BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244403.592 in reply to 244403.591
Date: 6/16/2014 1:17:06 PM
Overall Posts Rated:
310310
Bárcsak minden csapat úgy játszana mint a Spurs. Nagyon remélem, hogy mindenki marad még legalább jövőre. Kawhi meg fantasztikus volt, megérdemelten lett MVP és ha belegondolok hogy még hova fejlődhet... A személyisége is tökéletes Spurs játékossá teszi, remélem soha nem fog sehol máshol játszani.

Utolsó bekezdésedért meg majd fogsz kapni a fejedre, én is kaptam, amikor leírtam, hogy LeBron szerintem nem vezér.

Don't feed the troll
This Post:
22
244403.593 in reply to 244403.592
Date: 6/16/2014 1:47:29 PM
Overall Posts Rated:
411411
Ha már felvette a Király jelzőt, legalább próbáljon meg úgy viselkedni. Nem érdekel, hogy kapok vagy nem érte. Döntse el, király vagy sem. Mert egy 6 éves pelenkás herceg viselkedik úgy, mint ahogy ő viselkedett akkor és most. Egy Királynak van tartása bármi történjen!

Várom a nyarat. Mi lesz a Miamival, mi lesz OKC-vel, Newyorkkal, Indianaval, SaS-al, Lakerssel Bostonnal vannak itt kérdések dögivel.

This Post:
11
244403.594 in reply to 244403.593
Date: 6/16/2014 3:10:07 PM
Overall Posts Rated:
4343
Mint láthatod, nem "kapsz érte" senkitől. Mivel mindenki ismeri a véleményeteket, és egyrészt tiszteletben tartja, másrészt rájött, hogy kár vitatkozni, úgyis hiába.

Wade viszont jól megmutatta, hogyan kell vezérként csapatni. Nem lennék azok helyében, akik szerint nem ő a Heat vezére...

This Post:
00
244403.595 in reply to 244403.594
Date: 6/16/2014 3:44:36 PM
Overall Posts Rated:
310310
Mivel mindenki ismeri a véleményeteket, és egyrészt tiszteletben tartja, másrészt rájött, hogy kár vitatkozni, úgyis hiába.

Ez mondjuk fordítva is elmondható. De ha már annyira kérted, hogy indokoljam meg, miért nem vezér szerintem James, hadd kérjelek meg én is, hogy tedd meg ugyanezt fordítva. Miért tartod vezérnek? Mutass olyan momentumokat, ahol vezérként viselkedett. Mert tavaly annyiban kimerült az érvelésed, hogy nyertek és ő dobta a legtöbb pontot. Idén mivel győzött meg téged, hogy ő egy vezér alkat? Ahogy viselte a vereséget? Vagy ahogy a csapattársaival kommunikált?

