BuzzerBeater Forums

BB Nederland > u21 seizoen 61

u21 seizoen 61

Set priority
Show messages by
This Post:
22
319399.1
Date: 05/31/2023 06:21:22
White-Sharks
II.2
Overall Posts Rated:
212212
Second Team:
White-Sharks II
Het seizoen is weer begonnen. Meteen met een spannende wedstrijd die we helaas verloren hebben van Roemenië.
Het was een wedstrijd waarin beide teams speelden met een motion aanval.

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen stond Nederland U21 tegenover Roemenië U21. Het was een spannende en intensieve wedstrijd waarbij beide teams streden om de overwinning. Uiteindelijk trok Roemenië aan het langste eind en won de wedstrijd met een eindstand van 96-92.

De wedstrijd begon met een snelle start van Roemenië, dat de eerste kwart met 29-25 wist te winnen. Nederland probeerde de achterstand in het tweede kwart te verkleinen, maar Roemenië behield de controle en ging de rust in met een voorsprong van 46-36.

In de tweede helft kwam Nederland sterk terug. Ze voerden de druk op en met een effectieve 3-2 zoneverdediging wisten ze de aanvallen van Roemenië te ontregelen. Nederland scoorde 30 punten in het derde kwart, waardoor ze de voorsprong van Roemenië verkleinden tot 73-66.

Het vierde kwart was erg intens, met beide teams die alles gaven om de wedstrijd te winnen. Nederland bleef vechten en naderde tot op twee punten van Roemenië. Ondanks hun inspanningen slaagde Nederland er niet in om de overwinning te behalen. Roemenië hield stand en won uiteindelijk met een eindstand van 96-92.

Het reboundgevecht was gelijkwaardig, met beide teams die zich inzetten om de strijd onder de baskets te winnen. Nederland en Roemenië hadden beide een totaal van 49 rebounds G. Beukema van Nederland had een indrukwekkend optreden met 18 rebounds.

Hoewel Nederland hard werkte om de wedstrijd te winnen, was de schotnauwkeurigheid was niet goed genoeg om te winnen, met een percentage van 38,5%. Roemenië daarentegen schoot, ondanks onze 3-2 zone, een percentage van 44%. Ondanks de goede comeback bleek dit verschil te groot om te overkomen.

This Post:
33
319399.2 in reply to 319399.1
Date: 06/17/2023 01:27:58
White-Sharks
II.2
Overall Posts Rated:
212212
Second Team:
White-Sharks II
Afgelopen maandag vond de wedstrijd tussen Nederland U21 en Engeland U21 plaats. Het werd een bizarre wedstrijd waarin beide teams tot het uiterste gingen en de spanning tot het laatste moment voelbaar was. Nederland wist uiteindelijk met een minimale marge te zegevieren, met een eindstand van 79-75.

In het eerste kwart begon Nederland sterk en nam een voorsprong van 21-15. De Nederlandse spelers waren geduldig in hun aanval en wisten de verdediging van Engeland te ontregelen met slimme passes en schoten. Verdedigend speelde Nederland een solide 3-2 zone, waardoor de Engelse aanvallen werden afgeremd.

Echter, in het tweede kwart leek Nederland de grip op de wedstrijd te verliezen. Engeland kwam sterk terug en nam door een sterk kwart die ze wonnen met 17- de leiding met 32-26. Nederland had moeite met scoren en de Engelse verdediging stond als een muur. De Nederlandse spelers leken gefrustreerd en maakten enkele slordige turnovers,

Na de rust toonde Nederland veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd. Met een redelijke derde periode wist Nederland de 3e kwart te winnen, mede dankzij uitstekende optredens van J. Heideman. Nederland scoorde 24 punten in deze periode tegenover de 23 van Engeland. Dit hield ons in de wedstrijd.

In het laatste kwart bleef de spanning te snijden. Beide teams gaven alles wat ze hadden en de wedstrijd kon alle kanten op. Nederland behield echter de controle en wist met geduldige aanvallen en sterk verdedigend werk een voorsprong op te bouwen. Ondanks enkele lastige momenten in de slotfase, hield Nederland stand en won met 79-75.

De topscorer van Nederland was J. Heideman met 31 punten, gevolgd. Die ook een belangrijke bijdrage leverde aan de rebounding, met 13 rebounds.

Aan de kant van Engeland waren C. Mortillaro en A. Duncan de topscorers met elk 18 punten. Ze lieten zien dat ze moeilijk te verdedigen waren en zorgden voor de nodige dreiging van buitenaf. Desondanks slaagde Nederland erin om de Engelse scoringskansen te beperken en de overwinning veilig te stellen.

