BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 43/44

[REP] - Sezona 43/44

Set priority
Show messages by
This Post:
33
295486.1
Date: 07/27/2018 16:34:06
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni! Najprej hvala za vnovično zaupanje in možnost da reprezentanco vodim dalje tudi v naslednjih dveh sezonah. To sezono nas čaka Evropsko prvenstvo in svojo pot začenjamo v ponedeljek s tekmo proti Črni gori. V tej tekmi smo rahli favoriti, ampak daleč od tega, da je tekma že odločena v naprej. Zadovoljen sem s pripravljenostjo igralcev glede na to da gre za prvi teden nove sezone, tako da imamo kar nekaj orožij v napadu za boj proti Črnogorcem, kaj več pa nebi razpravljal kar se tiče taktike in naših prednosti pomanjkljivosti saj reprezentančne forumu spremljajo tudi selektorji reprezentanc, kateri so naši nasprotniki.

Trudil se bomo po najboljših močeh, da iztržim maksimum iz trenutne reprezentance, vse uporabnike, ki imate naše reprezentante in potencialne reprezentante, da se še naprej trudite s treningi in pripravljenostjo igralcev. V štartu sezone so iz kadra izpadli nekateri igralci, ki so imeli pripravljenost 7 ali manj. Takoj ko se dokažejo in dvignejo svojo pripravljenost bodo imeli možnost ponovnega vpoklica tekom sezone. Trenutno pa začenjamo s tistimi, ki so najbolje pripravljeni in imajo največ kakovosti in izkušenj na reprezentančni ravni.

Naslednje dni bom na dopustu, tako da bo poročilo ponedeljkove tekme prišlo verjetno z rahlo zamudo, a na tekmo smo že pripravljeni in že odštevamo ure do prvega obračuna na Evropskem prvenstvu v sezoni 43 :)

Vljudno vabljeni k spremljanju tekem v novi reprezentančni sezoni.

Lep pozdrav

Poll:  Kdo bo po tvojem mnenju najboljši strelec naše reprezentance v tej sezoni? (skupno število točk/sezono)
Response Votes Result

Andre Krevh 3
14.3% 14.3% 14.3%
14.3%
Francelj Berlak 3
14.3% 14.3% 14.3%
14.3%
Matija Klavc 7
33.3% 33.3% 33.3%
33.3%
Dejan Jakovac 2
9.5% 9.5% 9.5%
9.5%
Nik Žmak 2
9.5% 9.5% 9.5%
9.5%
Nekdo drug bo presenetil iz ozadja ;) 4
19.0% 19.0% 19.0%
19.0%

This poll ended on 08/10/2018.

This Post:
33
295486.2 in reply to 295486.1
Date: 09/02/2018 13:18:19
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, skupinski del Evropskega prvenstva se je prevesil v zadnjo fazo, saj so pred nami še zadnji dve tekmi na prvenstvu. Realnih možnosti za napredovanje žal nimamo, kar je bilo tudi pričakovano za to sezono, kljub temu smo se borili po najboljših močeh in se bomo tudi še vnaprej.

Sezona je do sedaj potekala nekako v skladu s pričakovanji, premagali smo tekmece proti katerim smo bili favoriti in žal izgubili proti tistim, ki so močnejši od nas. Le tekma proti Finski je na papirju delovala nekoliko bolj odprta in nepredvidljiva, a je finskemu selektorju uspelo ustvariti "missmatch" na centru, kar je naredilo razliko. V tisti tekmi smo želeli igrati na svoje prednosti saj smo delovali dovolj samozavestno pred tekmo, igrali našo preverjeno taktiko a se je taktiziranje obrestovalo Fincem, ki so tisto tekmo dobili.

V podobni situaciji, kot so bili finci proti nam smo se znašli na zadnji tekmi proti Hrvatom, ki so "na papirju" bistveno močnejše moštvo kot mi. Morali smo iskati nekakšen "missmatch" saj so kakovostnejši na vseh pozicijah. Žal se je pred to temo na svoji klubski tekmi poškodoval še naš najpomembnejši igralec Matija Klavc, tako da so se naše možnosti za presenečenje zmanjšale na skoraj ničelne. Poskušal sem še z oddajo napovedi njihove taktike, ki je bila po moji oceni zelo na mestu, saj so igrali praktično samo 2 taktične variante zadnje 2 sezone, pod koš so igrali tiste pomembne in težje tekme in ostale taktike uporabljali na tekmah kjer se je že vnaprej vedelo, da bodo zmagali. Kot kaže je hrvaški selektor tudi tekmo proti nam smatral kot vnaprej dobljeno, in odigral z nepredvidljivo taktiko, tako da se nam napoved ni obrestovala. Ampak glede na to da realnih možnosti za uspeh nismo imeli, mi ni preostalo drugega. Storil sem vse kar je v moji moči, da bi na tej tekmi lahko na kakršenkoli način presenetili. Tudi z organiziranim napadom, ter Berlakom na krilnem centru, a je vseeno največi "missmatch" imel Krevh na zunanji poziciji, ki pa je ni uspel najbolj efektivno izkoristiti. Vseeno smo Hrvatom parirali dobro 3 četrtine in vsekakor smo se odrezali bolje kot na medsebojni tekmi v prejšni sezoni. S Klavcem bi lahko to tekmo še bolje odigrali. Žal bo odsoten 2-3 tedne in tudi ko se vrne bo trajalo nekaj časa da bo zopet na dobri pripravljenosti, ki je nujno potrebna za reprezentančno raven. Za letošnji EP je tako že izgubljen.

