U kondice je to tak, že záleží na tom jak je na tom tvůj soupeř. Pokud máš soupeře, který je na tom s kondicí podobně, tak zahrajete hru, kde na tom nesejde, ale pokud máš kondici o několik úrovní u většiny hráčů lepší, jsi v jisté výhodě. Ta hra funguje na principu porovnání, tzn, že vyšší úroveň shotblocking ti pomůže jen v případě, že soupeř má v týmu hráče s jumpshot, pokud ne, tak ne. Stejné je to s kondicí, kdy ta ti pomůže jen v případě, pokud je na tom tvůj soupeř hůř a pokud jsi v lize, kde se na ni kašle, máš s vyšší úrovní benefit do každého zápasu.
Já jsem tě chtěl opravit jen v tom smyslu, že by si měl ten tazatel vybrat mezi tím jestli bude trénovat hráče, nebo bude chtít do začátku i nějakou výhodu nad svými soupeři. Samozřejmě pokud by to tak udělala celá liga, neměl by ve výsledku výhodu nikdo.
@rwystryk: Se střídáním kvůli tréninku je to pak trochu alchymie, to je fakt. Těm hráčům se pak ze hřiště moc "nechce". A s tím padáním kondice je to podle mě tak, že ještě z úrovně strong(8) na respectable(7) padá rychleji i když ne tak rychle jako z 9 na 8. Nedivil bych se, kdyby to tak bylo i když to beru dost subjektivně. Ona celé hra funguje na takovém exponenciálním principu (47 odtrénovaných minut - 20 procent tréninku; lvl7 trenér jen pidilepší, ale 2x dražší než lvl6 atd...)