BuzzerBeater Forums

Srbija - III.14 > FORUM ZA SEZONU 29!

FORUM ZA SEZONU 29!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263606.19 in reply to 263606.18
Date: 10/20/2014 4:04:05 PM
Overall Posts Rated:
3131
Jos jedna korisna informacija, nadam se. Moj Djukic je u 19-tu godinu usao sa skilovima:
B. Djukic:19 7 9 7 1 4 7 6 1 8 9 7 8 4 2 1. ZBIR= 72
Maric ima:19 10 7 8 7 8 8 3 6 2 8 8 5 1 7 1. ZBIR= 82
Godine, potencijal, forma pa skok sut i redom kao kod tebe u tvom postu. Na kraju su izdrzljivost, bacanja i iskustvo. Djukic je naravno imao slabije skilove kad je dosao sa 18 god kod mene, ali sam ga trenirao dobro,i to trenerom nivoa 5, a po Lutkinom misljenju mogao sam za jos 10-15% bolje( ne sporim, ali ja svoje taktike cesto baziram na izdrzljivosti i mislim da je vazna-ne trazim da se bilo ko slaze sa mnom). Zamisli da sam imao trenera nivoa 7? Bio bi blizu Marica...na 3-4 poena otprilike...I ovo ti pisem da bi shvatio koliku razliku u treniranju donose treneri sa visokim rangom (i platom-jbg).
Dakle, po ovim zbirovima samo vidis sta imas u rukama...da ne kazem kompu ili telefonu. Drugo, sa ovakvim spoljnim skilovima (sekundarnim, ako ce ti igrati pod kosem) ti samo za centra da ga treniras-pa ces imati azdaju za par sezona ( u tom slucaju u 21-oj godini-cele sezone sut iznutra). Ovaj decko glat moze da se istrenira da bude mocan plej, takodje. O krilu da ne govorimo.
Jbg, zamisli da si menadzer za mlade igrace i da si u nekoj vukojebini od, npr Knjazevca ili Svrljiga, ili negde u podsaharskoj Africi naisao na nebruseni dijamant od igraca. Zar ne bi potrosio 3-4 dana ne radeci ama bas nista drugo nego praveci plan za njegov razvoj u sledecih 10-15 godina? Mislim da ces to morati da uradis za ovu igricu u sledecih nekoliko dana, makar to podrazumevalo da na kraju odlucis da ga odmah stavis na prodaju (od koje mozes da ocekujes minimum 3-4 miliona glatko, verovatno i vise).

This Post:
00
263606.20 in reply to 263606.19
Date: 10/20/2014 4:21:36 PM
Overall Posts Rated:
3131
Ja k'o spanska serija....kad zajasim ne umem da stanem...ostalo iz momackih dana, jbg...
Moram da kazem da bih ipak najvise voleo da gledam kako se razvija kod tebe,u tvom timu i pod tvojom kontrolom i kako postaje svetski igrac na koga ces biti ponosan. To bi bila lepa slika, makar to podrazumevalo da gubim od tebe u nekim vaznim utakmicama. Nismo mi jedini koji ovako razgovaraju. Lutao sam po tudjim forumima u ovih 12 sezona i video da i drugi slicno razgovaraju i razmisljaju. Ipak je ovo igrica za kosarkaske sladokusce....

This Post:
00
263606.21 in reply to 263606.15
Date: 10/21/2014 9:59:56 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Грешиш ► он има Σск=63.
19г/211цм, ХОФ (10)

JS=8, JR=7,
OD=8, HA=8,
DR=3, PA=6,
IS=2, ID=8,
RB=8, SB=5,
- - - - -
ST=1, FT=7,
EX=1.

Али.. код нас се високи играчи таквог потенцијала ≥9 обично сматрају као премије чим имају са 18г Σск≥48, односно Σск≥60 са 19г и самим тим и цифра је већа.

Имао сам прилике данас пардон, јуче, да пазарим странца 18г/МВП(9). Проблем је правила висина од 190цм, извукао бих и тих 2мил колико је плаћен и уздигао га на више и зарадио али мени треба играч који ће да прати тренинг овог нашег пулена ► и приоритет има тренинг OD, односно он је "закон" у целој овој сезони.

Твој играч би ми се лепо уклопио са својом висином.

Како у "савременом" схватању ББ-а сви играју скоро све - то га не бих правио као класичног центра већ више као неки микс 4&5, тако да би селектор у каснијем његовом развоју (≥24г) могао да се определи где му је ише потребан те да му се прилагоди тренинг.

