BuzzerBeater Forums

BB Nederland > De BuzzerBeater Gebruikersgids

De BuzzerBeater Gebruikersgids

Set priority
Show messages by
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.12 in reply to 174237.11
Date: 02/11/2011 03:52:46
Overall Posts Rated:
6868
Financiƫn:

Ik zou een heel stuk kunnen schrijven over alles omtrent de financiƫn in BuzzerBeater, maar de economie pagina uit de handleiding die door BuzzerBeater geschreven is, voldoet eigenlijk aan alle eisen.
Hieronder dus een linkje van de economie pagina.

(http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Rule...)

Graag wil ik je nog wel een tip geven: vergelijk jouw financiƫn met die van je competitiegenoten. Dit geeft je een goed beeld over hoe je financiƫn ervoor staan.

Last edited by Nick at 02/11/2011 04:00:09

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.13 in reply to 174237.12
Date: 02/11/2011 03:52:52
Overall Posts Rated:
6868
Personeel:

Ieder team heeft drie verschillende personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor hun eigen specialisatie. Je hebt een Dokter, een Trainer en een PR-Manager. Net zoals spelers moet je deze aanschaffen via een transferlijst, dit zorgt ervoor dat de beste personeelsleden dus ook het duurst zijn.
Ieder personeelslid heeft een vaardigheidsniveau op een schaal van 1 tot 7. Dit vaardigheidsniveau duidt aan hoe goed het personeelslid zijn baan uitvoert. 1 Is het minst goed, 7 is het beste.
Ook kan ieder personeelslid Ć©Ć©n van de twee specialiteiten hebben. Het kan ook zijn dat het personeelslid geen specialiteit heeft.


Vanuit de Handleiding, Trainers
Trainers assisteren de coach door de spelers te begeleiden, zowel tijdens de wedstrijd, tijdens de training en doordeweeks. Trainers kunnen de volgende specialiteiten hebben:

CarriĆØre verlenging: Oudere spelers zullen minder snel dalen in hun vaardigheden.

Fitheid: Je spelers zullen minder last hebben van conditiedalingen.

Let op: Trainers zijn zonder twijfel de meest belangrijke personeelsleden en dat wordt ook aangegeven door de prijzen op de transferlijst. Hieronder een een logische beredenering, waardoor je de waarde van een trainer misschien iets meer begrijpt:

1. Het doel van BuzzerBeater is om het best mogelijke team te hebben
2. Om het best mogelijke team te creƫren, heb je de beste spelers nodig
3. De beste spelers in het spel hebben de meeste training ontvangen

Zie je waar ik naartoe wil? In mijn ogen is training het belangrijkste onderdeel van het spel, dus is een trainer van kwaliteit een must have. Ik moet er helaas wel bij vertellen dat een trainer van hoge kwaliteit een duur geintje is. Het salaris wat hij zal vragen is niet niks en de aanschafprijs is ook niet om over naar huis te schrijven. Inthoud dit goed, het is voor iedereen verschillend wat voor trainer je wil hebben. Het hangt helemaal af van de spelers die je traint. Als beginnend team is het gewoonweg niet slim om een niveau 6 trainer aan te schaffen, waarna je je realiseert dat je eigenlijk geen goeie trainee's hebt.
Ik zou me ook niet te druk maken over de specialiteiten van een trainer, hoewel fitheid altijd leuk meegenomen is.

Vanuit de Handleiding, Dokters
Dokters zorgen ervoor dat je spelers minder zwaar geblesseerd raken. Als een speler geblesseerd raakt, zorgt de dokter er eveneens voor dat de speler sneller revalideert, maar dit laatste effect is veel kleiner dan de initiƫle verkorting van de blessures. Dokters kunnen de volgende specialiteiten hebben:

Blessurebehandeling: Er is een kleine kans dat een speler die licht geblesseerd is, meteen behandeld kan worden. Hierdoor kan hij misschien weer meespelen aan het begin van het volgende kwart.

Massage: Spelers die veel teveel minuten in een week spelen, zullen een minder grote vormdaling ervaren.

