BuzzerBeater Forums

BB Nederland > De BuzzerBeater Gebruikersgids

De BuzzerBeater Gebruikersgids

Set priority
Show messages by
From: Nick

To: Nick
This Post:
22
174237.19 in reply to 174237.18
Date: 02/11/2011 03:53:17
Overall Posts Rated:
6868
Verdedigende Tactieken

Man tegen Man: Dit is de standaard verdedigingstactiek, zoals Standaard Aanval de standaard aanvalstactiek is. Alle verdedigingstactieken zijn hier van afgeleid en dit is ook de standaard tactiek voor BOTteams. In tegenstelling tot Standaard Aanval, wordt Man tegen Man wel veel gebruikt door topteams. Het is een erg veilige manier van verdedigen, maar geeft je daarentegen geen groot voordeel ten opzichte van een inside/outside gebaseerde verdediging.
Beste tegen: Standaard Aanval, Push the Ball, Patient
Slechtste tegen: Run and Gun, Motion, Look Inside, Low Post

2-3 Zone: Toegenomen Inside Verdediging en Rebounds, ten koste van veel Verre Verdediging. Een klein beetje vertraagde snelheid. Het is is veel gebruikt als de beste verdediging tegen een inside aanval, maar veroorzaakt een groot probleem als je tegenstander toch een outside aanval speelt.
Beste tegen: Look Inside, Low Post
Slechtste tegen: Run and Gun, Motion

3-2 Zone: Toegenomen Verre Verdediging, ten koste van Inside Verdediging. Verlaagde snelheid.
Beste tegen: Run and Gun, Motion
Slechtste tegen: Look Inside, Low Post

1-3-1 Zone: Zeer toegenomen Verre verdediging, ten koste van Inside Verdediging en Rebounds. De 1-3-1 Zone is in principe een extreme versie van de 3-2 Zone. Het wordt vaak gebruikt als een drastisch middel om een sterk outside gebaseerd team te blokkeren.
Beste/Slechtste tegen: Zie "3-2 Zone"

Full Court Press FCP zorgt voor een flinke toename in Turnovers bij de tegenstander, ten koste van Conditie, Verdediging en Rebounds. Het wordt gespeeld in een zeer hoge snelheid. Voordat je deze tactiek gebruikt, zou ik er zeker van zijn dat je spelers allemaal voorzien zijn van een degelijke conditie. Wanneer ze dit namelijk niet zijn, kan FCP voor een zeer negatief effect zorgen, omdat je spelers snel uitgeput raken en daardoor slecht zullen spelen. Deze tactiek komt het beste uit zijn recht wanneer het gebruikt wordt tegen een team met spelers die beschikken over een lage balcontrole.
Beste tegen: Run and Gun, Look Inside, Push the Ball (snelle tactieken)
Slechtste tegen: Patient, Low Post

2-3 Zone Dilemma
Sinds de nieuwe GE zijn aantreden heeft gemaakt, is er bij veel managers de gedachte ontstaan dat 2-3 Zone veel minder effectief is, als dat het was in de oude GE. Verdedigers van deze thoerie zeggen dat het daardoor handiger is om 3-2 Zone tegen een inside aanval te gebruiken, om de passes van je guards naar je lange mannen af te snijden, zodat de bal niet vaak bij de inside spelers terecht kan komen. De logica hierachter is dat met de nieuwe GE passen veel belangrijker is geworden, waardoor het makkelijker is om guards te stoppen, omdat zij in de oude GE waarschijnlijk te weinig passen training hebben gekregen.
Dit dilemma is nog steeds veelbesproken, er zijn veel verschillende meningen hierover, maar ik wilde het toch wel even melden.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:46:11

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.20 in reply to 174237.19
Date: 02/11/2011 03:53:22
Overall Posts Rated:
6868
Beleving

Voor iedere wedstrijd (behalve PC en oefenwedstrijden) kan je de inzet van je team tijdens de wedstrijd instellen op de pagina waar je je opstelling kan maken. Aan het begin van het seizoen is de beleving van ieder team 5 en het zal altijd langzaam terugzakken/stijgen naar 5, tijdens de loop van het seizoen. Hoe hoger het niveau van je beleving, hoe beter je spelers zullen spelen, en dus hoe hoger de ratings van je team zullen zijn.