Предност у тренирању (одмах‼) под обавезно дати OD (спољној одбрани) јер сад док је млад пре ће похватати скилове са 18÷19г а касније ће се трошити много више тренинга ради истог учинка.

То што је "најтањи" на секундарцима DR=2 није проблем јер се они најбрже дижу.

Такође и IS=2 неће бити страшна рупа јер је он висок и највише времена ће касније провести тренирајући те унутрашње скилове. Не треба се заваравати да то касније значи много времена је он ипак има у старту OD=8 односно није сировина какве се најчешће добијају са драфта.

Чињеница је да ће имати највећу цену сад на почетку сезоне као и на крају исте уколико је добро истрениран.
О цени не би требало уопште да бринеш ─ јер са таквим скиловима и почетном ценом од 1$ залепиће се на њега као муве без главе, ценим, барем једно 15─25 озбиљних купаца који ће да му терају цену све док не позелене, не остану без пара или процене да неће моћи довољно на њему да зараде уколико би само хтели да га препродају ► односно на крају ће остати ≤5 менаџера заиста спремних да га доведу и тренирају (највероватније само 2÷3).

У нашој заједници нема много менаџера који имају ≥ $10м у штеку,
а они који имају $5м≤ штек < 10м ће размислити да ли ће пре јурити пласман и успехе клуба или га довести ►
и на крају остају сви "они између" који виде могућност да изађу из ББ анонимности тренирајући га.

Једино што му је константно потребан заиста добар тренер. И да неко ко га узме заиста жели да све подреди његовом тренирању, и то на начин који одговара његовим потребама а не да га тренира као "дрво" јер и таквог ће га продати а да му остави све ове спољне рупе непопуњене.

Јер тренинг центара по старом је најпростији, најбржи и опасно пумпа примарне скилове (читај плату).
Али уколико се са њим ради полако, стрпљиво, прво споља онда му плата неће толико скакати и угрожавати буџет клуба.

На крају крајева, затражи приступ од Ивка и крмеља гугл-диску са нашим најталентованијим играчима и репрезентативцима (младим, сениорским и онима који ће доћи на њихово место) па ћеш сам видети какве они скилове имају, као и како се тренирају.

Наши КЦ/Ц имају OD≥12 те је јасно до колико га треба дотренирати.

Такође, како је у питању добар играч те предност има сениорска а не U-21 репрезентација не треба дозволити да му се због потреба младе дижу готово искључиво примарни скилови, већ треба прво да испуни потребан и довољан услов не би ли сутра био конкурентан за сениорску репку (јер долазе ако не све бољи играчи а оно сигурно много боље истренирани и прешишаће га зачас тј. за пар сезона)

Ако решиш да га тренираш једини савет који би имао да ти дам је да га никад не продајеш, јер ће га ретко ко пазити као онај ко је истрпео силне клупске неуспехе, финансијске проблеме итд. јер не заборави играчи са платом ≥ 200к су прескупи и за наше друголигаше ►
имаш пример:
- предрагона са Глушцем 224цм (22924396) $287к Σск=112 који га је "отерао" у другу лигу
- Радосављевић 208цм (22923118) $208к Σск=136
- Реља 206цм (26560954) $105.5к

This Post:
00
263606.22 in reply to 263606.16
Date: 10/21/2014 10:45:20 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Напротив, ако се све подређује тренирању онда нема потребе да се намерно испада из купа јер он доноси +50к свако коло. Односно, у купу се иде што даље, и у лиги се не испада уколико се не мора под условом да сви тренирци играју 48мин недељно

Имамо 3 текме недељно те су најблаже речено "смешни" сви они менаџери који кукају о пропалом тренингу првог тренирца уколико он прву утакмицу не одигра свих 48мин већ пар минута мање.

И у животу имамо приоритете те се не може у ББ-у поредити тренинг првог тренирца са трећим ► ваљда ако већ мора је боље да трећи (најслабији таленатом) тренирац има за замену првог уколико први није испунио своју квоту од 48мин те недеље.

Нема краја тренирању екстра играча! ─ јер у супротном неће бити екстра ☻ већ само одличан играч.

