BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 63

[NT] Sezona 63

Set priority
Show messages by
This Post:
66
322332.1
Date: 12/05/2023 14:36:11
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Pozdravljeni,
najprej bi se vsem rad zahvalil za zaupanje in oddan glas, ki mi je omogočil, da vam predstavim svojo vizijo vodenja članske reprezentance. Naša vitrina sameva, zato sem sporočilo za javnost naslovil z: "Čas je za spremembe," saj verjamem, da bodo naši 🇸🇮 fantje to spremenili.
Po izvolitvi sem zavihal rokave in kontaktiral nekatere trenerje naših igralcev, ki lepo trenirajo in se prebijajo proti prvi peterki.

Na evropskem prvenstvu nam je žreb naklonil zanimivo skupino, kjer bo najbolj intenziven niz treh odločilnih tekem, ko bo štel vsak detajl in bo odločala že vsaka malenkost. Takrat si vzemite čas za ogled tekem, ker bo šlo res na nož in bodo naši fantje veseli vsakega navijača. Zapomnite si, da v kolikor lahko drugi dan govorite, niste navijali dovolj glasno. 😁

V kolikor potrebujete nasvet glede treninga in vas še nisem kontaktiral, me kontaktirajte preko BB-maila ali Discorda, kjer sem vam na voljo za vsa vaša vprašanja.
Po tem, ko sem videl, kako dobro so pripravljeni naši fantje, so apetiti še zrasli in upravičeno so pričakovanja visoka.

Naj se igra prične. 🏀

Seraphim, selektor 🇸🇮 članske reprezentance

This Post:
66
322332.2 in reply to 322332.1
Date: 12/11/2023 12:36:46
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Prva tekma proti Belorusiji je za nami. Po infarktnem začetku, ko so nas Belorusi povsem povozili, smo strnili svoje vrste ter tekmo pripeljali mirno h koncu. Končni rezultat je bil 130-105 za naše fante.

Veliko presenečenje tekme je bil navihani mladenič Roman Debeljak, ki je kapetanu Markiću pokazal, da se bo kmalu moral začeri bati za mesto v prvi peterki.
Tadej Veselić se je zahvalil KK Besnici za odlično pripravljenost ter nam pripravil predstavo, ki je jasno pokazala, zakaj si zasluži mesto v prvi peterki.
Izkušnje tudi nekaj štejejo, saj je zimzeleni Karel Mandel pokazal, da se da zadevati tudi izpod koša in samo trener mu je s hitro menjavo preprečil, da bi dosegel trojnega dvojčka.

Veliko razočaranje prve tekme je bil Samir Markić, ki je pregloboko pogledal v kozarec po sobotnem porazu proti optimistom. Se nam bo že na naslednji tekmi dvojno odkupil za današnji dvojni vid?

Naslednji ponedeljek pa sledi sosedski derbi proti Avstrijcem, zato bodo naši fantje še posebej motivirani.

Spremljajte in podpirajte naše fante, kmalu se bodo namreč začele odločilne tekme, ko bo odločal vsak detajl.

Naj se igra prične. 🏀

PS: Trenerji, pazite na pripravljenost naših fantov in jim dajte malo počitka, veliko jih je namreč potarnalo nad (pre)natrpanim klubskim urnikom.

Last edited by Seraphim at 12/11/2023 12:37:15

This Post:
44
322332.4 in reply to 322332.2
Date: 12/19/2023 05:08:13
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Po prespani noči je čas za oceno druge tekme v naši skupini. Igrali smo proti Avstriji, našim severnim sosedom, s katerimi imamo vedno zanimive in napete tekme. Želeli so nas presenetiti z višjo zavzetostjo, vendar je dobra pripravljenost naših igralcev preprečila presenečenje. Ob polčasu je bil rezultat 50-50 tudi v nadaljevanju pa so Avstrijci večkrat povedli. Zlomiti smo jih uspeli šele v drugi polovici zadnje četrtine. Končni rezultat je bil 109-99 za naše fante.
Izpostaviti je potrebno predvsem Bartola Bobka, ki je bombastično začel tekmo, na koncu pa se je ustavil pri kar 32 točkah in je bil izjemno pomemben člen v naši reprezentanci, ki nam je, sploh v prvem polčasu, omogočil, da smo držali priključek.
Izjemno delo je opravil tudi Jovica Fugina, ki je kljub malo slabši pripravljenosti odigral odlično in razigraval soigralce s svojimi enajstimi podajami. Bil je tudi zelo razjarjen, ker se nikakor nismo mogli odlepiti od Avstrijcev, zato si je kaj hitro nabral 5 osebnih napak, vendar se je razgreta glava ob koncu tekme malo umirila, kar mu je omogočilo, da je uspel dokončati tekmo.