Let op: Dokters zijn waarschijnlijk de goedkoopste personeelsleden, maar zeker niet onbelangrijk! Het verschil tussen niveau 1 en 5 kan het verschil zijn tussen 3 weken blessure en geblesseerd tot het einde van de wedstrijd. Dokters zijn vooral waardevol als je jonge spelers hebt die geen minuut mogen missen, vanwege hun trainingsschema, of wanneer je een belangrijke sleutelspeler hebt.
Voor nieuwe teams raad ik minimaal een niveau 3 trainer aan. Voor de wat meer gevorderde teams, een niveau 5. Ik denk dat het niveau van de dokter, die iedereen persoonlijk kiest, samen gaat met het risico op blessures dat iemand durft te nemen.

Last edited by Nick at 02/11/2011 07:43:32

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.14 in reply to 174237.13
Date: 02/11/2011 03:52:56
Overall Posts Rated:
6868
Vanuit de Handleiding, PR Managers
PR Managers helpen het team te promoten bij de fans, ze moedigen meer mensen aan om bij de wedstrijden aanwezig te zijn en ze zorgen ervoor dat men meer wilt betaling voor de kaarten. PR Managers kunnen de volgende specialiteiten hebben:

Publieksinvloed:Je team zal iets meer voordeel hebben bij thuiswedstrijden.

Nationale Uitstraling: Als je team een uitwedstrijd spelt, zal je tegenstander iets minder voordeel hebben bij thuiswedstrijden.

Let op: Om te beginnen zijn PR Managers ervoor om ervoor te zorgen dat fans naar het stadion komen, tickets betalen en goodies uit de fanshop te kopen. Het is dus ook geen verassing dat een PR Manager direct gerelateerd is aan de opkomst van je fans. Nieuwe teams kunnen het wel af met niveau 3, terwijl gevorderde managers eerder zullen kiezen voor 5 of 6.
De specialiteiten van een PR Manager geven je een kleine boost tijdens de uit of thuis wedstrijden. Dit is afhankelijk van welke specialiteit je kiest. En onthoud, je tegenstander kan dit niet zien.

Last edited by Nick at 02/11/2011 07:43:46

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.15 in reply to 174237.14
Date: 02/11/2011 03:53:00
Overall Posts Rated:
6868
Het Tussenseizoen:

Op het moment dat de alle playoff finales zijn gespeeld, begint het tussenseizoen. Het tussenseizoen bevat de Draft, indeling van de nieuwe divisie's (rekening houdend met promotie, degradatie e.d.), de salaris update en de vorm reset.
Afgezien van het instellen van de Draft-Volgorde en het opstellen van spelers tijdens de twee oefenwedstrijden, hoef je deze week even helemaal niks te doen. Ook een rustweek voor de manager dus, de BB's nemen alle verantwoordelijkheden op zich.
Je moet alleen weten dat de salarissen zullen stijgen voor spelers die getraind zijn en dat de vorm van al je spelers wordt gereset naar Redelijk.
Het is in het algemeen niet echt handig om de vormen van je spelers te trainen, maar als je het in deze week doet is het helemaal een verspilling, omdat alle vormen gereset worden naar Redelijk.

Last edited by Nick at 02/11/2011 04:02:18

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.16 in reply to 174237.15
Date: 02/11/2011 03:53:03
Overall Posts Rated:
6868
Tactieken:

De Basis

Nu we alle droge en saaie basics hebben gehad, gaan we eindelijk aan het leuke gedeelte beginnen: Tactieken! De tactieken binnen BuzzerBeater zijn ongetwijfeld hest meest ingewikkeld voor nieuwe managers. Wat is de beste tactieken tegen een 2-3 Zone? Hoe moet ik verdedigen tegen een Motion? Wanneer moet ik een Full Court Press gebruiken? Het is tijd geworden om deze vragen allemaal te beantwoorden, door een gedetailleerde beschrijving te van iedere tactiek, met zijn voor en nadelen.

