BuzzerBeater Forums

Srbija - III.14 > FORUM ZA SEZONU 29!

FORUM ZA SEZONU 29!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263606.6 in reply to 263606.5
Date: 10/18/2014 6:09:03 PM
Overall Posts Rated:
2424
I naravno taktika taktika i taktika tu bih voleo xa dobijem bitku...:) u kupu se nadam sto dalje ali vec u prvom kolu dobio sam lika po rangu skoro moj....

inace utisak prvog kola barem u nasoj divizini ovaj Azziki n bek zaboravih kako mu ime 8/8 trojke zabija a mislim 12/14 fg sutira ...nr vidjam to cesto bice vec po najavi zanimljiva sezona....:)

This Post:
00
263606.7 in reply to 263606.5
Date: 10/18/2014 6:09:05 PM
Overall Posts Rated:
2424
I naravno taktika taktika i taktika tu bih voleo xa dobijem bitku...:) u kupu se nadam sto dalje ali vec u prvom kolu dobio sam lika po rangu skoro moj....

inace utisak prvog kola barem u nasoj divizini ovaj Azziki n bek zaboravih kako mu ime 8/8 trojke zabija a mislim 12/14 fg sutira ...nr vidjam to cesto bice vec po najavi zanimljiva sezona....:)

This Post:
00
263606.8 in reply to 263606.5
Date: 10/18/2014 8:31:06 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Да си га ставио на ТЛ тај га сигурно не би купио, из разлога што исувише дуго чекам некога да га упарим с овим нашим ХОФ-ом кога тренирам. Ако мисли да ме прелицитира мораће да плати реалну цену.

За све нормалне цифре с обзиром на потенцијал, године, распоред скилова, рупе у њима на одређеним местима спреман сам не да понудим већ да пребидујем и кинеске фармере. Ако наиђе такав цена није проблем.
Једино што ми екипа није фарма па да плаћам 5м+ само да би узео талента некој репрезентацији да је ослабим.

Ако мислиш да га задржиш најслабији ниво тренера је 6 а препоручује се као што га и сам имам ниво 7 (да би могао да извуче максимум из њега). Такви тренери коштају ≈ 2,5м+
Због скупог тренера принуђен сам на честе промене пратећег тренираног кадра тако да сам имао обрт капитала само у прошлој сезони цирка $6.686м (укупно сам у мањку $853.917к али ако се узме у обзир да су ми у тиму и 3 тренирца плаћена $2.311.907м то значи да сам у чистом плусу $1.457.990м само на играчима који су "протрчали" за прошлу сезону, остале не рачунам). Захваљујући доброј политици успео сам да са скором 0-22 будем у средини по заради од посете публике односно од ње сам зарадио скоро $1м више но било који претходник који је испао из те лиге у задњих 5 сезона, а у сезонама када сам био боље пласиран имао сам просек зарада за сезону ≈ 390к само од арене читаве сезоне без плеј-офа што је било просечно ≈ 50к+ у односу на другопласираног по приходима од арене у лиги (по сезони то изађе > 600к+)

Мени треба још 1 (наш) тренирац што пре такав да може да се упари са ХОФ-ом 208цм и да се ради споља.

А плата - овај ХОФ што сам га узео има сад плату 5к али и Σск=75 и купљен је за багателу (1,25м) истина на крају сезоне кад су цене највише и кад су тражили од 1,5м÷2.5м за МВП-ије и ХОФ-ове и са Σск≤65.

На први поглед за ту плату би требао да има око 3÷5 х 8, и остале скилове на нивоу 6 или прошаране да варирају 4÷7.
Што се мене тиче ако га продајеш не мораш га стављати у глуво доба ноћи јер и по дану могу да одувам конкуренцију. Ко има клуб и гледа економију свог клуба неће се расипати много више но што играч вреди. Али ако лицитира фарма онда цифре могу да иду и по неколико милиона па и много више.

