BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 48

[REP] Sezona 48

Set priority
Show messages by
This Post:
88
302192.8 in reply to 302192.7
Date: 11/28/2019 09:55:10
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Pripravil sem še pregled kandidatov za reprezentanco, starih med 22 in 26 let. Trenutno velja nekakšen kompromis med štaboma članov in mladincev, in sicer da se vsi igralci do 21. leta trenirajo po potrebah mladinske reprezentance, šele kasneje pa pričnejo tisti, nekoliko bolj nepriljubljen trening, potreben za preskok med člane - slednje se nekoliko razlikuje od tistega, kar sem napisal na začetku lanske sezone. Dokler imajo produkti naše mladinske vrste tudi kolikor toliko razvite sekundarne skille - ki jih za raven, na kateri se trenutno U21 ekipa giblje tudi potrebujejo - ne vidim razloga, zakaj ne bi vsakega obetavnega igralca koristili na dveh frontah.

Resne kandidate za reprezentanco sem v starostnih kategorijah razvrstil priblizno po verjetnosti, da bo igralec prišel v ekipo. Ne teh tabel vzeti preveč zares, saj sem v obzir vzel več dejavnikov; trenutno razvitost, potencial, število trenirancev v ekipi, pozicijo, ipd, hkrati pa nisem trošil preveč časa za analizo. Vseeno mislim, da je pošteno, da se vsem managerjem da nek priblizen vpogled v stanje njegovega treniranca. Potrebno je poudariti, da so na seznamu samo igralci, na katere resno računam, torej taki, ki jih ob primernem nadaljnjem treningu vsekakor vidim v ekipi.

26 let
Edvard Kadivec, Smartno Afera Smarna Gora '02
Alex Toman, Prekmurje Storks, III.1
Cveto Gorišek, TD Stars, III.12
Lojze Močilnik, Prekmurje Storks, III.1
Ferdinand Tekavec, LakersSlo, III.3
Franko Novšak, Prekmurje Storks, III.1
Juš Zvonec, BV Eagles, II.3
Valentin Botonjić, Tiny Red Cobras, III.1
Vojan Mozina, FC Leno 2014, SKL


25 let
Kostja Srnec, Slovenia Suns, SKL
Stanko Kozlar, Rudno Supersonics, II.4
Lado Brljak, Ptujčani, III.3
Dimitrij Bradeško, Stražišče Golden Heat, II.4
Drejc Begič, MVP Team SLO, III.11
Bruno Dobrinja, New York Titans, II.2
Ermin Vivod, KK Matematiki, SKL

24 let
Oliver Simčič, FC Leno 2014, SKL
Viktor Kumerle, Savlje BC, SKL
Jernej Pezdernik, FC Leno 2014, SKL
Silvo Manfreda, KK Gottschee, II.4
Nenad Žarn , Super Celtics, II.4
Denis Urbančič, Dream Catchers, SKL
Oliver Lakovič, 3.portugalska liga
Primoz Zore, 1. tajvanska liga

23 let
Tibor Kološa, Helios Suns, SKL
Milan Podobnik, Straški navihanci, III.15
Artur Vrečko, KK Volče Team, III.15
Zdenko Auguštinčič, KK Amaterji, III.4
Milivoj Pajank, Pepy Team, III.8
Dejan Gojšek, 1. tajvanska liga

22 let
Velimir Kerkovic, New York Titans, II.2
Jaka Kosten, KK Znanost, II.4
Kristijan Jelinčič, J&J team, SKL
Joc Brezovar, KK Lenart Suns, III.5
Lan Zakšek, NK AFRICA, II.3
Zlatan Simčič, J&J team, SKL
Jozef Satler, J&J team, SKL
Lev Henrik, Whateverton, III.14

Napram lani sem moral nekaj igralcev zal odpisati, saj jim lastniki niso mogli zagotoviti primernega treninga. Vseeno je bil osip dokaj majhen, veseli tudi močna generacija trenutnih 22-letnikov.

