BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Други мандат (сезона 50)

Други мандат (сезона 50)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
305126.10 in reply to 305126.8
Date: 06/10/2020 12:27:25
Overall Posts Rated:
1515
Pozdrav.

Iako nikakve veze nemam sa nasom reprezentacijom, zeleo bih da se oglasim povodom jedne stvari, a to su ta cuvena krila.
Kao menadzer, koji samo krila trenira, mi krila nemamo, prosto nemamo dovoljan broj aktivnih menadzera, a samim tim i broj liga i igraca koji se stancaju svake sezone je manji.

Iz ove 49. te klase, ukupno je na celom BB-u na TF-u izaslo samo 24 igraca od kojih se nesto moze napraviti, a od ta 24 igraca, samo ih je 5 bilo sa idealnim skilovima, od kojih je svaki prodan za 6 miliona + (Pricam naravno o igracima pota =+ 9).

Sto se tice Srbije, ovo je najbolji igrac koji se nasao na TF-u ove sezone: https://prnt.sc/sxc4me . Dule ce dobiti trening sa trenerom lvl 6, pomocnim lvl 7, teretanom i pomocnim terenom lvl 3 i OPET nece biti od nikakve koristi za nasu reprezentaciju kada napuni 21 godinu. Iz svega gore navedenog, podela na spoljasnje i unutrasnje igrace je meni skroz prihvatljiva.

Hteo bih i da se nadovezem na teretanu i pomocni teren. Vidim da pojedini skauti forsiraju nove menadazere na nadogradnju istih, sto je meni apsurdno. Prosto mislim da postoje timove, koji to mogu priustiti i koji ne mogu. Menadzeri koji su aktivni svega par sezona, sigurno nisu u grupi koja to moze da priusti. Siguran da je svima dugorocno vise od koristi tim novim menadzerima ucinit ovu maratonsku igru sto zanimljivijom, nego ih savetovati na poteze od kojih se nece oporavati narednih par sezona. ( Samim tim ih dovesti da od BB-a odustanu)

Last edited by Bojannn93 at 06/10/2020 12:28:41

This Post:
00
305126.11 in reply to 305126.9
Date: 06/10/2020 12:37:31
Бесни Цветићи
II.4
Overall Posts Rated:
454454
Second Team:
Mad Mamba Academy
To je u principu ono što sam i ja napisao.

No guts, no glory!
This Post:
66
305126.12 in reply to 305126.11
Date: 06/10/2020 16:28:12
Overall Posts Rated:
590590
U zabludi ste sto se tice krila
Recimo da imam iskustva u pravljenju istih za U21, sto mojih igraca, sto kao skaut (mogu drugi da potvrde) a dobro krilo je zlata vredno za mladi tim.
Naravno da krilo za U21 ne moze da ima odbrane 15+. Naravno da tako nesto nije ni potrebno, jer ni napadaci u mladim selekcijama nisu na tom nivou. Oziris je pomenuo Majstorovica, ako ne gresim. E, to je krilo. Dovoljno je da su odbrane krajem sezone 13-12 npr. (ili za po skil jace), da ima solidan IS, da nema rupe na PA i RB (pozeljno 8 ili vise ova dva poslednja).
Najbolja krila koja smo imali u mladoj su bila pot 6 i 7 (naravno, bilo je sjajnih i viseg pota, ali cak i pota 5). Mi nemamo luksuz da za mladu forsiramo igrace pota 9 i 10, upravo 6 i 7 moraju da budu okosnica. To je prvi realan problem sa kojim se susrecemo.
Drugo, a usko je povezano sa prethodnim, mi smo prethodnih sezona (mnogo pre Zmaja, da ne bude da se samo na njega odnosi:)) samo drva imali u timu. To je posledica toga sto se pogresno trenira i sto se sve meri ukupnim brojem skilova. Ako stavite beka na SF, dzabe njemu sto ima 100+ skilova, ako nema nijedan unutrasnji skil i mi tu imamo promaju ako protivnik napadne unutra u svim aspektima igre. Iz toga proizlazi i da nemate mnogo napadackih opcija, da imate slabiji skok bla bla bla...
Uostalom, pogledajte jace selekcije prethodnih sezona, tu je sve pucalo od dobrih krila.
E sad, kako sve to resiti? Prvo, potrebno je sto vise pisati o treningu na forumu mlade. Ovo je mozda i kljucna stvar. Nije dovoljno samo raditi najave meceva, vec pre svega trenersko-takticki opismeniti zajednicu po pitanju treninga.
Npr. mozemo da izaberemo 3-4 ogledna igraca u generaciji koja je izasla sa drafta i da svake nedelje pratimo trening, razvoj i slicno. Da uputimo ljude kako izgleda proces pravljenja igraca - pleja, krila, KC...svejedno. Nemojte mi reci da svi prate forum i slicno, evo cela Prva liga zna skilove npr. Tuninog Elakovica i zna da ce u 70% slucajeva igrati patient, pa nam svima uvalja 40+ poena. Korist od ovoga moze biti visestruka, pa neka i "spijuni" rade svoj posao.
Zatim, disk mora biti dostupan svima koji to zele, cak je pozeljno da se novim menadzerima i nudi pristup disku proaktivno. Nema tu tajne u zajednici, niti to treba da bude dostupno samo nama odabranima. Tako ce ljudi videti kako se kotira njihov igrac pa ce proraditi i takmicarski duh, ali ce tako i nauciti nesto dodatno o treningu - kad vide npr. Majstorovica pravice krila, ili sledecu U20 generaciju, koja je jako dobra, imace uzore u treningu.
Bitna stavka je i izbor igraca za trening. Da li kroz draft, da li kupovinom. Ako zelite igraca za A tim, bolje resenje je draft i znati kako da iskoristite poene. Za U21 vam treba bukvalno 50-100k za dobrog igraca. Maksimum. Ko ne veruje, moze da pogleda mog igraca iz Utopije Ascerica na disku. Ups, nemate pristup...obavezno se prijavite da dobijete isti Elem, Ascera je placen 15k, pot je 6, ima trenutno 80+ skilova i 20 godina. Posle drafta sve vrvi od jeftinih igraca top 6 i 7 koji se mogu dovesti za par desetina hiljada, a vredni su treninga za U21.
Toliko od mene za sada