Pred nami so odločilni trije tedni prvega dela sezone izjemno pomembna bo pripravljenost ], saj smo si vse štiri ekipe zelo blizu in vsaka malenkost lahko prevesi jeziček na eno ali drugo stran.

Ne zamudite ogleda prihajajočih tekem, ki bodo prava poslastica za košarkarske sladokusce. 🏀

Last edited by Seraphim at 12/19/2023 05:09:49

This Post:
44
322332.5 in reply to 322332.4
Date: 12/28/2023 10:20:47
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Tretja tekma je prinesla tudi prvi obračun z enim izmed kandidatov za osvojitev prvih dveh mest v skupini. Pomerili smo se z reprezentanco Nizozemske, ki smo jo uspeli nadigrati in poraziti s 113-94. Iz četrtine v četrtino smo si nabirali prednost in tekmo mirno pripeljali do konca.

V naši ekipi so najbolj izstopali Samir Markić, ki se je končno razigral in Nizozemcem nasul 27 točk. Poleg njega so nas zabavali še Jovica Fugina z novim dvojnim dvojčkom in Karel Mandel, ki je dokazal, da kdor ne skače, ni Slovenc. Zabeležil je namreč kar 21 skokov in nam tako pomagal "preskočiti" visoke Nizozemce.

Izmed rezerv se je najbolj izkazal Boris Ljubijankić, ki se je po krajši odsotnosti vrnil v prvo deseterico in dokazal, da se bo v prihodnosti lahko še veliko računalo nanj.

Pohvaliti je potrebno vse trenerje, ki so ta teden res odlično pripravili naše reprezentante.

Naslednji teden nas čaka tekma z Bolgarijo, ki bi znala biti še bolj napeta in izenačena, zato bo treba igrati na vso moč in naši fantje bodo ponovno zelo veseli vaše podpore s tribun. 🏀



Last edited by Seraphim at 12/29/2023 08:43:31

This Post:
44
322332.6 in reply to 322332.5
Date: 01/09/2024 14:27:17
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Četrta in peta tekma sta nam prinesli dva izjemno boleča in tesna poraza.

Proti Bolgarom smo delno zdeli napoved, vendar smo po poškodbi Karla Mandla izgubili priključek in na koncu izgubili 106-100. Izkazal se je Fugina, ki je dal 28 točk.

Proti Italijanom smo se bolj potrudili in prav tako delno zadeli napoved, praktično celo tekmo smo vodili, 5 min do konca celo za 10 točk, kar je pomenilo, da smo že pripravili šampanjce. Vendar včerajšnji večer ni bil naš. Markić je v zaključku tekme najprej zgrešil trojko za zmago, Italijani so dobili skok in odgovorili najbolj boleče, s trojko. Nato smo imeli dva zaključna prosta meta za zmago. Enega smo zgrešili in dobili skok. Stiskali smo pesti za buzzerbeater, ko je Fugina vrgel iz skoka. Žoga je letela proti košu in se odbila od obroča, ni pa šla skozi mrežico, kar je pomenilo, da smo ponovno izgubili, tokrat z 90-89.

Po teh dveh tekmah občutki res niso dobri, bili smo preveč blizu, zaradi česar se postavi ogromno vprašanj, kaj bi lahko naredili bolje. Najbolj me jezi to, da nisem potegnil 100% iz naših fantov in da je ravno tistih nekaj % zmanjkalo za zmago.

