BuzzerBeater Forums

Pagalba - Lietuvių > Pirmieji žingsniai

Pirmieji žingsniai

Set priority
Show messages by
Message deleted
This Post:
00
65515.5 in reply to 65515.3
Date: 12/25/2008 12:55:24
Overall Posts Rated:
00
Kadangi pats pabandžiau rungtynių amato, tai siūlau naujokams nedėti spaudimo taktikos, o ieškoti kitos išeities, nes pradiniai žaidėjai paprastai neturi didelės ištvermės ir tai labai juos išvargins ir tokiu būdu galite pralaimėti varžybas. Puolimo taktika grynai priklauso nuo priešo gynybos ir žaidėjų įgūdžių(pvz., jei priešas ginasi ties baudų aikštele, o jūsiškiai nemoka mėtyti tritaškių, tai geriau jau telktis ties neutraliu stiliumi). Požiūris priklauso nuo varžybų: jei turite silpnesnį varžovą, o po to kokį pirmūną tai galite bandyti ir žaidimą atsipalaidavus, o atiduodate visas jėgas, jei būna atvirkščiai. Manau, nors kiek padėjau.

Last edited by Antan-Kozius at 12/25/2008 12:55:50

This Post:
99
65515.6 in reply to 65515.5
Date: 01/21/2009 16:54:19
Overall Posts Rated:
1818
Pabandysiu buti naudingas ir as...

Prekyba
Norint sparciau kelti komandos pajeguma, tikrai reiks prekiauti - zinoma, bandyti kuo brangiau parduoti ir kuo pigiau nusipirkt :)
Bet bukit demesingi ir rinkites pirkinius apgalvotai. Cia kelios taisykles is mano patirties:
1. ieskokit zaideju pagal tai pozicijai svarbius igudzius, bet nevenkit ir variantu, kur yra viskas-1, t.y. visi igudziai yra jums tinkami, tik vienas prastas. Tuo atveju galima sutaupyti nemazai pinigu, o treniruotemis i ta viena igudi jus greit pakelsit ji iki reikalingo lygio.
2. kartais verta paieskoje nenurodyti geriausios pozicijos, o ieskoti tik pagal igudzius. ta siuloma pozicija nevisada yra tinkama ar geriausias variantas pagal jusu zaidimo schema. Nepasitikekit aklai BB siuloma pozicija, o imkit, ko tikrai jums reikia.
3. butinai perziurekit statistika. Jei imanoma ir keliu sezonu. Nes buna tokiu situaciju, kai pvz SG turi gausu metima ir tikrai meta pakankamai taikliai, bet... nors ir zaidzia apie 30-35 minutes, bet is viso meta gal tik kokius 5 kartus... Nezinau kame cia esme, gal yra koks "igimto polinkio" mesti faktorius BB, bet teko tikrai tokiu variantu matyti - atrodo ir igudziai geri ir zaidzia daug, bet tasku neprimeta.
Jei turit laiko galit atsitiktine tvarka paziureti detalia keliu varzybu statistika, gal pamatysit, kad jis zaide kitoj pozicijoj nei siulo BB, tai irgi gali si ta pasakyti apie neisnaudotus potencialus. Paziurekit kokioje lygoje jis zaide, gal II lygoje zaides neblogas zaidejas buvo dengiamas II lygos gyneju, o pakliuves i IV lyga jis "apsoks" visus tos lygos oponentus ir bus jusu komandos lyderis.
4. nebijokit pirkti zaideju su zemesniais potencialais (sestas zaidejas, atsarginis ir gal net suolelio sildytojas). Jei ieskot zaidejo i atsargine/rezervine pozicija, gal kaip tik tokio ir pakaks. Nupirksit ji pigiau. O potencialas dar nereiskia, kad jis zais prasciau. Vertinkit pagal punkta 3 :)
5. nesiulau per daug demesio skirti veteranams - 30 ir daugiau metu zaidejams. Nebent norit greito rezultato ir ieskot jau istreniruoto zaidejo, kuris turetu tempt komanda. O nesiulau ju del to, kad :
- ju alga jau pasiekusi auksciausia lygi ir paieskojus rasit zaideju, kurie darys ta pati tik uz mazesnius pinigus;
- treniruoti juos praktiskai beviltiska, t.y. igudziai nebekils ir tuo paciu atkrenta variantas, kad kazkada jus ji parduosit uz didesne kaina ir susigrazinsit investicijas. Nebent pavyks islost ant eiliniu rinkos kainu ivertinimo perskaiciavimu;
- igudziai gali pradeti kristi.
6. ieskokit jaunu talentu, pirkit, tikslingai treniruokit ir brangiai parduokit - cia jau nieko naujo ir apie tai prirasyti pilni forumai.
7. nesiekit parduot zaideju uz kelis tukstancius - kartais geriau juos tiesiog atleist. Atrodo galima uzdirbt nors kelis tukstancius taciau tai veliau gali kainuot jums keliolika, keliasdesimt ar net kelis simtus tukstanciu. Nes pardavus zaideja jums dideja mokesciai, taigi gal tuo kartu ir gausit kokius 5 000, bet nuo pardavimu padidejes mokestis kokiais 5 procentais, veliau, kai noresit i rinka ismest istreniruota jauni uz milijona, jums "nukirps" 50 tukstanciu...
8. nepermokekit zaidejams algu ir nelaikykit dykaduoniu. Forume jau daug buvo pasisakymu, kiek komandai reikia zaideju... Mano pozicija, kad zaidziant po 3 varzybas per savaite reikia 12-13 zaideju - kiti tik veltui valgys duona ir kiekviena savaite rinksis savo algas. Kartas nuo karto perziurekit savo zaideju algas - nelogiska jei laikysit atsargini, kuris uzdirba vos ne dvigubai daugiau nei pagrindinis zaidejas toje pozicijoje, gal tada paziurekit i punkta 4 :)
9. zaidejus i rinka dekit 16 - 21 valandomis Lietuvos laiku. tada daugiausia narsytoju, taigi padideja sansas rasti pirkeja, kurie daro "paskutines minutes" pirkimus.
10. jei nakti miegat, tai personala dar apsimoka pirkti (nesulaukiant dideles konkurencijos) 7-9 valandomis is ryto Lietuvos laiku :)

Last edited by Pinciukas at 01/22/2009 02:24:52

Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted
Message deleted