Moram da se ukljucim u ovu dislusiju :) ...
Problem nije u igracima vec u sistemu i mentalitetu kulta reprezentacije (jos od sfrj). Jedan najevich problema je zasto ovaj a ne onaj igrac (slucaj Djordjevic sada, pre toga Matic ... i ko zna koliko jos njih). Takodje sistem reprezentacije gde je jos uvek bitan kult "10-ke". Jos od sedamdesetih igra reprezentacije se zasniva na madjionicaru sa brojem 10, a realno takvog igraca mi nemamo jos od Piksija. Isto kao sto i africke "velesile" u fudbalu sa velikim zvezdama redovno razocaraju, tako i nasi, jer ne pruzaju maksimum, jer su uvek nesto uvredjeni statusom i sl. I na kraju najbitnije, mi vise nemamo jaku ligu ili jak sistem da proizvodi igraci kao nekad. Nasi igraci vise nisu nosioci igre cak ni u slabijim evropskim klubovima (cast izuzecima).
Uz sve to je i problem struke, mi odavno nemamo trenere po jakim evropskim ligama. Imao sam tu nesrecu da budem u BG-u u vreme derbija i gledao utakmicu na TV-u. Ono sto sam video ja jako slabasno. Fudbaleri koji ne poseduje ni osnove fudbalske igre (dodavanje, prijem lopte, kretanje bez lopte ...), a kamoli da izvedu neku kompleksniju akciju sa 4-5 igraca. Jos pre nekih 15-ak godina ovo sve je najavljivao pokojni Velibor Vasovic, ali niko to nije slusao.