BuzzerBeater Forums

Srbija - III.14 > FORUM ZA SEZONU 29!

FORUM ZA SEZONU 29!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263606.11 in reply to 263606.7
Date: 10/19/2014 9:40:37 AM
Overall Posts Rated:
7070
Nemoj da se uzbuđujete za azzikinog beka, kad ga neko čuva ne može vola da ubode :)

From: mijusko
This Post:
00
263606.12 in reply to 263606.11
Date: 10/19/2014 1:53:42 PM
Overall Posts Rated:
3131
Jel zna neko zasto tabela nije azurirana? Kasne 15 minuta.....;-D

This Post:
00
263606.13 in reply to 263606.11
Date: 10/20/2014 4:54:29 AM
Overall Posts Rated:
2424
Tetkine Lutke kapa dole ostao sam bez teksta...svaka cast na poznavanju prilika i odnosa u ovom cudu ostavio si me bez teksta a to inace nije cest slucaj......:DBacio si me sad u tesku dilemu sta da radim....

Miljusko i ti si nasao da me pokolebas sad sunce ti ttvoje..;D u teskoj dilemi sam sad ni sma ne znam sta da radim....
Ja bi za repkku raspordao ceo tim i otisao u 5 ligu bez problema i kajanja ali opet ostaje crv sumnje da i zrtvujem sve da li cu dobro uraditi to....finansije nisu problem nekako bi se ukopio ali opet....

NEma tajni evo za tebe samo miljusko...

Weekly salary: $ 7 103
Role: draws a paycheck
(BuzzerBeta)

DMI: 22900
Height: 6'11" / 211 cm
Potential: hall of famer
Game Shape: respectable

Jump Shot: strong
ump Range: respectable
Outside Def.: strong
Handling: strong
Driving: awful
Passing: average
Inside Shot: pitiful
Inside Def.: strong
Rebounding: strong
Shot Blocking: mediocre
Stamina: atrocious
Free Throw: respectable

Experience: atrocious

This Post:
00
263606.14 in reply to 263606.13
Date: 10/20/2014 4:56:00 AM
Overall Posts Rated:
2424
Azika sve i da je sam na trerenu bio 8 od 8 trojke mnogo je...:D

This Post:
00
263606.15 in reply to 263606.14
Date: 10/20/2014 1:11:40 PM
Overall Posts Rated:
3131
Evo sta kaze Buzzer manager: On je svoj potencijal ispunio 45-49% u ovom momentu. Klasifikovan je kao krilo-zato mu je plata ovolika, sa ovim istim skilovima a da je plej bila bi 4256, bek-5926, KC-3674 i da je centar u ovom momentu bila bi 2899 (meni malo cudno, ali program je tako izracunao). Po racunanju ovog programa on bi u ovom momentu najkorisniji bio na mestu beka (7,19) pa pleja (7,17) pa tek onda krila (6,72). Na KC i C su mu ocene 6,14 i 6,04. E sad, njegove ocene su takve da sta god covek resi da mu trenira-skoro da nece pogresiti, vazno je samo da u tome istraje do kraja. Zato je vazno vec sada, koliko za dva dana-tri najkasnije odrediti njegovu sudbinu do isteka 21 godine, a jos bolje ako moze do kraja karijere. Tu bi mnogo mogao da pomogne Lutka(veliko je tvoje znanje, o mocni Lutkare!!) i po njegovoj nomenklaturi zbir skilova je 72. Nastavicu se sa svog kompa, trenutno sam na zeninom, a dosli joj klijenti-mora da radi....