Lep pozdrav


Last edited by Deschamps at 11/28/2019 09:57:02

This Post:
00
302192.9 in reply to 302192.8
Date: 11/29/2019 01:45:42
Ainmosni
II.4
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Res je lepo brati, da obstaja tesno sodelovanje med U21 in NT!

This Post:
44
302192.10 in reply to 302192.9
Date: 12/02/2019 13:57:20
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Žal smo na prvi tekmi tolažilnega turnirja v napeti končnici morali priznati premoč Belgijcem, ki so slavili 88-81 (53605).

Naše možnosti za zmago so se pred tekmo zreducirale zaradi poškodbe Zmaga Murovca, ki bo z igrišč odsoten dva tedna, rehabilitacija pa bo trajala še nekoliko dlje. Žal je to pomenilo, da smo na poziciji organizatorja igre praktično goli. Posledica tega je bila, da sem bil primoran iz Italije vpoklicati Slavka Plišića, ki je kasneje dobro opravil svojo nalogo in je upravičil svoj premierni reprezentančni vpoklic.

Kasneje se je izkazalo, da se je glavna razlika naredila v popolnoma zadeti napovedi belgijskega selektorja. Belgijci so na krilih dobre priprave na tekmo v dvoboj vstopili precej boljše, ter hitro povedli za 7 točk, a kasneje so se naši le zbrali, ter uspeli držati razigrane Belgijce. Naša prva peterka Plišić, Kadivec, Osterman, Razinger in Pečevnik je svojo nalogo opravila precej različno. Na koncu so si naziv najboljšega strelca s 14 točkami delili Osterman, Kadivec in Plišić, a če za zadnja dva lahko rečemo, da sta dobro opravila delo v napadu, ter solidno v obrambi, je imel Osterman kar nekaj težav z izgubljenimi žogami, prav tako je trpel njegov met.

Tekma se je po izteku prve četrtine odvijala v stilu mrtvega teka, naš zaostanek je bil minimalen, a dokaj konstanten. V tretji četrtini so nam Belgijci ponovno malenkost ušli, a je naveza Kadivec-Plišić ob trdi igri, kjer je bil vsak koš zlata vreden, le nekako omilila zaostanek. Pred zadnjo četrtino smo tako lahko še vedno upali na zmago.

Zadnjo četrtino so ponovno bolje začeli Belgijci, ki so hitro ušli na 6, 8, nato celo 10 točk prednosti. V ključnih trenutkih nas je izdal skok, zmanjkalo je tudi nekaj sreče in vrednost naših delnic je 5 min pred koncem znatno padla. Belgijci so kasneje sicer malo zaspali, in s prostima metoma Stanka Kozlarja, ter dvema košema Žige Pečevnika, so naši ponovno vstali od mrtvih. Dve minuti pred koncem sta nas prosta meta Gorana Ostermana približala na 3 točke zaostanka, situacija se je ponovila 45s pred koncem. 3 točke zaostanka, Belgijci so zapravili svoj napad, in naš trener je 30s do konca klical time-out. Za strelca z razdalje je bil izbran Kozlar, ki je svoj poskus žal zgrešil, in zadnjih 15 sekund tekme smo spremljali samo še obupane poskuse naših s prekrški v obrambi in trojkami v napadu, kar se je seveda rezultiralo v slabši koš razliki.

V sezono smo tako vstopili s porazom, ki sicer ni katastrofalen, a vseeno ob tesni končnici človek pač želi zmago. Poraz je bil roko na srce nekako vkalkuliran v moje načrte, saj želim, da tekom turnirja rastemo in morda prišparamo kakšen naboj za kasnejše tekme. Očitno je imel enake plane tudi belgijski selektor, ki pa je tvegal še z napovedjo in slednje se mu je obrestovalo.

