Predpostavljam ti to znas iz provjerenih izvora

Realno Litvanija je jedina sigurna,to je ipak zemlja kosarke, dok je bilo sta dalje tesko prognozirati
Tu je Francuska sa Parkerom i atletski nadmocnom ekipom ali redovno negdje zapnu.
Tu je Spanija bez Navara i Gasola ali i dalje savrsen tim.
Grcka i Litvanija tradicionalni favoriti koji su uvjek tu i gube ili dobijaju na jednu loptu.
Pa onda imas Rusiju i Italiju koji igraju promjenjivo, Italija je mozda osakacena ali Rusi ce sigurno igrati tvrdo i napraviti problem svakome...
Kao iznenadjenje turnira vidim Poljsku,Gortat i Lampe cini jednu od najboljih ako ne i najbolju unutrasnju liniju na turniru...
Pa onda dodju ove nase ex-yu zemlje...Mi mozemo dobiti svakoga ali i izgubiti od svakoga,Edin Avdic je to dobro opisao
Srbi i Makedonci nemaju kvalitet ali imaju jak kolektiv....Hrvati imaju kvalitet ali qurac od kolektiva...Mi smo nesto izmedju jos nismo igrali onako kako cemo na EPu,mislim na rotaciju igraca ali predpostavljam da cemo skinuti par skalpova.
Slovenija zbog domaceg terena ima najvise sansi,s obzirom na predhodne godine i otkaze ovaj put imaju sasvim respektabilnu ekipu domaci teren i ako iko moze do medalje to su oni.
Crnogorci su enigma...Sve zemlje u regionu dosta variraju i bit ce tu raznih i uspona i padova ali cisto zbog mentaliteta mislim da niko ne moze do medalje osim ako Sloveniju kao domacina malo poguraju...
Vidjecemo,ako nista bice puno dobre kosarke