Er zijn drie verschillende soorten inzet die je kunt gebruiken tijdens een wedstijd: Speel het Rustig zal je spelers minder uitputten en zorgen dat ze niet op het maximum van hun kunnen spelen. Het voordeel van Speel het Rustig, is dat iedere keer je deze inzet gebruikt, de beleving zal stijgen met ongeveer 33%. Bijvoorbeeld als je beleving 5 is, zal je beleving na een wedstrijd Speel het Rustig, gestegen zijn naar ongeveer beleving 6,65, waarna dit wordt afgerond naar 7.

De tweede optie die je kan kiezen bij inzet is Normaal. Dit staat standaard ingesteld. Wanneer je een wedstrijd Normaal speelt, zullen je spelers een gemiddelde inzet geven. Je beleving zal niet dalen of stijgen door deze inzet, maar daarna wel weer langzaam terugzakken/stijgen richting 5.

Uiteindelijk kan je ook nog kiezen voor Alles of Niets. Dit betekent dat je spelers er alles aan zullen doen om zo goed mogelijk te spelen, en dus de wedstrijd te winnen. Dit eist echter wel zijn tol. Je beleving zal worden gehalveerd voor de volgende wedstrijd. Dit is alleen aanbevolen als het echt noodzakelijk is dat je de wedstrijd wint.
Het gebruiken van meerdere keren Alles of Niets achter elkaar, zal er voor zorgen dat de beleving van je team tijdens wedstrijden naar het laagst mogelijk niveau daalt, waardoor je spelers dramatisch zullen spelen. Zelfs als je iedere keer Alles of Niets blijft spelen.

Verder wordt er aangenomen dat de beleving van een team tijdens een wedstrijd nooit hoger kan zijn als 12. Je beleving kan na een wedstrijd wel hoger zijn als 12, maar tegen de tijd dat je je volgende wedstrijd speelt, zal het weer wat zijn afgezakt.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:49:44

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
11
174237.21 in reply to 174237.20
Date: 02/11/2011 03:53:26
Overall Posts Rated:
6868
Vaardigheden en Uitleg

Deze sectie verteld je welke vaardigheden er zijn en wat ze doen. Laten we dit de introductie voor training noemen, omdat het heel erg verstandig is om dit te weten, voordat je aan training begint.
Voor een simpelere versie van de Vaardigheden, verwijs ik je naar de Handleiging van het spel: (http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Nome...)

Jump Shot: Dit is de belangrijkste aanvallende vaardigheid voor alles spelers. Iedere speler kan Jump Shot goed gebruiken, aangezien ze allemaal wel eens een Jump Shot moeten kunnen maken. Hoe beter de Jump Shot van een speler, hoe groter de kans is dat hij een schot zal nemen.

Schietafstand: Schietafstand wordt gebruikt om het vermogen een schot van ver te verhogen. Dit betekent in principe dat, hoe hoger een speler Schietafstand heeft, hoe beter hij is in het maken van een driepunter of een verre tweepunter. Uiteraard is Schietafstand het meest nuttig voor de guards (voornamelijk de shooting guard) en de small forward. Er zijn veel managers in BB die geloven dat Schietafstand een van de minst efficiënte vaardigheden is en dus niet geloven dat het net zo hoog getraind moet worden als andere primaire vaardigheden.

Verre Verdediging: Deze vaardigheid wordt vaak beschouwd als de meest belangrijke vaardigheid voor guards, en soms ook voor small forwards. Een hogere Verre Verdediging laat je speler beter presteren tegen outside schoten en laat hem beter druk uitoefenen op dribbelende spelers, waardoor er meer turnovers bij de tegenstander kunnen ontstaan.