Naslednji teden sledi tekma v luksemburgu, kamor odhajamo po zmago, potem bomo pa videli, katerih 6 nasprotnikov nam bo namenil žreb.

Last edited by Deschamps at 12/02/2019 14:00:32

This Post:
33
302192.11 in reply to 302192.10
Date: 12/06/2019 06:09:26
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Pripravljenost naših pred tekmo z Luksemburgom bi ocenil kot zelo solidno, upam pa, da bo šlo v prihodnje še na boljše.

Trenutno imamo 5 odlično, 6 dobro in enega zadovoljivo pripravljenega igralca. Mislim, da bi to moralo zadostvovati, in da v Luksemburg odhajamo v vlogi favorita.

Posledično sem za tekmo naknadno vpoklical zgolj odlično pripravljenega Vlada Lukana. Močni smo predvsem pri pripravljenosti na C in PF, zato bosta morala Gorza in Sporar še malo počakati. Cim dosežeta odlično pripravljenost, bosta vpoklicana - ali pa tudi prej. Prav tako za to tekmo verjetno ne bom vpoklical nobenega od potencialnih kandidatov (trenutno aktualni so Peterec, Toman, Verh...) , saj bi jih kot dodatno orožje raje uporabil takrat, ko bo pričakovan izzid tekme bolj tesen. Tokrat mislim, da bo trenutni kader povsem dovolj. Vse lastnike prosim za potrpežljivost in nadaljnjo skrb za formo in trening svojih igralcev.

Kot sem dejal, v ponedeljek pride v poštev samo zmaga. To ne pomeni, da bomo v tekmo šli podcenjevalno, ampak treba je pač reči bobu bob. Z doseženo zmago bomo lažje zadihali in bolj samozavestno vstopili v ključno fazo prvega dela turnirja.

This Post:
55
302192.12 in reply to 302192.11
Date: 12/10/2019 06:00:33
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Včeraj je članska reprezentanca v Luksemburgu opravila, kar je bilo potrebno opraviti. Z zmago nad domačini smo dvignili moralo v ekipi, ter pogumno vstopamo v nadaljevanje turnirja (53644)

Začetek tekme je bil sicer milorečeno obupen. Začetna peterka, Peter, Lukan, Mercina, Osterman, Razinger je v prvi polovici četrtine samo gledala, kako so nasprotniki polnili naš koš. Ob začetnem vodstvu 8-1 za Luksemburg so mnogi samo odmahnili z roko, češ, zdaj se bodo stvari postavile na pravo mesto, a do tja je bila še dolga pot. Vodstvo domačih je rastlo iz minute v minuto, in ob rezultatu 10-24, 2min pred koncem prve četrtine, so zvonili že vsi alarmi. Na srečo smo uprizorili odličen finiš, ter na krilih mladega Marka Petra četrtino končali z, glede na potek tekme, zelo solidnimi 4 točkami zaostanka.

V drugi četrtini so naši prevzeli pobudo in pokazali, da so nivo nad gostitelji, kar se tiče individualne kvalitete. Proti koncu drugega dela polčasa je tako prednost prviič narastla na 10 točk, kar je prineslo nekaj sproščenosti v ekipo. Luksemburžani se sicer niso kar tako vdali, in po odmoru so nekajkrat zapretili, ter ponovno prišli na mejo desetih točk, a na koncu smo le obdržali mirno glavo, ter tekmo brez hujših pretresov pripeljali do konca.

Posebno pohvalo si zasluži Marko Peter, ki je zbral 31 točk, 8 skokov in 3 asistence, ter bil z naskokom najbolje razpoložen strelec izmed naših. Z 8 asistencami, 10 skoki, 3 blokadami in 15 točkami se je izkazal tudi Goran Osterman, čeprav je treba povedati, da sta nas nasprotna orjaka Meuwes in Braga nadskakala tako v obrambi, kot napadu. Dejstvo je, da se je razlika naredila pri prispevku s klopi, ki je domačini praktično niso imeli - njihovi rezervisti niso vknjižili niti ene točke. To ni ravno vzpodbuden podatek pred nadaljevanjem turnirja, saj naši z Luksemburgom ne bi smeli imeti nikakršnih problemov. A lepota naše igre in potek tekme bosta kmalu pozabljena, pomembno je, da prihajamo domov z zmago.