Толико о гајењу коза :)

Last edited by jamais vu at 10/18/2014 8:32:07 PM

From: mijusko
This Post:
00
263606.9 in reply to 263606.8
Date: 10/19/2014 4:02:56 AM
Overall Posts Rated:
3131
Uh jbt LUTKA, kakvu si ti nauku napravio od ove igre, svaka cast. Profesore, o ovome sam govorio kad sam pominjao da mozda nemas dovoljno vremena da napravis cudo od igraca od Marica. Vidis li ti sta lutka radi sa igracima....Za pocetak, mozes li da kupis trenera nivoa 7? I da izdrzis finansijski? Nemoj pogresno da me shvatis, ti pokusavas da drzis i ekipu u takmicenju a ljudi poput lutke ne prezaju da ispadaju iz lige za ligom i da trose novac na trenera nivoa 7 samo da bi napravili azdaju od igraca....
Da ne pricam da verujem da lutka ima trikove o kojima i ne prica verovatno....Mozda da probas da ga stavis na prodaju za 25-30 miliona, mi tako saznamo skilove a ti vidos koliko ce pregleda imati pa ces videti kolika mu je vrednost....Ili na neku jos vecu cifru, koju niko nece da plati. Lutka, koliko bi bila cifra za koju se sigurno ne bi prodao Maric? 50 miliona?

This Post:
00
263606.10 in reply to 263606.9
Date: 10/19/2014 8:05:16 AM
Overall Posts Rated:
22
Pozdravam svima, neplanirano sam dosao u 3. ligu, sada ce biti cilj tu i ostati :D

This Post:
00
263606.11 in reply to 263606.7
Date: 10/19/2014 9:40:37 AM
Overall Posts Rated:
7070
Nemoj da se uzbuđujete za azzikinog beka, kad ga neko čuva ne može vola da ubode :)

From: mijusko
This Post:
00
263606.12 in reply to 263606.11
Date: 10/19/2014 1:53:42 PM
Overall Posts Rated:
3131
Jel zna neko zasto tabela nije azurirana? Kasne 15 minuta.....;-D

This Post:
00
263606.13 in reply to 263606.11
Date: 10/20/2014 4:54:29 AM
Overall Posts Rated:
2424
Tetkine Lutke kapa dole ostao sam bez teksta...svaka cast na poznavanju prilika i odnosa u ovom cudu ostavio si me bez teksta a to inace nije cest slucaj......:DBacio si me sad u tesku dilemu sta da radim....

Miljusko i ti si nasao da me pokolebas sad sunce ti ttvoje..;D u teskoj dilemi sam sad ni sma ne znam sta da radim....
Ja bi za repkku raspordao ceo tim i otisao u 5 ligu bez problema i kajanja ali opet ostaje crv sumnje da i zrtvujem sve da li cu dobro uraditi to....finansije nisu problem nekako bi se ukopio ali opet....

NEma tajni evo za tebe samo miljusko...

Weekly salary: $ 7 103
Role: draws a paycheck
(BuzzerBeta)

DMI: 22900
Height: 6'11" / 211 cm
Potential: hall of famer
Game Shape: respectable

Jump Shot: strong
ump Range: respectable
Outside Def.: strong
Handling: strong
Driving: awful
Passing: average
Inside Shot: pitiful
Inside Def.: strong
Rebounding: strong
Shot Blocking: mediocre
Stamina: atrocious
Free Throw: respectable

Experience: atrocious

This Post:
00
263606.14 in reply to 263606.13
Date: 10/20/2014 4:56:00 AM
Overall Posts Rated:
2424
Azika sve i da je sam na trerenu bio 8 od 8 trojke mnogo je...:D

This Post:
00
263606.15 in reply to 263606.14
Date: 10/20/2014 1:11:40 PM
Overall Posts Rated:
3131
Evo sta kaze Buzzer manager: On je svoj potencijal ispunio 45-49% u ovom momentu. Klasifikovan je kao krilo-zato mu je plata ovolika, sa ovim istim skilovima a da je plej bila bi 4256, bek-5926, KC-3674 i da je centar u ovom momentu bila bi 2899 (meni malo cudno, ali program je tako izracunao). Po racunanju ovog programa on bi u ovom momentu najkorisniji bio na mestu beka (7,19) pa pleja (7,17) pa tek onda krila (6,72). Na KC i C su mu ocene 6,14 i 6,04. E sad, njegove ocene su takve da sta god covek resi da mu trenira-skoro da nece pogresiti, vazno je samo da u tome istraje do kraja. Zato je vazno vec sada, koliko za dva dana-tri najkasnije odrediti njegovu sudbinu do isteka 21 godine, a jos bolje ako moze do kraja karijere. Tu bi mnogo mogao da pomogne Lutka(veliko je tvoje znanje, o mocni Lutkare!!) i po njegovoj nomenklaturi zbir skilova je 72. Nastavicu se sa svog kompa, trenutno sam na zeninom, a dosli joj klijenti-mora da radi....

