שלום חברים,
אחרי הפסקה של קצת יותר מעשר עונות, החלטתי לנסות ולהתמודד שוב על אימון הנבחרת.
אימנתי את הנבחרת בין עונות 39 עד 56 ואני גאה מאוד על מה שהצלחנו להשיג בתקופה הזאת. הצטרפתי לנבחרת כשהיא רחוקה מאוד מהצמרת העולמית והאירופאית. היינו מדורגים בדרג הרביעי באליפות אירופה ועליית שלב לשלב השני ללא הישג נוסף נחשבה הישג. השינוי שעשינו בקהילה ובנבחרת מאז הוא באמת יוצא דופן, כשהפכנו לאחת הקהילות החזקות והמגובשות בבאזרביטר - מה שהוביל להישג השיא של הנבחרת בכל הזמנים - זכייה באליפות העולם בעונה 54. מובן שההישג בזמנו לא היה שלי, אלא של כל הקהילה שנרתמה ואימנה שחקנים לרמות הגבוהות ביותר, מה שאפשר לנו להגיע להישגים גם בשנות האימון שלי וגם בעונות לאחר מכן של אלון.
מעבר לכך, גם ברמת המועדונים נחלתי הצלחה, עם 18 תארים של הקבוצה שלי - 8 אליפויות ו-10 גביעים והפסד כואב אחד בגמר בי 3.
למה אני חושב שאני מתאים?
קודם כל אני חושב שאין עוד הרבה מאמנים בקהילה ובכלל במשחק עם הידע והניסיון שנצבר לי לאורך השנים. אני חושב שהתארים בהם זכיתי הגיעו קודם כל מתוך הבנה עמוקה של המשחק, הבנה שידעתי לתרגם גם בפועל להישגים. ההבנה הזאת נכונה ברמה הטקטית ברמת משחק וגם בכל הנוגע לבניית שחקנים. אני חושב שלאורך השנים הראיתי יצירתיות והבנה כיצד להוציא את המקסימום משחקנים. אני חושב שזה מה שעזר לנו בזמנו לזכות באליפות העולם, העובדה שבנינו שחקנים ברמה גבוהה וסגנון קצת שונה משל רוב הנבחרות, ועשינו את זה לפני כולם. במשחק בו בסוף כולם ״מעתיקים״ אחד מהשני את צורות הבניה ברגע שאלו מתגלות, למצוא דרכים לחדש ולהשתפר לפני אחרים יכול להיות קריטי. בעבר מצאתי דרכים כאלו, רוצה להאמין שגם עם כל ההתקדמות שהמשחק עשה, עדיין אדע למצוא כאלה שוב.
אסיים ואומר שיניב המתמודד שמולי הוא מועמד סופר ראוי. בקדנציה הקודמת שלי הוא היה אחד המאמנים שהכי נהנתי לעבוד מולם שגידל אצלו כמה מגדולי השחקנים של הנבחרת בכל הזמנים והוא גם הדאבליסט הטרי כך שאין ספק שלא חסרה שם הבנה ויכולת. גם אם תחליטו לתת בו את האמון אדע שאנחנו בידיים מצויינות, אבל נו, מאמין עדיין ששלי טובות טיפה יותר