Evo ja kao protukandidat imam par pitanja naslovljenih Guletu ...
Sve super, kandidatura u početnom obliku već ima ideju, za razliku od moje, za koju upravo imamo ovu temu da vodimo debatu, ili što bi se reklo polemišemo.
Druga opaska, ovo i to je to, ti se uvuklo pod kožu, pa nekako to sve zvuči sladunjavo i jednostavo. Da li ti stvarno misliš da je to tako jednostavno ?
I još nešto, napomenuo si da kao budući selektor želiš uvesti smjenu generacija ( naravno uz zadržavanje par iskusnijih igrača ). Ne misliš li da je to možda malo pretjerano i suviše radikalan potez ? Navodim ti jednostavan primjer: igramo sa 60% podmlađenim sastavom i normalno je da ćemo gubiti tekme. Iskustvo nema tako veliku ulogu da pa da je potrebno gurati mlađe odmah iz ranih godina ! Ako gubimo tekme, padamo na rangu, idemo u niži šešir, šta si napravio u idućem ciklusu ?
- Moj stav po pitanju toga ( uključivanja mlađih igrača u A tim; prilikom izgovora mlađi mislim na igrače od 22-26 godina ), jeste takav da se treba pobrinuti o njima dobrano, ali iz izostaviti iz ekipe dok ne dostignu određeni nivo ! Smjena generacija će biti uspješna i potpuna, tek onda, kada budemo imali 8 ili 10 igrača između 25-28 godina koji su na zavidnom nivou.
Hvala.