Sedaj smo po vsej verjetnosti izpadli iz nadaljnjega boja, imamo pa res še minimalne možnosti za napredovanje ob ugodnem razpletu ostalih tekem (napredovanje ni več samo v naših rokah).

Pred sezono sem od sebe pričakoval več in ta dva poraza sta bila dve veliki klofuti, zame in tudi za vse vas, ki ste pridno trenirali naše igralce. Dolgujem vam opravičilo in upam, da lahko naslednjo sezono pripeljemo Evrobasket na domača igrišča in čez dve sezoni na domačih tleh osvojimo medaljo.


This Post:
33
322332.7 in reply to 322332.6
Date: 01/25/2024 05:50:47
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Pozdravljeni,
šesto in sedmo tekmo smo visoko zmagali, vendar to ni bilo dovolj za napredovanje v drugi krog, saj so tudi Bolgari dve zmagi in smo posledično končali kot tretji v naši skupini.

Na šesti tekmi smo sicer visoko (70-133) premagali reprezentanco Albanije, na tekmi pa sta se najbolj izkazala Tadej Veselić in Jovica Fugina. Po tekmi smo imeli dobro koš razliko in smo upali na presenečenje Nizozemcev, ki so igrali proti Bolgarom, a se žal ni razpletlo po naših željah.

Na sedmi tekmi smo igrali proti Armeniji, ki smo jo visoko premagali (60-143), vendar nam visoka zmaga žal ni prinesla napredovanja. Izkazal se je Antonij Purgstaler, ki je dosegel kar 33 točk, v prvo peterko pa se je po dolgotrajni odsotnosti, ki je bila posledica slabše pripravljenosti, vrnil tudi Leon Drenšek.

Vsem trenerjem naših reprezentantov bi se rad iskreno zahvalil za odlično vzdrževanje pripravljenosti in odlično komunikacijo, ki je potekala na našem Discordu.

Po tekmovalnem delu sezone lahko potegnem črto in rečem, da sem pričakoval več. Spreletavajo me misli, da bi lahko odigrali bolje in posledično napredovali, saj sta bili tekmi proti Bolgariji in Italiji izredno tesni (izgubili smo za 6 oz. 1 točko). Me je pa vsaka tekma veliko naučila in tekom teh tekem sem se uspel veliko bolje spoznati z našimi igralci, kar mi bo koristilo v prihodnji sezoni, ko se bomo borili za domači teren na evropskem prvenstvu čez 2 sezoni.
Odlični igralci nam dajejo upanje in brez odličnih trenerjev, ki jih imamo, takšnih igralcev ne bi bilo, zato se moram še enkrat zahvaliti vsem, ki ste vlagali visoke denarne vložke, da ste našim reprezentantom zagotovili optimalne pogoje za trening, ki so jim omogočili, da so postali res vrhunski in se lahko kosajo z vsemi.
Sedaj je (žal) napočil čas za prijateljske tekme, kjer bomo preizkušali nove taktike in postavitve, ki bi nam znale koristiti v prihodnji sezoni.

Reprezentanco je že na začetku sezone zapustil Zvonimir Lovretič, ki je doživel padec v obrambi pod košem in za seboj je pustil kar precejšnjo vrzel, ki jo v zadnjem času vse bolj poskuša zakrpati mladi Joža Mikl. Po koncu sezone se bo poslovil tudi Rudi Gregorčič, ki je bil naš dolgoletni član in so mu v zadnjih dveh tednih počasi začele pešati moči. Na veliko sceno pa bosta počasi, vendar vztrajno, začela stopati mlada Roman Debeljak in Boris Ljubijankić, ki sta že v tej sezoni pokazala, da jima reprezentančna slava ne uide.