Znanih je tudi preostalih 6 tekmecev, s katerimi se bomo pomerili. Moram reči, da smo imeli precej ugoden žreb. Igrali bomo proti: Moldaviji, Irski, Latviji, Armeniji, Mehiki in Jamajki. Nekatere - predvsem evropske - ekipe poznamo bolje in že vemo, kako stvari stojijo, druge bo treba še nekoliko preučiti, a na prvi pogled bi rekel, da nam razpored omogoča dokaj lagodno križarjenje čez prvi del tekmovanja. Da se ne bi kako zagovoril, mislim, da je najbolje jemati tekmo po tekmo, ter se najprej z vso resnostjo pripraviti na reprezentanco Moldavije.

Upam, da boste lastniki še naprej dobro skrbeli za formo svojih reprezentantov. Sedaj, ko je znana pot za nadalnjih 6 tekem, bo najverjetneje sledilo kar nekaj novih vpoklicov. Nadejam se torej, da bom imel pri izbiri sladke skrbi

Last edited by Deschamps at 12/10/2019 06:04:06

This Post:
22
302192.13 in reply to 302192.12
Date: 12/13/2019 05:59:49
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Odkar sem prevzel mesto selektorja, tako dobre pripravljenosti naših igralcev še ni bilo En velik bravo vsem lastnikom Si skoraj želim, da bi lahko tako pripravljenost prenesel na kakšen drug obračun. A podarjenemu (oz. prigaranemu s strani lastnikov) konju pač ne gre gledati v zobe.

V ekipo sem vpoklical Metoda Sporarja in Henrika Gorzo, ki si ob odlični pripravljenosti zagotovo zaslužita mesto med prvih 10. Pridružil se nam je tudi nekoliko mlajši Matevž Verh, za katerega pričakujem, da bo iz tedna v teden bolj pomemben člen naše ekipe in bi kmalu znal zasedati mesto med prvih 5.

Končna bilanca naše pripravljenosti je slednja: 12 odlično, 2 dobro in eden zadovoljivo pripravljen igralec. V štabu tako samozavestno pričakujemo reprezentanco Moldavije, ki bo naš ponedeljkov tekmec. Tudi pripravljenost slednjih ni slaba, a zaradi kratke klopi prihajajo k nam kot nedvomni outsiderji, tako da ob igri, kakršno je od naših fantov pričakovati, se nadejam, da se bomo v ponedeljek veselili druge zmage. Vsekakor pa je potrebno k tekmi pristopiti skrajno resno, vsak kiks bi nam močno zamajal plane.

Se enkrat hvala vsem lastnikom za trud pri vzdrževanju pripravljenosti in konec koncev tudi za opravljen trening - fantje so dobili tudi sedem preskokov, kar med člani ni kar tako!

This Post:
33
302192.14 in reply to 302192.13
Date: 12/17/2019 06:50:18
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Za nami je tretja tekma letošnjega tolažilnega turnirja. Na domačem parketu smo prepričljivo in brez dodatnih povzročenih sivih las ugnali Moldavijo z rezultatom 107-58 (53694)

Če je bil naš začetek na prejšnji tekmi proti Luksemburgu zelo slab, smo tokrat tekmo odprli odločno. Nekoliko izenačeno je bilo zgolj do rezultata 14-10, nakar je sledil niz 13-2 za naše, in od tedaj so se naše točke gibale nekje v okolici dvakratnika točk Moldavije. Posledično o tekmi ni veliko za napisati, saj za gledalce ni bila kaj prida zanimiva. Vseeno, na domačem parketu smo uživali bučno podporo vseh 48 minut, vzdušje na tribunah pa je bilo prazničnemu času primerno.