Amúgy az, hogy James, Wade, vagy éppen Spo vezér-e egyáltalán, totálisan szubjektív. Szerintem James nem az. Szerintem Spoelstra sem az (de még különösebben jó edzőnek sem nevezném). Wade legalább mutatott valami vezérszerűséget, bár igaz, nem idén, hanem 2-3 szezonnal ezelőtt. Ha te úgy látod, hogy James vezérhez illően viselkedett, az a te dolgod, már úgyis rájöttünk mindketten, hogy nem ugyanazt értjük vezérség alatt. Felőlem dobhat 50 pontot, szedhet 10 lepattanót, meg adhat 10 asszisztot, ha a végén összezuhan, ha a sikereknél is mások oldják meg a kulcsszituációkat. Számomra pl az is elég jellemző momentum volt, hogy a postgame interjúknál rendszeresen egymás mellett ülnek Wade-del és perceken keresztül rá sem pillant a saját csapattársára (tudom, nem nézel interjúkat, de azért pl az idei döntő postgame interjúit nyugodtan végigpörgetheted, kb 20 percet fog elvenni az életedből).
De azért azt sem állítom, hogy James nyakába kell varrni a felelősséget, ő legalább hozta a tőle elvárhatót. Egyszerűen a csapatépítés és csapatjáték jobb és hasznosabb, mint a csapat összevásárlása és az egyéni teljesítményekre építés. Szép teljesítmény a négy év alatt négy döntő és két bajnoki cím, de azért azt is látni kell, hogy sorrendben így alakult az a négy év:
1. nagyképűsködés után bukott döntő
2. megérdemelt bajnoki cím egy jó képességű, de tapasztalatlan gárdával szemben
3. bemákolt bajnoki cím, amihez kellett a bírók tévedése, a Spurs bénázása (6. meccs Bosht faultolni kellett volna), illetve ehhez kapcsolódóan egy (kivételesen) rossz Popovich-döntés (Duncan leültetése) és egy cserejátékos überklasszis teljesítménye
4. negatív rekorddal bukott döntő, konkrétan lealázták őket
Ez egyébként szerintem nem, vagy legalábbis nem elsősorban James hibája. Rövidtávú koncepció volt ez a nagy hármas, ennyi volt bennük. Jövőre meg még ennyi sem lesz, ha marad a nagy hármas, még gyengébb lesz a pad, ha nem maradnak, akkor meg ki fog játszani? Texasban nincs ilyen gond. Még ha valami csoda folytán vissza is vonulna egyszerre Timmy, Manu és Parker, akkor is szinte garantáltan PO-csapat lennének, még ha nem is lenne esély újabb bajnoki címre.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.596 in reply to 244403.595
Date: 6/16/2014 4:46:25 PM
Overall Posts Rated:
4343
Tényleg csak udvariasságból, mert megszólítottál (holott nem írtam neked,mivel pár hsz-el korábban sérelmezted, hogy neked írok): ugyanazért, amiért korábban is. Ki volt az a játékos a Heatben, aki tett azért, hogy történjen valami? Egyedül LBJ. A többi mint a kivert f@sz, már elnézést. Kétségtelen: kikapott a Heat. De LBJ jól játszott, és ez ellen a Spuri ellen akkor sem nyertek volna, ha LBJ 40 pontot àtlagol. Szerinted Wade a csapat vezére. Tegyük egymás mellé a két játékos teljesítményét. És nem csak a statokat. Wade a csapat élére állt? LBJ igen! Csak nem követték.

Nézd én nem akarok veled vitatkozni. Tavaly ilyenkor már kiismertelek, tudom milyen vitapartner vagy. Inkább fejezzük be itt.

Last edited by DanChee at 6/16/2014 5:06:08 PM

This Post:
00
244403.597 in reply to 244403.594
Date: 6/17/2014 12:42:07 AM
Overall Posts Rated:
411411
Csak tudnám, hogy Wade hogy jött ide (én nem beszéltem róla semmit, szóra se méltatom ezután a teljesítmény után)? Elmondanád, mert primitív agyammal nem fogom fel!

