BuzzerBeater Forums

Suomi - I.1 > Kausi 64

Kausi 64

Set priority
Show messages by
From: Lappa
This Post:
22
323133.1
Date: 03/06/2024 01:56:42
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Uusi kausi, uudet kujeet vai onko Hupipalloilijat sittenkin taas nostelemassa kannuja? Yrityksestä ja kilpailusta ei ainakaan jää kiinni, sillä SM Koris on taas tällä kaudella kovempi tasoinen kun ehkä koskaan aiemmin. Peräti neljä joukkuetta yli miljoonan pelaajabudjetilla ja yhdeksän joukkuetta yli 900k palkoilla kun kausi on alkamassa. Kertoo siis siitä, että pelkästään sarjapaikan säilyttäminen vaatii tällä kaudella todella kovan suorituksen, saati jos joukkue haluaa taistella mestaruudesta.

Kirjoitan seuraavaan viestiin lyhyet esittelyt jokaisesta joukkueesta, mutta mitä olisi kausiketjun aloittaminen ilman äänestystä. Valitettavasti ihan kaikkia joukkueita ei ollut mahdollista lisätä äänestysvaihtoehtoihin, mutta otin vapauden listata 9 mahdollista haastajaa Hupareille ja loput 6 joukkuetta jäivät kategoriaan "joku muu, kuka?". On siis aika äänestää kuka on tällä kaudella Hupareiden kovin haastaja mestaruustaistossa!

Poll:  Kuka haastaa Huparit?

Bay City Pirates
Espoo Seals
Lappeenrannan NMKY
RakBa
Rantarosvot
Riksun koripallot
Turku Jazz
teamLINKO
Vesala Basket
Joku muu, kuka?

This poll ends on 06/10/2024 23:59:00.

From: Lappa

This Post:
33
323133.2 in reply to 323133.1
Date: 03/06/2024 02:29:42
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Sitten niihin ennakoihin:

Mestarikandidaatti

Hupipalloilijat
Huparit pääsee omaan kategoriaansa valtaistuimellaan. Joukkue ei tällä kaudellakaan tehnyt siirtoja suuntaan tai toiseen, vaan luottaa edelleen vahvaan ja kokeneeseen 8 pelaajan rotaatioon, jossa maajoukkuepelaajia vilisee silmissä niin ettei meinaa penkille mahtua. Rotaation keski-ikä on kuitenkin jo tasan 33v, eli mielenkiinnolla odotamme aloittaako Huparit jo tällä kaudella pienimuotoisen nuorennusleikkauksen vai ajetaanko nykyinen rosteri loppuun asti niin kauan kun mestaruuksia tulee.

Kovimmat haastajat

Vesala Basket
Vesalan 7 pelaajan rotaatio on kärjestä terävä kuin kokkiveitsi, mutta penkki kalpenee hieman Hupareita vastaan. Vesalan kärkipelaajat ovat kuitenkin nyt 30-31v iässä, eli primevuodet ovat juuri alkaneet. Kuten sanottu, kärkiosaamisesta homma ei jää kiinni, mutta riittääkö syvyys tälläkään kertaa kaatamaan Huparit?

RakBa
RakBa nousi takaisin SM Korikseen kauden kiertoajelun jälkeen ja avaus on pelottavan kova. Penkiltä ei kuitenkaan löydy oikeastaan minkäänlaisia apuja ja jotenkin olettaisin, että RakBalla on vielä yksi rotaatiopelaaja hankintalistalla. RakBan kärkipelaajat ovat Vesalan tavoin primeiässä (30-31v) ja vähintäänkin lohkon toisesta sijasta tullaan näkemään todella kova vääntö.

Riksun koripallot
Viime kauden finalistia ei voi jättää nimeämättä kovimpiin haastajiin, vaikka palkkabudjetissa Riksu jääkiin hieman jälkeen. Riksun tähtipelaajat ovat vielä selvästi nuorempia kuin kovimmilla kilpailijoilla (28v) minkä takia Riksulta voitaneen odottaa taas nousujohteista kautta. Ongelmana täälläkin, että penkkiä ei oikein ole, mutta Riksulla on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet hankkia 1-2 vahvistusta ja pitää taloutensa edelleen kurissa.

