BuzzerBeater Forums

Srbija - II.3 > Sezona 28

Sezona 28

Set priority
Show messages by
This Post:
00
261024.14 in reply to 261024.13
Date: 7/19/2014 2:50:49 AM
Overall Posts Rated:
2020
Sjajan tekst, s tim što su Hrvati, koji se prezivaju na -ov (Cukrov, Šundov, Cenov) uglavnom iz Dalmacije

This Post:
22
261024.15 in reply to 261024.14
Date: 7/22/2014 6:12:45 AM
Overall Posts Rated:
353353
Otvoreno pismo Ivice Perkova medijima povodom spekulacija oko njegovog porekla:

"Želeo bih da izjavim da sve spekulacije koje su se pojavile posledjih dana u medijima oko mog navodno dalmatinskog porekla nemaju veze sa istinom i direktno su usmerene na podrivanje atmosfere u klubu i raspirivanje još nestišanih strati i nezalečenih rana iz naše burne balkanske prošlosti. Ko, zašto i na čiji nagovor protura ovakvu podlu podmetačinu jasno je svima, ali dokle će se o tome ćutati ne zna se i ja sam jednostavno morao da taj neprirodni i moralno puzavi muk ovim pismom prekinem. Svima je jasno da iako na mojoj putovnici čitko piše da sam rođen u Poljani Sutlanskoj, općina Zagorska sela, od oca Vjekoslava i majke Marice, pokušaji da se moje prezime dovedu u vezu sa nekakvim izmišljenim dalmatinskim poreklom nisu imali za cilj do da klub destabilizuju pred okršaj sa rivalom BG Samurajom, tako da je i pored maksimalnog zalaganja svih igrača na terenu došlo do poraza, uz moju sramotnu partiju za koju se ispričavam svim navijačima, isključujuću tehničku grešku menadžera Gomeljskog koji je u jednom trenutku nasrnuo na novinara koji je u svom listu taj krivotvoreni tekst objavio, a nije slučajno što se i Steliga već drugi put povredio ne završivši ni prvu četvrtinu. Kako mi je sam u svlačionici priznao toliko je bio besan na sve što nas je nepravedno napalo da je udario nogom u reklamu i uganuo domali prst na nozi, te shodno nije bio u stanju da utakmicu nastavi. U svakom slučaju ekipa će nastaviti da trpi sve niske udarce i intenzivno se spremamo za večerašnji susret sa Besnim Cvetićima, emotivno istrošeni i umorni ali rešeni da skupo prodamo svoju kožu i obradujemo našeg menadžera Gomeljskog koji zbog suspenzije neće moći da prisustvuje meču, pa će tim voditi prvi trener Oltedal" I.P.

This Post:
22
261024.16 in reply to 261024.15
Date: 7/22/2014 8:53:31 PM
Overall Posts Rated:
100100
Skuletic: Nisam (ne)zadovoljan

Posle debija za nacionalni tim u smiraj prethodne sezone, prva zvezda Revan utd-a, Stefan Skuletic, dobro raspolozen nakondanasnje ligaske pobede, u kratkom razgovoru za nas list prica o utiscima koje je poneo iz nacionalnog kampa, o svojim i o igrama njegovog kluba.


Cini se da ti je rad sa selektorom Ivkovicem jako prijao?
Prijalo i njemu da radi sa nama (smeh). Salu na stranu, to je bilo sjajno iskustvo za moje kolege i mene. Vec duze vreme je postojala ta ideja da se odigra prijateljski mec mladih nada sa BB reprezentacijom Republike Srpske, ali, zbog pomalo neocekivanih uspeha naseg A tima, taj mec je na kraju odigran sa Spanijom. Mislim da je to bio sjajan nacin da se KSBBS oduzi svim timovima koji ulazu svoja sredstva u zelji da Srbija bude deo elite. Pravo je zadovoljstvo igrati sa mojim prijateljima Reljom (Relja Jovanovic), Nezaimom (Adem Nezaimovic), Vidarom (Luka Vidic) i naravno sa mojim velikim drugarom i rivalom Ozrenom Soldatovicem, pardon, Mirkovicem (smeh).
Sto se tice odgovora na vase pitanje, istina je da sam u dobroj formi ove sezone, ali, moze to mnogo bolje. Nadam se da cu u nastavku sezone dodatno podici kvalitet svojih igara.