Potrebno je pohvaliti našo mlado prvo peterko (Peter, Plišić, Kadivec, Gorza, Šporar), ki je tokrat opravila svojo nalogo z odliko. Na svoji prvi tekmi s pravim tekmovalnim nabojem je zablestel predvsem Henrik Gorza, ki je 23 točkam (met 10-14) dodal še 8 skokov. Henrik je dokaz, kako tanka je meja med pomembnim členom reprezentance in nekom, ki je zgolj na širšem spisku reprezentantov. Na določenem nivoju naredi vsak preskok, pravzaprav vsak teden treninga, velikansko razliko in še enkrat poudarjam - igralce je potrebno trenirati tako, da se bodo lahko trenirali čimdlje.

Počasi se zavedam tudi, da se menjava generacij dogaja tu in zdaj, ter da bomo proti koncu turnirja verjetno že skoraj popolnoma sloneli na igralcih, ki bodo del reprezentance še tri mandate. Povprečna starost prve peterke je bila 28.2 let, tudi s klopi sta zelo dobro odigrala Matevž Verh (27) in Stanko Kozlar (25), medtem ko seveda tudi Stojan Anzel (29) še ni starina in je že tradicionalno pomemben del ekipe. Veseli me, da so prav vsi mladeniči v rokah slovenskih managerjev, enako velja tudi za igralce, ki bodo na vrata reprezentance trkali v prihodnje.

Naslednji teden nas čaka tekma proti Ircem, ki so zaradi neaktivnega selektorja v hudi krizi. Čeprav se zna zgoditi, da bodo ravno prihodnji teden uspeli strniti vrste (njihov selektor bo tačas ratal bot in če prav vem, dobijo novega), na Irsko vseeno odhajamo v vlogi favorita. Odlično bi bilo, če bi nam pripravljenost omogočala tako širok nabor taktičnih zamislic, kot je bilo to na tekmi z Moldavijo.

Lep pozdrav do naslednjič

This Post:
44
302192.15 in reply to 302192.14
Date: 12/27/2019 23:21:45
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Po nekaj prazničnega premora se s tabora članske reprezentance ponovno oglašam. V ponedeljek smo pričakovano brez večjih zapletov prišli do zmage nad Irci (53726) in tako v prvi polovici turnirja opravili, kar je bilo potrebno.

V ekipi imamo v zadnjem času nekaj težav s poškodbami. Zmago Murovec še lovi svojo formo po poškodbi iz začetka sezone, na seznam poškodovanih pa smo morali dodati tudi Dominika Razingerja, ki ga bomo v naslednjem obračunu precej pogrešali.

Naslednji teden nas čaka precej težja tekma, saj se bomo pomerili z Latvijci, ki so standardni udeleženci drugega kroga EP in so v trenutnem stanju proti nam zagotovo favoriti, sploh ob prednosti domačega terena. Za to tekmo sem vpoklical sedaj že veterana, Nastjo Cigaleta, ki bo poskusil dodati "potezo več" v naši igri. Naša forma je sicer ponovno precej vzpodbudna, računamo lahko na 8 odlično in 5 dobro pripravljenih igralcev, kar je nekoliko bolje kot pri baltih (5 odlično pripravljenih igralcev). Verjamem, da je zmaga dosegljiva, a Latvijci jo potrebujejo precej bolj kot mi, saj so si že privoščili kiks proti Romunom, ter pričakovano izgubili proti zelo močni Bosni. Morebitni poraz bi jih že praktično izločil iz boja za napredovanje, saj nato igrajo še proti trem močnim reprezentancam, kar še enkrat potrjuje nepoštenost trenutnega sistema tolažilnega turnirja.