Tisti ki spremljate reprezentanco, vas vabim da kljub temu da nismo več v boju za najvišja mesta, kot je bilo to v zadnjih sezonah, da kdaj pokomentirate obračune na forumu, in s tem načnete kakšno iztočnico za debato. Osebno sem želel že nekajkrat napisati kakšno o naših nasprotnikih pa sem se vedno znova raje "ugriznil v jezik" saj bi vedno znova izdal preveč ko se gre za stanje v naši reprezentanci našim nasprotnikom in jim s tem olajšal priprave na obračun z nami.


Lep pozdrav

This Post:
00
295486.4 in reply to 295486.3
Date: 09/03/2018 15:44:50
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Čestitke za današnjo zmago!

Sicer ne poznam vseh skillov naših reprezentantov, ampak kolikor poznam nekatere nosilce iz preteklih sezon (Klavc, Berlak, Krevh, tudi Pogac ipd.), me preseneča, da smo sedaj že nekaj sezon igrali izključno zunanje taktike, ker vsi ti igralci so bili ali so zelo primerni tudi za notranje. Vseeno so le-te bolj efektivne, ZO je v splošnem pač precej bolj trenirana kot MPK. No, samo v razmislek in morebitno izhodišče za debato, ni mišljeno kot kritika

This Post:
22
295486.5 in reply to 295486.4
Date: 09/03/2018 16:18:07
Overall Posts Rated:
335335
Čestitke za današnjo zmago! :)

Sicer ne poznam vseh skillov naših reprezentantov, ampak kolikor poznam nekatere nosilce iz preteklih sezon (Klavc, Berlak, Krevh, tudi Pogac ipd.), me preseneča, da smo sedaj že nekaj sezon igrali izključno zunanje taktike, ker vsi ti igralci so bili ali so zelo primerni tudi za notranje. Vseeno so le-te bolj efektivne, ZO je v splošnem pač precej bolj trenirana kot MPK. No, samo v razmislek in morebitno izhodišče za debato, ni mišljeno kot kritika :)



Hvala! Današnja zmaga proti Angliji je zelo pozitivna za našo reprezentanco in s tem bomo skupinski del ne glede na razplet zadnje tekme končali s pozitivnim izkupičkom zmag in porazov, kar mislim da je uspeh za to reprezentanco. Teoretično smo v igri tudi za 2. mesto a res zgolj v teoriji, saj imata tako Litva in Hrvaška daleč najboljšo koš razliko v skupini.

Proti Angliji smo igrali na vso moč, a če smo želeli zmagati nam druga skoraj ni preostalo, saj se mi je zdelo da ob enaki zavzetosti nam zna nekaj malega zmanjkati, prav tako smo brez našega najboljšega strelca Klavca tako, da smo morali igrati na vse ali nič, izgubiti nismo imeli praktično ničesar, enako "na glavo" bomo šli tudi v zadnji tekmi proti Litvi.

Sicer pa glede naših nosilcev v zadnjih sezonah. Res je da imajo omenjeni igralci tudi dobro razvite notranje skille a za igro pod koš na reprezentančni ravni verjemi da premalo razvite. Poleg tega pa so vsi omenjeni igralci imeli bolje razvite zunanje skille kot notranje. Praktično nimamo branilca ki bi bil notranje usmerjen. Tukaj pa še ni glavi problem. Že nekaj sezon smo zelo tanki pod košem, zadnje dve sezoni pa še toliko bolj in če ti povem, da ima eden naših ključnih centrov Lovrek (ki je star že 35 let) slabši met pod košem kot naša krila in na ravni naših top branilcev, ti vse pove da neke igre pod koš si ne moremo privoščiti. Je pa še vedno odličen obrambn igralec in ima visoki košarkarski iq :) Zdaj sem morda zopet izdal preveč za kakšne naše nasprotnike ampak naj bo, Lovrek se tako po vsej verjetnosti poslavlja od reprezentančnega dresa po tej sezoni :)

