BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 50

[REP] Sezona 50

Set priority
Show messages by
This Post:
55
304910.8 in reply to 304910.7
Date: 06/30/2020 00:47:25
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Danes zjutraj sem doživel hladen tuš, saj poraza proti Kostariki nisem pričakoval (56153).

V tekmo smo lahko šli samozavestno, saj smo imeli praktično vse najboljše igralce na odlični pripravljenosti (za kar pohvala lastnikom) in verjel sem, da bo že to dovolj za zmago proti reprezentanci iz latinske Amerike. Na koncu ne samo, da so nas na domačem terenu presenetili, zmage verjetno niso pričakovali niti oni, saj smo oboji odigrali z najnižjo zavzetostjo.

Tekme seveda nisem utegnil gledati, na prvi pogled je očitno, da je naš napad funkcioniral zelo dobro, v obrambi pa smo imeli ogromno težav, ki nam jih je predstavljal njihov zunanji napad. Izgleda tudi, da je naša prva peterka (Peter-Srnec-Kadivec-Brljak-Šporar svojo nalogo opravila dobro in priigrala nekaj prednosti (z izjemo Šporarja), a naša klop je odigrala porazno zapravila vse in še več. Slednje me bega še bolj, saj načeloma neke velike med prvo in drugo postavo ni bilo, vsekakor smo lahko računali na daljšo klop kot Kostaričani.

Skratka, če v BB velikokrat vidim logiko v kakšnem rezultatu, ki nekoga (ponavadi poraženca) preseneti, po tej tekmi ne znam reči, kaj in zakaj se je zgodilo. Sicer za nas še ni veliko izgubljenega in zdaj se moramo zbrati ter dobro odigrati do konca, a vseeno je tole za samozavest naše ekipe...

Last edited by Deschamps at 06/30/2020 00:47:52

This Post:
00
304910.9 in reply to 304910.8
Date: 06/30/2020 04:15:10
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Uff, tudi sam se ne spomnim kdaj bi nazadnje videl, da ti menjave v 10-15 minutah naredijo cirka 20~ točk razlike.

This Post:
11
304910.11 in reply to 304910.10
Date: 06/30/2020 05:51:28
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Res je težko reči, verjetno kombinacija vsega po vrsti, gostovanje, random,... Pečevnik in Šporar sta zelo zelo podoben tip igralca, pravzaprav se v nobenem skillu ne razlikujeta za več kot 1 skill, tako da je res zanimivo, da sta imela tako različen +/-.

Bom analiziral podrobneje in upam, da se taki porazi ne pripetijo več. Zdaj seveda upam na 5 zmag, sicer bi tudi štiri zmage verjetno zadoščale za končnico, a iskreno sem upal na končni izplen 7-1. Najhuje je, da je to tekma, ki bi jo ob enaki zavzetosti morali zmagati. Domač teren, taktika, postave,..gor ali dol. Ne glede na vse je opazna razlika v našo korist in če nas lahko rukne takole neka Kostarika, potem nas lahko res praktično vsak...

This Post:
44
304910.13 in reply to 304910.12
Date: 07/07/2020 03:15:55
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Včeraj smo dosegli dokaj lahko zmago proti reprezentanci Andore, tekmo smo dobili z rezultatom 102-70, čeprav je vmes kazalo na še precej višjo zmago (56196).

Andora je BB nacija ki, kljub malemu številu uporabnikov, v svojo reprezentanco vlaga precej truda in ima skupnost, ki močno stoji za svojo izbrano vrsto. Večina igralcev tako izhaja iz domačih klubov, in proti takim reprezentancam je ponavadi igrati bolj neprijetno, kot proti ekipam katerih igralci so povečini razpršeni po tujih klubih, domačim managerjem pa se milo rečeno fučka za dosežke svoje izbrane vrste, ki je obsojena na vegetiranje v ozadju. Dosedaj je na tolažilnem turnirju Andora prikazala solidne predstave, ne Izrael in ne prvi favorit letošnjega TT Italija, jih nista razbila, dosegli pa so tudi lahko zmago proti nekonkurenčnemu Barbadosu. Vsekakor ekipa izgleda bolj nevarno, kot je izgledala ekipa Kostarike, proti kateri smo doživeli debakel prejšnji teden in tako je bilo potrebno biti pred tekmo zelo previden.