Tako vsekakor pričakujem, da bo nasprotnik naredil vse za zmago, medtem ko za nas tekma ni ključnega pomena, bi pa seveda precej olajšala nadaljnjo pot. Vsekakor bo tekma dober pokazatelj naše trenutne moči, upam tudi na ugoden razplet.

This Post:
55
302192.16 in reply to 302192.15
Date: 12/30/2019 22:37:30
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Peti krog tolažilnega turnirja je minil v znamenju poraza naših proti Latviji 76-104 (53748)

V tekmo smo vstopili s peterko Kadivec, Anzel, Lukan, Gorza, Osterman in prvo četrtino začeli vzpodbudno. Henrik Gorza je hitro pokazal, da bo tudi tokrat naš najbolje razpoložen strelec in na njegovih krilih smo vodili lep del prve četrtine, šele proti koncu so nas Latvijci ujeli in na prvi krajši odmor odšli s točko prednosti.

Kasneje se je pričela poznati nehomogenost v naši ekipi, ki nas je tepla do konca tekme. Gorza je vsekakor imel svoj dan (na koncu 26 točk ob metu 12-17 ter 12 skokov), odlično je odigral tudi Edvard Kadivec (17 točk ob metu 7-11), Goran Osterman pa je bil z 20 točkami ob resda nekoliko slabšem metu prav tako soliden. Dnevne forme nikakor nista našla Stojan Anzel (6 točk ob metu 3-17), ter predvsem Vlado Lukan, ki je ob metu 0-11 ostal brez ene same točke, medtem ko sta bila njuna nasprotnika na latvijski strani Fleders in Ivanovs z 29 oz. 20 točkami najboljša strelca pri tekmecih. V drugi četrtini so tako Latvijci hitro ušli na cca 10 točk razlike, ter svojo prednost uspeli obraniti do polčasa, z buzzerbeaterjem Mareksa Metelisa je bil rezultat 40-51.

Obeti pred nadaljevanjem niso bili kaj prida vzpodbudni, saj sem v želji pariranja Latvijcem tvegal z napovedjo - in zgrešil, in kasneje se je resnično izkazalo, da bodo Latvijci že kar kmalu zapečatili tekmo. Ob petminutnem strelskim mrkom na naši strani je njihova prednost narastla na 61-42, in čeprav je kasneje naveza Gorza-Kadivec-Osterman zaostanek vsake toliko spet približala 10 točkam zaostanka, so Latvijci vedno znova odgovorili in tako že pred zadnjo četrtino dali vedeti, da že dobljene tekme ne bodo spustili iz rok. V zadnjem delu je našim motivacija precej upadla in kar nekoliko mučno je bilo spremljati, kako so Latvijci svojo prednost višali vse tja do vrtoglavih 30 točk razlike.

Končni rezultat 104-76 za domače tako dokaj realno opisuje razmerje moči na igrišču. Treba je priznati, da smo želeli iz tekme potegniti več in da rezultat ni vzpodbuden, čeprav smo seveda tvegali in se tako s postavo, kot z napovedjo pripravili na drugačen način igre Latvijcev. Razlika se je vsekakor naredila na položajih SG in SF, medtem ko je pozitivno to, da so nekateri zgoraj omenjeni reprezentanti nadigrali svoje tekmece na drugi strani igrišča.

Poraz sicer objektivno gledano ni zelo usoden, še vedno imamo lepo izhodišče za uvrstitev v končnico, kar ostaja primarni cilj. Ob dobri igri na zadnjih treh tekmah bi še vedno lahko ulovili uvrstitev med 16, kar bi bilo seveda sila zaželjeno zaradi prednosti domačega igrišča v prvem krogu končnice. Naslednji nasprotnik je Armenija, proti kateri bomo na domačem parketu vsekakor lovili zmago in tudi koš razliko. Zato vse lastnike naprošam, da svojim varovancem ponovno priskrbite ustrezne minute


Last edited by Deschamps at 12/30/2019 22:42:31

This Post:
44
302192.17 in reply to 302192.16
Date: 01/07/2020 13:58:15
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Včeraj smo zelo zanesljivo odpravili reprezentanco Armenije. Jeklena obramba nas je privedla do visoke zmage 111-34 (53791).

