Nem a cirkuszra értettem, mármint nem LeBronra, hogy cirkuszt csinál, szerencsére kinőtt már abból. Csak már előre elegem van abból, hogy most a csapból is az folyik egy hétig, hogy hova fog igazolni és miért. Erről nem ő tehet, ilyen a média.
A következő írás csak vicc, Heat- és LBJ-fanok, ne harapjátok le a fejem!
Július 3, félhomályos szoba, valahol az Egyesült Államok délkeleti részén.
- Sikerült, fiam?
- Igen, gazda. Mindenkit felhívtam, akit mondtál és azt mondtam nekik, hogy találkozni akarok velük, mert szeretnék hozzájuk csatlakozni.
- És mire jutottál?
- Chicagóban az a tervük, hogy a festékben szervezik a támadások nagy részét, mert ott vagyunk mi gyengék, ott majd erősítenünk kéne kicsit. Azért Joakimnak megsúgtam, hogy el akarják cserélni, de én ragaszkodom hozzá. Hátha végül csatlakozik hozzánk, ha elmérgesedik a helyzet náluk. Oklahoma Cityben azt mondtam, hogy csak akkor megyek oda, ha Russellt elpasszolják. Persze egyből megindultak a pletykák is erről, és a kis méregzsák most vérig van sértve és cserét követel. Los Angelesben Chris örült, hogy oda mennék, Blake ki is akadt rá emiatt. Azt hiszem ott mostantól jóval kisebb lesz az egyetértés. Houstonban felpiszkáltam Dwightot, hogy ha Harden nem lenne ott, mi ketten lehetnénk a liga legjobb támadópárosa. Addig agitáltam, amíg el is hitte, hogy ott valójában ő a sztár. Ha minden jól megy, nemsokára elkezd elégedetlenkedni, hogy szeretné, ha több támadásba vonnák be. Dallasban látványosan összekaptam Montával, Dirk meg persze egyből mellém állt. Ott sem lesz valami nagy barátság.
- Ügyes vagy fiam. Mi volt még?
- Köszönöm, gazda. Washingtonban sajnos nem tudtam semmit tenni, de nem is szükséges. Tehetséges fiataljaik vannak, de nekünk nem lesznek ellenfelek. Ugyanez a helyzet Clevelandben is.
- Hmmm. Na és mi volt New Yorkban?
- Bevált a tervünk, sikerült Melot elcsalnunk onnan a kamu hírrel, hogy azt akarjuk, csatlakozzon hozzánk. Így a gazdának már nem kell törődnie a régi ellenfelével, nem lesz igazi nagy fegyver a kezében. Azt mondtam Philnek, hogy kérek egy hét haladékot, úgyhogy mire rájönnek, hogy át lettek verve és visszaigazolok, már nem fognak tudni épkézláb szabadügynököt igazolni. Az meg külön öröm, hogy Melo is pofára esik. Kikövezett utunk van megint a döntőig.
- Nagyon jó! Na és a lényeg: mi volt San Antonioban?
- Hát onnan már a telefonon keresztül leráztak, azt mondták, nem illek a rendszerükbe.
- Te idióta! Az volt a legfontosabb feladatod, hogy ott is széthúzást kelts. Na, akkor új terv, hívd fel Melot, hogy jöjjön azonnal.
- De gazda, azt ígérted, nem kell még több emberrel osztoznom a labdán, ha elég nagy káoszt okozok a riválisainknál.
- Szükségünk lesz rá, ha azt akarjuk, hogy legyen bármi esélyünk. Te meg feleannyiért írsz alá újból, amiért elbuktál. Ne legyen Pat Riley a nevem, ha még egyszer megengedem, hogy téged Királynak hívjanak...
Don't feed the troll