Није ствар у томе да их не препоручујем ─ нека их користи свако ко сматра да ће напредовати као менаџер служећи се сазнањима из истих. Једино имам замерку ако се ништа коришћењем истих не научи, и понављају системске грешке. Ипак, енџин се мења, мало или мало више, а програми увек остају исти. ☻

This Post:
00
263606.23 in reply to 263606.19
Date: 10/22/2014 7:04:57 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Ђукић (пот.=7) Σск=58 (19г) ► тренутно Σск=74 (21г)
Марић (пот.=10) Σск=63 (19г)

У скилове не спадају стамина, сл. бацања, искуство (тј. нису толико битни као они други па не утичу на плату, но на успехе клуба имају утицај исти много мањи неголи остатак али понекад и они одлуче победника меча, али ретко кад читавог првенства)

За $4мил мора да буде ХОФ (пот.=10) и да има 18г Σск≥60 на самом почетку сезоне (баш сад а не за 2,3,4 недеље) односно минимум Σск≥ 75+ на крају сезоне
што ће рећи да са 19г мора да око Σск≈80+ на почетку сезоне односно Σск≥90+ на крају да би и помислио на те цифре. Све остало је ─ ко кога зезне. Ко год је преплатио неког играча и за 200÷300к, зна о чему говорим колико дуго мора да га тренира да би повратио паре, а камоли уколико га је и више платио но што отприлике вреди (то се најбоље види када играча ставите за вашу цифру на ТЛ а он не може да оде и по пола сезоне или више ☻, или чак и никад :(

Када би се милиони тако лако добијали ја бих онда одмах продао ове моје тренирце са 18г (сад ушли у 19г) који имају Σск=60 (пот. 10), Σск=69 (пот.=7), Σск=75 (пот.=9), јер што да водим рачуна о правилном тренирању, истрајно и дуготрајно, кад ако их продам могу да купим гомилу старкеља са добрим скиловима, а онда ми не треба ни тренер са платом од неколико десетина хиљада $ недељно, ни физио ни ПР.

Само за особље дајем недељно колико кошта најскупљи играч моје прошле лиге (>100к+)

п.с. ХОФ се са истим скиловима пуно више плаћају од МВП-ија, а неупоредиво више у односу на суперстарове. О нижим потенцијалима не треба ни трошити речи.
Прошле сезоне сам имао лепу прилику да купим нашег играча и заиста хтедох јер је имао камару скилова 18г/пот.=6, Σск≥65 тад на 4÷5 недеља пре краја сезоне, први пут за почетну цену од 500к и не бидовах га а затим кад га је ставио на ТЛ за 300к бидовао сам за њега до 450к, задремао и препустио га за 462.5к и он оде ► а ево га сад на ТЛ тај нови газда га нуди за само 200к почетне цене ►
Σск=70, 19г/213цм, $ 6 450
{Srbija} Vuk Dražić (33938210) ═► ТЛ≡25.10. (субота) 03:38
JS=8, JR=8,
OD=7, HA=6,
DR=4, PA=7,
IS=8, ID=8,
RB=7, SB=7.

Last edited by jamais vu at 10/22/2014 7:26:27 AM

This Post:
00
263606.24 in reply to 263606.21
Date: 10/22/2014 2:46:34 PM
Overall Posts Rated:
2424
Hvala svima na sugestijama zaista vidim da je ovo mnogo veca nauka od ove sto sam mislio da jeste...

Lutka zna znanje to se vidi odmah kapa dole/MIljusko hvala na svemu definitivno moram da te upoznami u RL/

A sto se doticnog tice sto vise razmisljam manje znam tako da cu kao i uvek u zivotu sve za ideale....Repka je repka za grb sam dao i mnogo vise od ovoga pa i sad necu zaliti.////Konsultovao sam i krmelja i IVka

This Post:
00
263606.25 in reply to 263606.23
Date: 10/22/2014 5:48:21 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Тренутно једини наш вредан млади играч 18/19г по потенцијалу за сениорску репрезентацију је
Lazar Brcanski (33937313) ТЛ ≡ 23.10. (субота) 03:50 ═ ► поч. цена=$1.5м
ХОФ(10) 19г,201цм, $ 4 991, Σск=66

JS=9(7), JR=7(7),
OD=4(4), HA=7(2),
DR=11(6), PA=2(2),
IS=9(7), ID=5(5),
RB=7(7), SB=5(5)
- - - - - -
ST=7(7), FT=7(6),
EX=1(1)
*у () су почетни скилови 18г са драфта

Ајде да видимо ко ће га и за колико купити.

п.а. Мени се баш уклапа у тренинг, али не волим да купујем играче који су целе сезоне тренирани на 2 позиције односно само му је трениран 1-1(К/КЦ), и 1х слободна бацања, јер тако могу тренирати 6 играча.

Можда му је 4 ≤тренер нивоа ≤ 5 (јер за пуна 3 месеца ═ 13÷14 тренинга ≡ 14ск↑ али само по 2ск↑ на JS и IS).

