BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
33
303194.2 in reply to 303194.1
Date: 02/25/2020 07:58:40
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Veliki pozdrav svim članovima naše zajednice na BBu.

Kao što svi znate moje ime je Topnik. Vlasnik sam ekipe KK Topnici, a takođe sam bivši selektor u21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trenutno sam na poziciji kordinatora svih omladinskih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Kao što znate četiri sezone sam bio na kormilu mlade reprezentacije. Za par dana će biti tačno pet godina kako sam na ovoj igri.

Četiri provedene sezone na klupi reprezentacije su mi donijele veliki uspjeh, našoj reprezentaciji i svim članovima naše zajednice. Postao sam statistički najbolji selektor u21 reprezentacije u historiji naše zajednice. Naravno ne bi sam mogao da stignem do tog uspjeha da nije dosta ljudi bilo uključeno u rad reprezentacije.
Upisao sam 45 pobjeda i 12 poraza za četiri sezone. U tom periodu smo osvojili zlatnu medalju na Eurobasketu i bronzanu medalju na Mundobasketu.

Posljednju sezonu na klupi reprezentacije sam nakon lošijeg početka sezone izvukao bronzanu medalju. Do bronzane medalje smo došli pobjedom u posljednjem kolu protiv reprezentacije Čilea. Tada smo prošli u polufinale gdje nismo mogli očekivati previše jer smo igrali protiv Izraela koji je igrao savršenu sezonu. Izrael je na kraju te sezone osvojio zlatnu medalju.
Mogu da se pohvalim kako sam uvijek imao dobru komunikaciju sa svim vlasnicima igrača. Takav slučaj je i sada kada nisam selektor, a vodim trening mladim igračima.

U svojoj ekipi imam igrača koji je trenutno član i budućnost A reprezentacije. To je Damil Egić, a imam igrača koji je veliki potencijal isto za reprezentaciju. U pitanju je Spomenko Jocić. On je krilni igrač i već sada je blizu reprezentacije.
Prije njih sam imao Sanjina Radoša koji je bio član reprezentacije, a takođe je bio Musa Lukajić član reprezentacije.
Trenutno su moja tri igrača iz utopije članovi u21 reprezentacije. Nadamo se da će oni pomoći mladoj reprezentaciji.
Obećavam opet maksimalnu posvećenost reprezentaciji i svim igračima koji su dio naše zajednice.

Ako neko ima da postavi neko pitanje neka tu uradi na temi za debatu, a ja ću mu odgovoriti na to pitanje.
Samo jako! Volim te BiH!