Voordat ik dit doe, wil ik je uitleggen dat de kracht van iedere tactieken is gebaseerd op de kracht van een team. Wat ik hiermee bedoel, is dat ieder team binnen BuzzerBeater zijn eigen krachten en zwakheden heeft, waar rekening mee moet worden gehouden wanneer je een tactiek gaat toepassen/selecteren.
Laten we als voorbeeld nemen een team dat bestaat uit een aantal hoge kwaliteit guards, maar lage kwaliteit grote mannen (C's en PF's). Laten we zeggen dat de manager van dit team iedere wedstrijd dezelfde tactiek gebruikt: Low Post. Nadat je hebt gegeken naar de wedstrijdstatistieken van zijn vorige wedstrijden, kan je concluderen dat zijn Afstanddschoten is veelal Gemiddeld (middel) en zijn Inside Aanval is vaak Slecht (middel). Zelfs met de Low Post tactiek, is het dus duidelijk dat dit team beter is met het aanvallen van veraf. Wanneer dit team een prefect gebalanceerde aanval had gehad, had het duidelijk geweest dat het verschil had gemaakt als je een 2-3 Zone verdediging tegen zijn Low Post had gebruikt (er vanuit gaande dat jouw verdediging is gebalanceerd). Alleen omdat zijn aanval van veraf veel sterker is als zijn aanval van dichtbij, zal het een goed idee zijn om een 3-2 Zone te gebruiken, of op z'n minst man tegen man.
Dit is wat ik bedoel met de kracht van tactieken, zijn altijd gebaseerd op de kracht van de teams die de tactieken gebruiken.
Dus onthoud, voordat je blind je tactieken instelt omdat je denkt dat je dan het beste speelt, zorg je er voor dat je je tegenstander kent en - misschien nog belangrijker - je je eigen team kent.

Nu je weet dat je een team zijn krachten en zwakheden een belangrijke rol spelen bij de krachten en zwakheden van zijn tactieken, gaan we er vanuit dat bij de volgende onderwerpen de teams die tegen elkaar spelen, exact hetzelfde zijn. Beide teams hebben dezelfde spelers en halen dezelfde ratings als ze een Standaard Aanval en Man tegen Man spelen. Wanneer beide teams gelijk zijn, maakt het me een stuk makkelijker om de voor- en nadelen van iedere tactiek uit te leggen.

Last edited by Nick at 02/11/2011 05:33:45

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.17 in reply to 174237.16
Date: 02/11/2011 03:53:08
Overall Posts Rated:
6868
Snelheid

Een laatste ding om even uit te leggen, is dat alle tactieken een bepaalde snelheid hebben. De snelheid kan zijn Normaal, verhoogd of verlaagd. Een snellere aanval betekent dat je team meer schoten aan het begin van de schotklok zal nemen. De coach zal bij een snellere aanval vertellen aan je spelers dat ze een schot moeten nemen wanneer ze 20% kans zien dat het schot raak gaat, wanneer ze dit bij een normale of langzamere tactiek pas zullen doen wanneer ze een 25% - 30% schotkans zien.
Het probleem met de langzamere tactieken is echter wel, dat wanneer de schoktklok (24 seconden klok) afloopt, de speler een gehaast schot zal nemen, dat dus slechter kan zijn als 25% - 30%.
Een snelle tactiek kan dus handig zijn wanneer je tegen een team speelt die beter als jij is, omdat je spelers dan sneller een schot zullen nemen, waardoor het totaal aantal pogingen meer wordt, dus ook het mogelijke totaal aantal punten. Aan de andere kant betekent een verhoogde snelheid wel dat de tegenstander ook meer kansen zal hebben om te scoren.
Een vertraagde tactiek is dus handiger om de score dicht bij elkaar te houden, tegen een moeilijke tegenstander.
Beide snelheden hebben ook hun voordelen tegen zwakkere teams. Als je tegenstander zwakker is, zal een vertraagde snelheid ervoor zorgen dat je spelers hogere kwaliteitsschoten maken en er dus minder schotpogingen verloren gaan.
Met een verhoogde snelheid zullen je spelers lagere kwaliteit schoten nemen, maar zullen ze wel vroeger in de schotklok schieten. Dus zorgt er dus voor dat het totaal aantal keer dat jouw team balbezit heeft toeneemt, waardoor je meer pogingen krijgt tegen de zwakke tegenstander.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:45:28

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
11
174237.18 in reply to 174237.17
Date: 02/11/2011 03:53:12
Overall Posts Rated:
6868
Aanvallende Tactieken