De overwinning van Nederland U21 was een teamprestatie waarin alle spelers bijdroegen aan het succes. Het was een intensieve wedstrijd waarin Nederland uiteindelijk net iets meer in de tank had dan Engeland wat voornamelijk te maken had met het enorme verschil in rebounds dat Nederland wist op te bouwen met 62-40.

Met deze overwinning verstevigt Nederland U21 zijn positie in het toernooi en toont het team aan dat het in staat is om onder druk te presteren.

This Post:
11
319399.3 in reply to 319399.2
Date: 06/26/2023 03:23:09
Dutch Pacers
DBA Pro A
Overall Posts Rated:
1212
Nice read, Coach..

This Post:
33
319399.4 in reply to 319399.2
Date: 07/07/2023 04:18:32
White-Sharks
II.2
Overall Posts Rated:
212212
Second Team:
White-Sharks II
Maandag vond de basketbalwedstrijd plaats tussen Colombia U21 en Nederland U21. Het Nederlandse team speelde met volle inzet en behaalde een overtuigende overwinning met een eindscore van 97 tegen 71 punten voor Colombia.

In het eerste kwart begon Nederland sterk en zette direct de toon voor de wedstrijd. Ze domineerden zowel aanvallend als verdedigend, en met een offensieve strategie van "Look Inside" wisten ze veel kansen te creëren. Nederland scoorde maar liefst 32 punten in dit kwart, terwijl Colombia achterbleef met 18 punten. Nederland speelde een agressieve 3-2 zoneverdediging, waardoor Colombia moeite had om kansen te creëren en punten te scoren.

In het tweede kwart liet Colombia U21 een sterkere offensieve prestatie zien. Ze slaagden erin de voorsprong van Nederland enigszins te verkleinen. Nederland behield de controle over de wedstrijd en behaalde 21 punten in dit kwart, terwijl Colombia 27 punten scoorde. Aan het einde van de eerste helft stond Nederland nog steeds comfortabel op voorsprong.

Na de rust zette Nederland U21 hun dominante spel voort. Ze bleven gedisciplineerd spelen en gebruikten hun sterke verdediging om Colombia onder druk te zetten. Nederland voerde hun voorsprong verder op met 22 punten in het derde kwart, terwijl Colombia 14 punten scoorde. Het Nederlandse team demonstreerde uitstekende teamchemie en effectieve samenwerking op het veld.

In het laatste kwart probeerde Colombia een comeback te maken, maar het Nederlandse team liet zich niet intimideren. Nederland bleef gefocust en geconcentreerd spelen, wat resulteerde in nog eens 22 punten in dit kwart. Colombia slaagde er niet in om hun achterstand in te halen en scoorde slechts 12 punten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een overtuigende overwinning voor Nederland U21, met een eindscore van 97 tegen 71 punten.

Enkele opvallende spelersprestaties tijdens de wedstrijd waren:

Nederland U21:

Y. Hotting (PF): Hij speelde een uitstekende wedstrijd en was de topscorer van het team met 24 punten. Hij toonde consistentie in zijn schoten en speelde ook een solide verdediging.
F. Proveniers (SG): Met 14 punten en 6 assists had Proveniers een belangrijke rol in de aanval van Nederland. Hij was een creatieve speler en wist zijn teamgenoten goed te vinden.
R. van der Wolf (C): Van der Wolf had een sterke aanwezigheid in de verdediging en pakte 12 rebounds. Hij was een betrouwbare kracht onder de basket en zorgde voor veel second-chance-kansen voor zijn team.
Colombia U21:

J. Camelo (SF): Hij was de topscorer van Colombia met 22 punten. Camelo toonde zijn scoringvaardigheden en was een belangrijke speler in de aanval.
J. Acero (PF): Acero had 16 punten en 4 rebounds. Hij leverde een solide prestatie en probeerde zijn team te helpen terug te komen in de wedstrijd.
A. Rubiano (SG): Rubiano had 14 punten en 3 steals. Hij was actief op beide uiteinden van het veld en zorgde voor enkele cruciale steals.

Het Nederlandse team speelde met veel energie en discipline, en hun samenwerking en verdediging waren uitstekend. Colombia U21 toonde veerkracht, maar slaagde er niet in om de voorsprong van Nederland in te halen. Het was een spannende wedstrijd om naar te kijken, met Nederland als de duidelijke winnaar.