Lahko pa vidiš, da smo zadnje sezone veliko igrali igro na posta, ta taktika nam bolj leži saj so naši notranji igralci dobro podkovani za igro 1na1 in mete s polrazdalje. In tudi danes smo igrali tako, s tem da sem nastavil eno najbolj notranje usmerjenih postav odkar sem selektor. Ponudila se je takšna priložnost glede na pripravljenost naših igralcev in sem odigral takšno taktiko. Igra pod koš bi bila manj učinkovita, saj če pogledaš plače centrov od Anglije lahko hitro ugotoviš, da imajo visoko razvite notranje skille, s tem tudi ID. Če ima 25 letni center že 160k plače potem ti je takoj jasno, da je treniran praktično samo notranje skille. In verjetno je podoben trend tudi pri ostalih njihovih centrih.

Taktiko vedno prilagajam našim zmožnostim in tedenski formi, ko se bo poslovila generacija Krevh-Klavc-Berlak se bo verjetno poslovila tudi pogosta uporaba zunanje taktike. Treba priznat da smo imeli res vrhunsko zunanjo navezo, in z zunanjimi taktikami smo tudi dosegli odlične uspehe, seveda v navezi z drugimi taktikami. Sem pa tudi že slišal pohvale s strani drugih selektorjev glede naše zunanje postave, tako da tudi drugi so se bali naših odličnih branilcev :) Žal nam je v tem obdobju manjkalo nekaj kakovostnejših igralcev pod košem ali vsaj širši nabor, tako bi bili še boljši in bolj nepredvidljivi. Kot sem že nekoč dejal če bi ta branilska naveza imela poleg še centersko navezo izpred cca 7-10 sezon nazaj Vukojanec-Jerin-Bajec, bi bili kot današnji Golden State :D Malo heca, upamo pa na svetlejšo prihodnost, ne bo še kar takoj, se pa obeta.

Lp

This Post:
00
295486.6 in reply to 295486.5
Date: 09/24/2018 00:39:08
Prekmurje Storks
II.2
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Proti kateri ekipi danes igrajo člani? Macau ali Islandiji?

This Post:
00
295486.7 in reply to 295486.6
Date: 09/24/2018 03:28:41
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
BBZS je uvedla projekt B ekipe, v kateri lahko igrajo samo igralci s potencialom superzvezdnik ali nižje, s čimer želi vzpodbuditi trening slovenskih igralcev, kar bo posredno vplivalo na manj treniranih tujcev in manj pomoči tujim reprezentancam s strani slovenskih managerjev. V času ko bo A ekipa igrala na Dunaju proti Islandiji, bo B ekipa v Lienzu (katerega ne gre menjati z Linzom!) igrala proti izbrani vrsti Macaua.


This Post:
00
295486.8 in reply to 295486.6
Date: 09/24/2018 07:00:28
Overall Posts Rated:
335335
Proti kateri ekipi danes igrajo člani? :D Macau ali Islandiji?


To se tudi jaz danes sprašujem. Ekipo sem pripravil za obe tekmi, pa se pustimo presenetiti kam odpotujemo danes :D

Bo BB-Marin povedal kam potujemo, morda res na obe lokaciji hkrati :?

This Post:
11
295486.9 in reply to 295486.8
Date: 09/24/2018 10:17:00
Ainmosni
II.4
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Teorija relativnosti in kvantna fizika v praksi

This Post:
00
295486.10 in reply to 295486.9
Date: 09/24/2018 14:47:26
Overall Posts Rated:
335335
Kot je vse kazalo na to že v teoriji se je zgodilo tudi v praksi. Naša reprezentanca je postala prva na svetu, ki je odigrala dve tekme hkrati ob isti uri z različnima nasprotnikoma. Ta neverjeten fenomen je že pritegnil veliko zanimanje svetovnih fizikov in raziskovalcev obstoja paralelnih svetov.



Malo šalo na stran, ta nenavaden "bug" sem že pred tekmo poslal enem od upraviteljev igre BB-Marin-u, da raziščejo kaj se je zgodilo. Vsak teden pošljem večje število vabil za prijateljsko tekmo različnim reprezentancam s katerimi bi se želel pomeriti, a še nikoli se ni zgodilo da bi lahko vabilo sprejele dve reprezentance, kar je privedlo do dveh tekem v enem terminu.

Škoda da se v igri pojavlja vse več takšnih in podobnih napak, ki kvarijo realizem.


Lp