Ta teden smo imeli nekaj težav s pripravljenostjo visokih igralcev, prav tako pa selektor Andore igra zelo agresivno in vsako tekmo napove taktiko nasprotnika. Posledično sem se odločil za nekoliko nekonvencionalno taktiko Princeton, ki je funkcionirala precej dobro, čeprav je bil Edvard Kadivec, ki je bil glavni člen take taktike, ali vsaj en od glavnih, zgolj na dobri pripravljenosti. Andora je (pričakovano) napovedala taktiko napada pod koš, kar nam je dalo nekaj zaleta takoj v začetku tekme.

Prva peterka v sestavi Peter, Srnec, Anzel, Kadivec, Šporar je hitro prebila mejo 10 točk razlike, kar je kataliziralo večjo zmedo v vrstah gostov in prvo četrtino smo dobili z rezultatom 29-8. Tudi v drugi četrtini nismo popuščali in po štirih minutah je razpoloženi Stojan Anzel povišal na 41-10. Menjave so samo še nadaljevale z odlično igro in s košem Tiborja Kološe smo 4 min pred koncem polčasa povedli 51-14. Kasneje so se Andorci malo pobrali in polčas se je končal pri rezultatu 58-25.

V drugem polčasu smo sprva še držali visok ritem in prebili mejo 40-ih točk razlike, a v zadnji četrtini so menjave odigrale nekoliko bolj sproščeno in gostje so nekaj točk priigrali nazaj. Kljub vsemu dobra predstava, tako v napadu, kot predvsem v obrambi, kjer sta Edvard Kadivec in Tibor Kološa iz igre povsem odrezala prvega zvezdnika andorske reprezentance, Luisa Mayansa.

Naslednji teden nas čaka še ena neugodna reprezentanca - Škotska. Tokrat bomo gostje mi, kar nam bo ponovno znatno otežilo delo. Mislim, da bo ta tekma tudi najtežji preizkus za naše pred zadnjo tekmo z Brazilijo. Seveda ne bežim od vloge favorita, ki nam očitno pripada, a vseeno bo potrebno imeti odlično pripravljene igralce. Kostariko smo podcenjevali, te napake ne smem ponoviti.

Lep pozdrav do naslednjič

Last edited by Deschamps at 07/07/2020 03:16:56

This Post:
33
304910.14 in reply to 304910.13
Date: 07/14/2020 03:42:40
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
V petem krogu TT smo gostovali na Škotskem, kjer smo naše gostitelje ugnali dokaj prepričljivo, z rezultatom 93-70 (56271).

Forma naših igralcev pred dvobojem je bila na res odlični ravni. Morda letos nekoliko pogrešam odlično pripravljenost Kadivca in Verha, ki sta bila v preteklih sezonah med najbolje pripravljenimi igralci v reprezentanci, letos pa jima random ni naklonjen - a verjamem, da se bo do najpomembnejših tekem to spremenilo. Vsi ostali nosilci letos kažejo res dobro pripravljenost, tako da pred tekmami ponavadi ni veliko skrbi glede tega. Tekmo smo tako začeli v postavi Peter, Simčič, Srnec, Pečevnik, Šporar , ter se v prvi četrtini malenkost lovili. S košem Marka Petra za 14-11, tri minute pred koncem prve četrtine, smo sploh prvič prekinili mrtvi tek obeh moštev, z buzzerbeatrom njegove menjave, Cveta Goriška pa smo solidno zaključili prvi del z rezultatom 20-15.

