Elem, da se ja pitam vise nego sto se pitam, ja bih njemu cele ove sezone trenirao unutrasnju odbranu na centru. I to tako sto bih odmah ispao iz kupa (dobro, od prvog jaceg protivnika) i redovno zakazivao prijateljske u kojima bih nastupio sa 5 igraca (moze i 3-nije kaznjivo) i on bi morao da odigra potrebnih 48 minuta na centru OBAVEZNO, makar sekire padale. Ne znam kog nivoa ti je trener Profesore, ali do kraja sezone bi UO trebalo da mu bude minimum 12, ako ne i svih 14. Kad bi sad startovao sa trenerom nivoa 7, on bi svake druge nedelje dizao skil UO za 1. Sa trenerom nivoa 5-svake trece. Dakle, veoma je vazno kog nivoa je trener i to pod hitno regulisi u skladu sa savetima iskusnijih poput Lutke, skauta U21 i selektora U21, naravno. Ovo ti kazem jer igrica (hvala Bogu) nije isto sto i realni zivot i kosarka, gde bi verovatno tvoje misljenje bilo neprikosnoveno u ovom drustvu.Uostalom, nije isto da te trenira Mihajlo Uvalin ili Dule Vujosevic. Uz izvinjenje Uvalinu jer se meni prilicno svidjalo sta on radi,ipak sam ja Zvezdas, samo mislim da je planirao predaleko u buducnost...nije video sumu od drveta.
Za to vreme bih sa "regularnom" ekipom igrao ligu i gledao da se sto bolje plasiram...
Sledece sezone, isto to, samo za spoljnu odbranu. Znaci, celu sezonu da odigra STROGO na pleju po 48 minuta. Moze i obrnuto, a moze i kombinovano ova dva u te dve sezone-zavisno od toga koliko i sta stizes i planiras. Dotle ce i neki prateci skilovi da porastu za stepen-dva. On ce trece sezone da udje u 21-vu godinu i trebalo bi da ga tada uzmu u repku. Te sezone bih ja (kazem ja-niko nema obavezu da radi kao ja) strogo slusao skauta i selektora i pokusao da ga priblizim njihovim zahtevima maksimalno.Kad se zavrsi ta sezona-podvlacenje crte,analiza, i pravljenje striktnog plana za dalje.
Naravno, ovakav scenario po meni omogucuje da on sa navrsenom 21 godinom bude po skilovima spreman da se od 21 do 25 godine (kraj treniranja-eventualno i cela 26-ta) "izbrusi" za koju god poziciju zamislis.Bas svaku, cak i za vise njih.
Tako bih ja. Pritom, podhitno da ucitas barem Buzzer Manager (program sam ja preveo i koristim ga-moze dosta da koristi. A vidim da najbolji u ovoj igrici puno koriste Coach Parrot. Ja sam ga ucitao, pokrenuo (excel) i....ne umem da ga koristim. Pomagao sam se Buzzer Controlom, isto je dobar za pracenje treniranja, ali on vise ne postoji i meni vec fali...Lutka ne preporucuje programe-on koristi sopstvene beleske...moze i tako, ali ja nemam toliko vremena, a verujem ni ti...
Meni je mnogo pomogao ovaj lik i ovaj link: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=190132&m=1
Tu imas sve potanko objasnjeno i preporucujem da procitas svako slovo, a onda da se vracas na delove koji ti posebno trebaju.