Standaard Aanval: Dit is de standaard aanval waar alle andere aanvalstactieken op zijn gebaseerd. Het gebruikt een normale snelheid en de schotverdeling tussen de spelers is normaal gesproken redelijk gebalanceerd. Ook wordt deze aanval standaard gebruikt door BOTteams, de naam zegt het al.
Beste tegen: Elke verdediging, behalve Man tegen Man. Ookal is het tegen Man tegen Man ook nog redelijk te gebruiken. Wanneer je tegenstander besluit een Zone verdediging tegen je te gebruiken, heb je een klein voordeel in een van de twee aanvallende categoriƫn (inside of outside, dichtbij of ver weg), afhankelijk van welke Zone verdediging hij gebruikt. Aan de andere kant heb je ook een klein nadeel in een van de twee aanvallende categoriƫn. Het principe is, dat Standaard Aanval eigenlijk geen krachten of zwakheden heeft, het is gewoon een standaard aanval.
Slechtste tegen: Geen (Man tegen Man)

Push the Ball: "PtB" kan worden vergelijken met Standaard Aanval, behalve Ć©Ć©n ding: PtB heeft een verhoogde snelheid. Deze aanval wordt vaak gebruikt tegen zwakkere teams wanneer je graag een grote voorsprong wilt uitbreiden.
Beste/Slechtste tegen: Zie "Standaard Aanval"

Patient: Deze aanval is exact het tegenovergestelde van Push the Ball. Het heeft geen focus op ƩƩn van de twee categoriƫn, maar alleen een vertraagde snelheid. Het wordt veel gebruikt tegen sterkere teams, om de score niet al te hoog te laten worden, door het aantal aanvallen in de wedstrijd proberen te beperken.
Beste/Slechtste tegen: Zie "Standaard Aanval"

Look Inside: Een aanval met verhoogde snelheid, gebaseerd op de inside aanval. Het grootste gedeelte van de schoten zal worden genomen door je Power Forward en Center, in een poging om de Inside Verdediging van de tegenstander te verslaan. Het lijkt erop dat Look Inside een van de favoriete aanvalstactieken is binnen BuzzerBeater.
Beste tegen: 1-3-1- Zone, 3-2 Zone (in die volgorde)
Slechtste tegen: 2-3 Zone

Low Post: De vertraagde versie van Look Inside.
Beste/Slechtste tegen: Zie "Look Inside"

Motion: Deze aanval focust zich op de Afstandsschoten en het gebied tussen inside en outside. Motion heeft een normale snelheid. Met deze aanval wordt het grootste gedeelte van de schoten genomen door je Guards en de Small Forward. Van mijn bevindingen heb ik geleerd dat een Motion probeert minder 3-punters te schieten dan bij een Run and Gun aanval.
Beste tegen: 2-3 Zone
Slechtste tegen: 1-3-1 Zone, 3-2 Zone (in die volgorde)

Run and Gun: RnG is over het algemeen genomen misschien wel de meest favoriete tactiek in de BB-Wereld. Het lijkt heel erg op Motion, met als belangrijkste verschillen dat het een verhoogde snelheid heeft en er meer 3-punts pogingen worden gemaakt.
Beste/Slechtste tegen: Zie "Motion"

Princeton: De princeton aanval is een inside/outside aanvalstactiek met een verlaagde snelheid. Het is veelbesproken geweest of de tactiek wel of niet goed werkte in de vorige Game Engine en is misschien daarom wel de minst gebruikte tactiek in BB. Het werd zelden gebruikt door topteams totdat de GE vernieuwd werd, maar de populariteit begint langzaam weer te groeien. Het ziet er naar uit dat Princeton zich vaak gedraagt als een outside aanval, met een groot aantal 3-punts pogingen.
Beste/Slechtste tegen: Zie "Motion"

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:45:50

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
22
174237.19 in reply to 174237.18
Date: 02/11/2011 03:53:17
Overall Posts Rated:
6868
Verdedigende Tactieken