This Post:
00
263606.16 in reply to 263606.15
Date: 10/20/2014 3:17:22 PM
Overall Posts Rated:
3131
Elem, da se ja pitam vise nego sto se pitam, ja bih njemu cele ove sezone trenirao unutrasnju odbranu na centru. I to tako sto bih odmah ispao iz kupa (dobro, od prvog jaceg protivnika) i redovno zakazivao prijateljske u kojima bih nastupio sa 5 igraca (moze i 3-nije kaznjivo) i on bi morao da odigra potrebnih 48 minuta na centru OBAVEZNO, makar sekire padale. Ne znam kog nivoa ti je trener Profesore, ali do kraja sezone bi UO trebalo da mu bude minimum 12, ako ne i svih 14. Kad bi sad startovao sa trenerom nivoa 7, on bi svake druge nedelje dizao skil UO za 1. Sa trenerom nivoa 5-svake trece. Dakle, veoma je vazno kog nivoa je trener i to pod hitno regulisi u skladu sa savetima iskusnijih poput Lutke, skauta U21 i selektora U21, naravno. Ovo ti kazem jer igrica (hvala Bogu) nije isto sto i realni zivot i kosarka, gde bi verovatno tvoje misljenje bilo neprikosnoveno u ovom drustvu.Uostalom, nije isto da te trenira Mihajlo Uvalin ili Dule Vujosevic. Uz izvinjenje Uvalinu jer se meni prilicno svidjalo sta on radi,ipak sam ja Zvezdas, samo mislim da je planirao predaleko u buducnost...nije video sumu od drveta.
Za to vreme bih sa "regularnom" ekipom igrao ligu i gledao da se sto bolje plasiram...
Sledece sezone, isto to, samo za spoljnu odbranu. Znaci, celu sezonu da odigra STROGO na pleju po 48 minuta. Moze i obrnuto, a moze i kombinovano ova dva u te dve sezone-zavisno od toga koliko i sta stizes i planiras. Dotle ce i neki prateci skilovi da porastu za stepen-dva. On ce trece sezone da udje u 21-vu godinu i trebalo bi da ga tada uzmu u repku. Te sezone bih ja (kazem ja-niko nema obavezu da radi kao ja) strogo slusao skauta i selektora i pokusao da ga priblizim njihovim zahtevima maksimalno.Kad se zavrsi ta sezona-podvlacenje crte,analiza, i pravljenje striktnog plana za dalje.
Naravno, ovakav scenario po meni omogucuje da on sa navrsenom 21 godinom bude po skilovima spreman da se od 21 do 25 godine (kraj treniranja-eventualno i cela 26-ta) "izbrusi" za koju god poziciju zamislis.Bas svaku, cak i za vise njih.
Tako bih ja. Pritom, podhitno da ucitas barem Buzzer Manager (program sam ja preveo i koristim ga-moze dosta da koristi. A vidim da najbolji u ovoj igrici puno koriste Coach Parrot. Ja sam ga ucitao, pokrenuo (excel) i....ne umem da ga koristim. Pomagao sam se Buzzer Controlom, isto je dobar za pracenje treniranja, ali on vise ne postoji i meni vec fali...Lutka ne preporucuje programe-on koristi sopstvene beleske...moze i tako, ali ja nemam toliko vremena, a verujem ni ti...
Meni je mnogo pomogao ovaj lik i ovaj link: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=190132&m=1
Tu imas sve potanko objasnjeno i preporucujem da procitas svako slovo, a onda da se vracas na delove koji ti posebno trebaju.

This Post:
00
263606.17 in reply to 263606.16
Date: 10/20/2014 3:20:39 PM
Overall Posts Rated:
3131
Naravno, igrac je tvoj i svaku tvoju odluku cu postovati. Ovo sto pisem i sto cu pisati shvati samo kao zelju da jedan takav potencijal ne ode uludo zbog "trivijalne" cinjenice da svi imamo i PRAVI zivot u kome se borimo za egzistenciju sa vise ili manje uspeha....
Pozdrav i puno srece...znam da znas da ce i ona biti potrebna....

This Post:
00
263606.18 in reply to 263606.17
Date: 10/20/2014 3:24:06 PM
Overall Posts Rated:
3131
DA ne zaboravim, pre par sezona sam ja dobio igraca sa potencijalom 10 na centru i zapalio se da ga treniram...Ali sam zajeb'o stvar, trenirao sam mu prvo spoljne skilove jer sam tad pojacavao neke svoje bekove i nisam ih bio zavrsio i kad je trebalo da napreduje na centru-pojavio mi se ovaj Djukic koji je napredovao brze jer je bio mladji-bez obzira sto je imao potencijal "samo" 7. Na kraju sam ovog HOF dobro prodao u pravom trenutku jer bi mu kasnije samo padala vrednost.... Napominjem da je on bio CENTAR i da se u tom smislu ne moze uporedjivati sa Maricem. Primer sam naveo samo da pokazem kako se gresi i iz najbolje namere...
Jos nesto, vidjao sam po igrici igrace sa ogromnim platama i potencijalima koji na terenu nisu davali nesto previse. To je isto vazno. Ja sam kod sebe desetak sezona imao KC koji je imao platu oko 25k, ali mu je ucinak na terenu bio kao da mu je plata blizu 60. Takve su mu bile i statistike. 15 poena, a index uspesnosti 25, ili 30 poena a index 43 i slicno...Covek je sa skokom nivoa 10 pravio vise skokova nego drugi centar sa skokom nivoa 12. Duplo najcesce. Opet, vidim da ima skupih igraca koji to ne donose Moj bek od 75k je prilicno dobar primer, mada se razgoropadio nesto u poslednje vreme.Ali index mu je uvek manji nego broj poena, a ti i ja znamo sta takvi igraci donose ekipi, najcesce....to takodje mora da se gleda, opet uz znanje koga je cuvao i ko je njega cuvao, koliko je bio jak protivnik kao ekipa, koji je bio entuzijazam protivnika...tvoj ent....ma sve sto ti padne na pamet....godine, forma...DMI....ma sve, jbg.

