
114705.5 in reply to 114705.4
Date: 04/17/2011 13:33:01
Overall Posts Rated:
112112
Obavestenje da ce u ponedeljak, 18-tog Aprila BuzzerBeater biti nedostupan zbog odrzavanja pocevsi od 13:00 po Bostonskom vremenu (19:00 Srbija). Poneki medjusezonski procesi ce otpoceti i ranije, ali cisto da bi ste bili sigurni, preporucujemo da zavrsite draft redosled u Nedelju uvece po nasem vremenu, 17-ti April.

Message deleted
This Post:
00
114705.7 in reply to 114705.5
Date: 04/19/2011 15:31:00
Overall Posts Rated:
740740
Planirano odrzavanje servera je zavrseno. Aktivnosti koje treba da se obave izmedju dve sezone radice se jos sledecih 9-15 sati i tada cemo vas informisati o napretku. Mozda ste i primetili objavicemo i nekoliko novina koje smo odradili izmedju dve sezone.

This Post:
33
114705.8 in reply to 114705.7
Date: 04/21/2011 04:11:45
Overall Posts Rated:
740740
Vesti prevedene brzom brzinom. Nemoj neko da se bunio))))))

Message deleted
Message deleted
Message deleted