Man tegen Man: Dit is de standaard verdedigingstactiek, zoals Standaard Aanval de standaard aanvalstactiek is. Alle verdedigingstactieken zijn hier van afgeleid en dit is ook de standaard tactiek voor BOTteams. In tegenstelling tot Standaard Aanval, wordt Man tegen Man wel veel gebruikt door topteams. Het is een erg veilige manier van verdedigen, maar geeft je daarentegen geen groot voordeel ten opzichte van een inside/outside gebaseerde verdediging.
Beste tegen: Standaard Aanval, Push the Ball, Patient
Slechtste tegen: Run and Gun, Motion, Look Inside, Low Post

2-3 Zone: Toegenomen Inside Verdediging en Rebounds, ten koste van veel Verre Verdediging. Een klein beetje vertraagde snelheid. Het is is veel gebruikt als de beste verdediging tegen een inside aanval, maar veroorzaakt een groot probleem als je tegenstander toch een outside aanval speelt.
Beste tegen: Look Inside, Low Post
Slechtste tegen: Run and Gun, Motion

3-2 Zone: Toegenomen Verre Verdediging, ten koste van Inside Verdediging. Verlaagde snelheid.
Beste tegen: Run and Gun, Motion
Slechtste tegen: Look Inside, Low Post

1-3-1 Zone: Zeer toegenomen Verre verdediging, ten koste van Inside Verdediging en Rebounds. De 1-3-1 Zone is in principe een extreme versie van de 3-2 Zone. Het wordt vaak gebruikt als een drastisch middel om een sterk outside gebaseerd team te blokkeren.
Beste/Slechtste tegen: Zie "3-2 Zone"

Full Court Press FCP zorgt voor een flinke toename in Turnovers bij de tegenstander, ten koste van Conditie, Verdediging en Rebounds. Het wordt gespeeld in een zeer hoge snelheid. Voordat je deze tactiek gebruikt, zou ik er zeker van zijn dat je spelers allemaal voorzien zijn van een degelijke conditie. Wanneer ze dit namelijk niet zijn, kan FCP voor een zeer negatief effect zorgen, omdat je spelers snel uitgeput raken en daardoor slecht zullen spelen. Deze tactiek komt het beste uit zijn recht wanneer het gebruikt wordt tegen een team met spelers die beschikken over een lage balcontrole.
Beste tegen: Run and Gun, Look Inside, Push the Ball (snelle tactieken)
Slechtste tegen: Patient, Low Post

2-3 Zone Dilemma
Sinds de nieuwe GE zijn aantreden heeft gemaakt, is er bij veel managers de gedachte ontstaan dat 2-3 Zone veel minder effectief is, als dat het was in de oude GE. Verdedigers van deze thoerie zeggen dat het daardoor handiger is om 3-2 Zone tegen een inside aanval te gebruiken, om de passes van je guards naar je lange mannen af te snijden, zodat de bal niet vaak bij de inside spelers terecht kan komen. De logica hierachter is dat met de nieuwe GE passen veel belangrijker is geworden, waardoor het makkelijker is om guards te stoppen, omdat zij in de oude GE waarschijnlijk te weinig passen training hebben gekregen.
Dit dilemma is nog steeds veelbesproken, er zijn veel verschillende meningen hierover, maar ik wilde het toch wel even melden.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:46:11

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.20 in reply to 174237.19
Date: 02/11/2011 03:53:22
Overall Posts Rated:
6868
Beleving

Voor iedere wedstrijd (behalve PC en oefenwedstrijden) kan je de inzet van je team tijdens de wedstrijd instellen op de pagina waar je je opstelling kan maken. Aan het begin van het seizoen is de beleving van ieder team 5 en het zal altijd langzaam terugzakken/stijgen naar 5, tijdens de loop van het seizoen. Hoe hoger het niveau van je beleving, hoe beter je spelers zullen spelen, en dus hoe hoger de ratings van je team zullen zijn.

Er zijn drie verschillende soorten inzet die je kunt gebruiken tijdens een wedstijd: Speel het Rustig zal je spelers minder uitputten en zorgen dat ze niet op het maximum van hun kunnen spelen. Het voordeel van Speel het Rustig, is dat iedere keer je deze inzet gebruikt, de beleving zal stijgen met ongeveer 33%. Bijvoorbeeld als je beleving 5 is, zal je beleving na een wedstrijd Speel het Rustig, gestegen zijn naar ongeveer beleving 6,65, waarna dit wordt afgerond naar 7.

