BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Tarikz
This Post:
33
328753.2 in reply to 328753.1
Date: 10/16/2025 10:51:02 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
657657
Second Team:
Falcons BC
Zdravo svima,

Nakon duge pauze odlucio sam da se vratim selektorskom poslu, ovaj put u U21 selekciji nase drage domovine - sto ce mi biti prvi put otkako igram ovu igricu.
Vecinu svog vremena na Buzzeru (a igram od 2008.) sam proveo u sluzbi reprezentacija BiH na ovaj ili onaj nacin. Prvo je to bilo u ulozi skauta za U21 i A repku, potom kao selektor A tima, a onda i kao koordinator treninga za potencijale za A repku - cime se bavim i trenutno. Naravno, u mom klubu su istrenirani mnogobrojni U21 i A reprezentativci i plan je da se sa time nastavi i u buducnosti.

Od najvecih uspjeha na igrici bih svakako izdvojio bronzu sa A reprezentacijom u S51, a tu bih dodao i tri duple krune u domacem prvenstvu, od kojih su dvije osvojene u posljednje dvije sezone.

Moja glavna zadaca u ovom mandatu bi bila da stabilizujem U21 reprezentaciju nakon katastrofe u prosloj sezoni i vratim u pogon red, disciplinu i aktivnost po kojima smo bili poznati u sezonama prije toga. Stoga ce mi se u strucnom stabu pridruziti i dobro poznati enynho, a voljeli bismo da nam se prikljuci bilo ko ko smatra da moze doprinijeti ovoj nasoj prici.

Nazalost, s obzirom na dogadjanja iz prosle sezone nisam jos u stanju da komentarisem koliko je spremna ova generacija da se potuce za plasman u sljedecu fazu EPa. Imamo nekoliko odlicnih igraca koji bi imali mjesta u svakoj reprezentaciji Evrope, ali je trenutno upitna sirina ekipe i pokrivenost na svim pozicijama.

Ono sto mogu obecati zasad je povecanu aktivnost na forumu i nasim drugim kanalima komunikacije, redovno postavljanje taktika za utakmice i povratak povjerenja zajednice da je reprezentacija u dobrim i posvecenim rukama.

Za sve one koji treniraju potencijalne i A reprezentativce BiH - nemojte brinuti, nastavljamo komunikaciju onako kako smo to i dosad radili.

Ako ima nekih pitanja, stojim na usluzi!