BuzzerBeater Forums

Poland - IV.30 > Sezon 15.

Sezon 15.

Set priority
Show messages by
From: Belroy
This Post:
00
170375.30 in reply to 170375.29
Date: 2/2/2011 2:04:03 PM
Overall Posts Rated:
00
@typerek
No to jazda :), zaczynam po tej kolejce. W sobotę będę miał więcej czasu więc to ogarnę.

@liga
No mnie niezwykle zaskoczyła porażka kija, ale cóż każdemu się zdarza ;]. Została KS Łęczyca i czas na podbój niebieskich :D. Również czekam na baty od was :P, ale tanio skóry nie sprzedam!

Pozdrawiam :-).

From: nwankwo

This Post:
00
170375.31 in reply to 170375.30
Date: 2/4/2011 1:52:47 AM
Overall Posts Rated:
6565
Podzielisz się z nami wiedzą na temat entuzjazmu po meczu z walkowerem? Entuzjazm zachowuje się tak, jakby mecz się odbył? A co z minutami zawodników? Pierwsza piątka dostaje po 48 minut czy jest jakiś inny podział?

This Post:
00
170375.32 in reply to 170375.31
Date: 2/4/2011 10:35:06 AM
Overall Posts Rated:
00
Pierwsza piatka normalnie dostaje po 36 minut, pozostali 12. W moim przypadku, jako, że wystawiłem tylko 5 to 48 minut do treningu. Entuzjazm obawiam się, że nie skoczył, albo coś przeoczyłem. To tak na szybko i lecę sobie na miasto :). Do zobaczenia!

This Post:
00
170375.33 in reply to 170375.32
Date: 2/6/2011 7:33:07 AM
Overall Posts Rated:
00
Jak widać nawet niepokonany zespół KS Łęczyca dał się ograć :). Niedługo potyczki czerwono-niebieskie, już nastawiam się na serie porażek :].

Byki jak się wczoraj okazało są do ogrania, niewiele zabrakło kijowi. Może komuś od nas ta rzecz niemożliwa się uda :D(maarzy). Skoro i tak mam przegrywać to skupie się może na pucharku :).

Pozdrawiam.

This Post:
00
170375.34 in reply to 170375.33
Date: 2/6/2011 11:17:51 AM
Overall Posts Rated:
00
Ja rywalizację między konferencjami rozpoczynam od meczy z drużynami 7 i 8 :P Jednak w międzyczasie mam mecz, jakiego w historii tego klubu jeszcze nie było.. Następna runda Pucharu Polski to dla mojej drużyny spotkanie z przedstawicielem PLK! Jakiekolwiek szanse? Wątpię..

Po pierwszych 8 meczach powoli kreuje się obraz naszej ligi.. Po stronie "blue" niekwestionowanym liderem są Byki, jednak widać, że pierwsza trójka (do której mam przyjemność się zaliczać^^) jakby odskoczyła trochę od pozostałych drużyn. Bo stronie "red" jest jeszcze łatwiejsza sprawa, bo 2 pierwsze drużyny znacznie odstawiły pozostałych i jak dobrze pójdzie, to one rozstrzygną między sobą kto wejdzie do Wielkiego Finału ;)

A może za jakiś czas sytuacja się zmieni? Kto wie..

This Post:
00
170375.35 in reply to 170375.34
Date: 2/8/2011 2:44:00 PM
Overall Posts Rated:
00
Ehh, poświęciłem łatwą wygraną w lidzę, dla pucharu, w którym prawdopodobnie wygrałbym ławką.. Cóż bywa :), porażka w ostatnich 4 sekundach meczu, mecz rozegrany 4 zawodnikami. Coś dużo tych 4 :D. Kompletnie olałem przeciwnika i wystawiłem ławkę, byłem jednak pewien, że center rezerwowy jest już w dobrej dyspozycji i spokojnie rozegra mecz, jednak okazało się, że się myliłem i nadal ma kontuzje i to chyba zaważyło o wyniku. Teraz za to muszę wygrać w pucharze, aby ten mecz nie poszedł na marne :]. Na więcej potknięć nie mogę sobie pozwolić, także nie liczcie już na łatwe wygrane koledzy z Big 8, ale na wygrane po ciężkiej walce :). Łęczyca ponownie mi odskakuje na oczko, będzie trzeba nadrabiać, ale to po pucharku, bo ten jest wyjątkowo szczęśliwy jak narazie dla mnie :D.

Po pierwszej kolejce rywalizacji niebiesko-czerwonej 4:4 :). Do tego sensacja kolejki, zespół Cabelleros5 pokonał niepokonane do tej pory Byki, gratulacje! Zespół Kszatrij Zielona Góra również niespodziewanie odniósł porażke, po krótkiej analizie wnioskuje, że doszło do tego w identyczny sposób jak w moim przypadku ;p. Mecze, aż dwukrotnie kończyły się po dogrywce, tak więc poziom meczy był na całkiem wysokim poziomie.

Uff, ale się rozpisałem. Pozdrawiam :).