De tweede optie die je kan kiezen bij inzet is Normaal. Dit staat standaard ingesteld. Wanneer je een wedstrijd Normaal speelt, zullen je spelers een gemiddelde inzet geven. Je beleving zal niet dalen of stijgen door deze inzet, maar daarna wel weer langzaam terugzakken/stijgen richting 5.

Uiteindelijk kan je ook nog kiezen voor Alles of Niets. Dit betekent dat je spelers er alles aan zullen doen om zo goed mogelijk te spelen, en dus de wedstrijd te winnen. Dit eist echter wel zijn tol. Je beleving zal worden gehalveerd voor de volgende wedstrijd. Dit is alleen aanbevolen als het echt noodzakelijk is dat je de wedstrijd wint.
Het gebruiken van meerdere keren Alles of Niets achter elkaar, zal er voor zorgen dat de beleving van je team tijdens wedstrijden naar het laagst mogelijk niveau daalt, waardoor je spelers dramatisch zullen spelen. Zelfs als je iedere keer Alles of Niets blijft spelen.

Verder wordt er aangenomen dat de beleving van een team tijdens een wedstrijd nooit hoger kan zijn als 12. Je beleving kan na een wedstrijd wel hoger zijn als 12, maar tegen de tijd dat je je volgende wedstrijd speelt, zal het weer wat zijn afgezakt.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:49:44

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
11
174237.21 in reply to 174237.20
Date: 02/11/2011 03:53:26
Overall Posts Rated:
6868
Vaardigheden en Uitleg

Deze sectie verteld je welke vaardigheden er zijn en wat ze doen. Laten we dit de introductie voor training noemen, omdat het heel erg verstandig is om dit te weten, voordat je aan training begint.
Voor een simpelere versie van de Vaardigheden, verwijs ik je naar de Handleiging van het spel: (http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Nome...)

Jump Shot: Dit is de belangrijkste aanvallende vaardigheid voor alles spelers. Iedere speler kan Jump Shot goed gebruiken, aangezien ze allemaal wel eens een Jump Shot moeten kunnen maken. Hoe beter de Jump Shot van een speler, hoe groter de kans is dat hij een schot zal nemen.

Schietafstand: Schietafstand wordt gebruikt om het vermogen een schot van ver te verhogen. Dit betekent in principe dat, hoe hoger een speler Schietafstand heeft, hoe beter hij is in het maken van een driepunter of een verre tweepunter. Uiteraard is Schietafstand het meest nuttig voor de guards (voornamelijk de shooting guard) en de small forward. Er zijn veel managers in BB die geloven dat Schietafstand een van de minst efficiƫnte vaardigheden is en dus niet geloven dat het net zo hoog getraind moet worden als andere primaire vaardigheden.

Verre Verdediging: Deze vaardigheid wordt vaak beschouwd als de meest belangrijke vaardigheid voor guards, en soms ook voor small forwards. Een hogere Verre Verdediging laat je speler beter presteren tegen outside schoten en laat hem beter druk uitoefenen op dribbelende spelers, waardoor er meer turnovers bij de tegenstander kunnen ontstaan.

Balcontrole: Balcontrole geeft aan hoe goed een speler is in het behouden van balbezit. Meer balbezit zorgt voor een betere Aanvallende Kracht en een grotere kans om een schot van hogere kwaliteit te nemen. Als je een speler hebt met slechte balcontrole, zal hij sneller de bal verliezen en dus zorgen voor een turnover.

Passeren: Hoe hoger deze vaardigheid, hoe beter een speler is in het creƫren van kansen voor zichzelf, zonder een pass nodig te hebben van een medespeler. Passeren wordt veelal gezien als een secundaire of tertiaire vaardigheid voor alle spelers.

Passen: Zoals iedereen wel verwacht, is passen het vermogen om een vrije man te vinden. Hoe beter de passer is, hoe groter de kans is dat hij de pass op een dergelijke manier geeft, dat de ontvanger van de pass een goede kans heeft voor een schot.

Inside Schot: Inside Schot is het vermogen om te scoren van een kleine afstand. Dit houdt in layups, dunks en dat soort acties. Inside Schot wordt voornamelijk gebruikt door centers en power forwards.