У тренинг ми се уклапа јер целе ове сезоне намеравам да тренирам OD (P).
Можда га и бидујем, мада ми се уопште не допада начин његовог тренирања.
А ако будем видео неке наше "продавце магле" да га хоће ─ остаћу без лепе своте да не би отишао код "стручњака" ☻ који ће се хвалити њиме али га и вратити на ТЛ за највише пола сезоне÷ сезону и по, кукајући како не могу да му издрже плату од 15÷25к док у тиму имају ростер са платама у просеку по 50÷80к. ☺

Ако имају паре и хоће правог играча:
- нека га плате колико вреди
- нека доведу тренере који јесу за такав потенцијал
- нека га тренирају како треба а не форму, сл. бацања, издржљивост,
- нека не тренирају на 2 позиције: додавање, одбрану (спољну и унутрашњу), спољашњи шут, блокирање

Ако по сезони имају 2 недеље са по 2 меча (сем ко дође далеко у купу) односно 3 за оне који заврше на 5.-том или 8.-мом месту то значи да уколико се не користе тимски тренинзи "краде" се у односу на конкуренцију за 10 сезона (18г►27г) = 20÷30 тренинга а то је једна лепа Σск који се за то време могу добити. А када се играч приближи пројектованом плафону са 28г онда је лако те сезоне само вршити фину дораду скилова и понекад убацити тимски тренинг (пре зарад репрезентације него клуба). А како скилови могу бити у реалности и мало већи од програмски пројектованих (укупно већи, као и да могу бити и 20+) не морате се здовољавати само оним што пише по тим програмима.
Оним играчима којима се добро пази минутажа форма ионако никада не иде испод 8 (лично искуство из ових двадесетак сезона)

This Post:
00
263606.26 in reply to 263606.25
Date: 10/23/2014 12:47:03 PM
Overall Posts Rated:
2424
Azika posle 8 od 8 tvoj ovaj opet 3 od 3 za tri ....slucajnost opet>?:D

This Post:
00
263606.27 in reply to 263606.25
Date: 10/23/2014 1:14:36 PM
Overall Posts Rated:
3131
Profesore, citam ovo sto je napisao Lutka, znam sta sam pisao ja, znam ko su Krmelj i Ivko.....brate, nece ti biti lako. Ja u tom drustvu imam najmanje iskustva tako da bi trebalo da moje reci imaju najmanju tezinu. Hajde da moje misljenje eliminisemo. Opet ti nije lako. Sva trojica su azdaje u ovoj igrici, koga da slusas? Ne znam. Verovatno da bih ja na tvom mestu krenuo po svom uz pokusaj sublimacije svih misljenja. Tako sam radio nekoliko puta u zivotu. I uspevalo je ponekad, ali cesto je izazivalo i katastrofe...Nista ti nisam pomogao ovim postom, samo sam mozda pogorsao, ali cu ga ipak poslati....

This Post:
00
263606.28 in reply to 263606.25
Date: 10/24/2014 10:12:30 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Е, јбг, промаших датум ... само за 2 дана :)))
Lazar Brcanski (33937313) ► ТЛ ≡ 23.10. (субота) 03:50 ═ ► поч. цена=$1.5м
ХОФ(10) 19г,201цм, $ 4 991, Σск=66

тако да га нисам ни бидовао.
На (не)срећу није га нико ни тражио.

На овом примеру можеш видети да се људи неће тако лако одрећи својих $1.5м за некога кога треба пуно дотренирати да би се на њему зарадило. С друге стране, можда ће следећи пут када буде био на ТЛ са нпр. мањом почетном ценом бити продат и за више од овога што је сад тражено а нико није хтео да плати.

Поента приче је да се не верује да се тако лако могу узети тих $3÷5 мил по играчу кога вам утрапљују за $1.5÷2мил јер је стварност ипак мало другачија ► има даму дижете и скилова и скилова, време лети, плата играча све већа па и ако га стварно продате за тих $3мил ваша зарада ће бити сигурно мања него оног менаџера од кога сте га купили (јер је ипак раритет да се млад играч који много вреди тј. има брдо укупних скилова купи за трице и кучине).

From: Pajomir

This Post:
00
263606.29 in reply to 263606.28
Date: 10/25/2014 9:49:22 AM
Overall Posts Rated:
1212
Mijusko da te pitam posto mi niko od ovih mojih tamo u II nije odgovorio. Koliko dugo mi ostaje puna hala u II? Pola sezone? Celu?

Advertisement