Pozdrav zajednico!
Sa velikim ΕΎaljenjem moram da vas obavestim da smo eliminisani sa Svetskog prvenstva. Nakon dobrog starta i 2 poΔetne pobede izgubili smo nesreΔno od Amerike i kao da je to bio neki okidaΔ da se izgubi fokus i naΕΎalost nakon toga izgubili smo dosta lako i od Poljske i od Italije. Ko prati rad mlade reprezentacije zna kako smo izgubili od SAD-a. U poslednjoj sekundi naΕ‘ igraΔ je promaΕ‘io 2 slobodna bacanja i otiΕ‘lo se u produΕΎetak gde smo izgubili. Da je makar jedno bacanje uΕ‘lo mi bi pobedili i uprkos poslednje 2 partije koje su bile loΕ‘e proΕ‘li bi dalje. Eto koliko sreΔe nismo imali. :( Ovo prvenstvo me podseΔa na Evropsko od pre neku sezonu kada smo izbaΔeni od Estonije za jedan koΕ‘, a sada je joΕ‘ gore, jer smo izbaΔeni za poen. OΔigledno je da uopΕ‘te nisam taliΔan i sva sreΔa nas je zaobiΕ‘la u ovim mojim mandatima. Sve Ε‘to smo osvojili, a to su UteΕ‘ni turnir i evropsko srebro, smo poΕ‘teno i ne tako lako osvojili.
Mogao bih da priΔam o nekim nelogiΔnostima u poslednje 2 utakmice, ali Δu ipak preskoΔiti to. Ne ΕΎelim da kvarim ove moje mandate nekom tuΕΎnom ΕΎalopojkom na kraju, jer mislim da se ipak moΕΎe smatrati da sam odradio posao korektno. Nakon 2 loΕ‘e sezone na koje oΔigledno nisam bio spreman stvari su krenule bolje da se odvijaju. Igre su se poboljΕ‘ale, a doΕ‘li su i rezultati. Na kraju kada odlazim reprezentaciju predajem onako kako sam je i zatekao - sa medaljama, top10 plasmanom i kompetitivnoΕ‘Δu sa jakim evropskim i svetskim ekipama. Hvala na poverenju koje mi je ukazano i hvala svima koji su mi tokom ova 3 mandata pomogli. Bilo vas je dosta, pa neΔu nikog po imenu pozdraviti da ne bih nekog sluΔajno izostavio. Hvala!
Rekoh da neΔu kukati ΕΎalopojke na kraju, ali duΕΎan sam analizu ovog prvenstva, odnosno ovog tima, jer Δe te tako najbolje videti Ε‘ta je bio problem. Osnovni problem je bio Ε‘to smo ove sezone izgubili Ε‘irinu, odnosno raznovrsnost u napadu, a to nam je donosilo prednost u protekle 2 sezone kada smo nareΔali uspehe. Razlog tome je Ε‘to nisam ja liΔno pratio ove igraΔe od poΔetka, kao Ε‘to je to bio sluΔaj sa igraΔima iz prethodne 2 generacije. Sa te 2 prethodne generacije sam napravio taΔno ono Ε‘to je potrebno i to je urodilo plodom. Ovi igraΔi su takoΔe dobri... Po individualnim karakteristikama moΕΎda i bolji od srebrne generacije. TutoriΔ sa neverovatnih 107 skilova, LazoviΔ sa neverovatnim JR i PA koje nikad nismo imali, JokoviΔ moΕΎda najbolje krilo koje smo imali u proteklih 6-10 sezona... Ali nisam uspeo da ih uklopim nikako. Bilo je tu i problema sa formom, ali nisu oni toliko uticali kao Ε‘to je ta neka jednoliΔnost koju sam spomenuo... U protekle 2 sezone je bilo lako, jer se biralo izmeΔu LI i motion-a i Ε‘ta god se izabere protivnik se iznenadi, prevari i mi pobedimo. Ove sezone smo mogli samo pod koΕ‘em da napadamo, a i to je bilo diskutabilno, jer nam bekovi nikad niΕΎi IS nisu imali, ali se pokazalo da ni TutoriΔ sa IS 11 nije blistao. Generalno, on mi je najveΔe razoΔarenje... Onakav igraΔ, a nije se istakao ni na jednoj utakmici. Ni sam ne znam zaΕ‘to. Ε ta je skrivio igrici, pa ni protiv Nigerije nije mogao da dominira. Druga stvar je Ε‘to sam u nedostatku opcija u napadu odluΔio da se oslonim na odbranu. OΔigledno je bilo to neophodno, jer kad veΔ nismo mogli da napadamo kvalitetno ni iznutra ni spolja pogotovo, onda daj Ε‘to jaΔu odbranu. Odbrana je bila takva da je OD bio kritiΔan. JoΕ‘ jedna boljka naΕ‘ih bekova pored IS-a. Ipak, za razliku od spoljne odbrane imali smo veoma jak timski ID i ja sam bio uveren da nas niko neΔe probiti pod koΕ‘em, a desilo se upravo suprotno. Bekovi svi po 7-8-9 ID, krilo 13, a centri 15+ sa veoma solidnim blokiranjem i sve to nije bilo dovoljno da se branimo od unutraΕ‘njih napada. Postavlja se pitanje koliki to timski IS, uz DR i PA imaju ove ekipe. I kakvi su to panjevi Sven i Di Dio kada nam ubacuju 16 od 21, odnosno 22. Meni je to malo neverovatno, ne znam za vas. :)
Toliko od mene. Kandidujte se i hvala svima joΕ‘ jednom!
Last edited by Oziris at 2/26/2018 6:12:30 PM