Inside Verdediging: Zoals je guards goed moeten zijn in Verre Verdediging, moeten de lange mannen goed zijn in Inside Verdediging. Als deze vaardigheid hoger is, zal je C of PF beter in staat zijn om inside schoten te verdedigen.

Blokken: Blokken maakt je spelers in staat om schoten te blokken. Blokken is erg veelbesproken, omdat veel ervaren managers zeggen dat het de meest zinloze skill is. Echter, een BB heeft ooit aangegeven dat het de belangrijkste verdediginde vaardigheid is. Erg vaag dus.

Last edited by Nick at 02/11/2011 06:50:02

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
From: Nick

To: Nick
This Post:
00
174237.22 in reply to 174237.21
Date: 02/11/2011 03:53:36
Overall Posts Rated:
6868
Training:

Training Basics

Eindelijk zijn we dan aangekomen bij de training. Zoals ik meerdere keren al heb laten merken, is training ongetwijfeld het meest belangrijke gedeelte van het spel. Het is erg leuk om je minuten goed te managen, maar het kan ook zeker een uitdaging zijn om je spelers zo optimaal mogelijk te trainen! We gaan nu snel over op de basis van de training.

De training update is in principe rond 11.00 op vrijdagochtend. Het wil nog wel eens wat uitlopen, omdat de servers dan heel veel werk moeten verrichten, maar vrijdagmiddag zijn in ieder geval de groene pijltjes te bewonderen!
Om een speler volledige training te laten genieten, zal hij minimaal 48 minuten moeten spelen op de positie's waarop je training hebt ingesteld. Bijvoorbeeld, je hebt er voor gekozen om Jump Shot te trainen voor de guards (PG/SG). Je speler zal 100% training krijgen als hij 48 minuten gespeeld heeft op de PG of SG positie, of een combinatie van deze twee. 48 Minuten is tevens het maximale aantal minuten dat je een speler kunt laten trainen. Het is dus niet verstandig om hem langer op die positie te laten spelen, aangezien het rendabeler is om de trainingsminuten aan een andere speler te geven.
Wanneer een speler 24 minuten in een week heeft gespeeld op een trainingspositie, betekent niet dat hij 50% van de training ontvangt. De training heeft dus geen linieare formule t.o.v. het aantal minuten. Dit betekent dat je misschien beter kan veranderen naar team training, of een andere posititraining als je speler maar 45 minuten heeft kunnen trainen. Het is dus verschrikkelijk belangrijk dat de spelers waarvan je wilt dat ze volledige training krijgen, ook werkelijk 48 minuten aan spelen toe komen.
Onthoud ook dat je zo vaak van training kunt wisselen gedurende de speelweek, je traint namelijk alleen voor de positie's waarop je training is ingesteld op het moment van de trainingsupdate (voor 11.00 op vrijdagochtend).

Helaas kan het ook gebeuren dat je rode pijltjes ziet naast de vaardigheden van een speler. Dit houdt in dat er een vaardigheid een niveau gedaald is. Dit gebeurt wanneer een speler de leeftijd van 32 jaar is gepasseerd. Wegens ouderdom zal hij dan minder goed worden. Hoe ouder de speler wordt nadat hij 32 is geworden, hoe sneller de vaardigheden zullen dalen.
Voor Conditie is het helaas vanzelfsprekend dat deze af en toe zal dalen. Dit kan op iedere leeftijd gebeuren en is dus niet leeftijdsgebonden. Het kan dus verstandig zijn om eens in de zoveel tijd een conditietraining in te lassen, om je spelers tip-top in conditie te houden.

Als laatste telt het niveau van je trainer ook mee hoe snel je spelers trainen. Ik raad een niveau 4 trainer aan voor het gemiddelde BuzzerBeater team. Deze zijn in aanschaf niet al te duur en vragen ook geen waanzinnig hoog salaris. Voor teams in de hoogste divisies of teams met erg goede talenten, raad ik minimaal een niveau 5 trainer aan.

Last edited by Nick at 03/15/2011 10:29:02

When I run into an invisible spider web, I instantly become a kung-fu master.
Advertisement