Mustat hevoset

teamLINKO
LINKO on se neljäs yli miljoonan pelaajabudjetilla operoiva joukkue, joka luottaa kotimaisuuteen ja kaakkois-aasialaiseen koripallotalenttiin. Jos olen muita haastajia kritisoinut penkin kapeudesta, niin LINKOn tilanne on kirjaimellisesti se, että kokoonpanossa on 5 tähtipelaajaa ja minimipalkkaisia. LINKO on tosin edelleen nähty seikkailevan siirtomarkkinoilla, joten jonkinlaisia vahvistuksia on tännekin odotettavissa vielä ennen ensimmäisiä otteluita. Muistetaan, että LINKO on yksi ainoista joukueista, joka pystyi ylipäätään voittamaan Huparit viime kaudella, joten heitä ei voi aliarvioida.

Espoo Seals
Täysin kotimainen joukkue joutsen-merkillä varustettuna, minkä takia espoolaisille ei voi kun hattua nostaa hienosta menestyksestä. Myös penkiltä löytyy laatua riittämiin, mutta kahden avainpelaajan ikä on hieman huolestuttava mahdollisten taitopudotusten kannalta (Paakkinen ja Heikkilä). Martiskaisen johdolla joukkueen seuraava sukupolvi on kuitenkin tulossa jo paikkaamaan taitopudotuksia, joten tilanne ei toki ole aivan hälyttävä. Espoolaisille tavoitteena on varmasti kotietu pudotuspeleihin, jonka jälkeen yksittäisissä otteluissa voi käydä miten vaan.

From: Lappa

This Post:
11
323133.3 in reply to 323133.2
Date: 03/06/2024 02:52:57
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Iso Kasin pudotuspelitaistelu

Bay City Pirates
Jos Iso Kasin kärki ei ihan meinaa yltää Mahti Kasin tasolle, niin pudotuspelitaisto on sitäkin kiivaampi. Lahden ylpeys Bay City Pirates on rakentanut kärsivällisesti uutta tulemistaan ja 8 pelaajan rotaatio alkaa olemaan jo erittäin laadukas. Joukkue ei vielä kärkipelaajien osalta ehkä riitä mestaruustaistoon, mutta 26-29 vuotiaiden pelaajien runko alkaa jo lähestyä potentiaalinsa kattoa, joten heitä ei voi todellakaan laskea pois pudotuspelitaistosta. Taimisen ja Stathiakisen harteilla on paljon, katsotaan pystyvätkö he kantamaan.

Lappeenrannan NMKY
Lappeenranta on myöskin yksi nousevia joukkueita, joka otti jo viime kaudella kunnioitettavan kolmossijan ja pudotuspelipaikan Iso Kasin puolella. Tulevat tähtipelaajat ovat tällä hetkellä 27 vuotiaita, eli heilläkin on hyviä treenivuosi vielä muutama jäljellä. Hyvin tasainen ryhmä Bay Cityn kanssa, mutta pidän heitä ehkä pientä pykälää heikompana, johtuen joukkueen syvyydestä mikäli siirtolistalla oleva Simeonov vaihtaa maisemaa. Taistelee kuitenkin tälläkin kaudella pudotuspelipaikasta.

Turku Jazz
Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Jazz on hyvinkin mielenkiintoisessa tilanteessa. Joukkue on koostumus uransa ehtoopuolelle kääntyneitä huippupelaajia (34-35v) sekä nuoria uransa huippua lähestyviä pelaajia (25-28v). Itselläni on hieman sellainen kutina, että Jazz hieman hiipuu mitä pidemmälle kausi etenee, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun turkulaiset osoittavat olevansa odotettua parempi joukkue. Joukkue ilmeisesti ajetaan joka tapauksessa loppuun eli ei muuta kuin "ONE MORE YEAR!"

Mahti Kasin alempi keskikasti

Rantarosvot
Sinänsä yli 900k palkoilla operoivien Rantarosvojen sijoittaminen alempaan keskikastiin voi kuulostaa aika tylyltä, mutta se kertonee enemmän Mahti Kasin kärjen tasosta. Prinkkalan johdolla Rantarosvojen avaus on kuitenkin hurja eikä se ihan hirveästi kalpene kärkijoukkueillekaan, vaikka toki hieman paperilla perässä ovatkin. Penkki ei myöskään ole ihan niin laaja, että sillä pystyttäisiin täysin paikkaamaan hieman heikompaa kärkeä, mutta joukkue on silti yllätysvalmis.

Rakuunat
Rakuunoiden kärkipelaajat alkavat pikkuhiljaa lähestyä primeikäänsä, mutta ovat vielä hieman perässä sarjan kärkeä. Rakuunat siis antaa kärjen laadussa hieman tasoitusta, mutta yrittää paikata sitä 8 pelaajan rotaatiolla. Joukkueen ongelmaksi voi muodostua se, ettei sieltä oikein meinaa löytyä korin alle riittävää vääntövoimaa, erityisesti nyt kun levyrohmu Lintumaa vaihtoi maisemaa. Taistelee kuitenkin tälläkin kaudella vähintään sarjapaikan pitämisestä ja jonkinlainen mahdollisuus myös yllättää kärkijoukkueita.

