BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
296540.7 in reply to 296540.6
Date: 10/25/2018 05:36:13
Overall Posts Rated:
965965
Био сам тренер репрезентације Украјине у 37, 38 и делимично 36 сезона. Тренирао је омладински тим Бјелорусије у 40.41 сезони.
Ваша земља је већ један од најјачих тимова на свету, али резултати младих тимова у последњих неколико сезона нису били добри. Желим вратити вашу јуниорску екипу на лидерску позицију.
У Украјини и Русији постоје веома добре иницијативе - тзв. "Пројекти". Када се регрутују они који желе да регрутују играче за омладински тим, играчи се бирају из потенцијала од 6+ и подвргавају се строго под контролом тренера репрезентације. Ови "пројекти" дају врло добре резултате. Прошле сезоне, Русија је достигла полуфинале Светског првенства, Украјина је играла веома вриједну улогу на утешном турниру. Ако сам и даље подржан на изборима и заједница има жељу за таквим "пројектом", ми ћемо то организовати. Ово није тренутачно побољшање, већ изглед за стварање јаког, конкурентног тима у 3-4 сезоне.

I was the coach of the national team of Ukraine in 37, 38 and partially 36 seasons. He coached the youth team of Belarus in 40.41 seasons.
Your country is one of the strongest teams in the world for many years, but the results of the youth team in the past few seasons have not been very good. I want to return your junior team to the leadership position.
There are very good initiatives in Ukraine and Russia - the so-called “projects”. When those wishing to recruit players for the youth team are recruited, players are selected from the 6+ potential and swayed strictly under the control of the national team coach. These "projects" give very good results. Last season, Russia reached the semifinals of the World Cup, Ukraine played a very worthy role in the consolation tournament. If I’m still supported in the elections and the community has a desire in such a “project,” we will organize it. This is not an instant improvement, but the prospect of getting a very strong, competitive team in 3-4 seasons.

This Post:
00
296540.9 in reply to 296540.8
Date: 10/25/2018 21:15:39
Overall Posts Rated:
965965
Штета је ако је све тако. Иако мислим да ситуација није толико тужна. У Украјини и Русији, заједница је 2-3 пута мања и још увијек постоје менаџери који желе да учествују у њему.

It is a pity if everything is so. Although I do not think the situation is so sad. In Ukraine and Russia, the community is 2-3 times smaller and still there are managers who want to participate in it.

Message deleted
From: BUM
This Post:
11
296540.11 in reply to 296540.9
Date: 10/26/2018 18:23:15
KrejziMadrFakr
III.11
Overall Posts Rated:
4747
Podrška Dži.

From: Oziris
This Post:
22
296540.12 in reply to 296540.11
Date: 10/27/2018 06:44:10
Overall Posts Rated:
356356
I ja želim da iskažem podršku Džiju. Mislim da je u ovom trenutku odličan izbor za selektora mlade. To je dečko s kojim radim već solidan broj sezona, dosta razgovora smo vodili i po svim parametrima zaslužuje da se oproba kao predvodnik naših omladinaca. Veoma marljiv je kada je u pitanju skauting i trening. Njegova tabela je uvek među najurednijim i najažurnijim. Pokazao se i kao savestan član ove zajednice, tako što je u više navrata trenirao igrače za naš omladinski tim. Razume se u trening, a i nije sujetan da nešto pita, ako ima nedoumice. Takođe, stalno je željan taktičkih saznanja i vođenja takvih diskusija. Verujem da je i sam taktički dovoljno potkovan da vodi reprezentaciju, a još, ako dobije pomoć od starijih i iskusnijih menadžera, pre svega mislim na trenutnog selektora seniorske reprezentacije koji je uvek bio raspoložen da pomogne i meni u vreme mog selektorisanja, ne sumnjam u dobre rezultate već prvih sezona. Verovatno će zavisiti od rezultata koliko će se Dži zadržati na mestu selektora, ako pobedi, ali verujem da ga možemo već sad računati za nekoliko narednih mandata, ukoliko bude imao volje.

Sve u svemu, sjajan momak koji voli košarku, kulturan i predan. Nadam se da će on biti novi selektor.

From: Oziris
This Post:
55
296540.13 in reply to 296540.12
Date: 10/27/2018 17:49:26
Overall Posts Rated:
356356
Osvrnuo bih se i na kandidaturu ŠampiNJona. Takođe lepa kandidatura, deluje kao fina osoba i stvarno nemam ništa da zamerim. Drago mi je što imamo bar 2 naša zainteresovana kandidata. :)

Prokomentarisao bih jednu stvar iz kandidature. "Neću pisati najave, jer danas svi imaju google translate". Ovo je nešto što se provlačilo kroz kandidaturu još uvek aktuelnog selektora mlade i ja se stvarno nadam da ovo neće postati trend. Iz jednostavnog razloga što se niko neće zainteresovati za rad u mladoj ili trening, ako nema najava. Meni su protekle 2 sezone u mladoj više bile grozne, jer se po 2 meseca ništa nije pisalo na forumu kao da reprezentacija nije ni postojala. Ajde rezultati k'o rezultati, ali to mrtvilo je užasno. Selektorisanje samo po sebi zahteva dosta vremena. Deo tog vremena može se posvetiti pisanju po forumu.
Te najave mogu da budu i oružje, ako se bolje razmisli. Ja sam u najavama uvek pisao poluistinite stvari. Napiše se nešto da naši ljudi budu obavešteni i da skontaju suštinu, a da se protivnik prevari, jer google translate ne može ni da prevede baš sve kako treba. Tipa "slabo je pod košem, forma niska, ovo ono" i onda se lupi baš LI. U moje dve najbolje sezone kada smo vezali 20 i kusur pobeda niko nam se nije napogađao fokusa upravo zbog toga. Kontam ja da se čita šta mi pišemo, i ja sam sam uvek to radio, ali kažem, ne mora to biti slabost, a svakako da je zanimljivo i velika većina zajednice želi da čita obaveštenja na forumu. :)

Eto samo sam to hteo da kažem bez neke zle namere. Mislim da ta odluka da se ne pišu najave i ne vode diskusije više odnose nego što donose. :)

This Post:
22
296540.14 in reply to 296540.13
Date: 10/27/2018 19:08:27
Overall Posts Rated:
2020
Hvala puno na ovom savetu, svakako da puno znače kada dolaze ko ima veliko iskustvo i rezultate kao selektor naše mlade reprezentacije. Mislio sam da u toku sezone na forumu podsećam zajednicu kada nam dolaze mečevi, kako bih podstakao diskusiju nakon meča o taktici, izboru igrača itd, a i kakav su napredak ostvarili naši reprezentativci (bez navođenja imena,naravno :P), a da na kraju sezone podnesem izveštaj u kome bih analizirao sve utakmice. Želeo sam da objasnim ovaj deo svoje poruke i u prethodnom postu,ali kao što rekoh ponestalo mi karaktera da sve stane u jedan post,a nisam hteo da prepadam ljude sa porukom u dva posta,kad je i ova preglomazna :D. Međutim ako preovlada mišljenje u našoj zajednici da će ovakav metod biti efikasniji i da se prave analize posle svake utakmice, to nije nikakav problem i rado ću to učiniti. U svakom slučaju svaki savet i ideja su dobrodošli, i ostajem otvoren za sva pitanja i savete :D
Još jedan pozdrav BB zajednici Srbije od menadžera Sampi(nj)on-a :D

Last edited by Sampi(nj)on at 10/27/2018 19:11:47