V drugi četrtini se gostitelji seveda še niso predali, njihov prvi zvezdnik, Stuart MacInally, je po 7 minutah drugega dela znižal na 26-25 in prisiljeni smo bili vzeti minuto odmora. Na krilih naših menjav, izstopala sta prej omenjeni Edvard Kadivec in novovpoklicani Henrik Gorza, smo se le odlepili in ob polčasu je semafor kazal 42-31.

Po odmoru so Škoti še zadnjič zapretili in po 6 min igre v drugem polčasu so ponovno prišli na 7 točk razlike. Ponovno so potegnile naše menjave, sledili pa so kasneje tudi prvotimci in pred zadnjo četrtino smo imeli varnih 15 točk razlike. Kljub temu, da je bila le-ta posledično bolj revijalne narave, smo vseeno ohranili zavzetost, ter si priigrali nekaj dodatne koš razlike, ki bo prišla še kako prav pri končnem rangiranju moštev.

Trenutno se s tremi zmagami in dvema porazoma nahajamo ravno na 32. mestu, ki še vodi v končnico, seveda pa upam, da se z dobrim zaključkom v rednem delu povzpnemo še za kar nekaj mest, ob treh zmagah bi lahko ujeli tudi prednost domačega terena v prvem krogu. Do treh zmag nam nasproti stojijo Albanija, Savdska Arabija ter Brazilija.

Na letošnjem tolažilnem turnirju nastopa sicer nekaj res močnih reprezentanc. V prvi vrsti velja izpostaviti standardno velesilo Italijo, ki je lani, kot tedanji evropski prvak, kiksnila že v predtekmovanju EP-ja. Tu so tudi oboji krvniki naših zahodnih sosedov, Bosna in Rusija, oboji imajo izvrstno ekipo. Pa polfinalisti lanskega EP-ja, ki so potem kiksnili v kvalifikacijah za SP, Nizozemska, ter Srbija, ki je zaradi neuspešnih kvalifikacij za SP prav tako začela turnir z dvema porazoma. Omeniti velja vsaj še Izrael, Nemčijo, Cesko, Turčijo, Finsko, Estonijo, Madžarsko, Slovaško (ki bi glede na razpored lahko končala na prvem mestu po rednem delu), Belgijo in Brazilijo, proti kateri se bomo pomerili.

Nekatere močne reprezentance so sicer že izločene. Argentino, trenutno 16. na svetu, je denimo v dodatnih kvalifikacijah za SP do uspeha ločilo pet točk, kolikor je zmanjkalo za zmago nad velesilo Litvo. Brez uspeha sta jim bila ob prihodu na TT dodeljena dva poraza, z njimi pa se je poigral tudi žreb in po vrsti so nanizali poraze proti Švici, Rusiji in Bosni. Tudi Avstralija, 11. na svetu, je s tremi porazi blizu izpada, sploh ker igrajo še proti močnima Angliji in Portugalski.

Skratka, kvalitetnih nasprotnikov je ogromno in premaga nas lahko vsaj 30 ali pa 40 reprezentanc, pa še kakšna zraven, kot nas je Kostarika . Po drugi strani pa mislim, da tudi mi lahko premagamo večino, oz. vse od zgoraj naštetih. Ob dobri formi vseh nosilcev seveda. Huda konkurenca nam mora dati zagon, da treniramo še bolj predano in odmerjamo minute še bolj previdno. Potem mislim, da lahko že letos nakažemo, česa bo ta generacija sposobna.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 07/14/2020 03:45:45

This Post:
55
304910.15 in reply to 304910.14
Date: 07/22/2020 04:12:19
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
V ponedeljek smo si na domačem parketu priigrali zmago proti Albaniji z rezultatom 123-86 (56314)

