Poštovana BB BiH zajednico,
S obzirom da je trenutni selektor Tursunovic najavio da se neće kandidovati za novi mandat selektora A reprezentacije BB BiH, odlučio sam da se kandidujem za ovu poziciju u nadi da ću preuzeti kormilo A reprezentacije BB BiH.
Zajednica me mogla upoznati po 10 uzastopnih sezona na poziciji selektora U21 BB BiH tima gdje sam proveo najduži period u cijeloj zajednici ujedno i najduži period u kontinuitetu.
U tih 10 sezona nakon preuzimanja reprezentacije sa 40. mjesta na rang listi ostvarili smo:
1x finale utješnog turnira
1x polufinale utješnog turnira
1x finale Eura i srebrena medalja
1x plasman na Svjetsko prvenstvo
Tokom ovih sezona bili smo u jednom momentu i 4. reprezentacija svijeta.
Nakon tih, za naše uslove, relativno uspješnog mandata i prve medalje ( u sezoni 62 ) nakon sezone 47, odlučio sam da se povučem sa mjesta selektora smatrajući da je vrijeme za nekoga novog da preuzme kormilo mlade reprezentacije ostavivši pri tome ono na šta sam najviše ponosan, a to je grupa od 20ak menadžera i 30 timova ( sa utopijama ) za trening naših igrača, sistem koji i danas funkcioniše i tek će opet zaživjeti u punom kapacitetu nakon što je U21 reprezentaciju preuzeo menadžer Tarikz.
Smatram da su sve ovo dovoljni razlozi za moju kandidaturu na mjesto selektora seniorske representacije.
Želja mi je okušati se i u ovom projektu za kojeg svi moramo biti svjesni da su svi oni koji su bili selektori u prethodnom periodu izvlačili i više od maksimuma.
Smatram da mogu odgovoriti zadatku i opravdati buduće povjerenje zajednice u ovom teškom izazovu sa domaćim terenom kojeg je ostavio bivši selektor.
Hvala Vam svima.