Pred tekmo sem bil v malenkostni dilemi, ali vpoklicati Zmaga Murovca, ali ne. Po mukotrpni poškodbi je končno prišel nazaj na visoko raven, a se žal prodaja ob nekoliko neprimernem času. Vseeno verjamem, da bo novemu lastniku, upam, da bo to kdo od Slovencev, v interesu spraviti Murovca v čimboljšo formo čimprej, ter da bo Zmago na voljo v končnici (ki sicer teoretično še ni zagotovljena).

Sočasno sem vpoklical tudi mladega Kostjo Srneca, ki mu bo vsaka reprezentančna izkušnja v prihodnje prišla še kako prav. Tako smo zapolnili kvoto 18 igralcev. Od kandidatov so izviseli Pero Peterec, Alex Toman in Janez Caf. Lastniku Peterca, J&J team, se zahvaljujem, da so ga skozi sezono držali v res odlični pripravljenosti, a nekako ga nikoli nisem res potreboval. Je šolsko treniran PG, a malenkost preslab, da bi ga koristil proti boljšim (denimo Latviji), medtem ko sem luknjo na PG mestu proti slabšim ekipam brez težav pokril s kom drugim. Podoben je primer z Alexom Tomanom, katerega čas v reprezentanci še prihaja. Janez Caf pa je z 41 nastopi sklenil reprezentančno kariero.

V tekmo smo vstopili z peterko Murovec, Srnec, Kadivec, Osterman, Pečevnik. Sam dvoboj je bil zelo enosmeren, zato o njem ne morem napisati veliko. V začetku je bil razigran predvsem Murovec (26 točk), ki pa si je proti koncu tekme nekoliko pokvaril procent meta. Pohvaliti velja tudi Gorana Ostermana za 18 točk, 18 skokov in 8 asistenc, dvomestno število točk sta dosegla še Matevž Verh s klopi (15 točk) in Edvard Kadivec (11). Vsa deseterica, ki je stopila na parket, je v svojo statistiko vpisala nekaj točk.

Prihodnji teden nas čaka zelo pomembna tekma proti Mehiki. Ob trenutni koš razliki kaže, da bi nas dve zmagi še lahko uvrstili med 16 najboljših, zmaga in poraz pa najverjetneje v spodnjo polovico uvrščenih v končnico. Vsekakor si želimo prednosti domačega terena na prvi tekmi končnice, a potrebno je poudariti, da je Mehika kakovostna reprezentanca, ki nujno potrebuje zmago, saj že ima tri poraze. Zna se zgoditi, da nas napadejo z vso močjo in potrebno bo odigrati dobro tekmo, da odnesemo celo kožo.

Do naslednjič

This Post:
33
302192.18 in reply to 302192.17
Date: 01/14/2020 03:44:52
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14961496
Second Team:
Kerlci II
Včeraj smo si izborili zelo pomembno zmago proti Mehiki. Potem, ko smo v tretji četrtini potihem že slavili, smo morali za zmago trepetati prav do konca (53872).

V tekmo na domačem parketu smo vstopili nekoliko bolje pripravljeni, zato sem si kljub slutnjam, da bodo Mehičani napadli na vso moč, upal igrati z levo roko, ter tako hraniti moči za končnico, ki je vse bližje. Prva postava je bila ponovno sestavljena iz številnih mladeničev - Marko Peter (27 let), Kostja Srnec (25 let), Edvard Kadivec (26 let) in Ziga Pečevnik (28 let) so skupaj zaigrali ob izkušenejšem Nastji Cigaletu (33 let) in morda je začetna nervoza nekoliko vplivala na bolj zaspan začetek tekme.