Videl sem, da je trenutno 5 trenerjev (izmed tistih, ki ste glasovali), ki so mnenja, da svojega dela na opravljam dovolj dobro. Zato bi rad izkoristil to priložnost, da bi jih pozval k diskurzu, ki se lahko odvije tukaj ali na Discordu. Rad bi namreč slišal kritike in pripombe na moje delo, saj lahko le tako zrastemo in tudi sam lahko na ta način še izboljšam svoje delo in reprezentanci zagotovim boljše rezultate. Vsi namreč naši 🇸🇮 reprezentanci želimo le najboljše in čakamo na dan, ko bo tudi po BB-jevih evropskih dvoranah, ob zlati lovoriki, glasno odzvanjalo:

🇸🇮Mi, Slovenci! 🇸🇮 🏆

Last edited by Seraphim at 01/25/2024 05:54:35

This Post:
22
322332.8 in reply to 322332.7
Date: 01/25/2024 15:08:31
High fly team
SKL
Overall Posts Rated:
6767
Second Team:
High fly Development team
“Kaj vse se da doseči z našo člansko reprezentanco, ki je po mojem mnenju nebrušen diamant in je zadnjo sezono igrala kar konkretno pod svojim potencialom.

Jaz še vedno mislim, da bi se dalo iztržiti več v tej sezoni in sem mnenja, da bi sam iztržil več, je pa seveda po bitki lahko biti general, zato tudi nočem ostati zgolj pri besedah….”


Očitno je vseeno ostalo vse pri besedah. Na tej točki pa pustim prostor tudi opravičilu za nekonatruktivne kritike ob naši lanski sezoni med kandidaturo. Priznaš lahko, da smo lani iz naših igralcev izstisnili max in da je bila sezona ubistvu izredno uspešna. Če se s tem ne strinaš in še ved o meniš, da je bila lanska sezona slaba, pa to pomeni, da je letošnja sezona prava katastrofa.


This Post:
55
322332.9 in reply to 322332.7
Date: 01/25/2024 15:50:54
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Jaz ti čestitam za uvodno sezono. Žal je nekaj malega zmanjkalo, ampak od napredovanja (in to z dobrim entuziazmom!) nas je ločila točka proti Italiji, ter nekaj sreče pri drugih tekmah (naših ali od nasprotnikov).

Kot smo predebatirali že na discordu, je bilo nekaj nesoglasij glede določenih odločitev glede taktike, postav in entuziazma. Mislim, da si v tej sezoni lahko dobil precej izkušenj glede tega in kje morda iskati izgubljene točke, čeprav gre bolj ali manj za nianse. Izpostavil bi samo eno stvar, zgolj v razmislek:

Ker tudi na discordu ostane vse, tudi jaz ne bom general po bitki, saj sem že pred tekmo z Nizozemsko predlagal, da bi šli v tisto tekmo z levo roko, četudi za ceno poraza. Na koncu se je izkazalo, da bi bil takšen pristop boljši. Verjetno bi premagali celo Nizozemce, prav tako Bolgare, vprašanje sicer, kaj bi bilo proti Italijanom (glede na to, da Bolgarski selektor v tem primeru morda ne bi pošiljal raznih nespodobnih ponudb ). Seveda pa tega ne moreš vedeti in dokler se stvari ne razpletejo, nikoli ne moreš biti čisto prepričan v pravilnost svoje odločitve - torej je do večje mere to igra verjetnosti. Tokrat se je izkazalo, da je bila zmaga proti Nizozemski popolnoma nepomembna - in zato kurjenje oz. nenabiranje entuziazma tudi, kar nas je teplo na naslednji tekmi, ki je bila edina res pomembna.

V vsakem primeru pa je zgornji primer dober prikaz tega, da je treba kdaj razmišljati bolj dolgoročno - glede podobnih stvari smo lani na forumu argumentirali tudi s peterremicom in julotom. Nevem, take stvari, ko smo žrtvovali kakšno tekmo, so nam v preteklosti prinašale dokaj redne uvrstitve v drugi del z enakim ali slabšim kadrom. Res pa, da smo kdaj zaradi tega tudi izviseli, in denimo izpadli že v prvem krogu končnice tolažilnega turnirja ali pa takrat, ko nismo prišli v drugi del EP, ker smo imeli oči že na kolajnah.

Priznaš lahko, da smo lani iz naših igralcev izstisnili max in da je bila sezona ubistvu izredno uspešna. Če se s tem ne strinaš in še ved o meniš, da je bila lanska sezona slaba, pa to pomeni, da je letošnja sezona prava katastrofa.