Mallikkaat Kuleksijat
Joukkue on ollut jo pitkään SM Koriksen tasoa, mutta huono arpaonni 2.divarissa on pitänyt Kuleksijat poissa parrasvaloista. Nyt on kuitenkin aika näyttää ja vaikuttaisi hieman siltä, että joukkueen rakennus on hieman kesken. Joukkue vilisee U21 joukkueista tuttuja pelimiehiä ihan vaihtopenkin 7-8 pelaajaan asti, mutta kärjen osalta Kuleksijat ei ihan vielä riitä kärkijoukkueiden tasolle. Jotenkin vielä sellainen tunne, että ainakin yksi kärkitason hankinta nähdään vielä kauden alkupuolella.

Tapanila Trailblazers
Tapanila on ehkä se todennäköisin putoajaehdokas kauden alussa, vaikka muistetaan, että joukkueen pelaajabudjetti on vielä sellaiset 300k alle todennäköisen palkkalattian. On siis enemmän kuin todennäköistä, että Tapanila hankkii vielä 1-2 tähtipelaajaa, muuten hieman vaatimattomaan kokoonpanoonsa. Laajuuttahan joukkueessa on mukavaan 7-8 pelaajan rotaatioon asti, mutta joukkueen kärkipelaajat ovat ainakin palkkojen puolesta lähempänä penkkimiehiä kuin SM Koriksen tähtiä. Kuten sanottu, joukkue ei varmasti ole vielä tässä vaiheessa valmis, mutta alkukausi voi olla Tapanilalle hyvin hankala.

From: Lappa

This Post:
44
323133.4 in reply to 323133.3
Date: 03/06/2024 05:00:57
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
Dragoons Academy
Iso Kasin karsintataistelu

Pahalammen Pomppu
Pahalampi varmisti sarjapaikkansa karsintojen kautta ja todennäköisesti tavoite on sama tulevallakin kaudella. Joukkue ei ole juurikaan muuttunut viime kaudesta, mutta Pahalampi hankki toki Jamaikan maajoukkuesentterin suojelemaan koria. Kärkipään taso ei ehkä ihan riitä pudotuspelipaikoille, mutta vahva U21 legendojen edustus takaa sen, että joukkue on yllätysvalmis ketä tahansa vastaan.

Matarin Pojat
Matarin Pojat on täynnä 25-vuotiaita tulevaisuuden supertähtiä, mutta tuleva kausi voi tulla ehkä hieman aikaisin vielä joukkueen kannalta. Sarjapaikan säilyttäminen on varmasti päätavoitteena ja Matari lähtee taistelemaan siitä 8 pelaajan rotaatiolla. Laajuutta siis löytyy, mutta entä ratkaisijoita niissä kauden kovimmissa peleissä? Odotettavissa kuitenkin nousujohteinen kausi joukkueen nuoresta iästä johtuen.

BC Sysmä
Vain 8 kaudessa SM Korikseen noussut BC Sysmä on yksi hienoimpia tarinoita BB-koriksessa. Osaava manageri on laittanut nopeasti areenan kuntoon ja marssittaa kentälle laatujoukkueen. Joukkue on kuitenkin ehkä lähempänä 2.divarin tasoa edelleen ja sieltä puuttuu SM Koriksen kärkitason pelaajat oikeastaan kokonaan. Palkkabudjetti antaa kuitenkin myöten hankintojen tekemiseen, mikäli Sysmä haluaa tosissaan lähteä taistelemaan sarjapaikasta. Odotusarvo on kuitenkin, että Sysmä hakee ensi kaudella vauhtia 2.divarista.

From: IsoBetoni

This Post:
22
323133.5 in reply to 323133.4
Date: 03/30/2024 17:38:43
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25142514
Hienoa Lappa, noita sun viiltävän tarkkoja analyysejä on kiva lukea !

Elo kolmosessa bottien seassa on aika seesteistä, sen kun vaan treenailee tai kuten "Juti" sanois "reenaa".

Mutta, foorumi on hiljainen kuin kylätie, ei se oikein mulle sovi, mutta noiden parikymppisten kanssa kun ei nousta kakkoseenkaan saati, että pysyttäis siellä !