Albanija ima v svojih vrstah nekaj zelo dobrih posameznikov - Bukurosh Tirana, Laidon Halilaj, Hashim Hyseni in Kris Zhavelli imajo vsi TSP okoli ali več od 140 in igrajo pomembno vlogo v nekaterih najbolj uspešnih klubih v BB in seveda bi bili tudi v naši ekipi veseli še kakšnega takega igralca. Vseeno o zmagi nisem dvomil, saj imajo v Albanski BB zvezi očitno nekaj težav - verjetno malo korupcije, igrajo določeni igralci, drugi spet ne pa bi lahko, večino če ne vse tekme so odigrali z normalno zavzetostjo, ipd. Skratka, Albanija je reprezentanca, ki ima zagotovo večji potencial kot ga kaže njihova uvrstitev na lestvici.

Tekmo smo pričeli z verjetno trenutno kar najboljšo postavo, kar jo trenutno premoremo: Peter, Srnec, Kadivec, Kozlar in Verh. Pripravljenost ekipe v celoti ponovno - odlično, 5, in vse pohvale lastnikom. Podrobnejši pogled sicer pokaže, da odlično pripravljenih igralcev, primernih za poziciji krila in krilnega centra ni bilo veliko, a tudi dobro pripravljena Kadivec in Kozlar sta bila dober fit - sploh glede na to, da gre verjetno za obrambno najboljša igralca pri nas.

Albanci poleg začetnega vodstva 6-2 sicer niso resno pretili. Sprva sta pri nas začela zadevati Marko Peter in Stanko Kozlar in prednost je hitro narastla na 17-6. Prednost dobrih 10 točk smo uspeli obdržati do konca četrtine, nakar so Albanci pod vodstvom Bakrosha Tirane izzid znižati na 32-28. Nato so naši ponovno prestavili prestavo višje in na odmor odšli s prenostjo 54-39. V drugem delu resnejšega pritiska gostov ni bilo, prebudili so se tudi nekateri posamezniki, ki v prvem delu napadalno niso blesteli in ob košu Stanka Kozlarja 3 min pred koncem 3. četrtine za prednost 20 točk, sem v svojo beležnico vpisal zmago številka 4 na letošnjem turnirju. Do konca tekme je nato v sproščenem duhu naša prednost narastla na skoraj 40 točk razlike.

Do konca rednega dela nas čakata tekmi proti Saudski Arabiji v gosteh in Braziliji doma. Trenutno smo na 26. mestu razpredelnice, a razlike med 15. in 35. mestom niso velike, tako da z dobrim finišem bi lahko še ujeli uvrstitev v top 16, kar bi nam močno olajšalo preboj v drugi krog končnice. Proti Saudovi Arabiji bi seveda po vseh pravilih morali zmagati in si tako najverjetneje 95% zagotoviti uvrstitev med 32. Proti Braziliji bo težje, a ob dobri pripravljenosti in pred svojimi navijači mislim, da imamo možnosti. Seveda pa je glede pripravljenosti tedaj potrebno misliti sedaj, zato upam, da boste lastniki tudi ob spremenjenem ritmu tekem ta teden uspeli obdržati primerno obremenjenost svojih igralcev. Kolikor vidim po trenutnih minutah, to vsem uspeva.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 07/22/2020 04:13:44

This Post:
66
304910.16 in reply to 304910.15
Date: 07/28/2020 08:13:19
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Izlet na Arabski polotok je bil za naše fante uspešen. Prepričljivo smo ugnali domačo zasedbo Saudove Arabije, končni rezultat je bil 125-58 (56318).

O reprezentanci Saudove arabije povprečen slovenski Joža ve bore malo in tudi v našem štabu smo imeli dokaj skope informacije o nasprotniku. Saudijci so se dokaj dobro upirali nekaterim uglednim reprezentancam, še posebej doma so pokazali, da znajo biti precej nadležen nasprotnik, mi pa smo se že naučili, da nas lahko podcenjevanje drago stane. Po drugi strani skrbi pred tekmo ni bilo veliko. Pripravljenost večine igralcev je bila ponovno na odlični ravni, in samo želim si lahko, da bo tako ostalo v naslednjih nekaj tednih, kajti sedaj prihajajo tekme, kjer bomo potrebovali vse svoje adute. V tekmo smo tako vstopili odločeni, da zabeležimo peto zmago in si odpremo vrata do izločilnih bojev tolažilnega turnirja.