Mediji povezuju tvoj izvanredni napredak u poslednjih sezonu i po sa dolaskom kineskog strucnjaka Wa Chiung Shenga u klub. Kako je raditi sa njim? Postoje li izvesna jezicka barijera?

Cika Sheng je sjajan. Neverovatan strucnjak, pravi perfekcionista i motivator. Poseduje tu sposobnost da ubedi coveka da moze vise od svog prirodnog potencijala i daje sve od sebe da mu pomogne da to i ostvari. Nemamo problema u komunikaciji, jer je gospodin Sheng doktorirao na Londonskoj sportskoj akademiji, pa se obojica sporazumevamo na engleskom. Kad zaskripi, tu je Kaf da koriguje, jer poznaje i srpski i mandarinski.
Jako mnogo sam radio na skok igri, jer je bilo evidentno da sam na tom polju najslabiji. Mislim da sam i poboljsao realizaciju sa niskog posta. Dug je put do stalnog mesta u A timu. Moram biti jos bolji.


Kako objasnjavas nesiguran pocetak sezone Revan utd-a?
Svakako da se lakse se dise posle danasnje pobede. 1-3 i dva poraza kod kuce nikako ne bi valjali. Posle dve neizvesne zavrsnice koje smo izgubili, trecu smo uspeli nekako da dobijemo. Bas smo se ove sezone pretplatili na trilere, jer smo i u prvom kolu kupa imali izuzetno tezak zadatak protiv silno motivisanog nizeligasa. Tada nas je Tavares izvukao trojkom iz nemoguce pozicije uz svuk sirene. Svi ovi teski mecevi su ostavili posledice na nasu skracenu rotaciju, narocito na Dragana i Brandysa koji su poneli najveci teret kroz minutazu. Ipak, mislim da ce danasnja pobeda biti prekretnica, i da cemo samo podizati timsku formu kako sezona bude odmicala. Cilj nam je siguran opstanak, a necemo reci ne ni plej-ofu.


Rekao si da te je jedan od saigraca zamolio da preneses njegovu izjavu?
Tako je. Duje (Kacmarcik) je poslednjih dan-dva bio pomalo odsutan zbog spekulacija koji se ticu njegovog zemljaka i kolege centra iz KK Sveti Vid, Ivice Perkova. Rekao mi je da obavezno pomenem da su spekulacije o poreklu Perkova cista glupost, jer, kako kaze, "Ivica potice iz tipicne zagorske porodice". Takodje je naglasio da "teta Mara sprema najbolje londonere (poznati zagorski kolac) u Krapinsko-zagorskoj zupaniji i da to zna jer je cest gost u njihovoj porodicnoj kuci u Poljani Sutlanskoj". Za kraj "apeluje na sve da se manu brojanja krvnih zrnaca i okrenu kosarkaskim temama i uzbudjenjima, kojih u ovoj nasoj ujednacenoj ligi sigurno ne fali".