Balcontrole: Balcontrole geeft aan hoe goed een speler is in het behouden van balbezit. Meer balbezit zorgt voor een betere Aanvallende Kracht en een grotere kans om een schot van hogere kwaliteit te nemen. Als je een speler hebt met slechte balcontrole, zal hij sneller de bal verliezen en dus zorgen voor een turnover.

Passeren: Hoe hoger deze vaardigheid, hoe beter een speler is in het creëren van kansen voor zichzelf, zonder een pass nodig te hebben van een medespeler. Passeren wordt veelal gezien als een secundaire of tertiaire vaardigheid voor alle spelers.

Passen: Zoals iedereen wel verwacht, is passen het vermogen om een vrije man te vinden. Hoe beter de passer is, hoe groter de kans is dat hij de pass op een dergelijke manier geeft, dat de ontvanger van de pass een goede kans heeft voor een schot.

Inside Schot: Inside Schot is het vermogen om te scoren van een kleine afstand. Dit houdt in layups, dunks en dat soort acties. Inside Schot wordt voornamelijk gebruikt door centers en power forwards.

Inside Verdediging: Zoals je guards goed moeten zijn in Verre Verdediging, moeten de lange mannen goed zijn in Inside Verdediging. Als deze vaardigheid hoger is, zal je C of PF beter in staat zijn om inside schoten te verdedigen.

Blokken: Blokken maakt je spelers in staat om schoten te blokken. Blokken is erg veelbesproken, omdat veel ervaren managers zeggen dat het de meest zinloze skill is. Echter, een BB heeft ooit aangegeven dat het de belangrijkste verdediginde vaardigheid is. Erg vaag dus.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:50:02

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.22 in reply to 174237.21
Date: 02/11/2011 03:53:36
Overall Posts Rated:
6868
Training:

Training Basics

Eindelijk zijn we dan aangekomen bij de training. Zoals ik meerdere keren al heb laten merken, is training ongetwijfeld het meest belangrijke gedeelte van het spel. Het is erg leuk om je minuten goed te managen, maar het kan ook zeker een uitdaging zijn om je spelers zo optimaal mogelijk te trainen! We gaan nu snel over op de basis van de training.

De training update is in principe rond 11.00 op vrijdagochtend. Het wil nog wel eens wat uitlopen, omdat de servers dan heel veel werk moeten verrichten, maar vrijdagmiddag zijn in ieder geval de groene pijltjes te bewonderen!
Om een speler volledige training te laten genieten, zal hij minimaal 48 minuten moeten spelen op de positie's waarop je training hebt ingesteld. Bijvoorbeeld, je hebt er voor gekozen om Jump Shot te trainen voor de guards (PG/SG). Je speler zal 100% training krijgen als hij 48 minuten gespeeld heeft op de PG of SG positie, of een combinatie van deze twee. 48 Minuten is tevens het maximale aantal minuten dat je een speler kunt laten trainen. Het is dus niet verstandig om hem langer op die positie te laten spelen, aangezien het rendabeler is om de trainingsminuten aan een andere speler te geven.
Wanneer een speler 24 minuten in een week heeft gespeeld op een trainingspositie, betekent niet dat hij 50% van de training ontvangt. De training heeft dus geen linieare formule t.o.v. het aantal minuten. Dit betekent dat je misschien beter kan veranderen naar team training, of een andere posititraining als je speler maar 45 minuten heeft kunnen trainen. Het is dus verschrikkelijk belangrijk dat de spelers waarvan je wilt dat ze volledige training krijgen, ook werkelijk 48 minuten aan spelen toe komen.
Onthoud ook dat je zo vaak van training kunt wisselen gedurende de speelweek, je traint namelijk alleen voor de positie's waarop je training is ingesteld op het moment van de trainingsupdate (voor 11.00 op vrijdagochtend).

