חשבתי שלענות ליותם ירגיע אותי, אבל לא. אחרי שהושמצתי ללא כל סיבה ככה בפומפי אני חש צורך לפרט ולהסביר יותר את הצד שלי בסיפור. אז ככה:
כולנו נהנים לעודד את הנבחרת, ואחר כך לומר "אין,אין על קביליו" או "איזה גבר הוונסובר הזה" וכן הלאה. אבל השורה התחתונה - אלו הם המפלצות שאנחנו מדברים עליהם כל הזמן- מצד אחד כוכבים בנבחרת שאנחנו אוהבים לעודד, ומצד שני חיות בזויות ומרושעות שכל מטרתן בחיים זה להחריב קבוצות.
אנחנו צריכים אותם - כולנו רוצים נבחרת ישראל חזקה ולכן אנחנו צריכים אותם.
איך שאני רואה את זה - שחקן בן 22 שמראה סימנים של ה"וונסובר" או ה"קביליו" או ה"עוז לוז" הבא - צריך להישאר אצל המאמן כל עוד הוא יכול להחזיק אותו ומתי שלא - הוא צריך להימכר לאחר, מליגה גבוהה יותר, שימשיך באימון. אף אחד לא מצפה מקבוצות ליגות המשנה להביא שחקנים לרמות שכר של הנבחרת ולקרוס, רק מצפים מהם להיות הוגנים ולמכור אותם הלאה בלי לתקוע איזה מחיר מופקע לחלוטין. ברור שספונטנית קורה פעם ב... שימישהו מביא שחקן לרמות כאלה (עובדה קביליו, וונסובר, מור ולוז וכן הלאה קיימים) אבל העובדה היא שזה לא מספיק.
כאן אני נכנס - אני שמתי לעצמי מטרה, לזהות את הפוטנציאלים האלו ולנסות לכוון לכך שהם יגיעו לרמה הזו. מדובר בבודדים מכל מחזור (רק פוטנציאל 9-10 ומעלה וכאלו שהגיעו לגיל 22 במצב טוב) - מה אני עושה בנידון??? לא הרבה, כולה שולח מיילים ומציע את מישנתי - יותר מזה אני לא עושה כלום, תשאלו למה? כי אני לא יכול!!!! אין לי שום שליטה ושום סמכות, אני סתם עוד משתמש פה כמו כולכם, אני רק מציע (בנימוס) ותמיד מקבל את התשובה הנגדית בכבוד (נראה אותך, יותם, טוען אחרת1).
עכשיו כלכלה:
לפי ראות עיני מה שאני מבקש מהמאמנים הוא בכלל גם לטובתם, בדיוק ההיפך מלבקש מקבוצות להקריב את עצמן באוב או שטויות כאלו. למה לטבתם? הנה ההסבר:
שחקן בן23 עם פוטנציאל היכל התהילה שאומן עד כה כמו שצריך ועומד עכשיו על משכורת של 100 אלף, שווה המון כסף - ככל שהוא יתבגר ערכו יירד כי האפשרות להגיע לגג הפוטנציאל קטנה (שחקן בן 26-27 שווה כבר הרבה הרבה פחות עם אותן תכונות), ולכן מאמן של שחקן צעיר שכזה שלא מתכנן לאמן אותו הלאה, יעשה לעצמו טובה אם יפדה עכשיו את השחקן כאשר הוא שווה הכי הרבה, כי כל עונה נוספת ללא אימון תקטין את ערכו. בכסף הוא יוכל לקנות שחקן שווה ערך מבוגר טיפה יותר או פשוט עם פוטנציאל מתאים למשכורת, למשל שחקן עם פוטנציאל סופרסטאר הוא מושלם למשכורת של 100 בערך- ובכך להרוויח כסף מהמהלך. נכון צריך להפרד ממתאמן ןזה לפעמים לא כיף - ולכן אני ממש מבין את זה. אבל להגיש שאני מבקש מאנשים לשרוף את הקבוצות שלהם????
מאמנים פה צריכים להבין את המשמעות הכלכלית של פוטנציאל - אם אתם מאמנים שחקן כדי להשאיר אותו אצלכם אחר כך, כדאי לדעת מראש שלא שווה לכם לקנות או להשקיע אימון בשחקן עם פוטנציאל הכיל התהילה או אחד הגדולים - אם אתם רק מתכננים להגיע לרמה של 100 אלף למשל. מראש תתאימו את הפוטנציאל לרמת השכר שאתם מתכננים ולא סתם תשקיעו אקסטרה כסף על פוטנציאל לא ממומש.
ולכן אני מבקש ממכם להבין שהשחקנים האלו (בייחוד היכל התהילה או אחד הגדולים) הם נכס לאומי, והם גם שווים כסף - אל סתם תתקעו עליהם ולא תשקיעו בהם - תעשו טובה לנבחרת ולכם ותעבירו אותם הלאה לכאלו שמוכנים לקחת את הפרוייקט.
ושוב חוזרים לנרק ההתחלה - שבה אני מתלונן שאין לנו מספיק חברה שמוכנים לאמן שחקנים שמיועדים לנבחרת - אבל זה סיפור אחר
לילה טוב
Last edited by Shadamher at 3/18/2013 7:43:14 PM