BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A reprezentacija

A reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
88
313374.471 in reply to 313374.470
Date: 9/29/2025 5:24:36 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
728728
Second Team:
Krompir
Prošlog ponedeljka smo doživeli prvi poraz (81174). Imali smo dosta sreće sa gdp predviđanjem u nekim prethodnim mečevima, ali ne može sreća zauvek da nas prati. Izraelci su mudro zaobišli naš gdp i zasluženo pobedili.

Posle tri kola, situacija u grupi je haotična – četiri reprezentacije dele prvo mesto sa skorom 2-1. Danas nas čeka Bugarska, predvođena legendarnim mink0ff-om, po mom mišljenju možda i najboljim menadžerom na bb-u.
Osvojio je B3 dva puta, potom se povukao sa igrice, a onda se vratio u sezoni 50 da preuzme Bugarsku. U poslednje 4 sezone, Bugari su osvojili 4 medalje, i postali jedna od najboljih reprezentacija sveta. Za zemlju koja ima manje od 100 korisnika, i koja je poznatija po jogurtu i šopskoj salati nego po košarci, imaju zaista impresivne rezultate poslednjih sezona.

Moram da pohvalim i našu formu još jednom. Maltene u svim mečevima smo imali bolju ili makar istu formu kao naš protivnik, što je naravno i razlog za 9 pobeda u 10 mečeva.

Srbija - Bugarska 16:30h

This Post:
22
313374.472 in reply to 313374.471
Date: 9/30/2025 1:38:28 PM
Drakula
III.12
Overall Posts Rated:
238238
Second Team:
Verifectić
cestitke na jucerasnjoj pobedi.
do sada - sezona odlicna!

This Post:
66
313374.473 in reply to 313374.472
Date: 10/6/2025 4:43:40 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
728728
Second Team:
Krompir
U prethodnom meču smo zasuli Bugare trojkama (81177) i rasturili ih kao bugarsku skupštinu. Šutirali smo nestvarnih 19/35 za tri poena, što se retko viđa i kada se igra protiv botova.

Pobedom nad Bugarima obezbedili smo makar kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Posle 4 kola držimo drugo mesto, sa pobedom više od Španije i Belgije. Računica za polufinale je za nijansu manje komplikovana od instrukcija za sklapanje IKEA nameštaja:

Da bismo otišli u polufinale, treba da pobedimo Španiju, ili da izgubimo do 10 razlike i da Belgija ne razbije Fince sa 26+, ili da Izrael izgubi od Bugara baš taman koliko treba da se sabere sa našim minusom, i uz uslov da Belgija ne uspe da nadomesti onih -34 koš razlike u odnosu na nas.

Četiri reprezentacije love prolaz, a preostale dve se bore za baraž. Ukratko, situacija u grupi je haotičnija nego na šalteru u pošti kada radi samo jedna službenica, koja je na puš pauzi… a ne puši cigare.

Da nam je neko ponudio ovakvu situaciju na startu druge faze, prihvatili bismo je oberučke. Polufinale nije daleko, ali Španija je i dalje najveća BB sila u Evropi, sa 14 zlatnih medalja. Naši momci moraće da iznesu još jedan briljantan meč ako žele da pokažu Špancima da je paelja dobra, ali da je pasulj bolji.

Srbija – Španija 16:30h

This Post:
33
313374.474 in reply to 313374.473
Date: 10/7/2025 5:23:21 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
728728
Second Team:
Krompir
Izgleda da je paelja ipak ukusnija (81179)

Drugi poraz u sezoni, veoma bolan, jer nismo uspeli da se domognemo medalje. Međutim, sezona nije gotova. Sledećeg ponedeljka nas čeka baraž za Svetsko prvenstvo — jedan meč koji odlučuje da li idemo na SP.

Plan nije bio da čuvamo entuzijazam za polufinale. Prvobitno sam stavio “meč sezone” za Španiju, 3-2 zonu i gađali smo im brzi tempo. Posle višesatnog skautiranja shvatio sam da bi za poraz do 10 razlike verovatno morali da im pogodimo ceo gdp — pa sam odlučio da im gađamo LI sa 2-3 zonom. Pošto je nova postavka ličila na onu protiv Izraela, kopirao sam taktiku iz tog meča… i, naravno, kopiralo se i zalaganje. A pošto sam, blago rečeno, babun, zaboravio sam da vratim zalaganje na “meč sezone”, kako sam prvobitno postavio

Šteta, jer smo im pogodili ceo gdp — sa pravim zalaganjem imali bismo realne šanse da izgubimo sa tih manje od 10 poena koliko nam je bilo potrebno za medalju. Bilo bi lepo da nas je sreća pogledala i pored tog kiksa, i da smo otišli u polufinale sa visokim entuzijazmom gde bi se borili za zlato, ali — Španija je ipak Španija.

Iako nisu osvojili medalju pet sezona, i dalje su možda najjača reprezentacija na svetu. Dovoljno je pogledati Hungriju:

Hungria im je bio starter u samo 1 od 13 mečeva. Iako je imao formu 9 protiv Švedske i Bugarske, dobijao je minute na kašičicu u tim mečevima. Toliko su duboki da bi njihov drugi tim lagano mogao da osvoji zlato.

Što se baraža tiče, potencijalni protivnici su Tajvan i Makau iz Azije, te Kolumbija i Meksiko iz Amerike. Sledećeg ponedeljka igramo jedan meč protiv nekog od njih— pobednik ide na Svetsko prvenstvo. Favoriti bi bili protiv svih, osim protiv Tajvana. Tajvan je ove sezone demolirao Kinu sa 17 razlike, i nadam se da nismo baksuzi da baš njih izvučemo. Žreb bi mogao da bude danas, a možda i tek u subotu, posle polufinala.