Helaas kan het ook gebeuren dat je rode pijltjes ziet naast de vaardigheden van een speler. Dit houdt in dat er een vaardigheid een niveau gedaald is. Dit gebeurt wanneer een speler de leeftijd van 32 jaar is gepasseerd. Wegens ouderdom zal hij dan minder goed worden. Hoe ouder de speler wordt nadat hij 32 is geworden, hoe sneller de vaardigheden zullen dalen.
Voor Conditie is het helaas vanzelfsprekend dat deze af en toe zal dalen. Dit kan op iedere leeftijd gebeuren en is dus niet leeftijdsgebonden. Het kan dus verstandig zijn om eens in de zoveel tijd een conditietraining in te lassen, om je spelers tip-top in conditie te houden.

Als laatste telt het niveau van je trainer ook mee hoe snel je spelers trainen. Ik raad een niveau 4 trainer aan voor het gemiddelde BuzzerBeater team. Deze zijn in aanschaf niet al te duur en vragen ook geen waanzinnig hoog salaris. Voor teams in de hoogste divisies of teams met erg goede talenten, raad ik minimaal een niveau 5 trainer aan.

Last edited by Nick at 03/15/2011 10:29:02

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.23 in reply to 174237.22
Date: 02/11/2011 03:53:44
Overall Posts Rated:
6868
Welke spelers zou je kunnen trainen?

Er zijn in principe vier factoren die mee tellen wanneer je op zoek gaat naar een speler om te trainen: leeftijd, lengte, potentieel en vaardigheden.

Leeftijd
De leeftijd van een speler is hoogstwaarschijnlijk het belangrijkste als je gaat kijken of een speler trainbaar is of niet. Er zullen altijd uitzonderingen zijn, maar de ideale leeftijd is om een speler te trainen is wanneer hij 18 is en vers uit de draft. De reden hierachter is, dat hoe jonger een speler is, hoe sneller hij traint. Met ieder jaar dat een speler jarig is, zal zijn training dus minder snel gaan.

Lengte
In het algemeen trainen inside vaardigheden het snelst wanneer een speler lang is en outside vaardigheden wanneer een speler klein (minder lang) is. Extreme lengtes kunnen dus zorgen voor zeer behendige spelers op bepaalde vlakken. Wanneer je van plan bent om een speler inside en outside te trainen (bijvoorbeeld als je een SF wilt trainen), dan is het verstandig om te kiezen voor de gulde-middenweg.
Hier zijn een aantal ruwe richtlijnen:
C - 209 cm + (hoe langer hoe beter
PF - tussen 200 en 212 cm
SF - tussen 191 en 203 cm
Guards - onder 194 cm (hoe kleiner hoe beter)

Potentieel
Het potentieel van een speler heeft geen invloed op zijn trainingssnelheid, tot het moment dat de zogenoemde “softcap” is bereikt. Deze softcap geldt als een soort onzichtbaar plafond voor de vaardigheden van een speler. Wanneer deze softcap is bereikt, zal de trainingssnelheid van de speler drastisch verlagen. Vanaf dit punt is het meestal niet meer rendabel om de speler training te geven.
In feite is het “Potentieel” van een speler, dus eigenlijk een ruwe inschatting hoe goed hij ooit kan worden.

Begin vaardigheden
Om te bepalen of een speler het waard is om te trainen, heeft hij goeie begin vaardigheden nodig. Als je een nieuwe (18/19 jarige) trainee aanschaft, is een beginsalaris van $ 3500 een ruwe inschatting of zijn vaardigheden goed genoeg zijn. Hou wel in gedachte dat iedere speler verschillend is. Sommige spelers zullen bij $4500 nog niet goed genoeg zijn.
Het is een mooie richtlijn dat de belangrijkste vaardigheden voor een speler vlakbij of reeds op “redelijk” zijn, wanneer je hem wilt trainen. Wanneer er “gaten” zijn bij zijn belangrijkste vaardigheden, laten we zeggen Passen voor een Guard op Zielig, zul je je moeten afvragen of deze gaten in te halen zijn, of dat hij hierdoor het trainen niet waard is. In het laatste geval kan je uiteraard beter op zoek naar een andere trainee. Wanneer de primaire vaardigheden goed genoeg zijn om hem eventueel training te geven, kan je nog kijken naar zijn secundaire vaardigheden. Het is erg mooi als de speler goeie secundaire vaardigheden heeft, aangezien deze soms moeilijker zijn om te trainen (bijvoorbeeld Rebounden voor Guards).

