BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takım

U21 Milli Takım

Set priority
Show messages by
From: Cezzar
This Post:
00
321595.382 in reply to 321595.378
Date: 4/7/2026 7:44:23 AM
Red Saltica
IV.1
Overall Posts Rated:
1212
Herkese selamlar,

U21 koçluğu için aday olmayı düşünen arkadaşlar adına, Honnete Hoca önemli bir açıklama yapmış. Kendisinin elinden geleni yaptığına inanıyorum, emekleri için teşekkür ederim.

Ancak genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, oyuna başlayalı yaklaşık 2 yıl olmuş bir kullanıcı olarak şunu gözlemliyorum: Millî takımlarda -özellikle U21 seviyesinde - isimlerin hiçbir önemi yok. En fazla kullanıcıya sahip 10. ülkeyiz; ancak sistem olmayınca, şu an Phil Jackson bile gelse başarı gelmez - gelmeyecek.

“Ya birader, tamam bunları herkes biliyor, çözüm ne?” diye sorarsanız; Ben U21’e oyuncu yetiştirmek için adayım. Ama tek kişilik bir iş değil bu. Aday olacak kişi önce sağlam bir ekip kuracak, benim gibi 3-4 kişi daha bulacak. Önce oyuncu havuzunu büyütüp, form problemlerini, sezon ortasında oyuncuyu satılığa koyma sorunlarını falan çözersek. Ondan sonra taktik, teknik konuşulur diye düşünüyorum.

Benzer bir süreç Milli Takımda da devam ediyor diye biliyorum. İkinci takım açanlar olmuştu. Benim gibi düşünen ve az biraz hevesli 2-3 arkadaş daha varsa U21 için bende ikinci takım açabilirim.

This Post:
22
321595.383 in reply to 321595.381
Date: 4/7/2026 7:49:47 AM
Biraderler
III.8
Overall Posts Rated:
218218
Second Team:
Küçük Biraderler
Tebrik eden herkese, Edmond, Emre, kiku ve Benoni hocam başta olmak üzere teşekkür ederim. Türkiye olarak bu turnuvada minimum çeyrek final hedeflememiz gerektiğini düşündüğüm için pek başarı gelmiyor bana ama yine de teşekkür ederim

6 sezon bile belki fazla oldu, zira bu süreden fazla yapan da yok. Tadında bırakıp başka hevesli kişilere de yer açmak en güzeli. Belki daha düşük seviye bir U-21 milli takımına aday olurum ya da bir sezon boş geçip alt sıralardaki bir Milli Takım'a aday olurum, henüz karar vermedim.

Umarım aday olmayı düşünen yetkin, bilgili ve istekli kişiler vardır da daha başarılı bir şekilde devam eder U-21 takımımız. Bu süreçte aday olmayı düşünen kişilerin soruları varsa bana iletebilirler, yardımcı olmaya çalışırım.

Son olarak asıl son 16 başarısı olarak seni tebrik ederim kiku hocam BEİ başarından ötürü.

This Post:
11
321595.384 in reply to 321595.383
Date: 4/7/2026 8:47:03 AM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
117117
Hocam daha önce de yazmıştım, başarılısın bence. Yarı final olsaydı bile - belki de- başarı beklentisi yüksek olacağından başarısız bile sayılabilirdin bir kesim tarafından.

Daha önce benim de 6 sezon başka ülkede U21 deneyimim olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim ki; U21, oyuncuları yönetme yeri değil, aksine ebeveynleri yönetme yeri. Herkes 'Benim çocuğum daha iyi, daha başarılı, daha akıllı ' derdinde olduğundan popülarite artmaz, oyuncu formları da en önemli yerde düşük kalır yada listeye konur. Zaten sistemin ve etiğin olmadığı yerde bir de kadro eksikliği yaşanır. O yüzden serzenişlerini anlayabiliyorum.

This Post:
11
321595.385 in reply to 321595.384
Date: 4/7/2026 9:22:53 AM
kiku
TBL
Overall Posts Rated:
349349
Serkan hocam çok iyi tanımlamış, gerçekten de öyle.

En basite indirgersek oyunda 2 ana mevki var, kısa ve uzun. 3 kişilik bir ekip bile draft sınıfının en iyilerini alarak ana rotasyonu üst düzey takım seviyesinde yetiştirip 22 yaşına gelene kadar kadroda tutabilir. 2 kısa 2 uzun birer takımd, etti zaten 4 kişi. Optimum çaba ile üçer oyuncu bile mümkün (draft sınıfının kalitesi de önemli bir faktör) A mt için değişkenler çok fazla ama U21 için 2-3 sezonda bir meyve toplanabiliyor. Dolayısıyla her 2-3 dönem için üçer dörder kişilik ekipler kurmak ve organize olmak çok zorlamaz diye düşünüyorum. Yeter ki istekli koçlar ve uyumlu bir ekip olsun.

Oyuncu yetiştirme işine girecek olan arkadaşlara hem U21'in hem kulüplerinin faydasına tavsiye olarak parantez açayım, en fazla parayı 22-23-24 yaşlarında şekil almaya başlamış, maaşları henüz şişmemiş, farklı antrenman yolları seçmeye müsait genç oyuncular kazandırır. Ama daha da güzeli baştan sona kulüpte tutmak-mış, ben de anca zevkine varıyorum:)

@honnete sağol hocam, bir iki tur daha geçmeyi hedeflemiştim ama olmadı neyse bakalım.

