Kao što običaj nalaže, valja imati neki govor kad se kandiduješ na nekim izborima.
Ja ću ovde da se osvrnem samo na prethodni mandat.
Sezona 68:
Nažalost, u prvoj sezoni ovog mandata nismo prošli prvu rundu takmičenja. Ispred nas su se obrali Španija, Rusija i Turska, ujedno su to i reprezentacije od kojih smo izgubili.
Španija - mislim da o Španiji ne treba trošiti reči, jasno je zbog čega smo izgubili. Igrali su finale i izgubili od Italije, najverovatnije zbog manjeg entuzijazma
Rusija je neka druga priča, u pretposlednjoj utakmici prve runde su odigrali CT i onda u drugoj rundi nanizali sve poraze. Nekako ne smatram da je to dobar potez i nikada se ne bih menjao sa njima. Ne vidim poentu u prolasku u narednu rundu, a da ne budeš konkurentan i da drugu rundu završiš sa 0-5
Turska - igralo se CT vs CT, pobednik nije imao nikakvu šansu da prođe dalje tako da je ovo na kraju bila revijalna utakmica u kojoj smo imali nerešen rezultat do 4 sekunde pre kraj, a onda i šut za pobedu koji smo promašili
Sve u svemu, bolji rezultat je mogao da se napravi, ako kažemo da je prolaz u drugu rundu bolji rezultat, ali bismo u toj rundi bilo topovsko meso što mi je drago da smo izbegli. Jednostavno, kada sam prvi put uzeo ulogu selektora, naš dobri Oziris mi je pored različitih iskustava preneo i to vezano za entuzijazam, rekavši mi da maksimum jedan Normal smemo da igramo ako želimo nešto da uradimo na prvenstvu. S obzirom da cilj koji ja postavljam uvek medalja ili uzeto domaćinstvo, onda moramo da se vodimo ovim. Naravno, ima izuzetaka, ali svakako treba čuvati entuzijazam maksimalno.
Sezona 69:
Ova sezona je počela znatno bolje. Odigrali smo jedan Normal i to u prvoj utakmici čime smo obezbedili sve pobede u grupnoj fazi i visoko drugo mesto.
U plejofu smo prvo igrali protiv Irana, takođe smo odigrali TIE i lagano prošli dalje gde nas je čekala Ukrajina.
Bilo je mnogo kalkulacija, dosta vremena sam utrošio na to koliko igrača su izbacili iz tima, kako su igrali i sve. Nisu nas iznenadili ni taktikom, znali smo da će da igraju 3-2 i neku unutrašnju taktiku. Nažalost, nismo mogli da igramo Kretanje zbog forme spolja, Igra pod košem takođe nije dolazila u obzir iz istog razloga, pa smo odigrali Izolaciju unutra, računajući da će lopte najviše da troše Dimitrov i Rajko kao njegova zamena. Međutim, i pored fenomenalnog procenta šuta sa krila (11-22 ukupno, Dimitrov kao startno krilo 8-14), najviše lopti je potrošio KC pogodivši samo 11 šuteva iz 37 pokušaja. I pored toga je utakmica otišla u 2 produžetka gde smo na kraju ostali kratki i izgubili.
E sad, da li je moglo da se postavi bolje i potroši entuzijazam? Da, mogli smo da odigramo Normal kao što su i oni, ali gledajući prethodne utakmice, Ukrajina je u plejofu pre nas igrala protiv Tajvana sa istim zalaganjem. A Tajvan je u poslednjem meču grupne faze igrao nejasan CT protiv Kolumbije. Samim tim, logično je da igraju CT i protiv Ukrajine, ili bar Normal, zato sam i očekivao da Ukrajina nema maksimalni entuzijazam i uz činjenicu da je pobednika ovog meča u narednoj rundi čekala Poljska (igrala protiv Meksika koji je potrošio sav entuzijazam da izbaci Portugal), odlučio sam se za TIE. Jedna sitnica koju nisam video i pored višednevnog skautiranja jeste da je selektor A reprezentacije Tajvana Ukrajinac i da su Tajvan i Ukrajina igrali sa najmanjim zalaganjem.
Ukrajinci su dalje izbacili i Poljsku igravši CT vs TIE (kapiram da su i Poljaci imali istu kalkulaciju kao i ja), a onda izgubili od Rusije koja je na kraju uzela srebro izgubivši od Nemačke u finalu.
Za novi mandat sam se kandidovao da probam da ostvarim bolje rezultate, za šta nam uz dobre igrače treba i dosta sreće koje sudeći po žrebu i nismo imali s obzirom da igramo protiv Hrvatske, Mađarske i Španije jednu utakmicu za drugom, a ako je po platama, igrači su im zastrašujući, posebno Mađarima
Last edited by LA-Мартиненко at 10/16/2025 10:49:22 AM
No guts, no glory!