Tokratni začetek je bil res izjemen. Standardna prva peterka, Peter, Srnec, Kadivec, Kozlar, Verh je začela odločno na obeh straneh igrišča. V napadu nas je krasil izjemen met, zadevali so vsi člani prve peterke, v obrambi pa morje blokad, skokov in ukradenih žog. Po treh minutah je Stanko Kozlar zadel za 10-0, po 7 minutah je Edvard Kadivec povišal na 21-0, po 10 minutah pa smo s trojko Marka Petra povedli že 31-0. Tekma je bila seveda že dobljena, so pa naši grizli do konca četrtine in tako izsilili čisto ničlo Savdijcev - rezultat 36-0.

Ljubitelji statistike in rekordov so si po uvodnih 12 minutah morda že oblizovali prste, a Savdijci so že v prvih sekundah drugega dela s trojko Sayeda Nasrabadhija dali vedeti, da popolnega ponižanja pred svoji gledalci ne bodo dovolili. Po parih minutah je bilo jasno, da z raznimi rekordi ne bo nič, v drugi četrtini smo namreč spremljali boj dveh izenačenih moštev in tekma je tako nekoliko izgubila na zanimivosti. V drugem delu so naši ponovno pokazali, kdo je gospodar na parketu in zanesljivo povečevali prednost, priložnost pa so dobro izkoristili tudi tisti, ki ponavadi ne dobijo veliko minut igre.

S prikazanim smo seveda lahko zadovoljni, vsekakor pa nas pravi testi čakajo v naslednjih tednih. Najprej proti Braziliji, ki je na papirju močnejši nasprotnik od nas. Zelo verjetno si bodo zmage želeli nekoliko bolj od nas - z višjo koš razliko imajo kljub dvema porazoma še vedno možnost, da redni del končajo med prvimi 16 ekipami, kar pomeni domač teren v prvi tekmi končnice. Do danes sem upal, da si ga bomo izborili mi, a zdaj je že bolj ali manj jasno, da bo tokrat malo zmanjkalo. Trenutno smo na 23. mestu, v primeru zmage nad Brazilijo pa lahko realno prehitimo največ 5 ekip - torej premalo. Nič katastrofalnega torej, vsekakor bomo odigrali najbolje kot znamo in potem videli kam nas to pripelje - nekatere nasprotnike si želimo bolj, druge manj, treba pa je paziti tudi, da se nam končnica ne izmuzne. Verjetnosti za tak scenarij so sicer minimalne.

Kakorkoli, od zdaj naprej gremo tekmo po tekmo in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo. Lep pozdrav

This Post:
55
304910.17 in reply to 304910.16
Date: 08/04/2020 03:25:04
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
V zadnjem krogu rednega dela tolažilnega turnirja je naša reprezentanca pokazala čvrsto in kompaktno igro, ter igraje odpravila favorizirano reprezentanco Brazilije. Končni rezultat je bil 90-68 (56361).

Pred tekmo sicer posebnega pritiska nismo čutili, saj je bilo bolj ali manj jasno, da se bomo v končnico uvrstili, prednosti domačega terena pa si ne bomo uspeli priigrati. Ker so bile močne reprezentance posejane prek praktično cele lestvice, smo bili v vsakem primeru odvisni od sreče pri koš razliki, ki kroji končne uvrstitve. Vseeno, z zmago nad močnim nasprotnikom bi si priigrali kar nekaj samozavesti, zato smo v ekipi seveda verjeli v zmago.