This Post:
00
263606.19 in reply to 263606.18
Date: 10/20/2014 4:04:05 PM
Overall Posts Rated:
3131
Jos jedna korisna informacija, nadam se. Moj Djukic je u 19-tu godinu usao sa skilovima:
B. Djukic:19 7 9 7 1 4 7 6 1 8 9 7 8 4 2 1. ZBIR= 72
Maric ima:19 10 7 8 7 8 8 3 6 2 8 8 5 1 7 1. ZBIR= 82
Godine, potencijal, forma pa skok sut i redom kao kod tebe u tvom postu. Na kraju su izdrzljivost, bacanja i iskustvo. Djukic je naravno imao slabije skilove kad je dosao sa 18 god kod mene, ali sam ga trenirao dobro,i to trenerom nivoa 5, a po Lutkinom misljenju mogao sam za jos 10-15% bolje( ne sporim, ali ja svoje taktike cesto baziram na izdrzljivosti i mislim da je vazna-ne trazim da se bilo ko slaze sa mnom). Zamisli da sam imao trenera nivoa 7? Bio bi blizu Marica...na 3-4 poena otprilike...I ovo ti pisem da bi shvatio koliku razliku u treniranju donose treneri sa visokim rangom (i platom-jbg).
Dakle, po ovim zbirovima samo vidis sta imas u rukama...da ne kazem kompu ili telefonu. Drugo, sa ovakvim spoljnim skilovima (sekundarnim, ako ce ti igrati pod kosem) ti samo za centra da ga treniras-pa ces imati azdaju za par sezona ( u tom slucaju u 21-oj godini-cele sezone sut iznutra). Ovaj decko glat moze da se istrenira da bude mocan plej, takodje. O krilu da ne govorimo.
Jbg, zamisli da si menadzer za mlade igrace i da si u nekoj vukojebini od, npr Knjazevca ili Svrljiga, ili negde u podsaharskoj Africi naisao na nebruseni dijamant od igraca. Zar ne bi potrosio 3-4 dana ne radeci ama bas nista drugo nego praveci plan za njegov razvoj u sledecih 10-15 godina? Mislim da ces to morati da uradis za ovu igricu u sledecih nekoliko dana, makar to podrazumevalo da na kraju odlucis da ga odmah stavis na prodaju (od koje mozes da ocekujes minimum 3-4 miliona glatko, verovatno i vise).

This Post:
00
263606.20 in reply to 263606.19
Date: 10/20/2014 4:21:36 PM
Overall Posts Rated:
3131
Ja k'o spanska serija....kad zajasim ne umem da stanem...ostalo iz momackih dana, jbg...
Moram da kazem da bih ipak najvise voleo da gledam kako se razvija kod tebe,u tvom timu i pod tvojom kontrolom i kako postaje svetski igrac na koga ces biti ponosan. To bi bila lepa slika, makar to podrazumevalo da gubim od tebe u nekim vaznim utakmicama. Nismo mi jedini koji ovako razgovaraju. Lutao sam po tudjim forumima u ovih 12 sezona i video da i drugi slicno razgovaraju i razmisljaju. Ipak je ovo igrica za kosarkaske sladokusce....

