BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
66
311917.2 in reply to 311917.1
Date: 10/05/2021 06:46:37
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Lep pozdrav,

ponovno bom kandidiral za selektorja članske reprezentance. Čeprav se mi zdi, da smo trenutno šele dobro prišli v fazo, ko bomo resnično lahko koristili dobro delo v preteklosti, zna biti, da bo to moja zadnja kandidatura. V kolikor bom izvoljen, bom končno odločitev sprejel po koncu letošnje sezone in jo tako pravočasno sporočil. V vsakem primeru bom poskrbel, da bo novi selektor prevzel ekipo v zares dobrem stanju, kar se zgodi precej redko.

Mislim, da smo v zadnjih sezonah vzpostavili dober sistem, ki skrbi za konstanten pritok novih igralcev. Ker se standardi neizprosno višajo, je kar nekaj igralcev, s katerih lastniki sem (bil) tudi v stiku, iz načrtov reprezentance izviselo. Upam, da to ne pomeni jeze pri lastnikih, kajti konec koncev so dobili dobrega igralca, ki za svojo plačo prinese v ekipo maksimalno kvaliteto. Igralci, ki jim je, ali pa jim še bo, uspel preboj v reprezentanco, pa so brez dvoma vsi vrhunski, taki, ki lahko igrajo vlogo nosilca resnega moštva v SKL. Prav tako moram reči, da sem zelo zadovoljen s sodelovanjem njihovih lastnikov, saj smo bili po pripravljenosti v zadnjih sezonah ena najboljših reprezentanc.

Pretekli mandat bi ocenil kot mojega najuspešnejšega do zdaj, saj smo dosegli zastavljen cilj tako na evropskem prvenstvu, kot tudi na tolažilnem turnirju. Vseeno je manjkala tista pika na i, za katero bomo potrebovali tudi nekaj sreče, in tudi cilje smo ustrezno zvišali. Na Evropskem prvenstvu tako ni več cilj zgolj priti v drugi del, temveč tam igrati konkurenčno vlogo, ter se uvrstiti na svetovno prvenstvo. To ni cilj, ki bi bil z lahkoto dosegljiv, konec koncev imamo po mojih ocenah že za uvrstitev v drugi del nič več kot 50% možnosti, in tudi močnejšim reprezentancam se kdaj zatakne že v prvem delu. V kolikor bomo, kot vedno v zgodovini naše reprezentance, igrali na tolažilnem turnirju, je smiseln cilj edino končna zmaga. Za to je verjetnost še precej manjša, ampak o drugem ni vredno razmišljati. Finale, polfinale, tudi četrtfinale so lepi uspehi, ki pa ne pomenijo prav dosti.

Pri svojem delu ne bi veliko spreminjal. Imel sem ideje, da bi razširil "reprezentančni štab", in tu so vsekakor vsi predlogi dobrodošli, a pri izvrševanju takega necentraliziranega vodenja reprezentance se velikokrat zatakne in marsikdaj se izkaže, da je najbolje, če stvari opravlja en sam človek. Skavtinga je veliko, a pri članih dovolj malo, da to zmorem sam, taktične odločitve pa seveda prinesejo še druge težave, kot je razkrivanje skillov igralcev izkušenim managerjem, ki s svojim klubom najverjetneje igrajo v isti ligi.

V naslednji sezoni nas čaka evropsko prvenstvo, nova priložnost za našo generacijo, ki je skupaj odigrala že 3 EP-je s praktično enakim jedrom ekipe. Skupina, v kateri bomo igrali bo znana kmalu, zna biti, da bo zelo zahtevna, sploh če bomo skupaj s Francijo in ekipo iz prvega bobna, ki bo v vsakem primeru velesila. Morda bo skupina tudi nekoliko lažja, se pa stvari zame ne spremenijo kaj dosti in vsekakor si želim biti vsaj še naslednji dve sezoni na čelu reprezentance.

Vesel bom vašega glasu