Last edited by Nick at 05/18/2011 07:06:33

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.24 in reply to 174237.23
Date: 02/11/2011 03:53:49
Overall Posts Rated:
6868
Positietraining
Ieder trainingstype geeft je de keuze hoeveel spelers je wilt trainen en op welke positie(s). Deze mogelijkheden zijn helaas wel gelimiteerd. Welke posities je kunt trainen bij welk trainingstype, is afhankelijk van welke vaardigheid er getraind wordt met een trainingstype. Voorbeeld: Rebounden kan alleen worden getraind voor de PF/C positie, aangezien dit de spelers zijn die het meeste rebounden.
Als manager van je team heb je de keuze uit het trainen van één positie, twee posities, drie posities of het hele team. Zoals ik zojuist heb uitgelegd met Rebounden als voorbeeld, geeft niet ieder trainingstype de mogelijkheid om één positie training te kiezen. De andere twee trainingsvormen die dit ook niet kunnen, zijn Passeren en Jump Shot.

Hieronder een overzicht van de verschillende trainingsvormen:

Één positie training
Beschrijving: Één positie training is de trainingsvorm waarbij de maximaal haalbare trainingssnelheid behaald kan worden. Het enige nadeel van deze trainingsvorm is dat je maar 3 spelers in de week volledige training kan geven. Dit is de meest gebruikte trainingsvorm voor managers die geïnteresseerd zijn in het snel ontwikkelen van een paar sleutelspelers. Wanneer je NT of U21 spelers wilt trainen, is één positie training vrijwel noodzakelijk.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 3

Twee positie training
Beschrijving: Traint maximaal 6 spelers op ongeveer 75-80% (schatting) van de snelheid van één positie training. Zoals de meeste dingen binnen BuzzerBeater, is de formule voor trainingssnelheid niet lineair. Wees dus niet bang dat dit half zo snel zal trainen als één positie training. Deze trainingsvorm is waarschijnlijk de meest gebruikte trainingsvorm binnen BuzzerBeater en wordt vaak gebruikt wanneer een team 5-6 trainbare, jonge spelers heeft.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 6

Drie positie training
Beschrijving: Staat een manager toe om een maximaal aantal van 9 spelers volledige training te geven per week. Echter, deze trainingsvorm wordt maar zelden gebruikt, omdat veel managers vinden dat het te langzaam gaat. Als ik zou moeten gokken, zou ik zeggen dat drie positie training ongeveer gelijk staat aan 40-50% van de snelheid van één positie training. Ik raad deze trainingsvorm alleen aan als je de trainingsminuten erg heb verklooit of als je wilt experimenteren met de formule.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 9

Team Training voor specifieke vaardigheden
Dit is de optie om iedere positie te trainen in één vaardigheid, bijvoorbeeld Jump Shot. Deze trainingsvorm mag je niet verwarren met de "Team Training" uit het uitklapmenu op de "Training" pagina, waarna je kan kiezen uit Conditie, Vrije Worpen of Vorm training. Om het simpel te houden: gebruik teamtraining nooit voor specifieke vaardigheden! Het is veel te traag en daardoor erg inefficiënt.
Maximaal aantal spelers dat volledige training kan ontvangen per week: 15

Last edited by Nick at 05/27/2011 08:52:51

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.25 in reply to 174237.24
Date: 02/11/2011 03:53:56
Overall Posts Rated:
6868
Positie uitleg

Een van de meest interessante discussies die je vaak zal vinden binnen de BB wereld, zal zijn welke vaardigheden het belangrijkst zijn voor voor welke positie. In deze sectie zal ik mijn mening delen over wat ik vindt dat de belangrijkste primaire, secundaire en tertiaire vaardigheden zijn voor iedere positie.