Last edited by kiku🥕 at 4/7/2026 9:27:33 AM

This Post:
00
321595.386 in reply to 321595.385
Date: 4/7/2026 11:35:13 AM
Noiraigle
II.4
Overall Posts Rated:
1818
Öncelikler honnette hocayı tebrik ederim bu 6 sezon boyunca 4 oyuncum onun yönettiği u21 adrosuna girdi oyunu daha çok oyuncu yetiştrimek adına oynayn biriyim.
bu 4 oyuncudan beni tek şaşırtan 20 yaşında kadroya bir kısa olarak giren sökmen oldu 19 yaşında çektiğim bir sezon antrenman verdiğim oyuncu u21de yer bulabiliyorsa bir sorun olduğunu kesin bunu sezon başında anladım 2 maç sonunda hocanın istifa etme niyetinide buna yordum aslında oyuncumun formuna dikkat eden biri olarak kalan kolay 6 maçtada oynadı oyuncum farklı yendiğimiz için iyi süreler aldı
hocaya attığım mesajlarda sökmen becerikli gelmediği sürece kadroda olmayacağını söylemişti şansa son 2 maç becerikli geldi
son maçtan önce formlara ve dalyanın sakatlığın görünce ona mesaj attım artık şansımız zor diye benşm sökmen de gerçekten kötü şut attı pek iç özelliği yoktur
benim bu kounda düşüncem eğer kadroya alınabileck 18 oyun varken 15 tane hazır oyuncumuz yoksa bu sıkıntı 20 yaşında bir oyuncu 10 skill alabilir demekki benim bir sezonda verdiğim antrenman kadar oyuncu çalıştırılmamış organizyon var mı bilmem ama mill itakımda kadro sıkıntıları başlamak üzere umarım seneye daha iyi bir u21 kadrosu olur gelecek hocada bu kadroyu iyi kullanır.
tekrar honnete hocayı tebrik ederim.

This Post:
00
321595.387 in reply to 321595.386
Date: 4/7/2026 12:18:57 PM
Biraderler
III.8
Overall Posts Rated:
218218
Second Team:
Küçük Biraderler
Evet Sökmen'i özellikle grup maçlarında oynatmamın sebebi sana biraz motivasyon olmasıydı hocam. 20'lik uzun Yiğit'i de aynı şekilde sahibine motivasyon olması açısından erkenden kadroya aldım önümüzdeki sezonki Avrupa Şampiyonası için etkili bir kısa uzun ikilisi olabilecekleri için. Şayet ikisi de sezon boyunca iyi gelişti, aslında Sökmen'in ilk 5 başlama sebebi de bazı kritik özelliklerinin minimum seviyenin üstünde olmasıydı, maç özelinde Alemdar'ın yerine tercih edilmesinin sebebi de oydu. Şimdi seneye de U-21 olacağı için fazla detay vermeyeyim

Zaten ana skor opsiyonumuzun 4/18 attığı yerde Sökmen'in statları gayet normal, ki 42 dakika oynamasına rağmen +/- tablosunda tek + veren o. Senin kadar özenip antrenman veren hocalarım da oldu ama işte maalesef formlar gelmedi ya da sakatlık şanssızlığı olduğu vesaire.

Bu seviyedeki oyuncu adedi bizim çoğunluğumuzda bir topluluk için biraz daha artmalı. Havuz 20-21 kişi yerine 25-30 olduğu zaman sezon başında erkenden bu eklemeleri yapmak gerekmeyecek. Ben bu sezon mesela çok gerekli olmayan Durguner'i bile erkenden ekledim. Zaten şu an kadroya ekleyebileceğim oyuncular pek yok, varsa bile işimiz onlara kaldıysa zaten bitmişiz demektir.

Teşekkür ederim tüm emeklerin için de. Umarım bu şekilde devam edersin, kulüp takımın da daha yukarılara gider hocam.

From: Tayanç

This Post:
11
321595.388 in reply to 321595.387
Date: 4/7/2026 1:58:15 PM
Mavi Bayrak SK
III.13
Overall Posts Rated:
153153
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Honnete Hocam,
u
Ne kadar emek verdiğini vakit harcadığını çok iyi biliyorum. Eldeki malzemeyle her sezon en iyisini ortaya koyarak, layıkıyla üstünden geldin.

U21 şans yeri. O sezon çıkacak oyuncuları, sahiplerinin ne yapacaklarını asla ön göremiyorsun.
Koca kafalı Dalyan'ın en kritik haftada sakatlanası tuttu. Diğer haftalarda da hep benzeri şeyler yaşandı. Ne yazık ki kritik zamanlarda hep bir talihsizliğin oldu ama bunun başarına gölge düşürdüğünü asla düşünme.

From: Honnete

This Post:
00
321595.389 in reply to 321595.388
Date: 4/7/2026 2:14:05 PM
Biraderler
III.8
Overall Posts Rated:
218218
Second Team:
Küçük Biraderler
Çok teşekkürler desteklerin için

From: Tayanç

This Post:
11
321595.390 in reply to 321595.382
Date: 4/7/2026 3:12:21 PM
Mavi Bayrak SK
III.13
Overall Posts Rated:
153153
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
İkinci takımı tamamen U21 için kullanarak düzenli aralıklarla sürekli oyuncu yetiştiriyorum. En son çalışmamın durumu bu şekilde. Birebir guardlar, dış defans ve pası olan 4 adet oyuncu yetiştirmeye çalışıyorum.
2 sezon sonranın kısa rotasyonunu ben oluşturacağım inşallah.


This Post:
00
321595.391 in reply to 321595.389
Date: 4/8/2026 5:57:10 AM
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
314314
Second Team:
OminaL
Hocam emeğin için kocaman teşekkürler.
Gerçekten zor iş, daha önce 6 sezon yöneten arkadaşlar sonrasında oyunu bıraktı buradan bile anlayabiliyoruz
Karar senin devam edersen desteğimiz seninle.

Advertisement