És abba meg szerintem egyetérthetünk, hogy nem attól lesz valaki vezér vagy sem, hogy valaki 30 pontot átlagol, és a pályán egyedüliként hajt. Nem akarom elmagyarázni neked, bárki miért lesz vezér vagy sem, nincs kedvem erről vitázni veled, érzékelhetően teljesen máshogy látod ezt a kérdést mint sokan mások. Egy jó példa erre Melo vagy Durant. Én egyiket se tartom vezérnek csak azért mert képesek 100 pontot átlagolni 300 rádobásból egy szezonban. Ennek a Miaminak nem volt vezére idén, a végeredmény totálisan tükrözi a helyzetet. Hja és LBJ hozta a kötelezőt? Igen a két utolsó meccsen mint Király és vezér sikerült leegyszerűsödnie egy 1 negyedes játékossá. Fergeteges teljesítmény. A pontjai statjai megvoltak és kb ennyi. Nem láttam egyszer sem, hogy tüzelte volna a játékosokat, vagy hogy a nehéz pillanatokba bármi védekezési vagy támadási extrát tett volna bele a 8 negyedből 6 negyeden keresztül az utolsó 2 meccsen. Azon senki nem gondolkodott el, hogy amíg ő az első negyedeket végig játszotta a többi 4 csapattársa be se tudott melegedni, nem tudták felvenni a meccs ritmusát, mert labdával se találkoztak, mert a Király képes volt 15 mp-ig a farkán huzigálni minden támadásban a bőrt!Nem tudták elkapni a fonalat, aztán átdobta a momentumot a többieknek, mosom kezeimet én megtettem mindent, csesszétek meg azt ami van? Ez milyen vezér hozzáállás? Ha valamit az elején elvárt volna minimálisan ettől a párharctól a nagyérdemű az az volt, hogy 3-as poszton LBJ szétalázza Kawhit. A két játékos kvalitása annak ellenére sem összeegyeztethető, hogy ilyen döntőt zártak. Egyszerűen Jamestől jött az átlag, de semmi extra, míg az ő védekezése alatt tripla extra jött a másik oldalon. Pont azon a poszton, ahol a legnagyobb momentum előnyének kellett volna lennie a Miaminak. Nem LBJ-n múlott ez a döntő? Hm hm hm hm.............. ez azért nagyon véleményes kijelentés, nagy szerepe volt neki ebben a befejezésben szerintem. Én a földkerekség (mások által) legjobbjának tartott játékosától ennél sokkal többet vártam volna mint támadásban, mind csapatszervezésben, mint vezérként, és nem legutolsó sorban védekezésben is.

Last edited by JoeBlack at 6/17/2014 1:04:51 AM

This Post:
22
244403.598 in reply to 244403.597
Date: 6/17/2014 1:38:18 AM
Overall Posts Rated:
190190
Azt azért ne vegyük el tőle, hogy megpróbálta, legalább itt az 5. meccs első negyedében. Ha utána vállalt volna többet, akkor vezérnek lehetne nevezni? Más kérdés, hogy védekezésben a liga alsó harmadában van, de ezt mindig is tudtuk. Abban viszont nem értek egyet, hogy a 3-as poszton kellett volna a legnagyobb momentum előnyének lennie a Miamnak. Kawhi kimondva-kimondatlanul a Spurs védekezésének rendbetételére lett draftolva, és már akkor tudták, hogy a jövő csapata köré fog épülni, ez a nyári edzőtábor után már elhangzott a draftja után. Az biztos volt, hogy James, ha hozza is a pontokat, vért kell majd érte hugyoznia,mert ott fog csápolni az arcában, ami szerintem rengeteg energiát elvesz. A momentumnak meg kellett volna lennie Wade-nél, de ami még fontosabb, benn a palánk alatt, ahol a Spurs leginkább megfogható lenne. De jött a csapatunk, és űrkosárlabdát mutatott be támadásban, főleg a periméteren, brutálisan jól tripláztunk, az meg ahogy a labda folyt, élményszámba ment. Ez szerintem mentálisan nagyon megviselte a Heatet.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: kaygee

This Post:
00
244403.599 in reply to 244403.597
Date: 6/17/2014 2:25:25 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem LBJ-n múlott ez a döntő? Hm hm hm hm.............. ez azért nagyon véleményes kijelentés, nagy szerepe volt neki ebben a befejezésben szerintem. Én a földkerekség (mások által) legjobbjának tartott játékosától ennél sokkal többet vártam volna mint támadásban, mind csapatszervezésben, mint vezérként, és nem legutolsó sorban védekezésben is.

Nézd, lehet, hogy igazatok van, de azért számomra kétségtelen, hogy ebből a Miamiból most James tett a legtöbbet a sikerért. A többi totálisan indultak még kategória volt, talán Andersen dicsérhető egy kicsit, mert ő legalább tette a dolgát, és csípett, rúgott meg harapott. Ő ezért is van ott.