This Post:
11
261024.17 in reply to 261024.16
Date: 7/23/2014 2:39:58 AM
Overall Posts Rated:
353353
Ivica likes this :D. Kad sam čitao ovaj deo teksta gde Škule priča o atmosferi u reprezentaciji setio sam se onog klipa sa Žigarom to je bio šooou :D https://www.youtube.com/watch?v=EtkrESRPJks

This Post:
22
261024.18 in reply to 261024.17
Date: 7/23/2014 11:51:24 AM
Overall Posts Rated:
113113
Druga mladost Paka Novala
U senci velikih derbija Plave konferencije, gotovo neprimetno, ekipa Beer Drinkersa drzi prvo mesto u obe konferencije, posle uvodnih 4 kola. Razgovaramo sa Novalom, glavnom uzdanicom Drinkersa.
Buenas tardes senor Pako.
"Dobar dan. Mozete slobodno na srpskom, dovoljno dugo sam ovde, pohvatao sam neke osnovne pojmove."
Uz ogroman uzdah olaksanja nastavljamo dalje.
Drinkersi ponovo odlicni na startu sezone?
"Istina, pomalo neocekivan start za nas. Usli smo u sezonu sa maksimalno skresanim budzetom, uz ambiciju da ne strepimo za opstanak. Kako sada stvari stoje, ispunicemo ambicije (smeh)"
Cesto Vas u kosarkaskim krugovima zovu covek-tim.
"Nikako se ne bih slozio s tim."
Lepo je sto ste skromni, ali brojke su neumoljive: u uvodna 4 kola postizete 24.5 p i 14.2 skoka, uz neverovatan sut iz igre (70,2%). Zaista neverovatan procenat, cak i za neke nize lige.
"Tako se namestilo. Za razliku od prethodne dve sezone, kada smo imali ozbiljne kosgetere i spolja, sada najvise lopti ide na mene. Saigraci su sjajni, sjajno mi asistiraju, sve se svodi na prosto probacivanje lopte kroz kos. Vise nego ikada pre igramo timsku kosarku, svaki pojedinac ima jasne zadatke i za sada ih ispunjava. Posto sam u godinama, nemam snage da jurim po terenu. Preuzeo sam na sebe egzekuciju, al zato cela petorka radi za mene, pogotovo u odbrani (smeh). "
Vise puta ste bili na izlaznim vratima u finisu prosle sezone?
"Istina, bio sam vise puta na TL, ali niko nije bio spreman da izdvoji ozbiljan novac za matorca poput mene. Moglo bi se reci da mi je kontroverzni izbor za MVP trofej produzio boravak u Drinkersima, na obostrano zadovoljstvo. "
GM Pivski stomak je bas ostro reagovao na izbor Huiyoua za MVP-a. Da li je Vama sve to tesko palo?
"Ne, apsolutno ne. Zahvalan sam GM-u na podrsci, ali meni taj trofej nista ne znaci. Uvek mi je drazi timski uspeh i njega stavljam na prvo mesto. Ali dobro, nadam se da sam se na terenu dovoljno zahvalio GM-u za podrsku."
Koliko mogu Drinkersi ove sezone? Ako se po jutru dan poznaje..
"Ne treba biti nerealan u prognozama. Ovaj tim je koncipiran prema ambicijama kluba, koje sam vec pomenuo. Prioritet smo dali daljem razvoju Mirkovica i Maslara, i tu nije bilo nikakvih nesuglasica. Kada Mirkovic i Maslar konacno stasaju, to ce biti skroz ozbiljnija prica. Tada se moze pricati o nekim sampionskim ambicijama. A ja cu tada da se brckam negde na Mediteranu."
Ne zurite na Mediteran?
"Uprava kluba je bila krajnje korektna i direktna prema Ghazouaniu i meni. Postigli smo dogovor da igramo dok smo ovom timu potrebni, u svakom trenutku mogu da raskinu ugovor ili nas posalju na TL. To je neminovnost, nas dvojica kao veterani nismo mogli bolje da prodjemo. Iako svesni da cemo nazadovati tokom sezone, nisu se odlucili da nam redukuju plate. Zauvek cu im biti zahvalan na tome."
Spanjolke ili Srpkinje?
"Neka budu Spanjolke, da ne uvredim suprugu. (haha)"
Nedostajace vam Srbija?
"Uh. Nisam mogao zamisliti da cu pod stare dane postati sentimentalan. Neverovatna zemlja, neverovatan narod. Bice mi mnogo tesko da odem. Ali dobro, vracacu se da uzivam u bravurama Mirkovica, Maslara i nekih novih Novala."
Zakazujemo novi intervju prilikom eventualnog (i sve izvesnijeg) odlaska iz Drinkersa. Rastajemo se sa osmehom.