This Post:
00
170375.36 in reply to 170375.35
Date: 2/8/2011 4:24:47 PM
Overall Posts Rated:
00
Ja to w ogóle doszedłem do wniosku, że to jakaś "Kolejka Cudów"! :D

Oczywiście wyjaśnienie jest proste i łatwe, liderzy ligi odpuszczają sobie ligę, żeby powalczyć w Pucharze, ale i tak wyniki robią wrażenie. Gdyby ktoś chciał na podstawie tej kolejki wyciągać wnioski o sile ligi, poszczególnych drużyn itd. to miałby niezły mętlik w głowie. Bo jak tu wytłumaczyć sytuację, w której zespoły zajmujące miejsca od 1-3 po niebieskiej stronie przegrywają z drużynami z miejsc 4-7 po czerwonej stronie, a z drugiej strony drużyny z miejsc 2 i 3 przegrywają z odpowiedni 8 i 4 drużyną po niebieskiej stronie? Pomieszanie z poplątaniem totalne.

Dziś wystawiłem rezerwy, na C grał mój tegoroczny rookie (dopiero 3-ci C w zespole) i choć miałem nadzieję na wygraną, przegrywając 15+ punktami dochodziłem na 9 i 7 punktów w q4, to się nie udało. Ale przegrana Byków i Ostrołęki sprawiła, że status quo w czołówce niebieskiej ligi został zachowany, co mnie cieszy ;p Mam nadzieję godnie pożegnać się z Pucharem, w którym gram z drużyną z najwyżej półki..

Reasumując, oby więcej takich kolejek ligowych! ;D

This Post:
00
170375.37 in reply to 170375.36
Date: 2/9/2011 2:20:14 PM
Overall Posts Rated:
00
Z pewnością było ciekawie :D. Myślę, że zbyt dużego problemu by z tym nie miał :). Przynajmniej w moim i twoim przypadku(ja 4 graczy wystawionych - rezerwowych, ty również ławka), ale nie widząc statystyk z pewnością byłoby to dziwne :D. Taa puchar teraz puchaar! Mam nadzieję, że jak teraz uda mi się wygrać to w następnej rundzie znów trafie na kogoś kogo będzie dało się pokonać :P. Najwyżej zaliczę kolejną wpadkę w lidze :D.

Kolejna kolejka za nami, tym razem to drużyny z czerwonej części okazały się lepsze :). Póki co wynik to Big_8 7:9 Great_8. Osobiście nie spodziewałem się, że tak dobrze radzić sobie będziemy z niebieską grupą. W pucharze trafiłem dość szczęśliwie(znowu :D), ale coś czuję, że mecz rozegrany rezerwą może nie przynieść wygranej, pożyjemy zobaczymy :).

Last edited by Belroy at 2/12/2011 2:38:38 PM

This Post:
00
170375.38 in reply to 170375.37
Date: 2/15/2011 3:32:37 PM
Overall Posts Rated:
00
Cisza na forum masakryczna. Ludzie żyjcie coś :). Hmm kolejna kolejka, w której ciut lepsza okazała się czerwona grupa. Wynik to już 14:10 dla Great 8. Kolejna zaskakująca porażka Byków(czyżby koniec dominacji? :D). Moje spotkanie z Kszatrijem dość szczęśliwe, gdyż pg z Zielonej Góry odniósł w 2 kwarcie kontuzje i to chyba dało mi wygraną(przepraszam za uszkodzenie grajka :P). Jakieś typy na mecz gwiazd? Ja obstawiam jako pewniaka Rogusa.

From: nwankwo

This Post:
00
170375.39 in reply to 170375.38
Date: 2/15/2011 4:33:46 PM
Overall Posts Rated:
6565
No rzeczywiście coś niebieska grupa słabsza w tym sezonie, albo zwyczajnie lekceważy czerwonych. Żeby tylko to się na nich nie zemściło w finale ... :) A wynik 14:10 uwzględnia 3 walkowery Jihadu - ja bym ich nie liczył i wtedy wynik będzie bardziej efektowny - 14:7.

W meczu gwiazd oprócz Rogusa zagra pewnie jeszcze jego kolega z zespołu - Macfarland. No i ja bym jeszcze widział dwójkę Obrok-Łabiński z KS Leczyca. Moich zawodników raczej nie widzę w tym meczu :)

This Post:
00
170375.40 in reply to 170375.38
Date: 2/16/2011 4:03:15 AM
Overall Posts Rated:
00
Taaa... że przegrałem to pół biedy.. ale to kontuzja mojego rozgrywającego mnie bardzo, ale to bardzo zmartwiła :/ Jeszcze może w tym czwartkowym meczu pucharowym to sobie bez niego poradzę, ale jak w kolejnym znów dostanę kogoś np. z PLK albo II ligi no to kaplica.. - Porażki Byków są bardzo dziwne :? No bo rozumiem, jakby się przygotowywał do Pucharu to wszystko jasne. Ale Byki już mają Puchar z głowy to mogłyby spokojnie Na luzie sobie wygrywać mecze.. A tu nic z tego. Usypia naszą czujność? :P - Mecz Gwiazd i Rogus to nierozerwalna jedność, tu chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości.. Po cichu liczę, że może mój C gdzieś by tam wskoczył do teamu ;p

Advertisement