This Post:
00
263606.16 in reply to 263606.15
Date: 10/20/2014 3:17:22 PM
Overall Posts Rated:
3131
Elem, da se ja pitam vise nego sto se pitam, ja bih njemu cele ove sezone trenirao unutrasnju odbranu na centru. I to tako sto bih odmah ispao iz kupa (dobro, od prvog jaceg protivnika) i redovno zakazivao prijateljske u kojima bih nastupio sa 5 igraca (moze i 3-nije kaznjivo) i on bi morao da odigra potrebnih 48 minuta na centru OBAVEZNO, makar sekire padale. Ne znam kog nivoa ti je trener Profesore, ali do kraja sezone bi UO trebalo da mu bude minimum 12, ako ne i svih 14. Kad bi sad startovao sa trenerom nivoa 7, on bi svake druge nedelje dizao skil UO za 1. Sa trenerom nivoa 5-svake trece. Dakle, veoma je vazno kog nivoa je trener i to pod hitno regulisi u skladu sa savetima iskusnijih poput Lutke, skauta U21 i selektora U21, naravno. Ovo ti kazem jer igrica (hvala Bogu) nije isto sto i realni zivot i kosarka, gde bi verovatno tvoje misljenje bilo neprikosnoveno u ovom drustvu.Uostalom, nije isto da te trenira Mihajlo Uvalin ili Dule Vujosevic. Uz izvinjenje Uvalinu jer se meni prilicno svidjalo sta on radi,ipak sam ja Zvezdas, samo mislim da je planirao predaleko u buducnost...nije video sumu od drveta.
Za to vreme bih sa "regularnom" ekipom igrao ligu i gledao da se sto bolje plasiram...
Sledece sezone, isto to, samo za spoljnu odbranu. Znaci, celu sezonu da odigra STROGO na pleju po 48 minuta. Moze i obrnuto, a moze i kombinovano ova dva u te dve sezone-zavisno od toga koliko i sta stizes i planiras. Dotle ce i neki prateci skilovi da porastu za stepen-dva. On ce trece sezone da udje u 21-vu godinu i trebalo bi da ga tada uzmu u repku. Te sezone bih ja (kazem ja-niko nema obavezu da radi kao ja) strogo slusao skauta i selektora i pokusao da ga priblizim njihovim zahtevima maksimalno.Kad se zavrsi ta sezona-podvlacenje crte,analiza, i pravljenje striktnog plana za dalje.
Naravno, ovakav scenario po meni omogucuje da on sa navrsenom 21 godinom bude po skilovima spreman da se od 21 do 25 godine (kraj treniranja-eventualno i cela 26-ta) "izbrusi" za koju god poziciju zamislis.Bas svaku, cak i za vise njih.
Tako bih ja. Pritom, podhitno da ucitas barem Buzzer Manager (program sam ja preveo i koristim ga-moze dosta da koristi. A vidim da najbolji u ovoj igrici puno koriste Coach Parrot. Ja sam ga ucitao, pokrenuo (excel) i....ne umem da ga koristim. Pomagao sam se Buzzer Controlom, isto je dobar za pracenje treniranja, ali on vise ne postoji i meni vec fali...Lutka ne preporucuje programe-on koristi sopstvene beleske...moze i tako, ali ja nemam toliko vremena, a verujem ni ti...
Meni je mnogo pomogao ovaj lik i ovaj link: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=190132&m=1
Tu imas sve potanko objasnjeno i preporucujem da procitas svako slovo, a onda da se vracas na delove koji ti posebno trebaju.

Advertisement