BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Topnik
This Post:
22
296557.2 in reply to 296557.1
Date: 10/24/2018 15:22:02
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Pozdrav svim članovima BH zajednice na BB-u.

Moje ime je Topnik, a vlasnik sam ekipe KK Topnici. BB sam počeo da igram prije 3,5 godine. To je ukupno 13 sezona zaključno sa ovom. Ovo mi je četvrta sezona u prvoj ligi BiH, a ove sezone sam ispao zbog odluke da se posvetim trojici treniraca koje trenutno treniram u ekipi, a o njima ću reći nešto više u nastavku.
Zbog viška vremena sam odlučio da se ovom prilikom prijavim po prvi put za selektora u21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Posljednje dvije sezone sam maksimalno uključen u rad i trening potencijalnih igrača za u21 i A reprezentaciju. To su generacije 41 i 42.

U tom periodu sam bio skaut reprezentacije. Tokom uspostavljanja kontakta sa vlasnicima igrača mogu reći da sam uspio ostvariti dobar odnos i konverzaciju sa njima i mogu reći da su me oni maksimalno ispoštovali, a nadam se da sam i ja njih.
Trenutni igrač A reprezentacije Musa Lukajić je igrač kojeg sam ja lično istrenirao do njegove 27e godine, a nastavio je trenutni selektor U21 reprezentacije.
Takođe sam istrenirao i treniram još bivšeg U21 člana reprezentacije, a to je Damil Egić. On je potencijal za beka što se tiče A reprezentacije. Pored mladog Egića imam još u ekipi Petra Jančića i Spomenka Jocića koji su potencijali za A selekciju. Njih trojica su razlozi zbog kojih sam odlučio da pređem u drugu ligu i da njih istreniram kako treba da bi dali doprinos mom klubu, a i naravno A selekciji kada dođe vrijeme za to. Pored njih trojice imam ekipu u Utopiji koja je napravljena samo zbog treninga igrača za nacionalne selekcije. Tamo imam trojicu centara koji su potencijali za U21 i A selekciju.

Moj glavni cilj pored igranja utakmica i ostvarivanja dobrih rezultata je da nastavim tamo gdje je Kyve stao. Koliko god to bilo teško ja ću se potruditi da to i uradim. Cilj da je da naše igrače što više treniraju naši useri jer je to bolje za našu zajednicu, a i za same reprezentativne selekcije. Takođe bi tokom mandata držao aktivnim forum i redovno informasio zajednicu o svim planovima reprezentacije, pisao izvještaje treninga i utakmica. Dobar trening igrača uz maksimalnu posvećenost svih članova zajednice može donijeti samo dobro svima nama, a ne samo reprezentaciji.

Uz moj rad i pomoć svih vas kao cijele zajednice vjerujem da mogu postići dobre rezultate kao i moj prethodnih. Samo kvalitetan rad može donijeti dobre rezultate i napredak naše zajednice.
Za malu zajednicu kao što je BiH rezultatski to je borb za drugi krug Eura, a uz malo sreće ako bi imali dobar draft i dobru generaciju možda i borbu za medalje ili nastup na svjetskom prvenstvu.
Ja sam sada ne mogu obećati dobre rezultate jer ne mogu da znam kako će se situacija odvijati, ali vam mogu obećati da ću se maksimalno posvetiti nacionalnoj selekciji kao i do sada i da ću se potruditi da napravim dobre rezultate na rezultatskom planu i na trening planu igrača.

Ako neko ima da postavi neko pitanje neka tu uradi na temi za debatu, a ja ću mu odgovoriti na to pitanje.
Samo jako! Volim te BiH!