This Post:
11
261024.19 in reply to 261024.18
Date: 7/25/2014 3:59:00 AM
Overall Posts Rated:
353353
Španjolke ili srpkinje :D Najjači su ti novinari sa stereotipnim pitanjima, meni je recimo mnogo smešno kad tegeltija dođe posle utakmice gurne onaj mikrofon u facu nekome ko ono fazon još uvek ispušta dušu i kaže "15 poena, 10 skokova?" I sad valjda to je pitanje da prokomentariše kako je igrao, i onda dečko zbunjen još nije došao sebi a i ne razume tačno šta se očekuje da kaže počne sa onom tradicionalnom poštapalicom "Pa dobro..."

This Post:
00
261024.20 in reply to 261024.19
Date: 7/25/2014 2:00:15 PM
Overall Posts Rated:
113113
Ja tog Tegeltiju ne mogu da gledam. Nevezano za basket, veliki "car" mi je i onaj lik sto je vodio studio na RTS-u za vreme SP. Vukovic, tako nesto. Car se zavali u onu stolicu, kao da sedi kuci na gajbi, namrsti se kao da ga neko na nisanu drzi. A pitanja tek..Prosto zbuni svakog sagovornika "pronicljivoscu". Secam se jos jedne situacije, sa nekog doceka kod skupstine, da li vaterpolista?! On i Dusica Spasic. Sad kao on treba da intervjuise igrace, pogubio se lik, ne zna gde bije. (Ako je zbog Dusice, mogu da razumem.) Izvuce ga Dusica, ko bi odoleo njenoj harizmi..:-D

This Post:
00
261024.21 in reply to 261024.20
Date: 7/25/2014 2:14:12 PM
Overall Posts Rated:
100100
Dozviljavam transfer blama kad novnari pocnu da ganjaju znojave kosarkase posle meceva i da ih pitaju glupa pitanja na koje daju genericke odgovore. Desavalo se i da ih ispale :) https://www.youtube.com/watch?v=VPBdNr0EMno&feature=player_detailpage#t=6278

Ja bih Dusici nekako i odoleo, ali njenoj koleginici iz jutarnjeg, Maji Nikolic, tesko :D.

This Post:
00
261024.22 in reply to 261024.21
Date: 7/26/2014 6:44:08 PM
Overall Posts Rated:
113113
Maja je fenomen, ali mislim da vec neko vreme ne radi jutarnji program. :-(
Imam jednog igraca za koga se molim svim bogovima da se ne povredi i bas on se povredi. Jos na dve nedelje. Jebem te zivote!

This Post:
44
261024.23 in reply to 261024.19
Date: 8/21/2014 3:55:01 PM
Overall Posts Rated:
113113
Oj ti zrebe, gujo ljuta,
Kol'ko s' Vidom ja da igram puta?!
Oj ti Volce, sivi ticu,
Pasces saka Mirkovicu.
Oj Lazare, prijatelju,
Ispuni mi jednu zelju.
Kada igras, ne zapinji,
Daj ti sansu sirotinji.
Perkov(icu) O Ivice,
Bolje skoci ti s' litice,
Nemoj da se s Pakom boris,
Ima da se osramotis.
Andjelicu O Maksime,
za tebe mi nema zime.
Ne bojim se tvoga lika,
Jer si skola predsednika.
Te gromade, tog doktora,
Gomeljskoga profesora.

This Post:
00
261024.24 in reply to 261024.23
Date: 8/21/2014 5:00:43 PM
Overall Posts Rated:
353353
e sad si ga najebo kranč u najavi zbog povrede časti i ugleda mog tima

Advertisement