Koliko sam ja skapirao to za pacere, jeste da igraci koji imaju jednu i dve sive loptice budu grupno skautirani jer, kako oni kazu, te sive zvezdice ne pruzaju pravu informaciju i retko kad su tacne tako da moze da se desi da "na osnovu glasina" igraci dobiju 1, 2 loptice, a posle scouting-a se pokaze da imaju vise.
Upravo tako.
Hajde da još više pojasnim: Svi ste dobili određeni broj sivih loptica za sve igrače. Te loptice su im dodeljene po principu "rek'o Pera da onaj mali Živojinov opasno pika basket" ili "ma taj nema pojma, i njegovom ćaletu je lopta bila ćoškasta".
E sad, kada skautirate malog Živojinovog može da se ispostavi da je taj koji je poturio informaciju ustvari ujka koji hoće deo kolača kad mu sestrić potpiše za vaš klub, pa je 4-5 sivih loptica ustvari vezara od 1-2.
Suprotno tome, kod ovog drugog primera je radio ljubomorni jezik koji je ocrnio tog klinca ni ne pogledavši ga kako igra. Tu na scenu stupa popravni za pacere (znači oni nisu uistinu paceri, već samo po glasinama) čime možete pronaći nekog od 4-5 loptica. Prednost ovoga je što će mali broj menadžera iz vaše lige posegnuti da skautira baš te inicijalne 1-2 loptaše, pa na kraju samo vi možete znati za tog neotkrivenog talenta.
Na kraju, drago mi je što se odmah odomaćio izraz grupnjak za grupni kamp, zato sam ga tako i preveo! ;)