This Post:
22
305126.13 in reply to 305126.1
Date: 06/11/2020 01:46:43
Overall Posts Rated:
77
Pozdrav drustvo!

Cestitam na novom mandatu!

Evo da obavestim i selektora i zajednicu da cu ja, u dogovoru sa Maretom, preuzeti generaciju od 21 god sa A spiska i da selektor moze i mene da kontaktira po pitanju istih igraca...

Pozdravljam vas sve pa se cujemo od petka! (hi)

This Post:
00
305126.14 in reply to 305126.13
Date: 06/11/2020 06:20:33
Head Hunters
III.3
Overall Posts Rated:
140140
Поздрав друштванце,

Мој предлог је следећи:

Здружимо се нас 10-ак правих визионара и ентузијаста, улетимо са по 10-ак/20 еура, и тако обезбедимо средства за функционисање и развој младе репке у наредне 4 сезоне.
За оно што би се рекло, пут у мед, млеко и просперитет.

За по пар, 3/4/5, најближих репрезентативних партнера и сарадника, уколико себи већ нису у могућности приуштити опцију вођења другог тима, постарамо се и нађемо начин да исту и добију.
И тако, па једно 3/4 туре.

У међувремену, лудо се забављамо, умишљамо, измишљамо и осипамо паљбу по једни другима овде, док са стране кињимо, незаинтересовану и неорганизовану заједницу, стране плаћенике и домаће издајнике, који нам нису у могућности пружити организован отпор. Односно све оне, који не показују љубав и посвећеност према светом-срспком-репрезентативном-ББ дресу.
Какво бре разумевање, каква политичка коректност, мољакамо људе овде већ сезонама уназад зарад нечег што би требао бити и општи је интерес. А дај Боже да нас свега 20-ак овде, прати све ово.

Лепо наградимо и укључимо у све ово праве људе, патриоте који су вредни, радни и исказују љубав према бар једном неполитичком аспекту своје земље, уместо што глумимо некакву савест импровизоване заједнице.

Ја сам за то, ако бар мене питате.
А како ће изгледати, колико ће колона и тренираца бројати репрезентативна листа, док год има менаџера који су спремни и вољни да сарађују и раде, стварно ме баш брига.

Сваки спорт, па и хоби, уколико сте од њега решени направити било шта озбиљно, није јефтин.
Па изволте, инвестирајте у њега господо. Уколико желите и забаву, и дугорочно добре резултате.
Мислим да ни ББ особље не би имало ишта против.

From: Oziris
This Post:
11
305126.15 in reply to 305126.14
Date: 06/11/2020 10:03:49
Overall Posts Rated:
356356
Zvone me je spasao od toga da utrošim pola sata, sat više, na kuckanje, jer bih napisao isto što i on. Samo ću dodati da je krilo prebitna pozicija u mladoj reprezentaciji i jednostavno ga morate imati. Ja sam bio selektor 6 sezona, a skaut sam bio možda 10-ak i mogu da tvrdim da su sve sezone od tih 16 (Lale, ja, Andra, Dži-Dži) u kojima nismo imali dobro krilo bile očajne, jer ne može bek da zameni krilo, a još je teže da to uradi neki viši igrač.

Ovo je primer krila koje sam imao na raspolaganju u svojoj prvoj sezoni na poziciji selektora: https://i.imgur.com/pOQNK2D.png
Moguće je da sam omašio koji skil, ali generalno gledano dobro se sećam, jer je to bio prvi igrač tako niskog potencijala kog sam video da je bio tako istreniran i da sam imao priliku da ga koristim. Verovatno ga je upravo Zvone i istrenirao, jer mi je za sledeću sezonu spremio igrača čak sa potencijalom 4, koji nažalost nije zaigrao, jer je bilo boljih od njega, ali on je bio veoma dobro istreniran i veoma konkurentan.