Pripravljenost reprezentantov je bila ta teden sicer nekoliko slabša. Sreča v nesreči je bila, da so bili odlično pripravljeni ravno vsi nosilci - tu velja posebej pohvaliti moštvi Slovenia Suns in Šmartno Afera Šmarna gora '02, ki sta kljub igranju v zadnjih stadijih pokala uspeli obdržati naše najpomembnejše tri igralce na odlični pripravljenosti.

Pred domačimi igralci ni bilo prostora za kaj taktiziranja in s standardno prvo peterko Peter, Srnec, Kadivec, Kozlar, Verh smo pogumno vstopili v srečanje. V prvih minutah so se roke domačih nekoliko tresle, a ko je Matevž Verh zadel za 6-5, vodstva do konca tekme nismo več izpustili iz rok. Sprva je sicer kazalo na (pričakovano) izenačen boj, a ko smo z dvema zaporednima košema Stanka Kozlarja povedli 23-13 je bilo jasno, da nekaj razlike v kvaliteti ali pa borbenosti med moštvoma vendarle obstaja. V drugi četrtini, prvo smo dobili za 10, smo nadaljevali z domiselno igro, v napadu sta kraljevala Verh in Kozlar, naši zunanji igralci pa so izvrstno izvajali 3-2 cono, ki je gostom onemogočala priključitev. Po 4 minutah druge četrtine je tako Kostja Srnec povišal na 42-21, gostje se še niso povsem pobrali, ko je bilo že 51-23.

Kasneje je nalet naših malo presekala izključitev Verha, ki si je dotedaj (pre)hitro nabiral osebne napake. Gostje so tako do polčasa nekoliko zmanjšali razliko (53-31), a po odmoru smo ponovno prišli blizu 30 točkam razlike. Na tej točki je bilo jasno, da zmago imamo in ekipa analitikov je že pričela s kalkulacijami glede končne uvrstitve in nasprotnika v prvem krogu končnice. Bolj ali manj jasno je bilo, da bo to eden od trojice Urugvaj, Nizozemska, Ukrajina in dolgo je kazalo, da bomo dobili daleč namanj ugodnega - Nizozemce, polfinaliste lanskega EP. Tako smo hitro naredili nekaj rošad, poslali v igro rezerviste, ter jim zabičali, da za več kot 30 točk ne smemo zmagati pod nobenim pogojem, kajti to bi nam najverjetneje (in zdaj se je izkazalo da res) prineslo tulipane. Brazilci so tako v zadnji četrtini nadoknadili nekaj zaostanka, a kljub temu lahko rečemo, da smo bili za razred boljši tekmec. Niti nevem, ali me naj to veseli ali ne, kajti tudi ta tekma je bila priča o pomembnosti domačega terena - ki pa ga mi, vsaj v naslednjem krogu, ne bomo imeli.

Po tekmi naš tekmec še ni bil znan, saj sta Urugvaj in Ukrajina igrala tekme ponoči. V igri so bili še vedno vsi trije nasprotniki, a nekako sem slutil, da se bomo pomerili bodisi z Urugvajem ali Ukrajino, Nizozemcem pa se bomo izognili. In res, na koncu je naneslo, da bomo v prvem krogu končnice igrali reprizo dvoboja izpred dveh sezon (54101). Tedaj smo zmagali, a igrali smo pred domačimi gledalci, tokrat nam bo precej težje, tudi naša ekipa je zdaj skoraj povsem druga - verjamem sicer, da boljša. Vsekakor upam, da boste lastniki ponovno poskrbeli za minute svojih igralcev, kajti od zdaj naprej gre zares

Last edited by Deschamps at 08/04/2020 03:28:21

This Post:
66
304910.18 in reply to 304910.17
Date: 08/11/2020 04:34:11
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
V noči iz ponedeljka na torek je slovenska reprezentanca odigrala prvi krog izločilnih bojev na tolažilnem turnirju. V Urugvaju smo bili boljši od naših gostiteljev, ter slavili z rezultatom 84-71 (56593)

Pred tekmo ponovno nismo imeli nobenih pomislekov, koga poslati na parket ob prvem sodnikovem žvižgu, saj so bili vsi nosilci na izvrstni pripravljenosti. Nekaj malega dilem je bilo pri rezervistih, a vseeno smo brez težav zbrali deseterico, ki se je zoperstavila borbenim Urugvajcem.

