Koho reprezentace nezajímá, nemusí tuto zprávu číst a omlouvám se mu, že tedy touhle zprávou na ligovém foru obtěžuji. A kdo čte forum Národní tým na českém foru, tak ji taky nemusí číst, je to obdoba té zprávy tam.
Zamýšlel jsem nad tím, jak dále s rozvojem hráčů pro NT. A došel jsem k závěru, že v horizontu nějakých cca. 5 sezon by bylo dobré se dostat k modelu, kdy v NT budou dobře vytrénovaní hráči na perimetru s potenciálem 8 a výše, pod košem 9 a výše. Do té doby budeme využívat i hráče s potenciálem 6 a výše na perimetru, 7 a výše pod košem (postupně bych jich samozřejmě mělo ubývat).
Nicméně problém nastává s tím, v jakých týmech tyto hráče trénovat, protože u těch hráčů na perimetru mám v tom horizontu 5 sezon na mysli hráče s platem cca. 100-150k a pod košem s platem 150k-200k. Přičemž by to měli být komplexní hráči bez slabin, dá se dosáhnout s tímto platem klidně součtu základních 10 vlastností 120 i více.
Osobně si myslím, že vzhledem k příjmům si takové hráče mohou dovolit hlavně týmy z první ligy, a to bez negativního dopadu na osobní ambice klubu.
Občas se mi stane, že se na mě obrátí některý manažer, že by chtěl koupit českého hráče s šancí na NT, ale častěji nastavá situace, kdy je potřeba náhle nečekaně najít majitele pro nějakého potenciálního reprezentanta. Proto bych byl rád, abyste se zamysleli, jestli v případě příležitosti nejste ochotni někoho pro repre trénovat. Přičemž by to chtělo jednopostově vlastnosti, které jednopostově jdou.
Samozřejmě chápu, že to je i o tom, aby se všechno sešlo. Musíte mít v daný čas peníze na nákup hráče atd.