BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Diskusija sa selektorima

Diskusija sa selektorima

Set priority
Show messages by
From: sismis
This Post:
11
311115.11 in reply to 311115.10
Date: 07/06/2021 15:40:47
Batinari
Prva Liga
Overall Posts Rated:
669669
Second Team:
Minions Batinari
Sada da se vratim na aktuelna dešavanja, od sadašnje generacije sigurno nismo odustali, prvo zato što ova generacija to ne zaslužuje, a drugo jer bi to bilo nepoštovanje prema menadžerima koji su žrtvovali dosta toga za njih.
Da li je neuspeh što nismo prošli u drugu fazu EPa prošle sezone? Jeste.
Da li ću odustati zbog toga? Neću naravno.
Što se tiče prva dva pitanja, odgovor bi bio da će biti jedno 4-5 kvalitetnijih reprezentacije od naše i jedno 10ak sličnih nama kada se zvarše kvalifikacije za SP. Uz sreću na žrebu možemo da doguramo dosta daleko, Srediće se i stamina kod nekih igrača tako da očekujem da idemo minimum jedan korak dalje nego pre dve sezone, a uvek se nadam da je moguće osvojiti ako se namesti sve.
Naravno da jeste plan da se vratimo na vrh, zato i zovemo da se prikljui što više ljudi, za trening, savete....sve...ponavaljam se ali evo opet, samo kao zajednica možemo da se vratimo tamo gde smo bili.
Drago mi je što si ispisao neke stvari a evo mislim i da sam ja pojasnio neke malo bliže.

Stručni štab je već posebna tema, svaka ozbiljnija reprezentacija ima ceo skup ljudi oko iste, koja se bavi skautingom protivnika i svega ostalog, znaš i sam...mi to nemamo pa skoro sve odradim sam.
U mom prvom mandatu prvi savetnik mi je bio Zvone, par puta Marković kao i Martinenko.
U drugom mandatu, sada, prvi savetnik mi je Zekan, a tu su još Martinenko, Zmaj i Spaciulis. Reklo bi se da nam fali još iskustva ali ne možemo nikoga da vučemo za rukav da se priključi NT aktivnostima.
Svi su tu dobrovoljno i rado bi prihvatili svakog ko želi dobro za naš NT

This Post:
00
311115.13 in reply to 311115.11
Date: 07/07/2021 07:21:56
Tunjevina
III.4
Overall Posts Rated:
543543
Second Team:
Krompir
Nama je scouting dosta propao kad su uveli te 19-ogodisnjake sa boljim skilovima. I do tada je bilo brda posla za scoute, a onda je dodatno trebalo pratiti i te starije klince, sto je ljudima doslo preko glave.

Ne znam ko je mod na forumu, ali mislim da bi za pocetak bilo lepo da se iz crvenih tema uklone NT teme iz sezona 40 i 42, i da se ubace teme iz ove sezone. Treba ukloniti i temu “uputstvo za trening” jer je praistorijska, a bilo bi lepo da se zameni sa nekom novom temom, pa da buduci scouti imaju mogucnost da posalju link te teme menadzerima koji ne znaju puno o treningu.

Nadao sam se da ti je Markovic i dalje savetnik, ali izgleda i on ode u hibernaciju.

@Atlas1
Dovoljan je trener lvl 5 za mnoge timove iz III lige. Treneri lvl 6 su preskupi za mnoge, a neki od primera koje sam postavio se mogu napraviti i sa lvl 5 trenerom. Najbitnije je da se igrac trenira sa idejom kako treba da izgleda, i da ispunjava trening svake nedelje. A ako neko ne moze odmah da priusti lvl 6 trenera, nema veze, moze i posle par sezona da ga kupi kada bude mogao.

I meni se desavalo da po 2-3 sezone imam lvl 5 trenera, dok ne predjem na lvl 6. Nije to neka drasticna razlika. Po sezoni, u proseku nekih 0.3-0.4 skila razlike je izmedju ta 2 trenera. Tokom karijere, to mu dodje na nekih 3-4 skila. Primarno je da menadzeri znaju u kom pravcu da treniraju. Dzabe trener 6 ako se postavi prioritet na manje bitne skilove. Treneri za 18-19god i teretana su takodje bitni, i svako ko moze da priusti bi trebalo i to da ima.

Ima reprezentacija koje su napredovale sa vremenom, ali ima i onih drugih koje su ranije bile vrhunske, a sada su dosta losije, poput Slovacke, Ceske i Finske.

Poljska nema vise konstantno najjacu selekciju kao ranije. S druge strane, Spanija je u poslednjih 15-ak sezona napredovala na visi nivo, kao i Litvanija otkad imaju Poljaka za selektora. Dobru generaciju sada imaju i Holandija i Nemacka.