Klasična prva peterka Peter, Srnec, Kadivec, Kozlar, Verh je sprva domačim dovoljevala upanje na zmago. Urugvajci so bili v prvi četrtini boljši tekmec, težave nam je povzročal predvsem izkušeni Ivan Yern, in tako so si domači v prvih 12 minutah priigrali lepih 7 točk prednosti. V drugi četrtini so se zadeve dokaj hitro obrnile, po nekaj odličnih akcijah smo se Urugvajcem povsem približali, v drugem valu pa s košem Marka Petra prvič na tekmi prevzeli vodstvo, 30-29. Inercija je kljub posredovanju urugvajskega trenerja ostala na naši strani in do konca polčasa smo si priigrali lepo vodstvo, 41-33.

Dobro smo začeli tudi drugi del in s prostima metoma Edvarda Kadivca povedli za 14 točk, kar je že nakazovalo na končni uspeh. Gostitelji se seveda niso predali kar tako, posebej nadležen je bil zgoraj omenjeni Yern. Vodstvo nas je nekoliko uspavalo in Urugvajci so uspeli ponovno priti na enomestni zaostanek, na robu katerega se je potem rezultat gibal do konca tretje četrtine, na koncu katere je Tibor Kološa uspel zadeti za pomembno psihološko prednost 11 točk.

V zadnjem delu so Urugvajci napadli še zadnjič in po štirih minutah s košem Elbia Lezame prišli do rezultata 67-64. Dolgo je potem kazalo na napeto končnico, saj se nismo in nismo uspeli odlepiti. Dve minuti do konca je nato Kadivec le uspel prebiti zid 5 točk n zadel za 78-71, nato pa se je Urugvajcem v napadu nekoliko zaustavilo in ko je bil minuto do konca Kostja Srnec dvakrat natančen izza črte, smo že lahko slavili uvrstitev v drugi krog končnice. S črte prostih metov so slovenski reprezentantje nato metali še šestkrat in na ta način postavili končni rezultat 84-71.

Težka in naporna tekma je za fanti, upam pa, da se zberejo tudi za naslednjo tekmo proti favoriziranemu Izraelu. Izrael je prav tako ekipa v vzponu, ki ima v svojem kadru mlade, a očitno nadarjene igralce. V zadnjih letih so že opozorili nase, igrali tako v drugem delu EP-ja, kot v polfinalu tolažilnega turnirja, tako da vsekakor bodo imeli naši reprezentantje pred seboj visoko oviro. Zmaga bi pomenila zelo lep uspeh, kar nam bo dalo prihodnji ponedeljek še toliko večjo motivacijo.

Na drugih tekmah turnirja pretiranih presenečenj ni bilo, poleg nas sta od gostujočih ekip zmagala zgolj še Hong Kong proti doslej še neporaženim Turkom (kar niti ni presenečenje), ter Madžari, ki so ugnali Ukrajino. Od uglednejših ekip so se od turnirja poslovili Srbija s porazom proti Romunom, Rusija, za katero je bila previsoka ovira Belgija, ter Finska, ki je na drugem nočnem dvoboju sklonjenih glav zapustila Kolumbijo. Med 32 ekipami se je le redko kje našel kakšen podtaknjenec, med 16 ekipami pa so prav vse ekipe izjemno kakovostne, tako da bomo priča nekaterim napetim obračunom. Favoriti so vsekakor Italija, Nizozemska, Bosna in Nemčija, iz druge vrste pa bodo napadale vse preostale reprezentance, vključno z nami.

Lep pozdrav do naslednjič

Advertisement