Nova verzija kida.
Poštujem sve koji misle da je novi BB AI sranje napravljeno samo da izgleda bolje. Nažalost, siguran sam da većina ovih komentara dolazi od ljudi koji nikada nisu pravili nešto ovog tipa, pa onda i ne znaju šta taj proces podrazumeva. Ali u svakom slučaju, moje pitanje za iste je: da li igrica treba da ostane na dizajnu iz 2007. ili kad su je već pravili (nisam toliko upućen, ali to je praistorija veb gejminga)? I da li ljudi shvataju da je dizajn prva stvar koja odbija nove igrače od BB-a? Bez novih igrača budućnost ove igrice je gašenje, tako da u tom slučaju ne morate da se cimate oko odluke da li vi prestajete da igrate. :)
Naravno, imao bih i ja šta da kenjam o tome šta sve ne valja, ali prepustiću to iskusnijima. Ko radi, taj greši. Ono što bih morao da izdvojim jeste da ovi momci instantno odgovaraju na Diskordu i prihvataju kritike. Za svaku pohvalu.
Neke nove kul stvari za one koji nisu imali vremena da naprave BETA tim:
1. Skauting tab – jako dobre informacije o prethodnim utakmicama svakog tima. Ja lično ne znam gde može da se nađe bolja analitika, a ovo je tek prva verzija.
2. Tranzicija/Skok – nova opcija u postavkama taktike. Ne znam kako tačno utiče, ali mi se sviđa ideja i nadam se da će biti još više ovakvih stvari.
3. Taktika polje u glavnom meniju, koje dozvoljava da se napravi više varijanti i da se one dodeljuju meču. + Istorija taktika sa pregledom zalaganja, rezultata i domaćeg terena. Prekorisno i štedi masu vremena.
4. Uigranost – hemija tima. Mislim da ovo nemamo u trenutnoj verziji, ispravite me ako grešim.
5. Mini aplikacija za PC – za one koji koriste App na telefonu ništa specijalno, ali za nas koji igramo samo preko računara mislim da je ovo vrhunsko rešenje. Lako se podešava i dosta dobro radi čak i u BETA verziji.
6. Snimak meča – vredi napraviti novi tim samo da pogledate kako izgleda nova simulacija. Mala stvar, ali daje život ovim igračima koje treniramo. Ne vidim kako igrica uopšte može da ide dalje bez boljeg simulatora, jer svi ostali menadžeri odavno imaju bolje simulacije utakmica...
Za kraj bih samo rekao da je nova verzija izuzetno iritantna za nas koji smo duže igrali stari BB. Teško je navići se na raspored svih stvari i novi izgled... Navike su čudo. Ali verujem da bi posle mesec dana igranja nove verzije retko ko hteo da se vrati na staru, jer zaista ima dosta stvari koje pre svega štede vreme.