Point Guard
Primair: Verre Verdediging, Passen, Jump Shot
Secundair: Balcontrole, Passeren, Schietafstand
Tertiair: Rebounden, Inside Verdediging

Shooting Guard
Primair: Verre Verdediging, Jump Shot, Schietafstand
Secundair: Balcontrole, Passen, Passeren
Tertiair: Rebounden, Inside Verdediging

Small Forward (Outside georiënteerd)
Primair: Verre Verdediging, Jump Shot
Secundair: Inside Verdediging, Schietafstand, Rebounden, Passen, Balcontrole, Passeren
Tertiair: Inside Schot, Blokken

Small Forward (Gebalanceerd)
Primair: Verre Verdediging, Inside Verdediging, Jump Shot, Inside Schot
Secundair: Rebounden, PAssen, Schietafstand, Balcontrole, Passeren
Tertiar: Blokken

Small Forward (Inside Georiënteerd
Primair: Verre Verdediging, Inside Schot, Inside Verdediging, Rebounden
Secundair: Jump Shot, Passen, Balcontrole, Passeren
Tertiar: Schietafstand, Blokken

Power Forward
Primair: Inside Verdediging, Rebounden, Inside Schot, Jump Shot
Secundair: Verre Verdediging, Passeren, Balcontrole, Passen
Tertiar: Blokken, Schietafstand

Center
Primair: Inside Verdediging, Inside Schot, Rebounden
Secundair: Balcontrole, Passen, Jump Shot, Blokken
Tertiar: Passeren, Verre Verdediging, Schietafstand

Hieronder nog een aantal topics over de belangrijkste vaardigheden per positie. Zo zie je maar, iedereen heeft er zijn eigen mening over:
The Mogul (141616.2)
HeadPaperPusher (112743.1)
ReDonkulous, CrazyEye, lPunktElend and Acajou (118426.7)

Last edited by Nick at 05/27/2011 08:53:47

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.26 in reply to 174237.25
Date: 02/11/2011 03:54:01
Overall Posts Rated:
6868
Training beschrijvingen

Hieronder vind je een korte beschrijving welke vaardigheid primair getraind wordt bij iedere soort training.

- Druk uitoefenen ---> Verre Verdediging
- Blokken ---> Blokken
- Inside Verdediging ---> Inside Verdediging
- Rebounden ---> Rebounden
- Inside Aanval ---> Inside Schot
- Één tegen één ---> Passeren
- Afstandsschoten ---> Schietafstand
- Jump Shot ---> Jump Shot
- Balcontrole ---> Balcontrole
- Passen ---> Passen

Zoals je kunt zien, zijn de meeste trainingstypes redelijk vanzelfsprekend. Mocht je meer willen weten over welke secundaire skills er worden meegetraind en hoe lang het duurt om een bepaalde skills omhoog te trainen, neem dan een kijkje in de Training Speed Analysis topics op het BB-Global forum. Deze topics zijn helaas wel in het Engels, maar je kunt ze hier vinden: (381.1) en (78242.1). Deze topics geven erg nuttige informatie, maar hebben ook zo hun zwakheden. Het is altijd nog beter als niks, he ;-)

Last edited by Nick at 08/24/2011 08:43:26

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.27 in reply to 174237.26
Date: 02/11/2011 03:54:07
Overall Posts Rated:
6868
Minuten

Laten we stellen dat je drie trainee's hebt die je op één positie wilt gaan trainen als Center. Om volledige training te krijgen, dienen ze 48 minuten te spelen per week. Met andere woorden, ze moeten een volledige wedstrijd per week spelen. Als je ze ook nog goed in vorm wilt houden, kan je ze tijdens één wedstrijd in de week ook als wissel opstellen. Bijvoorbeeld op de PF positie, maar dit is optioneel.