Ami James védekezését illeti. Egy nézőpontot mindenki elfelejt, beleértve a sok önjelölt, magát hozzáértőnek tartó szakírót, kritikust stb. Ő a csapata legjobb dobója, neki kell hozni a pontokat, és elnézve Wade és a többiek hullámvasút szezonját biztos volt, hogy ez az idei playoffban méginkább így lesz. Nem fogom fel miért nem lehet azt megérteni, hogy nem neki kell odatennie magát komolyabban védekezésben, a körülötte uralkodó közhangulat miatt amúgyis pikkelnének rá a bírók. Ő nem teheti meg azt, hogy 3-4 faulttal csücsül a padon 10 perc után, mert a csapatot le lehet húzni a klotyón. Nem csak ő nem teheti meg, más komoly dobó sem, Bryant sem tehette meg, Durant sem teheti meg és még jónéhány nevet fel lehetne sorolni, aki nem teheti meg. Sokkal nehezebb így játszani, mintha valaki 100%-ban odatenné magát, folyton azzal kell foglalkozni, hogy hol van a határ, mikor nem fogják még lefújni, és lehetőleg ne dobjanak 25 pontot róla. Nem védeni akarom, de azt feszegetni, hogy milyen védő, teljesen felesleges dolog.

Én a Miami vereségéért elsősorban az idióta rotációt okolom ( leszögezem, nem vagyok Miami drukker, GSW szurkoló vagyok), a cserejátékosok össze-vissza játszottak, tök indokolatlan mellőzések, két hétig játszik valaki, utána két hónapig nem, aztán megint igen, megint nem és így tovább vég nélkül. Nem csoda, hogy minden, és aláhúzottan minden cserejátékos totális betli lett (egyedül Lewis volt, aki talán többet hozott, mint várható volt), senki sem volt formában, amikor kellett volna, és ezt inkább edzői dolognak tartom (az nem egy ember, hanem egy stáb!), mint inkább játékosok nyakába akarnám ezt varrni vagy éppen egy-két emberébe.

This Post:
00
244403.600 in reply to 244403.599
Date: 6/17/2014 2:53:17 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Én meg laikusként azt láttam, hogy nem nagyon volt kit vezetnie-és ennyi volt a döntő története...

This Post:
00
244403.601 in reply to 244403.598
Date: 6/17/2014 3:52:42 AM
Overall Posts Rated:
411411
A momentumnak meg kellett volna lennie Wade-nél, de ami még fontosabb, benn a palánk alatt, ahol a Spurs leginkább megfogható lenne.

Palánk alatti momentum egy olyan csapattól akinek nincs 5-ös embere? Kitől vártad volna el a palánk alatti dominanciát? Attól a Boshtól aki ha 6 méternél beljebb merészkedik remeg keze lába? Nem volt egy épkézláb emberük bentre. Rashard mint benti védő? Ez volt a szezon vicce nálam. A Wades dologgal egyet értek, de mégse. Azért a Green, Manu duót 2-es poszton dominálni nem lehetett reálisan első számú elvárás szerintem ebben a párharcban. Igazából nem látok egyetlen olyan posztot sem ahol esélyük lehetett volna. Csak LBJ posztja, esetleg Bosh, posztja ha jó formában van, de ez nem az a szezon volt már az elejétől kezdve. Wade túl lett pihentetve szerintem, nem volt formába hozva, végig szenvedett mindent, ez nálam egyértelmű edzői hiba! És ez nem utólagos okoskodás, én 4:2-re tippeltem a párharcot, ezt többeteknek le is írtam skypén.