Priključek je v prvih minutah držal Pečevnik, ki je dosegel 6 od prvih 8 točk naših, Mehičani pa so vztrajali pri minimalni prednosti. Ko so proti koncu četrtine v igro vstopile menjave, je našim uspelo preiti v vodstvo, a vse do konca četrtine sta moštvi bili trd in izenačen boj. Glede na to, da so imeli Mehičani veliko prednost v zavzetosti, se je seveda velika večina gledalcev na polnih tribunah spraševala, kakšen bo razvoj dogodkov.

Druga četrtina je bila podobno izenačena. Počasi je postajalo jasno, da mladi in neizkušeni Kostja Srnec najverjetneje ne bo končal tekme, saj je začel dokaj pridno nabirati osebne napake. A po drugi strani je bila v tem delu najbolj razigrana prav naveza iz našega SKL kluba Slovenia Suns. Marko Peter in Kostja Srnec sta v drugi četrtini dosegla 13 od 23 točk, ter poskrbela, da je naša prednost med odmorom znašala 5 točk.

Po odmoru se je dobro ogrel tudi Edvard Kadivec, katerega točkovni prispevek smo v prvem polčasu nekoliko pogrešali. Razigrani mladinci so tako že po štirih minutah drugega dela povišali vodstvo na varnejših 12 točk razlike. Sledilo je nekaj minut mrtvega teka, nakar je znova minilo nekaj naših minut in 1 min pred koncem 3. četrtine smo ob pogledu na semafor že lahko pomislili na zmago - kazalo je 65-49 za domače.

Izkušeni Mehičani so takoj izkoristili naš trenutek šibkosti. S trojko Lantza Artunduage so si okrepili samozavest, nato pa je 4 sekunde pred koncem izza črte zadel še Heliodo Zubillaga in zmaga ni izgledala več tako samoumevna.

Mehiška kanonada se je nadaljevala takoj v začetku zadnje četrtine, ko je za tri zadel tudi Fernando Otero in naša prednost se je stopila na 7 točk. Nekaj minut smo si priborili z žilavostjo Nastje Cigaleta, ter nenadejano trojko Pečevnika, a Mehiška ofenziva ni popustila in 8 minut do konca tekme je prednost s košem Fernanda Otera padla na 72-66. V zadnji četrtini je bil od naših daleč najbolje razpoložen Edvard Kadivec, in kadar je proti košu pogledal on, smo se počutili varneje. Z dvema košema ob trdi igri je prednost slabih 6 min do konca narastla nazaj na 10 in takoj smo lažje dihali. A Mehiški val je udaril še enkrat in prednost se je znova stopila, tokrat vse do 4 točk razlike.

Prednost med 4 in 6 točkami smo uspeli vzdrževati do zadnjih minut, nakar je razigrani Otero zadel trojko za 84-81 in minuto pred koncem smo si že lahko zamislili črn scenarij. A izkazalo se je, da je bila to tudi zadnja Mehiška grožnja. S košem 40s do konca nas je Kadivec ponovno popeljal v varnejše vode, Mehičanom pa se je met izza črte nekoliko ustavil in prek prostih metov smo prišli do končnih 88-81. Težka in pomembna zmaga.

Pohvaliti velja vse člane prve peterke, saj so vsi dosegli dvomestno število točk. Naziv strelca tekme sta si razdelila Edvard Kadivec (17 točk, met 8/12, 10 skokov in 2 blokadi) ter Kostja Srnec (17 točk, med 6/20). Sploh Kadivec se je na tej tekmi zares izkazal in počasi že prevzema vlogo liderja ekipe.

Naslednji teden igramo proti Jamajki, ki je včeraj nekoliko presenetljivo odpravila solidne Madžare. Vseeno, verjamem da bomo zmagali, in upam, da bo to dovolj, da ujamemo uvrstitev med 16.


Last edited by Deschamps at 01/14/2020 03:48:07

Advertisement