Om ervoor te zorgen dat je trainee een volledige wedstrijd speelt (48 minuten), moet je ervoor zorgen dat het onmogelijk is voor de coach om hem te wisselen (onder normale omstandigheden). Wanneer je met meer als 21 punten voor staat in het 4e kwart van een wedstrijd, zal je coach proberen om alle basisspelers te wisselen en ze op de bank te plaatsen, ongeacht jouw instructies. Met de 1 positie training in gedachte, is het een goed idee om de coach niet deze mogelijkheid te geven bij je trainee's. Dit doe je door de volgende opstelling te maken. De naam van je trainee is in dit geval "Charles":

----Basis---Wissel--Reserve
PG: Mark / Patrick / Patrick
SG: Marin / Tomer / Tomer
SF: Jason / Edju / Edju
PF: Forrest / Uros / Uros
C: Charles / Charles / Charles

9 Spelers zijn geselecteerd in totaal.
Coach: Volg de precieze opstelling
Foutenlast: Laat ze spelen

Als je je opstelling zo maakt, zal Charles de volledige 48 minuten spelen, mits hij niet geblesseerd raakt of 6 Persoonlijke Fouten maakt.
Als je wilt dat Charles ook nog in goede vorm blijft, zul je ervoor moeten zorgen dat hij rond de 60-65 minuten per week speelt. Of, breder gezegd: tussen de 48 en 75 minuten.

Last edited by Nick at 08/24/2011 08:57:20

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.28 in reply to 174237.27
Date: 02/11/2011 03:54:13
Overall Posts Rated:
6868
Gebalanceerde Training

Dit stukje gaat over het "elastische effect". Waarschijnlijk zul je je afvragen "wat is dat nou weer"? Maar zo moeilijk is het niet.

BuzzerBeater spelers hebben de natuurlijke eigenschap dat ze sneller trainen wanneer al hun primaire vaardigheden gebalanceerd zijn. Dit wil zeggen, dat als je een guard hebt met alle guard-vaardigheden op Redelijk, en je traint non-stop Jump Shot, zijn Jump Shot op een gegeven moment een stuk langzamer omhoog zal gaan, omdat de andere primaire guard-skills achterlopen. Hetzelfde geldt andersom: Wanneer Jump Shot op Dramatisch is (en alle andere skills Redelijk), zal het sneller trainen als de andere skills. De andere skills zullen dan langzamer trainen, totdat Jump Shot weer op hetzelfde niveau is.
Om simpel te zeggen: probeer ervoor te zorgen dat je de primaire skills van een trainee gelijkwaardig optraint. Eerst alle belangrijke skills naar redelijk, dan naar goed, dan naar uitstekend enz. enz. Op deze manier zul je de minste snelheidsverlies hebben.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:05:00

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.29 in reply to 174237.28
Date: 02/11/2011 03:54:18
Overall Posts Rated:
6868
Team Training

Ter afronding van het hoofdstuk Training, wil ik nog snel even iets zeggen over Team Training. Hiermee bedoel ik Conditie, Vrije Worpen en Vorm, training.
Er zijn twee momenten tijdens het seizoen waarop het verstandig is om Team Training te organiseren. Tijdens de Allstar Break (tenzij je nog in de beker zit), op de helft van het seizoen en tijdens de laatste twee weken van het seizoen. De reden voor deze momenten is simpel: Je hebt maar twee wedstrijden deze weken, dus je kunt je trainee's maar 2/3 van het normale aantal minuten laten maken.
Ik adviseer je tijdens deze drie weken om Vrije Worpen of Conditie te trainen. Conditie zal eens in de zoveel tijd eens dalen bij je spelers, dit moet je dus op pijl houden. Vrije Worpen zijn altijd belangrijk, dus het is verstandig om dit ook af en toe te trainen, mochten je spelers niet op het gewenste niveau zijn.
Ik raad je niet aan om Vorm training te organiseren. Het wordt eigenlijk alleen gebruikt in weken waarin je alle 3 de wedstrijden MOET winnen en je spelers in slechte vorm zijn. Zelfs op deze momenten weet ik niet of ik Vorm zou trainen. Je hebt er één week iets aan, daarna zakt de vorm weer af.

Uiteindelijk wil ik nog even zeggen dat wanneer je Team Training doet, het niet uitmaakt of je een Trainer hebt van level 1 of van level 7. Het gaat allemaal even hard.

Last edited by Nick at 08/24/2011 09:12:20

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
Advertisement