This Post:
00
244403.602 in reply to 244403.596
Date: 6/17/2014 4:08:14 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem sérelmeztem, hogy írsz nekem. Azt sérelmeztem, hogy amikor mások írnak valamit, meg sem mukkansz, ha én írom ugyanazt, akkor viszont ugrasz. Leírom a személyes véleményem, erre "bizonyítékot" kérsz egy olyan témában, amiben csak szubjektív vélemény van. Amikor meg válaszolok, lerendezed annyival, hogy te nem nézel interjúkat, te nem fogsz semmre rákeresni, meg hogy "kösz, hogy adtál pár szubjektív dolgot". Nos, akkor ha már te ezt annyira sérelmezed, akkor hadd kérjek én objektív tényt az ellenkezőjére. Az objektív tény, hogy James a Miami legjobb, legeredményesebb, legjobb statokat hozó játékosa. Ezt el is ismertem. Csakhogy ez nem ugyanaz, mint a csapat vezérének lenni. Nekem legalábbis, de ahogy elnézem, más is így gondolja. A tavalyi győzelmet hoztad fel bizonyítéknak, hogy James vezér (merthogy nyertek és ő dobta a legtöbbet). Ezek után most azt állítod, hogy a többiek nem tettek semmit. Igen, idén nem tettek. De nehogy azt mondd, hogy a tavalyi bajnoki cím teljesen, vagy akár nagy részben James érdeme. Ha akkor nincs Wade meglepően jó teljesítménye, ha nincs ott Bosh és RayRay, akkor kb ugyanez lett volna már tavaly is a végeredmény (legrosszabb esetben is 4-2 a Spursnek, de lehet, inkább 4-1). Ha tavaly Jamesen múlik pl a hatodik meccs utolsó egy perce, akkor nincs bajnoki cím.
Wade-ről: nem azt mondtam, hogy Wade az egyértelmű vezér. Azt mondtam, hogy sokan gondolják úgy még mindig, hogy a Heat Wade csapata, valamint azt, hogy Wade legalább mutatott valami vezérszerű viselkedést az elmúlt években (nem idén). NBA-s hasonlattal: a Clippers szerintem Griffin csapata. De ettől még nem lett vezér, mert az szerintem CP3.
James a csapat élére állt? Miben? Pontokban? Az még nem vezérség. Ilyen alapon a Bulls vezére (miután Rose sérült és Denget elcsérélték) DJ Augustin volt a szezon második felében. Szerintem meg inkább Noah, pedig DJ mellett Boozer, Gibson és Butler is többet dobott nála. A Celtics vezére ezek szerint Jeff Green. A Grizzlies vezére Zacsi Randolph. A Lakers vezére Nick Young (ezt még leírni is vicces). A Raptors vezére nem Lowry, hanem DeRozan. Ugye?
James szerepe (vezérsége) nekem kb olyan, mint Love a Minnesotában. Ő a legjobb a csapatban, ő dobja a legtöbb pontot, ő szedi a legtöbb pattanót, ő adja a második legtöbb asszisztot. De vezére-e a TWolves-nak? Szerintem nem. De ugyanitt megemlíthetném pl Hardent, Melot, vagy anno a Magices D12-t. Nekem pl ők sem vezérek. Csapatuk legjobbjai, de nem teszik jobbá a csapatukat, "csak" az egyéni teljesítményüket teszik bele a meccsekbe, azon felül semmit.
Viszont őszintén kérdezem és tényleg érdekel a válaszod. Szerinted ki a Spurs vezére?
Vitapartnerségről: én nem mondom, hogy kiismertelek, de a stílusod kísértetiesen emlékeztet valakire, akivel már nem beszélgetek. Ő csinálta ugyanezt, hogy leírja, hogy nincs értelme vitatkozni, de azért legközelebb csak beszúr egy mondatot, ami a vitapartnernek szól (mint te pár nappal ezelőtt, hogy a Heatnek egyesek szerint ugye nincs vezére - gondolom az véletlenül sem nekem szólt, vagy rám utalt). Szóval felőlem befejezhetjük itt. De azért azt engedd meg, hogy ha már megszólítasz, vagy arra utalsz, amit mondtam, válaszoljak.
Köszi és további jó játékot.

Last edited by LA-Charlie50 at 6/17/2014 4:11:16 AM

Don't feed the troll
Advertisement