No, če gremo pogledati čisto tehnično, je bilo lani pred nami uvrščenih 11 evropskih ekip (6, ki so nastopile na SP; 4 polfinalistke TT-ja in Anglija, ki je prav tako prišla v 1/4 finale, a imela boljši score po rednem delu), letos pa 13 (12, ki so se uvrstile naprej in Portugalci z boljšim scoreom), tako da kakšne hude razlike ni, čeprav je seveda na EP meja med 12. in 13. (ali v našem primeru 14.) mestom velika. A tolažilni turnir pač ni EP. Malo za šalo, malo za res



Last edited by Deschamps at 01/25/2024 16:02:21

This Post:
44
322332.10 in reply to 322332.8
Date: 01/25/2024 16:59:35
KK Krka Novo mesto 1997
III.1
Overall Posts Rated:
5555
Pozdravljena,
hvala za odgovora in retrospekcijo.

Peter, spremeniti bi moral "kar konkretno pod svojim nivojem" v pod svojim nivojem, saj sem bil prestrog do tebe. Sedaj ko imam dostop tudi do zavzetosti na posamezni tekmi, bolj jasno vidim, kje so bile možnosti za izboljšavo, ne morem pa iti mimo dejstva, da se v prvi sezoni šele spoznavaš z ekipo. Sam si bil takoj vržen v ogenj in imel zelo malo manevrskega prostora, kar posledično onemogoči določene taktične spremembe oz. preučitev vseh rotacij. Pohvalit te moram na tekmi z Romunijo, ki si jo odigral res vrhunsko.
Vseeno se ne more primerjati evropskega prvenstva s tolažilnim turnirjem, ki je na povsem drugačnem nivoju in kjer veljajo povsem drugačna pravila (naslednja sezona bo dala boljšo primerjavo glede tega). Na evropskem prvenstvu pa sva žal oba izpadla v prvem krogu.

Od sebe sem pričakoval več in sem razočaran nad seboj. Kot lahko vidiš iz mojih začetnih zapisov, sem verjel v naše fante in vase. Še vedno verjamem in vem, da bi lahko odigral bolje. Ta sezona me je naučila več kot 15+ prejšnjih sezon v različnih obdobjih BB-ja.

Lahko izpostavim nekaj "kardinalnih" napak letos:
Normalna zavzetost proti Nizozemcem.
Igranje z 10 igralci proti Bolgarom (poškodba Mandla mi je dala jasno vedeti, zakaj je to slabo) in igranje z igralci, ki so pri malo višjem DMI-ju imeli veliko manj izkušenj.
V kolikor bi še enkrat igral z Italijo, bi naredil zamenjavo na K in B, saj sem predvideval, da bo več metov s K opravil Markić, kar pa se ni zgodilo.

Predvsem pa bi se rad zahvalil slovenski BB skupnosti, ki še kako živi. Razprave na Discordu so mi dale še večjo motivacijo za igranje in me pripeljale do številnih novih spoznanj. Najlepše je videti, kako 🇸🇮 BB legende sodelujejo med seboj pri izmenjavi mnenj in informacij, kar omogoča celotni skupnosti napredek.

Peter in Deschamps, vama pa bi se posebej zahvalil tudi za vajin seznam reprezentantov, ki mi je omogočil, da sem lahko spremljal preskoke (napredek) naših reprezentantov in že komaj čakam na konec sezone, da bom ta seznam ponovno posodobil in si zabeležil preskoke. 😃

PS: Nadobudneži, ki slučajno berete ta forum in ste moje sporočilo prebrali do konca. Ob tej priložnosti bi vas rad povabil na Discord, saj se tam vidi, kako živ je naš BB in nočem, da ponavljate mojo napako, ki sem jo storil, ko sem (pre)dolgo odlašal s prihodom na Discord. 😅

Last edited by Seraphim at 01/26/2024 05:20:53

This Post:
44
322332.11 in reply to 322332.8
Date: 01/26/2024 03:39:30
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
130130
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
You miss 100% of the shots you don't take.