Poenta je da su za krila bolji niži potencijali. Evo Bojan je naveo primer sa transfer liste gde nije bilo dovoljno dobrih krila, ali je i naveo da je gledao samo 9+ potencijale. Ja sam odradio 6 draftova za mladu reprezentaciju i bukvalno u svakoj od tih 6 sezona najbolja potencijalna krila su bila potencijala 5 i 6. Verovatno oni zbog nižeg pota dobiju kompenzaciju u vidu skilova. To su bukvalno bili igrači između 55 i 65 skilova što je odlično za početak.

E sad, tu ima dosta onoga što kaže Atlas, a to je činjenica da je svima lakše da istreniraju beka ili centra višeg potencijala, nego krilo potencijala 5 ili 6, jer je trening dosta jednostavniji i brži. Ja mislim da je upravo to razlog zašto krilima mora biti posvećena posebna pažnja, jer u treningu krila menadžere morate da ubeđujete i motivišete, a menadžere koji treniraju bekove i centre samo usmeravate. Krilima ne morate da gađate odbrane 17/15 uopšte, to je za mladu reprezentaciju čak malo i apsurdno, ali ako uzmemo ovaj primer krila koji sam podelio i ako uzmemo taj primer kao nekog default krila za mladu reprezentaciju koje "radi posao", onda mislim da je očigledno da nije nemoguće praviti krila za mladu reprezentaciju, već je samo potreban napor.

Na kraju bih samo potvrdio činjenicu da se Zvone dosta razume u trening krila za U21, pošto je on bio skroman u svojoj drugoj rečenici posta. Mislim da bi selektor i stručni štab trebalo da razmotre mišljenje jednog tako iskusnog menadžera po pitanju krila i da saslušaju šta on ima da kaže i predloži. Tu pre svega mislim na drugi deo njegovog posta, a apropo toga da li bi svi menadžeri trebalo da imaju pristup tabeli i ako da, na koji način. Po mom mišljenju poenta tabele nije transparentnost u smislu da svi vide čime raspolažemo, već je poenta da to bude kao neka vrsta trenažnog poligona u figurativnom smislu, odnosno da menadžeri dođu tu da bi stvorili sliku o tome kako bi trening nekog njihovog igrača trebalo da izgleda da bi dostigao određeni nivo, a iz tog razloga mora svima sve jasno da bude u vezi sa tom tabelom i to je razlog zašto ne mogu da se složim sa:
Da li se menadžeri snalaze? Ne moraju. Oni gledaju skilove, ne treba da ih zanima ko šta trenira, kakvu infrastrukturu ima i kako mu napreduju drugi igrači jer onda previše zadiremo u "privatnost".


P.S. Zamislite ovaj post sa nekoliko nasumično ubačenih smajlija, pošto ovako bez njih deluje previše ozbiljno, gotovo kao da napadam nekoga... :D

Last edited by Oziris at 06/11/2020 10:10:30

From: Andra

This Post:
11
305126.16 in reply to 305126.15
Date: 06/11/2020 11:02:05
Overall Posts Rated:
77
Tvoji postovi uvek izgledaju kao da "napadas" nekoga. %}

Ajde selektore, razveseli nas! :D

Iskreno Zvone uvek pravi najbolja krila. Mogao bi sve da nas poducava.. Primetio sam i da se ta krila prodaju za lepe svote...

This Post:
00
305126.17 in reply to 305126.16
Date: 06/11/2020 11:48:33
Head Hunters
III.3
Overall Posts Rated:
140140
Ништа то бре не ваља! :@
Скаути боље да раде!

Преписке на по бар 20 фронтова дневно, и активности и доступност на минимум 4 форума 18/7, док ми умне главе овде не избистримо светске политике и хонгконшки статус! :D

Преосталих 250 менаџера, да се коначно смилује, и почне пратити репрезентативне резултате и репрезентативни форум!

Да не би били принуђени чиповати их и увести им нови, NBBO (New BB Order)!
Што им се неће свидети. B)

This Post:
00
305126.19 in reply to 305126.2
Date: 06/11/2020 15:02:51
Overall Posts Rated:
216216
ХВАЛА НА ЧЕСТИТКАМА! Надам се да ћу оправдати указано поверење,и да ће бити мање добронамерних замерки

што се најава утакмица младе репке биће их,нисам ни рекао да неће,само о томе другом приликом...
(ја сам на одмору ових дана,тако да и немам баш толико времена да се бавим форумом)

Крила имамо,имаћемо их и биће све боља надам се...
Као заједница можемо да се договоримо како би изгледало идеално крило за У21 (рецимо да га пројектујемо са типа 54-56 почетних скилова и са неким мало јачим тренингом-типа теретана ниво три,тренер млађих мин. супериоран итд.
Онда можемо да дискутујемо које би одбране биле иделане али и реалне да се достигну,као и остали скиолови,поготово шут унутра...


Змај
This Post:
33
305126.20 in reply to 305126.19
Date: 06/11/2020 16:06:20
Noipmahc
III.6
Overall Posts Rated:
221221
Second Team:
Noipmahc II
Mnogo priče i saveta.
Uzmi istreniraj krila za mladu i rešen problem.

Advertisement