This Post:
00
263606.21 in reply to 263606.15
Date: 10/21/2014 9:59:56 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Грешиш ► он има Σск=63.
19г/211цм, ХОФ (10)

JS=8, JR=7,
OD=8, HA=8,
DR=3, PA=6,
IS=2, ID=8,
RB=8, SB=5,
- - - - -
ST=1, FT=7,
EX=1.

Али.. код нас се високи играчи таквог потенцијала ≥9 обично сматрају као премије чим имају са 18г Σск≥48, односно Σск≥60 са 19г и самим тим и цифра је већа.

Имао сам прилике данас пардон, јуче, да пазарим странца 18г/МВП(9). Проблем је правила висина од 190цм, извукао бих и тих 2мил колико је плаћен и уздигао га на више и зарадио али мени треба играч који ће да прати тренинг овог нашег пулена ► и приоритет има тренинг OD, односно он је "закон" у целој овој сезони.

Твој играч би ми се лепо уклопио са својом висином.

Како у "савременом" схватању ББ-а сви играју скоро све - то га не бих правио као класичног центра већ више као неки микс 4&5, тако да би селектор у каснијем његовом развоју (≥24г) могао да се определи где му је ише потребан те да му се прилагоди тренинг.

Предност у тренирању (одмах‼) под обавезно дати OD (спољној одбрани) јер сад док је млад пре ће похватати скилове са 18÷19г а касније ће се трошити много више тренинга ради истог учинка.

То што је "најтањи" на секундарцима DR=2 није проблем јер се они најбрже дижу.

Такође и IS=2 неће бити страшна рупа јер је он висок и највише времена ће касније провести тренирајући те унутрашње скилове. Не треба се заваравати да то касније значи много времена је он ипак има у старту OD=8 односно није сировина какве се најчешће добијају са драфта.

Чињеница је да ће имати највећу цену сад на почетку сезоне као и на крају исте уколико је добро истрениран.
О цени не би требало уопште да бринеш ─ јер са таквим скиловима и почетном ценом од 1$ залепиће се на њега као муве без главе, ценим, барем једно 15─25 озбиљних купаца који ће да му терају цену све док не позелене, не остану без пара или процене да неће моћи довољно на њему да зараде уколико би само хтели да га препродају ► односно на крају ће остати ≤5 менаџера заиста спремних да га доведу и тренирају (највероватније само 2÷3).

У нашој заједници нема много менаџера који имају ≥ $10м у штеку,
а они који имају $5м≤ штек < 10м ће размислити да ли ће пре јурити пласман и успехе клуба или га довести ►
и на крају остају сви "они између" који виде могућност да изађу из ББ анонимности тренирајући га.

Једино што му је константно потребан заиста добар тренер. И да неко ко га узме заиста жели да све подреди његовом тренирању, и то на начин који одговара његовим потребама а не да га тренира као "дрво" јер и таквог ће га продати а да му остави све ове спољне рупе непопуњене.

Јер тренинг центара по старом је најпростији, најбржи и опасно пумпа примарне скилове (читај плату).
Али уколико се са њим ради полако, стрпљиво, прво споља онда му плата неће толико скакати и угрожавати буџет клуба.

На крају крајева, затражи приступ од Ивка и крмеља гугл-диску са нашим најталентованијим играчима и репрезентативцима (младим, сениорским и онима који ће доћи на њихово место) па ћеш сам видети какве они скилове имају, као и како се тренирају.

Наши КЦ/Ц имају OD≥12 те је јасно до колико га треба дотренирати.

Такође, како је у питању добар играч те предност има сениорска а не U-21 репрезентација не треба дозволити да му се због потреба младе дижу готово искључиво примарни скилови, већ треба прво да испуни потребан и довољан услов не би ли сутра био конкурентан за сениорску репку (јер долазе ако не све бољи играчи а оно сигурно много боље истренирани и прешишаће га зачас тј. за пар сезона)

Ако решиш да га тренираш једини савет који би имао да ти дам је да га никад не продајеш, јер ће га ретко ко пазити као онај ко је истрпео силне клупске неуспехе, финансијске проблеме итд. јер не заборави играчи са платом ≥ 200к су прескупи и за наше друголигаше ►
имаш пример:
- предрагона са Глушцем 224цм (22924396) $287к Σск=112 који га је "отерао" у другу лигу
- Радосављевић 208цм (22923118) $208к Σск=136
- Реља 206цм (26560954) $105.5к

Advertisement